Spotkanie:
Chelsea – Middlesbrough 1:0
Typ: 1 (handicap 0:1)
Analiza:
Z jutrzejszych spotkań dość ciekawie zapowiada się jeden z meczy w angielskiej Premiership. Chodzi o spotkanie Chelsea – Middlesbrough. Chelsea jeśli na poważnie myśli o mistrzostwie nie może przegrać jutrzejszego spotkania. Obecnie zajmuje trzecie miejsce w tabeli tracąc dwa punkty do drugiego Arsenalu, który dziś rozegrał swoje spotkanie. Chelsea jeśli chce wrócić na drugie miejsce musi zdobyć 3 punkty. Obecnie ekipa z Londynu jest na fali, nie przegrali już czternastu meczy pod rząd i wszystko wskazuje na to, że jutro będziemy mówić już o 15 meczach. W ostatnim spotkaniu pokonali u siebie inną ekipę z Londynu, a dokładniej Arsenal 2:1.
Jeśli chodzi o Middlesbrough to zajmują oni 12 miejsce w tabeli i nie zmienią tego miejsca po jutrzejszym meczu bez względu na wynik, ponieważ do 11 Tottenhamu tracą 5 punktów (też gra jutro); a nad 13 Sunderland'em mają punkt przewagi, ale ta ekipa już rozegrała swoje spotkanie z bieżącej kolejki. W ostatniej kolejce pokonali u siebie spadkowicza Derby County 1:0, co nie można uznać za jakiś wielki wyczyn. Drużyna Middlesbrough w tym sezonie już raczej o nic nie walczy, dlatego nie będą traktować jutrzejszego spotkania jak walki o życie, co oczywiście nie oznacza że odpuszczą spotkanie przeciw takiemu rywalowi jak Chelsea. Jednak warto dodać, że trzy ostanie mecze Middlesbrough na stadionie Chelsea kończyły się ich porażką do zera. Wszystko na to wskazuje, że jutro będzie podobnie, piłkarze z gospodarzy będą chcieli jak najszybciej objąć prowadzenie i kontrolować spokojnie dalszy przebieg meczu. Tak więc typ 1 jest jak najbardziej wskazany. Ja osobiście uważam, że mecz nie skończy się wynikiem 1:0 czy 2:1. Chelsea ostatnio prezentuje się znakomicie a goście w ostatnich konfrontacjach z gospodarzem nic nie strzelali, myślę, że jutro przedłużą swoją niezbyt chlubną passę. Dlatego warto również rozważyć typ że goście nie zdobędą bramki. Ja osobiście najbardziej polecam zagrać handicap 0:1 na Chelsea, myślę, że jest to dość prawdopodobny typ po przyzwoitym kursie.
Pewność typu: 7/10