>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Premier League 19 KOLEJKA 26.12 - 27.12.2007

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
Gospodarze prawdopodobnie zagrają bez Osmana!! Bainesa i Stubbsa a w Boltonie wszyscy zdrowi z Nicolasem Anelką na czele.
Zgadzam się z tym, że Bolton złapał formę i w ostatnich meczach prezentuje się solidnie, ale uważam, że w wyjazdowym meczu z The Toffees przegrają. Sporym osłabieniem może być brak Osmana, ale bodajże brakowało go już w meczu z Manchesterem United a i bez niego Everton radził sobie całkiem całkiem. Stubbsa na środku obrony godnie zastąpi Jagielka, który według mnie jest naprawdę bardzo dobrym zawodnikiem.

Ogólnie liczę, że David Moyes coś wymyśli i znajdzie odpowiedni sposób na pokonanie Kłusaków ;) Swoją drogą mam nadzieję, że piłkarze Evertonu nie załamali się po tej porażce na Old Trafford, zwłaszca chodzi mi tutaj o Pienaara, który grał wtedy dobry mecz i w końcówce zmarnotrawił całą swoją i kolegów pracę.

Podsumowując, typuję zwycięstwo Evertonu, ale po kursie większym niż 1,70. Tam gdzie poniżej to raczej nie warto... ;) ;P

Mój kuponik na Boxing Day:
Derby - Liverpool 2
Chelsea - Aston Villa 1
Tottenham - Fulham 1
Everton - Bolton 1
Sunderland - Manchester United 2

Oprócz meczu Red Devils opisałem w tym dziale wszystkie grane przeze mnie spotkania. Może i są to typy na faworytów, ale liczę, że w tak ważnym dla Premiership okresie nie będzie niespodzianek ;) I tak.. zostaję przy typie na wygraną Chelsea. Może i się mylę, ale będę trzymał kciuki za The Blues ;)

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Pięknie się Panowie rozpisaliście :spokodfhgfh: Oto chodzi ...
Ja po miłej lekturze zaproponuję coś od siebie ... Tylko od razu ostrzegam, że czarna seria chyba mnie dopadła więc może być bardzo ⛔ Więc ...

Chelsea - Aston Villa Typ: X2 Kurs: 2,75 ✅✅✅
Tak jak już pisałem kilka stron wcześniej ... Chelsea bez Drogby to jak dla mnie nie ta sama Chelsea ... Przy typowo &quot;siłowym&quot; stylu gry jaki preferuję gospodarze strata tego zawodnika oznacza dużo ... Bo on wie jak takie pojedynki w polu karnym wygrywać ... A nie jako filozofia gry Chelsea, czyli częste zagrania górnymi piłkami pod pole karne bez niego takie same już nie będą ... Poza tym nie zgra Cech, czyli ostoja drużyna ... Jedynym ratunkiem jak dla mnie są Phillips, Lampard no i Cole nie Joe ;) Myślę, że bramka szybko nie padnie a jeśli tak się stanie to jestem pewien, że gospodarze w miarę upływu czasu będą próbowali najprostszych środków ( czytaj strzały zza pola karnego) .. Aston Villa jedzie do Londynu co najmniej po 1 pkt a z zamiarem zwycięstwa ... Tak brzmią zapowiedzi meczowe trenera ... Czy zawodnicy są tego zdania ... Myślę, że tak bo takie pojedynki dodatkowo ich mobilizują do gry ...
Derby - Liverpool Typ: Liverpool wygrywa i utrzymuje czyste konto Kurs: 1,74 ⛔⛔⛔
To, że Liverpool jeszcze próbuje nawiązać kontakt z czołówka chyba nie pozostawia wątpliwości, ale czy będą na tyle zdeterminowani aby cel osiągnąć ? Tego nie wiem, ale wiem jedno, że Derby na pewno im w tym nie przeszkodzi .. Pierwsze spotkanie w tym sezonie to 6:0 dla Liverpoolu na Anfield ... Dziś nie spodziewam się tak wysokiego wyniku jednak Liverpool te 2:0 powinien wyciągnąć ... Czemu akurat typ na to, że Liverpool wygra z czystym kontem bramkowy ? Bo Derby w ofensywie fatalnie ... Na własnym stadionie 5 goli ustrzelonych na 8 rozegranych meczy ... Bilans na prawdę imponujący ... Poza tym ostatnie 10 rozegranych spotkań tej drużyny to &quot;aż&quot; 3 trafienia ... Średnia na mecz 0,3 ... Co raz bardziej podoba mi się ten typ ... Oczywiście nie można być tego bardo pewnym jednak patrząc na formę obu drużyn i potencjał to wniosek nasuwa się sam ... Oczywiście nie wykluczam niespodzianki, ale równocześnie nie wyobrażam sobie jej ;) Liverpool jednak trochę mnie niepokoi bo ostatnio dosyć regularnie traci chociaż by tą jedną bramkę, ale myślę, że chłopaki jak się zmobilizują to wykonają swój &quot;work&quot; i to z nawiązką ...
Wigan - Newcastle Typ: 1 (Remis nie ma zakładu) Kurs: 1,92 ✅✅✅
Typ wpadł mi w oko przypadkowo bo w pamięci utkwił mi mecz gospodarzy z Blackburn ... Jak zawodnicy Wigan pokazali ... Grać w piłkę potrafią ładnie a &quot;Sroki&quot; to na dziś wymagający przeciwnik nie jest ... Jeśli potrafili poradzić sobie z Blackburn to czemu nie z Newcastle ... ? Poza tym H2H nie jest taki straszny i są duże szanse, że typ ten wejdzie ... Jedynym mankamentem jest to, że nie było mi dane zobaczyć jak grało ostatnio Newcastle i nie wiem czy na prawdę jest z Nimi tak bardzo źle jak to wielu pisze ... Liczę na mobilizację gospodarzy bo po ostatnim zwycięstwie u siebie apetyty na pewno są duże ...

beau 1

beau

Forum VIP
Stubbsa na środku obrony godnie zastąpi Jagielka, który według mnie jest naprawdę bardzo dobrym zawodnikiem.
TBM też myślałem, że Jagielka to solidna firma ale to on zawinił przy pierwszym golu Ronaldo nabrał się na prosty zwód odkręcił się plecami i Cris miał wolną drogę do bramki.Gra Evertonu z ManU mi się podobała ale dziś czuję,że stracą punkty a niespodzianki w okresie świątecznym się zdarzają ale zazwyczaj w nowy rok.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Chelsea FC - Aston Villa
Mniej niż 2,5 ⛔
1,75
Bwin

Dziś o godzinie 14:00 sędzia Phil Dowd po raz pierwszy zagwizda i kibice na Stamford Bridge zaczną emocjonowac się pojedynkiem miedzy Chelsea a Aston Villą. Faworytem tego spotkania są z pewnością gospodarze którzy w Premiership na własnym boisku nie przegrali od 71 spotkań. W ostatniej kolejce Chelsea wygrała na wyjeździe z Blackburn Rovers 1:0 a zwycięskiego gola zdobył Joe Cole. Aston grali u siebie z Manchasterem City i podzielili się punktami remisując 1:1 gola dla gospodarzy strzelił John Carew. The Blues w tym sezonie bardzo dobrze spisują się w obronie ponieważ stracili tylko 10 bramek w lidze, zaś AV dwa razy więcej bo 21. Pod nieobecnośc Didiera Drogby Chelsea nie strzela dużo goli najczęsciej jednego ale zwycięskiego i gromadzą punkty, dziś w bramce stanie Hilario który zastąpi kontuzjowanego Cecha. W Aston Villi nie ma poważnych osłabień do sładu wraca Petrov i to napewno ucieszy Martina O&#39;Neilla. Dziś Frank lampard ma szanse na strzelienie setnego gola w barwach Chelsea myślę ze jest w stanie to zrobic, kto wygra ? Chelsea napewno nie przegra a ich wygrana jest prawdopodna, nie spodziewam się gradu goli w tym meczu ponieważ gospdoarze to underowa drużyna. Jeśli miałbym typowac dokłądny wynik meczu to stawiałbym 1:0 dla podpiecznych Avrama Granta którzy muszą ciągle gonic Arsenal i Manchester

nowak 0

nowak

Użytkownik
Derby - Liverpool
Beniaminek a zarazem najsłabsza druzyna w lidze podejmowac bedzie Liverpool i w tym meczu wynik moze byc tylko jeden a mianowicie zwyciestwo gospodarzy. Jako ze Derby sa gospodarzem w tym spotkaniu to zaczne od nich. Barany są zdecydowanie najsłabszym zespołem w Premiership i to nie ulega wątpliwosci, wątpliwoscie nie ulega takze to ze mimo remisu z Newcastle szans z The Reds nie mają. Na własnym boisku wygrali zaledwie 1 raz, 2 razy remisowali i 5 razy przegrywali. Strzelili zaledwie 5 bramek a stracili 15 to świadczy o ich możliwosciach.... W druzynie Derby jest szpital - bardzo duzo zawodnikow pierwszego składu ma kontuzje po meczu z Newcastle i napewno nie wszycy wystąpią przeciwko Liverpoolowi. Przejdzmy teraz do The Reds. Liverpool spotkał sie juz w tym sezonie z Baranami i pokonał ich az 6:0. Liverpool na wyjazdach gra bardzo dobrze. Wygrał 5 razy, 2 razy remisował i raz ponosił porazke. Przy czym strzelił 11 bramek a stracił tylko 5. W dzisiejszym meczu trener Rafa Benitez powołał wszystkich najwazniejszych graczy ale raczej wszycy nie zagrają. Benitez da szanse kilku zmiennikom - Babelowi, Alonsowi, Woroninowi oraz Kuytowi. Odpocząc będa mogli Gerrard, Hyypia, Torres, Mascherano oraz Benayoun. Co nie zmienia faktu ze ci zmiennicy nie dadzą szans Baranom &quot;do bicia&quot; i pewnie ich pokonają. Tak wiec zwyciestwo The Reds jest prawie na 100% pewne. Czy bedzie ono wysokie - chyba nie bo zwodnicy mają przed soba bardzo trudne spotkanie z City i raczej nie bedą łamac sobie kosci w dzisiejszym meczu. Tak czy tak Liverpool dzisiaj wygra i to nie podlega zadnej dyskusji.

Derby: Bywater, Mears, Moore, McEveley, Leacock, Barnes, Edworthy, Oakley, Pearson, Lewis, Fagan, Howard, Miller, Teale, Earnshaw, Feilhaber, Holmes, Price.
Liverpool: Reina (B), Arbeloa, Carragher, Hobbs, Hyypia, Riise, Aurelio, Benayoun, Gerrard, Alonso, Mascherano, Kewell, Babel, Lucas, Sissoko, Crouch, Kuyt, Torres, Voronin, Itandje (B).

Mój typ: Liverpool
Kurs: 1,30
Pewność typu: 10/10
-----------------------------------------------------------------------
Sunderland - Manchester United
To spotkanie takze zapowiada sie jednostronnie, no ale jak ma wyglądac jesli beniaminek podejmuje mistrza kraju i to w dodatku w bardzo dobrej formie. Na dwanaście spotkan ligowych Sunderland wygrał tylko jedno - z jeszcze słabszym od siebie Derby. I raczej na pewno po dzisiejszym meczu liczba zwyciestw na koncie Sunderlandu nie wzrosnie. Sunderland u siebie gra całkiem przyzwoicie na 8 spotkan druzyna Roy&#39;a Keane&#39;a wygrała 3, takze 3 zremisowała oraz 2 razy przegrywała przy czym strzeliła 8 bramek i tylez samo stracila. W druzynie beniaminka jest sporo kontuzji - Nyron Nosworthy, Kieran Richardson i Russell Anderson. - ci zawodnicy na pewno nie zagrają w spotkaniu przeciwko Czerwonym Diabłom, za kartki zawieszony jest takze Liam Miller . Tak wiec sytuacja kadrowa gospodarzy nie wygląda zbyt kolorowo. Man Utd jest wiceliderem tabeli do Arsenalu tracą tylko punkt i jesli nie chca stracic kontaktu musza wygrac to spotkanie. Manchester na wyjazdach gra dobrze wygrał 4 spotkania 2 zremisował i 2 przegrał. Strzelił 10 bramek a stracil 6. Do składu Man Utd powracają po kontuzjach Park Ji-sung , Rio Ferdinand oraz Owen Hargreaves i bardzo mozliwe ze wystąpią w dzisiejszym meczu. Nie zagra za to Edvin van der Sar ale to chyba nie problem. Tak wiec Manchester wygra dzisiejsze spotkanie pewnie. Róznica klasy o potencjału po miedzy tymi dwoma druzynami jest ogromna i dzisiaj nie moze pasc inny wynnik jak zwyciestwo gosci.
Sunderland: Gordon (B), Ward (B), McShane, Halford, Harte, Higginbotham, Collins, Yorke, Etuhu, Leadbitter, Wallace, Whitehead, Kavanagh, O&#39;Donovan, Jones, Chopra, Connolly, Murphy, Stokes, Cole.
MU: Kuszczak (B), Heaton (B), Brown, O&#39;Shea, Simpson, Ferdinand, Vidic, Pique, Evans, Evra, Fletcher, Ronaldo, Nani, Eagles, Carrick, Hargreaves, Anderson, Giggs, Park, Tevez, Rooney, Saha.

Mój typ: Manchester United
Kurs: 1,42
------------------------------------------------------------

Tottenham - Fulham
Tottenham podejmowac bedzie na własnym stadionie będący ostatnio w kryzysie zespoł Fulham. Tottenham zajmuje 13 miejsce w ligowej tabeli z dorobkiem zaledwie 18 punktów. Na własnym wygrał 3 spotkania 1 zremisował i 4 przegrał. Strzelił 19 bramek a stracił 16. W ostatniej kolejce dosc pechowo przegrał z Arsenalem 2:1. Pisze pechowo poniewaz gdyby Spurs strzelili karnego mecz mógłsie zupełnie inaczej potoczyc. W Tottenhamie pod znakiem zapytania stoją występy: Darrena Benta, Michaela Dawsona, Ricardo Rochy i Jermaine&#39;a Jenasa. Na pewno nie zagrają: Ledley King, Anthony Gardner, Gareth Bale, Benoit Assou-Ekotto oraz Didier Zokora. Jak widac sytuacja kadrowa w Tottenhamie jest ciezka ale nie beznadziejna, poniewaz najwazniejsi piłkarze tej druzyny są gotowi na pojedynek. F ęłęóulham gra futbol bardzo siłowy - grają bardzo ambitnie i zawsze do konca. N a wyjeździe spisuj ą się fatalnie, w 8 meczach – 5 porażek i 3 remisy, bramki 4:13. Dodatkowym problemem piłkarzy z Fulham jest to ze grają bez trenera - Laurie Sanchez został zwolniony z powodu bardzo słabych wyników. W Fulham niepewny jest występ Elliota Omozusiego. Kontuzjowani są: Brian McBride i Jimmy Bullard. W tym meczu wygrają piłkarze Spurs, poniewaz graja na włassnym obieckie co jest duzym atutem i Fulham na wyjazdach grac nie potrafi. Pozatym Fulham bez trenera napewno niczego nowego nie zaprezentuje i polegnie. Tak wiec Tottenham kolejny mecz wygrany, Fulham kolejny mecz przegrany.

Mój typ: Tottenham
Kurs: 1,55
Pewność typu: 9/10

Everton - Bolton
Zawszze groźny Everton podejmowac bedzie dzisiaj wracający do formy Bolton. Everton w tym sezonie naprawde dobrze sobie poczyna. W osostaniej kolejce przegrał troszke pechowo z Czerwonymi Diabłami, chociaz w meczu nie byl on zespołem gorszym. Teraz podejmowac bedzie na własnych smieciach Bolton. Everton gra u siebie naprwde dobrze - 5 razy wygrywał, 1 raz remisował i 2 razy ponosił porazke. Strzelił 19 bramek a stracił zaledwie 7. W Evertonie być może do składu wróci Mikel Arteta, ale na pewno nie zagrają: Leon Osman, Alan Stubbs i Leighton Baines . Bolton w tym sezonie zawodzi chociaz ostatnio cos drgneło w tej druzynie. Bolton na wyjazdach zupełnie sobie nie radzi - na 8 meczy rozegranych na wyjezdzie zremisował tylko 2 razy i az 6 razy schodził z boiska pokonany. Strzelił 6 bramek a stracił 18. W Boltonie wszyscy są zdrowi i gotowi do gry. Co prawda kontuzje w Evertonie są ale czy znaczące :?: Według mnie nie.... Popatrzmy tylko na skład Evertonu w meczu z Man Utd: Howard , Hibbert ,Jagielka, Yobo , Lescott , Neville , Cahill , Carsley , Pienaar , Yakubu , Johnson - wszyscy ci zawodnicy są dzisiaj gotowi do gry a dodatkowo powróci Mikel Arteta który takze bedzie ogromnym wzmocnieniem. Tak wiec myśle ze dzisiejsze spotkanie wygra Everton. Bolton złapał wiatr w zagle ale na wyjezdzie jakos grac nie potrafią i chyba dzisiaj sie nie nauczą. Everton zagra w mocnym personalnie składzie w którym to prawie zremisował z Man Utd i to napewno bedzie w głowach piłkarzy, no gra na własnym stadionie bedzie ogromnym atutem dla Evertonu dlatego stawiam na zwyciestwo gospodarzy.
Mój typ: Everton
Kurs: 1,72
Pewność typu: 8,5/10

cl9vius 17

cl9vius

Użytkownik

West Ham United vs Reading FC

Reading FC
4.50
Betsson
Dzisiejszego popołudnia w ramach świątecznej 19 kolejki Premiership na Upton Park miejscowych Młotów z Londynu zawitają The Royals z Reading. Większość osób upatruje zwycięstwa gospodarzy, lecz ja się z tym nie zgadzam. Reading w tym sezonie nie zaznał jeszcze smaku zwycięstwa w spotkaniu wyjazdowym, a ku temu dziś jest dobra okazja. Morale biało-niebieskich rosną z meczu na mecz. Nie przegrali od 4 spotkań, a taka seria w tym sezonie jeszcze nie miała miejsca. Remis z M&#39;Boro, wygrana z LFC, remis z innym beniaminkiem Birmingham - oraz szczęśliwa wygrana z Czarnymi Kotami. West Ham także swój ostatni pojedynek wygrał szczęśliwie dzięki bramce z 90 minuty. Lecz było to na wyjeździe, gdzie Młoty w tym sezonie ku mojemu zdziwieniu grają lepiej niż na własnym obiekcie (2-3-3), ba grają dużo lepiej niż w poprzednim sezonie gdzie do ostatniej kolejki bronili się przed spadkiem. Mając w pamięci wygraną 3:0 na Madejski Stadium Alan Curbishley, musi uporać się nad zestawieniem swojego zespołu. Strzelcy bramek z tego spotkania dziś nie zagrają, ba nie zagra aż 9! zawodników: Davenport, Ferdinand, Zamora, Dyer, Faubert, Etherington, Bowyer, Boa Morte i Bellamy. I choć większość tych zawodników leczy już długo kontuzję, grali krótko bądź wcale w tym sezonie - brak czterech ostatni na pewno będzie odczuwalny. Strzelili w sumie 9 bramek! Czy Królewscy zdołają zrewanżować się zdziesiątkowanemu WHU? Wg mnie szansa na pierwsze wyjazdowe zwycięstwo - jest jak najbardziej możliwa, Reading spośród zespołów które nie wygrały na wyjeździe strzelili najwięcej bramek.. lecz dziś wystarczy tylko jedna.
I coś czuję, że dziś Czarne Koty urwą mistrzowi punkt. Pamiętacie sezon kiedy Sunderland wszystko przegrywał? ????

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Wigan Athletic Club-Newcastle United

typ: X w 1 połowie meczu.
kurs: 2,05
buk:GB

Wigan zajmuje 13 miejsce w Premier Leauge, z bilansem domowym 3-2-3 podejmować będzie Newcastle United, które ma bilans gier wyjazdowych 2-2-4. Obserwuję tę ligę od 3 lat i zauważyłem że Newcastle rok w rok gra himerycznie, początek sezonu efektowne zwycięstwo potem rozczarowania. Nie było tak i w poprzednim spotkaniu (2-2 z Derby wstyd :!: )
Wigan z kolei po zwolnieniu trenera i mianiowniu nowym ternerem Steve&#39;a Bruce&#39;a spisują się całkiem nieźle, wygrali 5-3 mecz z Blackburn.
Teraz do rzeczy. Zauważyłem że Newcastle gra 1 połowę na 0 z tyłu czyli na typowy remis.
(Fulham-Newcastle X-1 połowa)0-0
(Blackburn-Newcastle X-1 połowa)0-0
(Sunderland-Newcastle X-1 połowa)0-0
Readnig-New X-1 połowa
Derby-New-1-1 połowa
M&#39;boro-New-X-1połowa

Jedynym meczem Newcastle w którym nie było X w 1 połowie na wyjeździe był mecz 1 kolejki z Boltonem (0-3 w 1 połowie prowadziło Newcastle)

Wigan u siebie

Wigan-B&#39;brun 3-1
Wigan-M City 1-1
Wigan-Chelsea 0-2
Wigan-Portsmouth 0-0
Wigan-Liverpool 0-0
Wigan-Fulham 0-1
Wigan-Sunderland 1-0
Wigan-M&#39;boro 0-0

Wigan u siebie w 1 połowie remisowało 4 razy 2 razy wygrywało i 2 razy remisowało, Newcastle na wyjazdach 1-6-1.
Wg mnie dziś padnie kolejny remisik na 1 połowę po bardzo atraktycyjnym kursie

macko61 0

macko61

Użytkownik
Chealsea - Aston Villa 4:4 - ależ mecz trzymający w napięcu. Pełno bramek pełno kartek, tylko właściwie obstawiłem, na zwycięstwo chealsea. No ale nie wygrałem, ale emocje na koniec były ????

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Manchester zagrał spokojne spotkanie. Ferguson dał odpocząć kilku podstawowym zawodnikom, m. in. Tevezowi i w końcu Saha mógł coś strzelić. Kuszczak zaprezntował się również całkiem nieźle ;)

ANaliza ze strony wcześniej na ✅

pzDr ;)

nowak 0

nowak

Użytkownik
✅ Derby - Liverpool ✅

Beniaminek a zarazem najsłabsza druzyna w lidze podejmowac bedzie Liverpool i w tym meczu wynik moze byc tylko jeden a mianowicie zwyciestwo gospodarzy. Jako ze Derby sa gospodarzem w tym spotkaniu to zaczne od nich. Barany są zdecydowanie najsłabszym zespołem w Premiership i to nie ulega wątpliwosci, wątpliwoscie nie ulega takze to ze mimo remisu z Newcastle szans z The Reds nie mają. Na własnym boisku wygrali zaledwie 1 raz, 2 razy remisowali i 5 razy przegrywali. Strzelili zaledwie 5 bramek a stracili 15 to świadczy o ich możliwosciach.... W druzynie Derby jest szpital - bardzo duzo zawodnikow pierwszego składu ma kontuzje po meczu z Newcastle i napewno nie wszycy wystąpią przeciwko Liverpoolowi. Przejdzmy teraz do The Reds. Liverpool spotkał sie juz w tym sezonie z Baranami i pokonał ich az 6:0. Liverpool na wyjazdach gra bardzo dobrze. Wygrał 5 razy, 2 razy remisował i raz ponosił porazke. Przy czym strzelił 11 bramek a stracił tylko 5. W dzisiejszym meczu trener Rafa Benitez powołał wszystkich najwazniejszych graczy ale raczej wszycy nie zagrają. Benitez da szanse kilku zmiennikom - Babelowi, Alonsowi, Woroninowi oraz Kuytowi. Odpocząc będa mogli Gerrard, Hyypia, Torres, Mascherano oraz Benayoun. Co nie zmienia faktu ze ci zmiennicy nie dadzą szans Baranom &quot;do bicia&quot; i pewnie ich pokonają. Tak wiec zwyciestwo The Reds jest prawie na 100% pewne. Czy bedzie ono wysokie - chyba nie bo zwodnicy mają przed soba bardzo trudne spotkanie z City i raczej nie bedą łamac sobie kosci w dzisiejszym meczu. Tak czy tak Liverpool dzisiaj wygra i to nie podlega zadnej dyskusji.

Derby: Bywater, Mears, Moore, McEveley, Leacock, Barnes, Edworthy, Oakley, Pearson, Lewis, Fagan, Howard, Miller, Teale, Earnshaw, Feilhaber, Holmes, Price.

Liverpool: Reina (B), Arbeloa, Carragher, Hobbs, Hyypia, Riise, Aurelio, Benayoun, Gerrard, Alonso, Mascherano, Kewell, Babel, Lucas, Sissoko, Crouch, Kuyt, Torres, Voronin, Itandje (B).

Mój typ: Liverpool
Kurs: 1,30
Wynik: 1:2

✅ Sunderland - Manchester United ✅

To spotkanie takze zapowiada sie jednostronnie, no ale jak ma wyglądac jesli beniaminek podejmuje mistrza kraju i to w dodatku w bardzo dobrej formie. Na dwanaście spotkan ligowych Sunderland wygrał tylko jedno - z jeszcze słabszym od siebie Derby. I raczej na pewno po dzisiejszym meczu liczba zwyciestw na koncie Sunderlandu nie wzrosnie. Sunderland u siebie gra całkiem przyzwoicie na 8 spotkan druzyna Roy&#39;a Keane&#39;a wygrała 3, takze 3 zremisowała oraz 2 razy przegrywała przy czym strzeliła 8 bramek i tylez samo stracila. W druzynie beniaminka jest sporo kontuzji - Nyron Nosworthy, Kieran Richardson i Russell Anderson. - ci zawodnicy na pewno nie zagrają w spotkaniu przeciwko Czerwonym Diabłom, za kartki zawieszony jest takze Liam Miller . Tak wiec sytuacja kadrowa gospodarzy nie wygląda zbyt kolorowo. Man Utd jest wiceliderem tabeli do Arsenalu tracą tylko punkt i jesli nie chca stracic kontaktu musza wygrac to spotkanie. Manchester na wyjazdach gra dobrze wygrał 4 spotkania 2 zremisował i 2 przegrał. Strzelił 10 bramek a stracil 6. Do składu Man Utd powracają po kontuzjach Park Ji-sung , Rio Ferdinand oraz Owen Hargreaves i bardzo mozliwe ze wystąpią w dzisiejszym meczu. Nie zagra za to Edvin van der Sar ale to chyba nie problem. Tak wiec Manchester wygra dzisiejsze spotkanie pewnie. Róznica klasy o potencjału po miedzy tymi dwoma druzynami jest ogromna i dzisiaj nie moze pasc inny wynnik jak zwyciestwo gosci.

Sunderland: Gordon (B), Ward (B), McShane, Halford, Harte, Higginbotham, Collins, Yorke, Etuhu, Leadbitter, Wallace, Whitehead, Kavanagh, O&#39;Donovan, Jones, Chopra, Connolly, Murphy, Stokes, Cole.

MU: Kuszczak (B), Heaton (B), Brown, O&#39;Shea, Simpson, Ferdinand, Vidic, Pique, Evans, Evra, Fletcher, Ronaldo, Nani, Eagles, Carrick, Hargreaves, Anderson, Giggs, Park, Tevez, Rooney, Saha.

Mój typ: Manchester United
Kurs: 1,42
Wynik: 0:4

------------------------------------------------------------

✅ Tottenham - Fulham ✅

Tottenham podejmowac bedzie na własnym stadionie będący ostatnio w kryzysie zespoł Fulham. Tottenham zajmuje 13 miejsce w ligowej tabeli z dorobkiem zaledwie 18 punktów. Na własnym wygrał 3 spotkania 1 zremisował i 4 przegrał. Strzelił 19 bramek a stracił 16. W ostatniej kolejce dosc pechowo przegrał z Arsenalem 2:1. Pisze pechowo poniewaz gdyby Spurs strzelili karnego mecz mógłsie zupełnie inaczej potoczyc. W Tottenhamie pod znakiem zapytania stoją występy: Darrena Benta, Michaela Dawsona, Ricardo Rochy i Jermaine&#39;a Jenasa. Na pewno nie zagrają: Ledley King, Anthony Gardner, Gareth Bale, Benoit Assou-Ekotto oraz Didier Zokora. Jak widac sytuacja kadrowa w Tottenhamie jest ciezka ale nie beznadziejna, poniewaz najwazniejsi piłkarze tej druzyny są gotowi na pojedynek. F ęłęóulham gra futbol bardzo siłowy - grają bardzo ambitnie i zawsze do konca. N a wyjeździe spisuj ą się fatalnie, w 8 meczach – 5 porażek i 3 remisy, bramki 4:13. Dodatkowym problemem piłkarzy z Fulham jest to ze grają bez trenera - Laurie Sanchez został zwolniony z powodu bardzo słabych wyników. W Fulham niepewny jest występ Elliota Omozusiego. Kontuzjowani są: Brian McBride i Jimmy Bullard. W tym meczu wygrają piłkarze Spurs, poniewaz graja na włassnym obieckie co jest duzym atutem i Fulham na wyjazdach grac nie potrafi. Pozatym Fulham bez trenera napewno niczego nowego nie zaprezentuje i polegnie. Tak wiec Tottenham kolejny mecz wygrany, Fulham kolejny mecz przegrany.

Mój typ: Tottenham
Kurs: 1,55
Wynik: 5:1
Pewność typu: 9/10

✅ Everton - Bolton ✅

Zawszze groźny Everton podejmowac bedzie dzisiaj wracający do formy Bolton. Everton w tym sezonie naprawde dobrze sobie poczyna. W osostaniej kolejce przegrał troszke pechowo z Czerwonymi Diabłami, chociaz w meczu nie byl on zespołem gorszym. Teraz podejmowac bedzie na własnych smieciach Bolton. Everton gra u siebie naprwde dobrze - 5 razy wygrywał, 1 raz remisował i 2 razy ponosił porazke. Strzelił 19 bramek a stracił zaledwie 7. W Evertonie być może do składu wróci Mikel Arteta, ale na pewno nie zagrają: Leon Osman, Alan Stubbs i Leighton Baines . Bolton w tym sezonie zawodzi chociaz ostatnio cos drgneło w tej druzynie. Bolton na wyjazdach zupełnie sobie nie radzi - na 8 meczy rozegranych na wyjezdzie zremisował tylko 2 razy i az 6 razy schodził z boiska pokonany. Strzelił 6 bramek a stracił 18. W Boltonie wszyscy są zdrowi i gotowi do gry. Co prawda kontuzje w Evertonie są ale czy znaczące :?: Według mnie nie.... Popatrzmy tylko na skład Evertonu w meczu z Man Utd: Howard , Hibbert ,Jagielka, Yobo , Lescott , Neville , Cahill , Carsley , Pienaar , Yakubu , Johnson - wszyscy ci zawodnicy są dzisiaj gotowi do gry a dodatkowo powróci Mikel Arteta który takze bedzie ogromnym wzmocnieniem. Tak wiec myśle ze dzisiejsze spotkanie wygra Everton. Bolton złapał wiatr w zagle ale na wyjezdzie jakos grac nie potrafią i chyba dzisiaj sie nie nauczą. Everton zagra w mocnym personalnie składzie w którym to prawie zremisował z Man Utd i to napewno bedzie w głowach piłkarzy, no gra na własnym stadionie bedzie ogromnym atutem dla Evertonu dlatego stawiam na zwyciestwo gospodarzy.

Mój typ: Everton
Kurs: 1,72
Wynik: 2:0
Pewność typu: 8,5/10
Pozornie najłatwiejszy mecz wydał sie byc najtrudniejszym. Liverpool wygrał z Derby 2:1 ale po jakich &quot; męczarniach&quot;. The Reds chyba za bardzo zlekcewazyli beniaminka i zrobili sobie niepotrzebną nerwówke. Man Utd pokazał klase i pokazał jak sie powinno grac z beniaminkami 4:0 to wynik jaki powinien pasc w meczu Liverpoolu. United nie zlekcewazyli przeciwnika co pokazuje wynik. Fulham bez trenera sobie nie radzi i popada w coraz wiekszy kryzys. Natomiast Tottenham chyba zaczol łapac wiatr w zagle i grac tak jak w tamtym sezonie - czyli bardzo skutecznie. No i ostatnie spotaknie. Everton wygrał i liczyłem na to bardzo. Pierwsza brramka dla Evertonu padła po strzale z rzutu wolnego. Po tej bramce Everton cofnoł sie i jedna z kontr przyniosła skutek w postaci gola na 2:0. Wtej kolejce in plus zaskoczył mnie Tottenham który rozegrał naprawde dobre spotkanie i ich forma zwyzkuje, natomiast in minus postawa Liverpoolu. Z takim przeciwnikiem jak Derby Liverpool powinien robic co chce a tutaj męczył sie niemiłosiernie i szczesliwie wygrał. Fajnie ze wszytkie analizy trafne.

PzDr nowak.

rzn10 0

rzn10

Użytkownik
Portsmouth-Arsenal typ:2 kurs:1.8 Bet365
Zdania co do tego meczu są podzielone.Ja myślę że Arsenal do którego składu wraca Robin Van Persie nie straci punktów po raz trzeci na wyjeździe.Portowcy grają dobrą piłkę ale u siebie na stadionie nie wiedzie im sie tak kapitalnie jak na wyjazdach.Ostatnio przegrali 2 mecze z rzędu i widać że zespół już w tej fazie męczącego sezonu Premier League troszeczke traci swój impet z początku sezonu.Arsenal wiadomo...świetnie ułożony team z młodymi zawodnikami ,których widać świetnie poukładał Arsene Wegner.Grają bardzo dobrą piłkę,może i są do ogrania ale bałbym sie tutaj stawiać 1x mimo lepszego kursu bo Arsenal będzie miał podwójną motywację aby wygrać ,bo Manchester już jest punkcik za nimi.Myśle że Kanonierzy nie dadzą dzisiaj Portsmouth złudzeń i pokażą ,że są lepszym zespołem i wygrają ten mecz a kurs warty zaryzykowania

beau 1

beau

Forum VIP
Nie no Liverpool uchronił się od remisu z Derby haha dopiero gol w 90 minucie na 1-2 gdyby nie ten gol prawdopodobnie głowa Beniteza poleciałaby.AV tak jak przewidywałem ładnie zaczeło ale czerwona kartka spowodowała,że Chelsea doszła do głosu ale mimo, że już wygrywała nie zdobyła kompletu punktów i straciła 3 zawodników.W kolejnym spotkaniu The Blues będą mieli problemy.
Manchester wygrał spokojnie podobnie z dobrej strony pokazało się Birmingham.Everton jednak nie dał szans Boltonowi, który ograniczał się do faulowania gospodarzy.
Za kilkadziesiąt minut na Fratton Park Arsenal zmierzy się z Portsmouth zapowiada się ciężki mecz dla Kanonierów ale patrząc na obronę Pompeys jestem dobrej myśli.
Chelsea - Aston Villa+1,5 2 1,55✅
Sunderland - ManU 2✅
Tottenham - Fulham 1 ✅

beau 1

beau

Forum VIP
Portsmouth-Arsenal typ:2 kurs:1.8 Bet365
Zdania co do tego meczu są podzielone.Ja myślę że Arsenal do którego składu wraca Robin Van Persie nie straci punktów po raz trzeci na wyjeździe.Portowcy grają dobrą piłkę ale u siebie na stadionie nie wiedzie im sie tak kapitalnie jak na wyjazdach.Ostatnio przegrali 2 mecze z rzędu i widać że zespół już w tej fazie męczącego sezonu Premier League troszeczke traci swój impet z początku sezonu.Arsenal wiadomo...świetnie ułożony team z młodymi zawodnikami ,których widać świetnie poukładał Arsene Wegner.Grają bardzo dobrą piłkę,może i są do ogrania ale bałbym sie tutaj stawiać 1x mimo lepszego kursu bo Arsenal będzie miał podwójną motywację aby wygrać ,bo Manchester już jest punkcik za nimi.Myśle że Kanonierzy nie dadzą dzisiaj Portsmouth złudzeń i pokażą ,że są lepszym zespołem i wygrają ten mecz a kurs warty zaryzykowania
rzn10 Van Persie nie zagra bo ma jakieś problemy z mięśniem i Wenger nie chce ryzykować.Wyjściowe jedenastki prezentują sie tak:
Portsmouth 01 James 04 Lauren 23 Campbell 15 Distin 07 Hreidarsson 25 Benjani 08 Diop 22 Hughes 11 Muntari 19 Kranjcar 27Kanu
Arsenal 24 Almunia 03 Sagna 05 Toure 10 Gallas 22 Clichy 27 Eboue 16 Flamini 04 Fabregas 13 Hleb 07 Rosicky 25 Adebayor
W zespole gospodarzy zabraknie bardzo dobrego prawego obrońcy Johnsona.Zastępujący go Lauren mało grał w tym sezonie.Arsenal najsilniejsze zestawienie z jednym napastnikiem-Adebayorem co może okazać się złą taktyką ale bądźmy dobrej myśli.

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Spotkanie: Derby- FC Liverpool
Typ: Liverpool -1.5 bramki
Kurs: 1.87
Bukmacher: Betsson

Analiza:

Witam wszystkich w ten switeczny czas ???? ) w ktorym angielska pilka nie proznuje ???? a ja wybralem spotkanie Premiership w ktorym zmierza sie zespoly Derby z Liverpoolem. Zaczne moze od gospodarzy ktorzy sukcesywnie zblizaja sie ku spadku do league championship a na rozegranych dotychczas 8 spotkan przed wlasna publicznoscia zaledwie 1x wygrali 2x zremisowali a az 5x poniesli porazke przyczym zdobyli 5 bramek a stracili az 15! Goscie natomiast to druzyna ktorej nie musze nikomu blizej przedstawiac i chodzi mieli oni w ostatnim czasie lekki kryzys formty to i tak uwazam, ze sa na tyle silym i wyrownanym zespolym aby pokonac 2 badz wiecej bramkami zespol Derby. Dodam jeszcze, ze Derby rozegralo dobre wyjazdowe spotkanie w niedziele z Newcastle ktore zakonczylo sie wynkiem 2:2. Liverpool natomiast gral u siebie w sobote (czyli 1 dzien wiecej na przygotowanie do tego meczu) z Portsmouth ktore wygrali 4:1!
Reasumujac mysle, ze trener gospodarzy wystawi podobny sklad do tego ktory gral w niedziele z Newcastle a ten moze byc lekko zmeczony w II polowie meczu a Benitez jesli nawet wystawi swoj drugi sklad to i tak beda oni w stanie swobodnie pokonac 2 bramkami zespol Derby a kurs jaki wystawil na to zdarzenie Betsson jest warty ryzyka.
1:2 ⛔
PS derby chyba po zmianie trenera uwiezylo jeszcze w to, ze mozna powalczyc o zostanie w Premiership :-D

rzn10 0

rzn10

Użytkownik
Portsmouth-Arsenal typ:2 kurs:1.8 Bet365⛔????
Gdyby w końcówce Gallas trafił z 5 m to typ by wszedł...

tbm 642

tbm

Forum VIP
No niestety wielkiej kasy to nie wygrałem, bo oprócz tego kuponu niżej grałem jeszcze nieco inaczej, ale dzisiejszy dzień skonczylem na plus ;) Jak ktoś nie wierzy to moze napisac na priv to dam screeny ;) Powiem tylko, ze jeden kupon to był system 4z5 to akurat stawka mi sie zwróciła niemal w calosci bo Chelsea remis, a drugi kupon to czytajac Wasze analizy zagrałem Chelsea 1x w Unibet + te reszte typow i ten kuponik wszedl w calosci ;)

Mój kuponik na Boxing Day:
Derby - Liverpool 2 ✅
Chelsea - Aston Villa 1 ⛔
Tottenham - Fulham 1 ✅
Everton - Bolton 1 ✅
Sunderland - Manchester United 2 ✅

ciunek 335

ciunek

Użytkownik
A co sądzicie o Man City - Blackburn? Bo to jedyny mecz dzisiaj i napisałem już analizę, ale widzę, że nie dyskutujecie na temat tego meczu. Myślicie, że lepiej trzymać się od niego z daleka?

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Po ostatnich meczach typowalbym tutaj X2 oraz over 2,5
Blackburn nie powinno wtedy z Chelsea przegrac :/

ciunek 335

ciunek

Użytkownik
Bo ja myślałem o czystej jedynce. Kurs 1.90 zachęcający, ciągle mnie kusi to że City wszystko wygrało jak do tej pory u siebie, ale właśnie Blackburn nie jest takie złe na wyjeździe. Już sam nie wiem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom