>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Premier League 38 Kolejka 09.05.2010 + mecze zaległe

Status
Zamknięty.
kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP

09 V Niedziela
[17:00] Bolton Wanderers - Birmingham City 2,20 3,25 3,25
[17:00] Aston Villa - Blackburn Rovers 1,50 4,00 6,50
[17:00] Chelsea Londyn - Wigan Athletic 1,08 9,50 25,00
[17:00] Everton Liverpool - Portsmouth 1,30 5,00 10,00
[17:00] Hull City - FC Liverpool 5,65 3,75 1,60
[17:00] Arsenal Londyn - Fulham Londyn 1,20 5,85 15,00 [17:00] Manchester United - Stoke City 1,12 8,00 19,00
[17:00] Wolverhampton Wanderers - Sunderland 2,30 3,25 3,05
[17:00] Burnley - Tottenham Hotspur 8,50 4,45 1,35
[17:00] West Ham United - Manchester City 4 ,80 3,75 1,65

Mecze zaległe:

05 V Środa
[21:00] Manchester City - Tottenham Hotspur 2,05 3,40 3,45 [21:00] Fulham Londyn - Stoke City 2,10 3,40 3,45
kursy - Expekt
Dwanaście spotkań dzieli nas od zakończenia sezonu 2009/2010. Znamy już trzech spadkowiczów, natomiast wciąż niejasna jest sprawa mistrzostwa Anglii oraz miejsc umożliwiających start w Lidze Mistrzów (bezpośredni bądź poprzez eliminacje) O ile Arsenal jest już w 99% pewny lokaty na podium tak prawdziwa walka stoczy się o miejsce czwarte pomiędzy Tottenhamem Hotspur, a Manchesterem City. Już jutro wielki szlagier, na City of Manchester Stadium zjawią się Koguty, jeżeli wygrają, będą mogli świętować, ale czy pozwolą im na to gospodarze, którzy walczyć będą tylko i wyłącznie o pełną pulę? Zapowiadają się wielkie emocje, ten mecz po prostu trzeba zobaczyć. Sprawa mistrzostwa Anglii rozstrzygnie się w przyszłą niedzielę, choć tak na prawdę niezwykle blisko tego osiągnięcia jest Chelsea Londyn, która zagra u siebie z Wigan, myślę, że nie ma co oczekiwać aby straciła punkty. Drużyny z miejsc 8-20 w zasadzie walczą jedynie o polepszenie swojej końcowej pozycji oraz ilości zdobytych punktów. Zachęcam do dyskusji oraz pisania analiz.

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Wracając jeszcze do poprzedniej kolejki. Nie miałem dostępu do neta na majówce, ale oglądałem 1 połowę City - Villa oraz LFC - CFC i na City of Manchester Stadium zaimponował mi Adam Johnson(przynajmniej w 1 poł). Rozgrywał on świetne zawody - asysta przy golu Adebayora oraz to on był faulowany w polu karnym po składnej akcji. Fantastyczne 45 minut w jego wykonaniu. Jedynie zaniepokoiła mnie reakcja Teveza po strzelonym karnym, kiedy to huknął w dolny prawy róg bramkarza. Wyglądało to mniej więcej tak jak gol z karnego Fabregasa z Barcą. Lekki grymas pojawił się na twarzy Carlotisa, ale to chyba nic poważnego. Na Anfield Road byliśmy świadkami jednostronnego meczu. Jedynie w pierwszych dwóch kwadransach lekko przeważał L&#39;pool. Aż do momentu, kiedy Gerrard popełnił niewybaczalny błąd... Po golu Drogby coś stało się z piłkarzami The Reds, że przestali atakować i tylko można było odliczać czas do następnego gola The Blues. A tych szans było mnóstwo. Skończyło się tylko na skromnym 2:0.

---------------------------------------------------------------------------

vs

Manchester City - Tottenham Hotspur​

Przed nami zaległa kolejka Premiership. Na City of Manchester Stadium miejscowa ekipa podejmie Kogutów. Jest to &quot;Mecz Sezonu&quot; dla obu ekip. Hotspursi zajmują 4 lokatę, a The Citizens plasują się o jedną pozycję niżej z jednopunktową stratą do swoich rywali. Jutrzejszy mecz powinien wyłonić drużynę, która w lato będzie walczyła o LM w eliminacjach. Pod większą presją stoi ekipa gospodarzy, bo jak już wspomniałem to oni muszą odrobić stratę i wyprzedzić Tottenham i to City ma teoretycznie trudniejszego rywala w ostatniej kolejce. Zmierzy się on bowiem z West Hamem, a Koguci podejmą na wyjeździe Burnley. Manchester na własnym stadionie uległ tylko dwa razy: w wielkich derbach Manchesteru (0:1) oraz z Evertonem (0:2). Natomiast odnieśli 12 zwycięstw oraz czterokrotnie remisowali. Jednak to Tottenham stoi w komfortowej sytuacji, bo im zależy tylko na remisie, ewentualna wygrana doda im tylko skrzydeł. Forma wyjazdowa Kogutów jest bardzo wyrównana: 6-5-6. Na dzień dzisiejszy u gospodarzy zabraknie Givena, Lescotta, Taylora. Dodam również, że niektóre serwisy podają brak w składzie Barrego, jednak strona Manchesteru City podaje, że jest na 99% gotów do gry w jutrzejszym meczu. Problem bramkarzy nie dotyczy już tylko The Citizens, albowiem u goście nie wystąpi Cudicini oraz urazu, który być może wyklucza z gry w środowym meczu, doznał Gomes. Narzeka on na bół pachwiny po meczu z Boltonem. Dodatkowo nie ujrzymy Chorwata Niko Kranjcara. Wiele będzie zależało od postawy duetu Tevez - Adebayor. Argentyńczyk znajduje się w świetnej dyspozycji. Ma koncie 22 trafienia i jest wciąż głodny bramek. Natomiast Adebayor coraz częściej pudłuje z dość łatwych pozycji jakby się wydawało. Jeżeli obaj chcą aby ich drużyna zagrała za rok w LM to powinni się mocno sprężyć i pokonać u siebie głodnych sukcesu Kogutów. W mojej opinii bardziej na 4 lokatę zasługują The Citizens, ponieważ gdyby nie dwa gole Czerwonych Diabłów w doliczonym czasie gry(Owen 96 - 4:3, Scholes 93 - 1:0) to mieli by oni o dwa oczka więcej i praktycznie pewny awans do eliminacji LM. Mam nadzieję, że oba mecze z United nie przesądzą o końcowym miejscu Manchesteru City i to oni zajmą lokatę w TOP4.
Prawdopodobne składy:
Manchester City:
Fulop - Bridge, Kompany, Toure, Zabaleta - Bellamy(Barry), De Jong, Vieira, Johnson - Adebayor - Tevez
Tottenham Hotspur:
Gomes(Alnwick) - Kaboul, Dawson, King, Assou-Ekotto - Bentley, Huddlestone, Modric, Bale - Pavlyuchenko, Defoe
Moje propozycje:
Manchester City win @ 2.00

Czy ponownie ujrzymy piłkarzy The Citizens w pełni zadowolonych?

princeas 11

princeas

Użytkownik
Kuba ciekawa analiza, jednak jeśli chodzi o typ, to chyba wcale nie taki pewny HW. Sam słusznie zauważyłeś, że Koguty przyjadą grać na remis i przy odrobinie szczęścia mogą ten cel osiągnąć. Zwłaszcza, że w bramce rezerwowy bramkarz Citizens. A jeśli już przy GK jesteśmy, to myślę, że przy dobrych wiatrach może paść over 2,5, jeśli w obu bramkach zagrają rezerwowi, a nawet over 3,5 jeśli Tevez coś ukłuje i Adebayor wstrzeli.
Typy:
over 2,5 @ 1,77 Pinnacle
over 3,5 @ 2,95 Bwin

matesarninho 74

matesarninho

Użytkownik
Spotkanie: Man. City (-1,5) - Tottenham
Typ: 1
Kurs: 3,85
Bukmacher: bet365
Mecz o Ligę Mistrzów w angielskiem Premiership, stawka jest nie mała bo od paru lat jakaś inna angielska drużyna będzie miała możliwość zagrania w LM a dokładniej w eliminacjach do LM. W Anglii nazywają to spotkanie: meczem o 30mln Funtów! Mancini gdy przychodził do City miał postawiony jasno cel: awansowac do LM, jeżeli dzis nie pokona Tottenhamu to moze o tym zapomnieć praktycznie... Man. City u siebie gra znakomicie, czasem im brakuje szczęscia ale jezeli w tym emczu im dopisze to spokojnie powinni wygrac z Tottenhamem który na wyjazdach nie gra najlepiej, oglądałem pare meczy wyjazdowych Tott w tym sezonie to naprawdę aż szkoda było patrzeć. W tym meczu nie ma mowy o odpuszczaniu więc nie ma Tott co liczyć na to że City nie zagra na swoim jak by nie patrzeć wysokim poziomie bo przecież taki prezentują, szczególnie w meczach u siebie i dzis dzadza z siebie wszystko zeby ten mecz wygrać.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
vs

MANCHESTER CITY - TOTTENHAM
Typ : Obie strzelą ? TAK @ 1,61
Bet365 ⛔0:1
Większośc typerów upatruje faworyta w zespole The Citizens. Ja mam nieco inne zdanie na ten temat. Oba zespoły ostatnio na bardzo zbliżonym poziomie. Grają dobrą i ofensywną piłkę. Wiadomo walka o 4msc dające przepustke do LM. W razie wygranej Tottenham zapewni sobie już tą pozycje przed ostatnią kolejką. Widząc ich nastawienie w tym sezonie w paru mczach które miałem okazje oglądac stwierdzam że oni nie potrafią się bronic. Pewnie zauważyło to wielu kibiców/typerów. W dzisiejszym meczu pod znakiem zapytania występ Gomesa, Cudicini na pewno nie zagra. City także mają przecież problemy z golkiperami i bronił będize sprowadzony nie dawno na gwałt Fulop. Gdyby jeszcze miał nie wystąpic Gomes to zastąpi go Alnwick. Ponadto Redknapp nie będize mógł skorzystac jeszcze z Krajncara, Corluki i Woodgate. Ale wymienieni zawodnicy nie grają już pare tygodni. Są przecież Modric, King czy Kaboul którzy zastępują ich udanie. W zespole City większe osłabienia. Brak Barry&#39;ego, Johnsona, Petrova i Lescotta.
Patrząc na historie to City nie radzą sobie z Tottenhamem w ostatnim czasie. Z 12 meczów we wszystkich rozgrywkach aż 11 wygrał Tottenham! A w 11 meczach Premiership 10 wygrał Tottenham. Ostatnia wiktoria City w przeciągu 7 ostatnich lat miała miejsce w domowym meczu w roku 2008.
Tottenham strzelał bramki w ostatnich 10 meczach, teraz grają z City które wiadomo też o co walczy. Tevez w dobrej formie. Może dojśc do ciekawego starcia Argentyńczyka z Defoe. Osobiście wolałbym brak porażki zespołu Tottenhamu w tym meczu, ale myslę że bramki padną na co się zapowiada. Wybieram opcje ostrożniejszą że oba strzelą gola.

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Robson też miałem na oku obie strzelą, ale na ten typ chyba wolę poczekać jednak na składy. Niemniej jednak nadal dla mnie faworytem są gospodarze. Nie rozumiem jednak ludzi, którzy piszą, że jak Man City dziś nie wygra to straci zupełnie szanse na 4 lokatę. Przecież nie można przypisać już 3 oczek dla Kogutów w meczu z Burnley. Według mnie nie ma co się odwoływać do poprzednich meczy obu ekip, bo przecież wiemy, że The Citizens przed przyjściem szejków to byli zwykli średniacy. ;) Najważniejsze w tym meczu będzie to, czy Gomes wyjdzie albo czy zastąpi do bramkarz Anglii U-21 Alnwick. Obie ekipy mają świetny atak, dobrą pomoc. Niestety, nie mogę nigdzie znaleźć czy zagra Barry. Strona Manchesteru City podaje, że prawdopodobnie wystąpi.

Zaraz ostateczne picki na ten mecz.

edit: Składy są. Gomes na bramce Kogutów, Barry w pomocy The Citizens, czyli tak jak myślałem. Ostatecznie zagrałem na win City i obie strzelą. ;)

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
A więc jednak, północny Londyn będzie miał swoich dwóch przedstawicieli w Lidze Mistrzów, o ile jedna z nich przebrnie przez eliminację. Peter Crouch w 83 minucie meczu sprawił, że oszaleli ze szczęścia kibice za bramką Fulopa. Harry Redknapp prawdziwym bohaterem &quot;Kogutów&quot;, Manchester City skazany na Ligę Europejską, szumne zapowiedzi wielkiego sukcesu The Citizens prysły jak bańka mydlana.
Co do typów na przyszły weekend myślę, że warto się teraz zastanowić nad West Hamem, nawet z podpórką ;)

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Szczerze mówiąc, jak zobaczyłem Teveza w środku pola na pozycji rozgrywającego, to już czułem, że źle się to skończy dla The Citizens. Po raz kolejny zaimponował mi Adam Johnson, który kilka razy zagroził bramce Gomesa. Niemniej jednak zasłużenie Tottenham odniósł wczoraj zwycięstwo. Manchester City musi się zadowolić jedynie Ligą Europejska, co sprawia, że najlepsi piłkarze mogą zaniechać przyjścia do drużyny bez LM.;)

Co do typu na WHU to bym jednak nie grał, bo Aston czyha na wpadkę City i ma jeszcze możliwość awansu na 5 lokatę. Sądzę, że City nie mają w planach grać rezerwami i oddać 5 pozycję na rzecz The Villans. W końcu ekipa z Villa Park jest w podobnej sytuacji do City, bo mają tylko 2 punkty przewagi na L&#39;poolem i sądzę, że dobrym pickiem będzie win Aston oraz Liverpoolu.;)

travism 190

travism

Forum VIP
Ja mogę jedynie dodać od siebie że ostatnia kolejka (przynajmniej dla mnie), to będzie już gra o pietruchę, oczywiście bez spotkań z udziałem Manchesteru Utd. oraz Chelsea, które walczą o tytuł. Aston Villa zajmuje spokojnie 7 lokatę i nie zagraża już jej spadek na niższe miejsce, a jak moze nie wszyscy wiedzą to wlasnie ta lokata tez gwarantuje miejsce w Lidze Europejskiej, a to wszystko dzieki Portsmouth które nawet po wygraniu Pucharu Anglii nie będzie mogło się pokazać w Europie bo za późno złożyli wymagane dokumenty. Choć z drugiej strony gra o prestiż niewątpliwie też może być, bo wątpie żeby drużyny teraz bily sie o 5-7 gdy miejsce już mają zapewnione, choć nie wiem jak to jest rozłożone na rundy.

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Fakt, w Anglii już praktycznie rzecz biorąc rozstrzygnięte. Wiemy kto zagra w Lidze Mistrzów oraz w Lidze Europejskiej i kto spadnie do Championship. Tytuł mistrza kraju jest już chyba również rozstrzygnięty, bo są nikłe szanse, że Chelsea straci punkty z Wigan, szczególnie w takim momencie. Jest jednak coś, co nie zostało jeszcze rozstrzygnięte, a może nie wszyscy o tym wiedzą. Mianowicie chodzi o koronę króla strzelców. W walce pozostali Didier Drogba oraz Wayne Rooney, którzy mają na koncie po 26 bramek. Nie wierzę, że Darren Bent, którzy trafił do siatki 24 razy dogoni snajperów Chelsea i United. Zarówno Drogba i Wazza będą zaciekle walczyli o ten tytuł i można śmiało grać, że coś w tym meczu ustrzelą. W Expekcie kursy na te zdarzenia są równe i wynoszą 1.55, które imo są warte grania. ;)

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Arsenal Londyn - Fulham Londyn
Derby Londynu na zakończenie piłkarskiego sezonu w Premiership, ostatni mecz Arsenalu przed własną publicznością, później zasłużony odpoczynek i przygotowania do nowych rozgrywek, mam nadzieję bardziej udanych. Podopieczni Arsene Wengera chcą jak najszybciej zapomnieć o wydarzeniach z ostatnich tygodni, odpadnięcie z Ligi Mistrzów, strata trzech punktów w derbach północnego Londynu, porażka w fatalnym stylu z Wigan Athletic, bezramkowy remis z Manchester City i w końcu kolejna wtopa, tym razem z Blackburn Rovers. Czas przerwać tę fatalną serię, ten sezon Kanonierzy zakończą jak należy, podziękują kibicom za wsparcie w przeciągu całego sezonu. Na Emirates Stadium zjawi się Fulham Londyn, zespół, który zajmie miejsce w środkowej częsci tabeli, ale dla kibiców The Cottagers liczy się teraz zupełnie coś innego.. przyszła środa, wieczór, godzina 20:45, Hamburg, finał Ligi Europejskiej, rywalem - Atletico Madryt. Historyczny moment coraz bliżej, wystarczy tylko i aż pokonać zespół z Madrytu i sięgnąć po trofeum. Klub starał się nawet przełożyć ligowy mecz z Arsenalem na dzień dzisiejszy aby lepiej przygotować się do meczu Ligi Europejskiej. Nie będę wspominał o sytuacji kadrowej Kanonierów, bo wszystko jest jak było przez większość sezonu, lista nieobecnych bardzo długa. Myślę, że to nie będzie miało jednak znaczenie i Arsenal pewnie pokona Fulham, zakończy sezon wygraną. Poczynając od roku 2002 oba zespoły grały ze sobą ośmiokrotnie, najpierw na Highbury no i od paru lat na Emirates Stadium, Arsenal wygrał sześć razy, dwukrotnie dzielił się punktami. W całej historii klub z północnego Londynu nie poległ na swoim obiekcie z Fulham wygrywając 19 z 22 domowych potyczek. W tym sezonie na Craven Cottage było 1:0 dla gości po pięknej bramce Robina Van Persiego, Holender zagra od pierwszych minut najprawdopodobniej również jutro. Mecze wyjazdowe nie są mocną stroną The Cottagers, swojej statystyki nie powinni już poprawić. Liczę na pokaz ofensywnej gry Arsenalu.
Moje propozycje:
Arsenal Londyn (-1) - 1,55 Expekt
powyżej 2,5 goli - 1,53 Expekt
W pozostałych meczach ciężko o typy, upartuję straty punktów Manchesteru City stąd kurs 1x na West Ham United wydaje się całkiem realny. Chelsea gra u siebie z Wigan, nie ma co marzyć o stracie punktów The Blues, myślę, że odniosą oni okazałe zwycięstwo, a przyczyni się do tego Didier Drogba walczacy o koronę króla strzelców.
West Ham United lub remis - 1,90 Expekt
Didier Drogba strzeli bramkę - 1,55 Expekt

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Hull - Liverpool
1X
2.5
Ostatnia kolejka w Premier Leaque. Większość meczy o przysłowiową pietruszkę. Liczą się już tylko 2 zespoły: Man. Utd i Chelsea. Oni walczą o najwyższy cel.
Typ w tym meczu na pierwszy rzut oka wydaje się oczywisty. Większość w ciemno stawiałoby na Liverpool. Mam inne zdanie. Zacznę od gości. Obecny sezon jest ich najgorszym sezonem od lat. Nie wywalczą żadnego trofeum. Grają słabo. Głośno się mówi o złej atmosferze panującej na Anfield. Wiele słychać o prawdopodobnym odejściu trenera Beniteza po sezonie oraz największej gwiazdy drużyny The Reds Fernando Torresa. W lidze radzą sobie źle. U siebie wygląda to jeszcze przyzwoicie. Na wyjazdach totalna klapa. Porażki z Chelsea, Man. Utd, Arsenalem i Tottechamem czyli pierwszą czwórką. Z żadną z czołowych drużyn ligi nie wywalczyli na wyjeździe choćby punktu. Jednak porażki z Fulham, Sunderlandem, Wigan i szczególnie z Portsmouth mówią same za siebie. Liverpool w tym sezonie zupełnie nie radzi sobie na wyjeżdzie. Łącznie zanotował aż 8 porażek. 5 razy gracze The Reds schodzili z boiska zwycięsko i 5 razy dzielili sie punktami. Ostatnie zwycięstwo Liverpoolu na wyjeździe miało miejsce 2 kolejki temu w meczu ze słabym Burnley. Jednak przed tym meczem gracze The Reds byli bez zwycięstwa na wyjeździe od 29 grudnia 2009 roku. Kibice czerwonych musieli czekać aż 5 miesięcy na zwycięstwo swoich graczy na wyjeździe. Reasumując nie jest to dobry sezon dla Liverpoolu zwłaszcza jeśli chodzi o mecze wyjazdowe.
Gospodarze. Hull już na pewno zagra w przyszłym sezonie w 2 lidze. Wpłyneła na to szczególnie 2 część sezonu kiedy od zwycięskiego meczu z Man. City ( u siebie ) na 12 meczy ponieśli aż 9 porażek. Zaliczyli 2 remisy i 1 zwycięstwo co ciekawe też u siebie tym razem z finalistą obecnej ligi europejskiej-Fulham. Ich bilans na własnym stadionie to: 6 zwycięstw, 5 remsiwów i 7 porażek. Jak na drużynę która spadła z ligi nie wyglada to najgorzej. Na uwagę zasługuje również remis u siebie z Chelsea 1-1.
Uważam, że drużyna gospodarzy będzie chciała się pożegnać z honorem z 1 ligą i zagrają najlepiej jak potrafią. W końcu mecz na własnym boisku zobowiązuje ich do jak największego zaangażowania. Kibice zapewne liczą na swoich piłkarzy, że utrą nosa faworyzowanemu Liverpoolowi który kiepsko spisuje się na wyjazdach.
Myślę, że gospodarze są w stanie nie przegrać tego meczu.
Mój typ to wygrana gospodarzy lub remis.​

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Ta ostatnia niedziela.... Dzisiaj się rozstaniemy.[...]. Przed nami już ostatnia kolejka Premiership. Praktycznie wszystko jest już rozstrzygnięte, ale na pewno nie zabraknie emocjonujących meczy.;)

We want Glazer out:!:

---------------------------------------------------------------------------

vs

Manchester United - Stoke City​

Już dziś na Old Trafford Czerwone Diabły podejmą The Potters. Faworyt jest tylko jeden - United. Red Devils mają już tylko iluzoryczne szanse na mistrzostwo Anglii. Muszą pokonać dzisiaj Stoke i liczyć na potknięcie Chelsea z Wigan. Połowię planu raczej spełnią, bo nie sądzę, żeby nie pokonali na własnym stadionie Stoke City. Do składu United powracają Rio Ferdinand oraz Owen Hargreaves. W ostatnich dniach ze składu wyleciał Antonio Valencia. Boss nie będzie mógł skorzystać z usług Michaela Owena oraz Andersona. Ze składu The Potters po raz kolejny nie zagrają obrońca Abdoulaye Faye, który odgrywał dość ważną rolę w szeregach Stoke oraz ich bramkarz Thomas Sorensen. Tak więc trener przyjezdnych będzie miał do dyspozycji skład z poprzedniego meczu, gdzie wygrali z Fulham 1:0. Wcześniej jednak ulegli Chelsea7:0. Manchester United ma najlepszą defensywę w lidze, gdyż piłkę z siatki bramkarze musieli wyciągać tylko 28 razy w 37 meczach. Bardzo ważnym faktem jest to, iż Wayne Rooney ma na swoim koncie aż 148 bramek w barwach United oraz Paul Scholes ma ich 149. Jest to bardzo dobra okazja do zdobycia jubileuszowych bramek numer 150. No właśnie... Ostatnia kolejka to także pojedynek o koronę króla strzelców w angielskiej ekstraklasie. Na czele tejże klasyfikacji znajdują się ex equo Wazza oraz Drogba. Mają oni na koncie po 26 trafień. Zarówno United jak i Chelsea powinni czysto teoretycznie wysoko wygrać swoje pojedynki. Jest to doskonała okazja do poprawienia przeskoczenia Drodby przez Wayne&#39;a. Sądzę, że dzisiaj zobaczymy kilka trafień ze strony młodego anglika.;)

Kadra na mecz:
Manchester United:
van der Sar, Kuszczak, Foster, Neville, O&#39;Shea, Rafael, De Laet, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, Carrick, Hargreaves, Scholes, Fletcher, Park, Gibson, Obertan, Giggs, Nani, Berbatov, Rooney, Macheda, Diouf.

Stoke City:
Begovic, Huth, Abdoulaye Faye, Shawcross, Collins, Higginbotham, Lawrence, Whelan, Whitehead, Delap, Etherington, Kitson, Fuller, Tuncay, Sidibe, Pugh, Wilkinson, Moult, Beattie, Amdy Faye, Diao, Simonsen

Moje propozycje:
United -1.5 @ 1.42
United powyżej 2.5 @ 1.75
Rooney score @ 1.60
Scholes score @ 3.80

Radość United po wiadomości o remisie Chelsea z Wigan... ;p

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
vs

Chelsea FC - Wigan Athletic FC​

Już o 17 Chelsea podejmie na Stamford Bridge Wigan Athletic. Chelsea potrzebuje trzech oczek aby wznieśli puchar za tegoroczne rozgrywki Premiership. The Blues chcą być jedną ekipą, która od sezonu 62/63 uzyskała 100 bramek. Do tego osiągnięcia brakuje jej 5 trafień. W pierwszym spotkaniu obu drużyn to Wigan było góra, pokonując The Blues 3:1. Być może to ta drużyna będzie zmorą sezonu 09/10 dla Chelsea i pozbawi ich długo wyczekiwanego tytułu, jednocześnie przerywającego dominację United?! Z drugiej strony możemy być świadkami pogromu, jaki to miał miejsce dwa tygodnie temu, kiedy Chelsea pokonała The Potters 7:0.Warto jednak dodać, że przy bramce na 2:0 kontuzji dostał pierwszy bramkarz Stoke i musiał opuścić murawę.;) Podobna sytuacja do dzisiejszej miała miejsce w 2008 roku, gdzie na czele tabeli były ekipy The Blues oraz Red Devils. Miały one taki sam komplet punktów, jednak United miała lepszy bilans bramkowy. W ostatnim meczu sezonu Czerwone Diabły mierzyły się z Wigan Athletic. Manchester wygrał swoje spotkanie 2:0, jednak nie obyło się bez kontrowersyjnych sytuacji.;) Wigan to drużyna, która jest przyczyniła się do rekordu w tym sezonie. Ulegli oni 9:0 na White Hart Lane. Chelsea to ekipa, która w ostatnich czterech spotkaniach u siebie strzeliła 19 bramek oraz straciła tylko 2. Wigan gra szybki, fizyczny i bezpośredni futbol, ale bardzo łatwo zapomina o takim elemencie jak obrona. Warto wspomnieć, że kilku podstawowych graczy Athletic zabrakło na ich ostatnim meczu z Hull. Do końca nie wiadomo dlaczego. Być może oszczędzali się na potyczkę z Niebieskimi?:razz: Jak już wspomniałem przy meczu United - Stoke to powiem to również tutaj. Didier Drogba walczy o koronę króla strzelców. Dzisiejszy mecz to także szansa dla niego by wyprzedzić Wazzę, jednak zadanie nie będzie łatwe. Najwyższa wygrana Chelsea z Wigan u siebie to &#39;tylko&#39; 4:0. Mogę również dodać, że kiedy Chelsea wygrywało z The Potters 7:0 to Afrykańczyk nie trafił ani razu do siatki. W ostatnim meczach formą błyszczy Salomon Kalou. Kolega z reprezentacji Drogby miał kilka dogodnych sytuacji w meczu z Liverpoolem, jednak sędzia tamtego spotkania nie odgwizdał ani jednego faulu w polu karnym na nim. W wspomnianym meczu ze Stoke to on ustrzelił hat-tricka.;)

Moje propozycje:
NO BET FOR ME.

Dzisiaj wszyscy jesteśmy Wiganami :!::!:

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Po przerwie wracamy do typowania. Na początek króciutka rozkmina dotycząca spotkań Premier League.
Arsenal - Fulham
Wszyscy wiemy, jaka jest sytuacja. Gospodarze, którzy niedawno mieli szanse jeszcze na mistrzostwo teraz muszą bronić się przed Tottenhamem, który czyha na 3. pozycję. Słabą formę można zwalić na spore osłabienia. Jednak Fulham dzisiaj wystąpi raczej w rezerwowym składzie, a na pewno bez swoich kluczowych postaci: Zamory i Duffa. Kiedy spojrzę na dostępny skład Arsenalu (Fabiański - Campbell, Eboue, Silvestre - Sagna, Traore, Nasri, Diaby - v.Persie, Arshavin, Vela) to mimo wszystko widzę, że prezentuje się on świetnie. Dzisiaj dopatruję się mimo wszystko zwycięstwa Arsenalu, ale niezbyt wysokiego. TYP: ARSENAL (2-0)
Aston Villa - Blackburn
Gospodarze grają ostatnio całkiem nieźle. W tej chwili wciąż liczą się w grze o 5. pozycję dającą przepustkę do gry w czwartej rundzie kwalifikacyjnej LE. Blackburn to jednak bardzo dobra drużyna, co udowodniła choćby w zeszłym tygodniu. AV powinna jednak ten mecz wygrać, bo w przypadku kompletu punktów Liverpoolu może się okazać, że gospodarzy zabraknie w europejskich pucharach w przyszłym sezonie. W ekipie gości zabraknie 3 ważnych piłkarzy: Nzonziego, El-Hadji Dioufa i Kalinica. Poza tym Blackburn to ekipa, która raczej pasuje AV. W tym sezonie obie ekipy rozegrały już 4 mecze, z których aż 3 wygrali dzisiejsi gospodarze. TYP: ASTON VILLA (2-1)
Bolton - Birmingham
W sumie mecz o pietruszkę, dlatego nie podejmę się typowania. Luźne przemyślenia na podstawie formy, kontuzji i przewagi własnego boiska stawiają w roli faworyta gospodarzy. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest tutaj chyba BTS (1,65). Tak czy inaczej wydaje mi się, że gospodarze powinni mieć lekką przewagę, ale obie ekipy będą chciały uszczęśliwić swoich kibiców więc być może na Reebok Stadium obejrzymy remis. TYP: REMIS (2-2)
Burnley - Tottenham
Chyba nie ma co się za bardzo rozwodzić. Jakże cieszy me serce fakt, że Tottenham zagra w przyszłym sezonie w Lidze Mistrzów. Na podstawie wcześniejszych wywodów można zauważyć, że nie twierdzę, iż od razu będzie to faza grupowa, bo Arsenal raczej nie wtopi. Jednak szansę losowi trzeba dać i dlatego dzisiaj Tottenham musi wygrać. Zrobi to dla siebie, dla kibiców i trenera. Wszyscy zrobili w tym sezonie kawał dobrej roboty. Burnley już i tak jest w Championship. Jeśli tylko Koguty się nie rozluźnią, to obejrzymy dzisiaj jednostronne spotkanie, w którym 3 punkty zgarnie Tottenham. TYP: TOTTENHAM (0-2)
Chelsea - Wigan
Mecz, jak i kurs nie wymaga komentarza ;) TYP: CHELSEA (4-0)
Everton - Portsmouth
Gospodarze powinni sobie spokojnie poradzić z najsłabszym zespołem ligi. Co prawda nie mają oni już o co grać, ale na pewno chcą podziękować kibicom za sezon i uraczyć ich na koniec zwycięstwem. A Portsmouth ma strasznie dużo kontuzji i piłkarzy, którzy nie są w pełni sił, dlatego Avram Grant nie powinien ryzykować ich zdrowia przed finałem FA Cup w przyszłym tygodniu. Typ na Everton pomimo niskiego kursu wydaje się być świetny. TYP: EVERTON (3-0)
Hull - Liverpool
Goście powinni wygrać. Po pierwsze dlatego, że są lepszą drużyną, po drugie dlatego, że Hull już nie gra o nic, po trzecie dlatego, że jeżeli AV nie wygra, to Liverpool zagra na pewno w LE. Nie liczę na pogrom, ale na skromne zwycięstwo. Od razu zaznaczam, że nie jest to dla mnie tak pewne, jak na przykład zwycięstwo Evertonu czy Tottenhamu. TYP: LIVERPOOL (0-1)
Manchester United - Stoke
Mecz identyczny jak Chelsea - Wigan. TYP: MANCHESTER UNITED (3-0)
West Ham - Manchester City
Tutaj liczę na zwycięstwo gości, bo teoretycznie mają oni jeszcze o co walczyć. Konkretnie muszą bronić swojej dobrej 5. pozycji przed atakiem Aston Villi. West Ham uradowane faktem pozostania w lidze na pewno podejdzie na luzie do tego meczu i tanio skóry nie sprzeda, ale MC powinien dać radę. Kurs zachęcający. TYP: MANCHESTER CITY (2-3)
Wolverhampton - Sunderland
W tym meczu obie ekipy w zasadzie nie maja o co grać. Liczę jednak na dobrą postawę gospodarzy, którzy mogą zaliczyć ten sezon do udanych. Jeśli udałoby im się przeskoczyć jeszcze o dwie pozycje w tabeli to już w ogóle kibice będą zachwyceni. Szansa jest, a i motywacja raczej się znajdzie. Biorąc pod uwagę to, że Sunderland nie gra najlepiej na wyjazdach i będzie osłabiony brakiem 4-6 piłkarzy (2 niepewnych) jestem skłonny zaryzykować i postawić na zwycięstwo Wolves. TYP: WOLVERHAMPTON (1-0)

malin157 82,2K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Piłka nożna, Premiership 17:00
Chelsea - Wigan
Typ: over 2.5 HT
Kurs: 4.10
Bwin

Dzisiaj ostatnia kolejka Premiership, Chelsea potrzebuje zwycięstwa by cieszyć się ze zdobycia mistrzostwa, nikt o zdrowych zmysłach nie daje ich dzisiejszym przeciwnikom zespołowo Wigan najmniejszych szans na korzystny rezultat. Kurs na czystą 1 jest oczywiście śmieszny, dlatego trzeba szukać innych typów na to spotkanie. Chyba udało mi się takowy znaleźć, ale o tym za chwilę. Wigan to bardzo przeciętna drużyna, która zwłaszcza na wyjazdach spisuje się mizernie, przegrali aż 13 z 18 spotkań a ich bilans bramkowy to 18:47. Drużyna ta nie walczy już o nic w tym sezonie, także spodziewam się że znów stracą sporą ilość bramek, tak jak działo się to w poprzednich kolejkach z o wiele słabszymi rywalami. Chelsea wygrała 14 z 16 spotkań ligowych na Stamford Bridge, bilans bramkowy 60:14. Uważam że w tej ostatniej kolejce żadnej walki korespondencyjnej do ostatnich minut nie będzie, po prostu rywali jakich mają dzisiaj dwie czołowe drużyny są zbyt słabe, sądzę że Chelsea od początku ruszy na rywala i już w pierwszej połowie będzie prowadzić przynajmniej 2:0 co pozwoli na kontrolowanie spotkania w drugiej połówce. W porównaniu z ostatnim spotkaniem ligowym wygranym z Liverpoolem na wyjeździe 2:0 skład nie powinien się zmienić, w szeregach gospodarzy brak nowych kontuzjowanych zawodników. Wigan zagra bez swojego podstawowego bramkarza Chrisa Kirklanda co tylko utwierdza mnie w moim typie.
mniej ryzykowne rozwiązanie Chelsea over 1.5 HT 2.40 SPORTINGBET

A 0

adam_de

Użytkownik
Spotkanie: Chelsea Londyn - Wigan (-2)
Typ: Chelsea
Kurs: 1,85
Bukmacher: expekt

ANALIZA:
Biorac pod uwage mecz MU z Wigan, fakt ze jest to ostatnia kolejka oraz to, ze przeciwnik jest malo wymagajacy - chelsea stoi przed szansa, by przed wlasna publicznoscia przypieczetowac zdobycie tytulu.

Sadze, ze pokusza sie nawet o zdobycie wiecej niz 3 bramek (piec?) po to, by miec lacznie strzelonych 100 w tym sezonie.

To, ze chelsea wygra nie ulega watpliwosci - pokusilbym sie nawet o dokladny wynik tego spotkania 5:0 / 6:0 bo stawka jest dosyc ciekawa (9.00 i 11.00)

Powodzenia

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Spotkanie: West Ham United vs. Manchester City
Typ: 1
Kurs: 4.00
Bukmacher: Betclic
Analiza:
The Citizens po porażce z Tottenhamem Londyn (0-1) stracili definitywnie szansę na zajęcie 4. miejsca w lidze i grę w eliminacjach Ligi Mistrzów dlatego dzisiaj zagrają już tylko o przysłowiową &quot;pietruszkę&quot; West Ham co prawda ma już zagwarantowane utrzymanie się w lidze ale jak mówi menadżer &quot;Młotów&quot; Gianfranco Zola mają o co grać. Zwycięstwo pozwoli im przesunąć się w tabeli o 2-3 lokaty wyżej w tabeli a tacy zawodnicy jak i Robert Green, Matthew Upson czy Carlton Cole muszą potwierdzić swoje aspiracje gry w reprezentacji Anglii na MŚ w RPA. Więc mają o co grać.
City wydaje się już podłamane faktem braku zajęci 4. miejsca i do meczu podchodzą bez większych emocji. I wydaje się, że to gospodarze są minimalnym faworytem a kurs na nich ciągle spada u bukmacherów.
Jeśli chodzi o historię to w ostatnich 9 meczach tylko 2 razy na Upton Park goście wygrywali a w tym sezonie City wygrało tylko 6 z 18 meczów wyjazdowych więc nie są to statystyki powalające na kolana.
W drużynie goście zabraknie dzisiaj: Gareth Barry, Stephen Ireland, Michael Johnson, Petrov, Given i Joleon Lescott. W ekipie gospodarzy natomiast zabraknie Valona Behrami a także Jacka Collinsona i Zavona Hinesa. Możliwy jest natomiast powrót do gry Herita Ilunga oraz Kierona Dyera, Jamesa Tomkinsa i Luisa Boa Morte.
Myślę, że walecznie grający gospodarze będą chcieli godnie pożegnać się w tym sezonie przed własną publicznością i wygrać z nie grającym już o nic rywalem i będącym przygnębionym brakiem awansu do najlepszej &quot;czwórki&quot; w tym sezonie Premier League. Kurs jest ciągle dość wysoki więc warto z niego skorzystać.

matty1991 712

matty1991

Użytkownik
Spotkanie: Chelsea - Wigan
Typ: Pierwszy strzeli bramke - Didier Drogba
Kurs: 3.5
Buk: Expekt

Dziś o godzinie 17 rozpocznie się ostatnia kolejka Premiership, która rozstrzygnie losy mistrzostwa Anglii. Chelsea zajmuje pierwszą pozycje w tabeli, ma punkt przewagi nad Manchesterem United, muszą wygrać dzisiejszy mecz bo jeżeli stracą punkty to Manchester może zdobyć tytuł. Ostatnie spotkania pomiędzy Chelsea a Wigan:

26-09-2009 Premier League Wigan Athletic 3 - 1 Chelsea✅
28-02-2009 Premier League Chelsea 2 - 1 Wigan Athletic✅
24-08-2008 Premier League Wigan Athletic 0 - 1 Chelsea✅
14-04-2008 Premier League Chelsea 1 - 1 Wigan Athletic⛔
26-01-2008 FA Cup Wigan Athletic 1 - 2 Chelsea✅
03-11-2007 Premier League Wigan Athletic 0 - 2 Chelsea✅
13-01-2007 Premier League Chelsea 4 - 0 Wigan Athletic✅
23-12-2006 Premier League Wigan Athletic 2 - 3 Chelsea✅
10-12-2005 Premier League Chelsea 1 - 0 Wigan Athletic✅
14-08-2005 Premier League Wigan Athletic 0 - 1 Chelsea✅

W tym sezonie Chelsea przegrała na wyjeździe z Wigan, myślę że dziś z pewnością będą chcieli sie zrewanżować i rozbić drużynę Wigan. Goście sa strasznie chimeryczną drużyną. Podejrzewam że Chelsea nie będzie miała problemu z pokonaniem gości, a bramke strzeli Didier Drogba, nawet jako pierwszy. We wrześniowym pojedynku Drogba strzelił bramke, więc myślę że i dzis ukłuje. Tym bardziej że w Premiership Drogba i Rooney maja taka sama ilość bramek (26) i dziś piłkarze The Blues mogą grać pod Drogbe żeby zdobył tytuł krola strzelców. W ostatnim ligowym meczu z Liverpoolem Drogba strzelił bramke jako pierwszy, ma zmysł strzelecki i przechwycił podanie Gerarda do Reiny, i umieścił piłke w siatce. Dziś naprzeciwko gospodarzy znacznie słabsza drużyna i mysle że Drogba zdobedzie kilka bramek, i zdobędzie takze pierwszą.

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
vs

Arsenal Londyn - Fulham Londyn​

W ostatniej kolejce sezonu dojdzie również do derbów Londynu, a mianowicie Arsenal podejmie na Emirates Fulham. Trzy tygodnie temu mówiono, że dzisiaj Arsenal dzięki wygranej z The Cottagers będzie walczył o tytuł. Dzisiaj jednak są inne realia. Po ostatnich porażkach z Wigan, Blackburn oraz bezbramkowym remisem z The Citizens, Arsenal musi wygrać by być pewnym 3 miejsca, która daje bezpośredni awans do LM. Fulham to w lidze o nic walczący średniak zajmujący 12 lokatę. Jednak wszyscy wiemy, że już w środę zmierzą się oni z Atletico Madryt w finale Ligi Europejskiej w Hamburgu. Możemy być dzisiaj świadkami ekstremalnego zestawienia The Cottagers. Goście nigdy w historii nie wygrał na wyjeździe z Arsenalem. 19 razy przegrał oraz 3 razy zremisował. Celem Arsenalu jest dobrze zakończyć sezon, który nie ma co, ale nie mogą zaliczyć do udanych. Arsenal będzie musiał poradzić sobie dzisiaj bez Almunii, Denilsona, Songa, Vermealena, Gallasa, Djourou, Fabregasa, Gibbsa, Ramsey&#39;a i Rosicky&#39;ego. Pod znakiem zapytania stoi występ Gaela Clichy&#39;ego, natomiast do gry gotowy powinien być już Andriej Arszawin. U gości zabraknie jedynie Duffa, Johnsona oraz Zamory. Wielu sympatyków angielskiej piłki uważa, że podnóża słabej dyspozycji The Gunners leżą u liczebności kontuzji. Co chwile można słyszeć, że piłkarz Arsenalu nabawił się jakiejś kontuzji. Jest w tym jakaś prawda.;) Mam nadzieję, że dzisiaj w końcu ujrzymy Arsenal, którego brakowało mi w ostatnich tygodniach i że Fabian nie da żadnej plamy! ????

Moje propozycje:
Arsenal -1 @ 1.47
Arsenal HT @ 1.42
Powyżej 3 @ 1.79

Rosyjska torpeda w barwach The Gunners.. ;p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom