>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Predictions >> Progresja VI etapów

P 0

predictions09

Użytkownik
Witam!
Zaczynam od dzisiaj grać progresją remisową. Grając kiedyś niezle na tym wychodziłem i myślę, że warto ponownie spróbować. Kursy będę brał z bukmachera sportingbet. Progresja składa się z VIII etapów. Stawki wyglądają następująco 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256. Gry trafimy któryś z etapów I - VIII zaczynamy od I. Jak na razie zacznę od 2 zł ( ale w trakcie mogę zmienić mnożnik x3). Wybrałem 4 ligi i z dwóch gram po 2 drużyny (grecka i 2 portugalska). Gram ligę izraelską, 2 portugalską , grecką oraz francuską. Poniżej pokaże na przykładzie jak to wygląda jeśli trafimy remis.
I etap
2 zł x 3.00 = 6-2 = 4 (jesteśmy na czysto 4zł)
II etap
4zł x 3.00 = 12-6 (4+2) = 6 (jesteśmy na czysto 6zł)
III etap
8zł x 3.00 = 24-14)8+4+2) = 10 (jesteśmy na czysto 10zł)
IV etap
16zł x 3.00 = 48-30(16+8+4+2) = 18 (jesteśmy na czysto 18zł)
V etap
32zł x 3.00 = 96-62 (32+16+8+4+2) = 34 (jesteśmy na czysto 34zł)
VI etap
64zł x 3.00 = 192-126 (64+32+16+8+4+2) = 66 (jesteśmy na czysto 66zł)
VII etap
128zł x 3.00 = 384-254 (128+64+32+16+8+4+2) = 130 (jesteśmy na czysto 130zł)
VIII etap
256zł x 3.00 = 768-510 (256+128+64+32+16+8+4+2) = 258 (jesteśmy na czysto 258zł)

I Etap (liga grecka)
&gt; Asteras Tripolis - Ergotelis (remis Asteras)
Stawka: 2zł
Kurs: 3.20
Ewk: 6.40zł
I Etap ( liga grecka)
&gt; Panathinaikos - Larissa (remis Larissa)
Kurs: 5.75
Ewk: 11.50 zł
I Etap ( liga Izraelska)
&gt; Maccabi Netanya - Hapoel Tel Aviv (remis M.Netanya)
I Etap ( 2 liga Portugalska)
&gt; Portimonense - Freamunde (remis Portimonense)
Kurs: 3.10
Ewk: 6.20zł
I Etap (liga Francuska)
&gt; Toulouse - Lorient (remis Lorient)

jazzman 0

jazzman

Użytkownik
System 2x na VIII poziomów nie jest systemem dobrym. Powiem więcej - to bardzo zły system gry!
Taka Francja II najczęściej przez progresowiczów grana wpuściła by Cię w maliny w zeszłym sezonie 11 razy:

P 0

predictions09

Użytkownik
Francja 2tak dlatego dobrałem drużyny, które na pewno po 8 meczach zremisują, statystycznie to musi wejść nie ma innej opcji. Zresztą grałem tak już sezon temu i wyszedłem na niezły plus. pzdr

jazzman 0

jazzman

Użytkownik
Asteras miało serie &#39;9&#39; 3 lata temu oraz &#39;11&#39; 5 lat temu
Larissa miało serie &#39;9&#39; 3 lata temu
Lorient miało serie &#39;9&#39; 2 lata temu
W tych wypadkach &quot;na pewno&quot; trzeba by przedefiniować na &quot;wydaje mi się, że nie powinny&quot;. Nie twierdzę, że nie będzie to wchodzić, sugeruję jednak przemyśleć, czy &quot;2x VIII&quot; jest aby najlepszym sposobem gry.

P 0

predictions09

Użytkownik
Wiem Jazzman ale kalkulowałem to już i wychodzi mi jednak ,że statycznie Larissa czy Lorient powinny remisować co 4-5 mecz. System 2x VIII już mi się sprawdzał więc czemu miałby teraz się nie Sprawdzić? Dobrałem moim zdaniem najbardziej remisowe drużyny a jak będzie zobaczymy. Myślisz ,że 2x to zły pomysł czy VIII etapów?

P 0

predictions09

Użytkownik
Lorient (ostatnie 2 sezony najdłuższa seria bez remisu 08/09 -4x , 07/08 - 8x)
M.Netanya (ostatnie 2 sezony najdłuższa seria bez remisu 08/09 -3x , 07/08 -6x)
Beira Mar (ostatnie 2 sezony najdłuższa seria bez remisu 08/09 -6x, 07/08 -4x)
Portimonense (ostatnie 2 sezony najdłuższa seria bez remisu 08/09 -5x, 07/08 -5x)
Larissa (ostatnie 2 sezony najdłuższa seria bez remisu 08/09 -6x, 07/08 -5x)
Asteras (ostatnie 2 sezony najdłuższa seria bez remisu 08/09 -6x. 07/08 -6x)
Jeden raz tylko Lorient zaskoczył , ale teraz raczej dłuższej serii niż 8 spotkań bez remisu tu nie przewiduje.

dukat 7

dukat

Użytkownik
Wiem Jazzman ale kalkulowałem to już i wychodzi mi jednak ,że statycznie Larissa czy Lorient powinny remisować co 4-5 mecz. System 2x VIII już mi się sprawdzał więc czemu miałby teraz się nie Sprawdzić? Dobrałem moim zdaniem najbardziej remisowe drużyny a jak będzie zobaczymy. Myślisz ,że 2x to zły pomysł czy VIII etapów?
A powiedz mi czym te drużyny różnią się od innych?? Piłkarze mają klauzule w kontrakcie, że jak co 4 mecz nie będzie remisu to premii nie dostaną, czy jak??
Krótko mówiąc guzik prawda i statystyki do tego nie mieszaj.

P 0

predictions09

Użytkownik
Np. Larissa na 30 spotkań miała 10 remisów przeliczając wychodzi średnio co 3-4 mecz. Zresztą napisałem najdłuższa serie bez remisu wiec wychodzi ze w progresjii na VIII etapów te drużyny zdzadzą egzamin.

A 3

alter.vultus

Użytkownik
System 2x na VIII poziomów nie jest systemem dobrym. Powiem więcej - to bardzo zły system gry!
Dlaczego uparcie nie chcesz słuchać dobrych rad, które w trosce o Twoją kieszeń dostajesz gratis?
Argument, że &quot;już raz tak grałem i było dobrze&quot;, jest argumentem cokolwiek dziwnym. By nie rzec śmiesznym.

Do słów doświadczonych kolegów, którzy odradzają Ci zbytnią wiarę w nieomylne zespoły i wytykają bardzo złe stawkowanie, dodam jeszcze, że tok rozumowania Twojego jest ok, tylko warsztatu trochę brakuje. Opieranie się na założeniu, że jakoś to będzie, raczej nie gwarantuje sukcesu. Tym bardziej, że nie masz zapewne planu B na wypadek, gdy będziesz miał 2 zespoły a przedostatnim poziomie.

Chyba, że posiadasz taki i przedstawisz go wszystkim ciekawym?

P 0

predictions09

Użytkownik
Jesli trafi się czarna seria to mam plan B będę ciągnął dalej kolejne etapy do 15 (wtedy musi już paść remis) powiedz co w tym stawkowaniu jest nie tak bo teraz to Cie nie rozumiem. Każdy stawkuje tak na ile mu budżet pozwala.

P 0

predictions09

Użytkownik
Ok wiem ale ja dałem tutaj drużyny ,które uważam ,że nie dojdą do 8-15 serii bez remisu ale jeśli tak się stanie to do 15 jadę bo mam budżet w razie nie powodzenia pzdr

A 3

alter.vultus

Użytkownik
Jest ten system dobry tylklo wtedy jak ma się pieniądze na przynajmniej 15 etapów progresji
System jest dobry, ale pod warunkiem, że nie powiela się błędów popełnianych przez tysiące marzycieli o szybkiej kasie. Czyli:
1. stawkowanie X 2 (czemu nie 1.7, albo 2.25 tylko właśnie 2?)
2. Pogoń za drużyną, która ma swoją czarną serię.
3. Wiedza oparta o poradniki znalezione w internecie, które, nie będę się wahał użyć tego sformułowania, wciskają młodym i naiwnym głupoty. Jedną z nich jest stawkowanie X2, które jest zabójcze i całkowicie niepotrzebne. Ktoś kiedyś po prostu wymyślił taki model gry, a kolejni bezmyślnie powielają.
Nasz bohater, który twierdzi uparcie, że zespół nie MA PRAWA przekroczyć poziomu najpierw ósmego, teraz piętnastego, jest idealnym przykładem jak to działa. Oczywiście nie ma świadomości, że 15 poziom to koszt 65 534,00 zł,, słownie, aby wykluczyć pomyłkę - sześćdziesiąt pięć tysięcy pięćset trzydzieści cztery zł, czyli kwota dla niego abstrakcyjna. Ale nasz bohater nie zadał sobie nawet trudu sprawdzić, ile kosztuje 15 poziomów progresji, woli skoncentrować się na grze - a pisać można sobie wszystko, wszak forum internetowe przyjmie wszystko.
Według mnie wszystkie poradniki pisane przez amatorów robią dużą krzywdę, ponieważ jeden z drugim po przeczytaniu dochodzi do wniosku, że pieniądze leżą i wystarczy je tylko podnieść. I że zespół musi, ale to MUSI zremisować. Nie zada sobie jeden z drugim trudu, aby odpowiedzieć sobie na pytanie: a kto go zmusi? Nie zaopatrzy się w statystyki, aby poznać podstawy, bez których nie sposób zaczynać gry.
Bedzie dobrze, musi być dobrze - powtarza sobie i zapałem odstawia. Stawka razy dwa, bo tak było napisane. Albo i trzy - bo takie również widziałem. Opamiętanie przychodzi zbyt późno, gdy nie ma już czego zbierać. Dopiero wówczas niektórzy zaczynają zastanawiać się, z jakim warsztatem podeszli do problemu progresji. Że całą ich wiedza to kilka poradników czy też abonament w serwisie z typami. Którego właściciel, Wróbel czy inny Dzięcioł, ma od lat zdrowy minus, ale to nie przeszkadza mu przekręcać kolejnych naiwnych. Ufnych w siłę progresji i łatwość wygranych.
Nasz bohater, który usilnie odgania od siebie jakiekolwiek głosy rozsądku, najprawdopodobniej będzie musiał wziąć lekcje życia i dopiero bankrucik uświadom mu, że nie ma pewniaków.
Przykład? Służę:
Creteil, w ciągu 5 lat najdłuższa seria to 7. Pewniak? Ze świecą szukać większego. 58% remisów w sezonie - można czy raczej niemozliwe?Ależ można. Creteil tego dokonał. No to nad czym się zastanawiać, fru go do progresji i dawaj zarabiać kasiorkę na nim. Przecież on, mający takie statystyki, MUSI ZREMISOWAĆ w przeciągu 8 poziomów.
A co na to Creteil? A on spokojnie zanotował 10 mecz bez remisu w tym sezonie i m w głębokim poważaniu wszystkich, którzy mówią, że on coś musi.
Nasz bohater (sorry chłopie, że się znęcam, ale może tak dotrę do Ciebie) o tym nie wie, no bo skąd? Gdyby poważnie podszedł do tematu, to użyłby wyszukiwarki i trafiłby na poważniejsze informacje o systemie niż takie, że stawkuje się razy dwa. Gdyby posłuchał Jazzmana, który jest statystykiem. wiedziałby, że staty są przeciwko niemu. Gdyby posłuchał Dukata, który o bukmacherce wie prawie wszystko, wiedziałby, że zespół NIE MUSI remisować, bo tak wynika z jego historii.
A przede wszystkim, gdyby chciał się czegoś nauczyć, to trafiłby na progresowych wyjadacz, którzy na pewno podpowiedzieliby mu to i owo. Ale skoro on woli opierać się na przekonaniu, że jest nieomylny...setki i tysiące tak zaczynało, wszyscy kończyli identycznie. Seria i po nieomylnym ufnym progresowiczu. Który choć bardzo chciał mieć 15 poziomów, to dopiero na szóstym dowiedział się, ile to kosztuje. I ze o jedno zero, a dla wielu i o dwa, kosztuje to więcej, niż wynosi jego budżet gimnazjalisty (wieku dowodzi poziom wpisu poniżej)
Tym przydługim wpisem kończę temat i zostawiam naszego bohatera z jego ambicjami i planami. Jeśli coś z tego wyniósł, będę miał dobry uczynek, że uratowałem człowieka. I w miarę możliwości pomogę, podając na drodze prywatnej linki do rzetelnej wiedzy o progresji. Jemu czy też innym, którzy chcą się trochę poduczyć przed postawieniem pierwszego zakładu.
Jeśli zaś ufny w swoją omnipotencję będzie wmawiał społeczeństwu, że ma patent na remisy, a Creteil to wymysł, który nie pokazuje istoty problemu, wówczas bez żalu będę patrzył, jak tonie w odmętach swojego zadufania.
K O N I E C

P 0

predictions09

Użytkownik
Człowieku nie napinaj się tak i nie jaraj kto powiedział ,że gram ten system za prawdziwe pieniądze( gdzie jest napisałem jaki mam budżet?). Progresję testuje po to żeby zobaczyć czy jest sens grania VIII progów rozumiesz to? Myślisz ,że nie wiem jak to wychodzi w systemie 15 ( jakie koszta od stawki 2zł i mnożniku X2 to za sobą ciągnie) jak chcesz sobie popisać to popisz sobie w wordzie albo notatniku bo mi tu zaśmiecanie tematu nie jest potrzebne. A cały system na VIII progów i przy tej stawce zrobiony po to żeby zobaczyć czy ma sens. Jak bym grał go za swoją kasę to jasne jest ,że bym go grubiej przeanalizował a już na pewno wziął pod uwagę plan B w razie nie powodzenia. Stawkę także dobrałbym zupełnie inną ale jeśli chcę zobaczyć jak progresja będzie szła to dlaczego właśnie nie od 2? Dlaczego nie VIII progów skoro wybrałem takie drużyny ,które uważam za trafne do tego systemu ( a czy trafne to się okaże). Więc stary nie mów mi ,że mi brakuje jakichś warsztatów bo w bukmacherce to ty mnie pouczać nie musisz bo jestem ograny ,a co do systemów to je testuje bo swój na stałe zyski już mam i to mi wystarcza.
pzdr

jazzman 0

jazzman

Użytkownik
Człowieku nie napinaj się tak i nie jaraj kto powiedział ,że gram ten system za prawdziwe pieniądze( gdzie jest napisałem jaki mam budżet?)
Tutaj:
Zaczynam od dzisiaj grać progresją remisową. Grając kiedyś niezle na tym wychodziłem i myślę, że warto ponownie spróbować.
Tutaj:
Jak na razie zacznę od 2 zł
I tutaj:
Zresztą grałem tak już sezon temu i wyszedłem na niezły plus.
Nie napisałeś, że &quot;to są testy&quot; oraz, że &quot;nie grasz tego za prawdziwą kasę&quot;, więc nie masz co się buntować, że tak zostałeś odebrany. Takie posty najczęściej piszą ludzie, którzy dopiero zaczynają zabawę z progresją.
Progresję testuje po to żeby zobaczyć czy jest sens grania VIII progów rozumiesz to? Myślisz ,że nie wiem jak to wychodzi w systemie 15 ( jakie koszta od stawki 2zł i mnożniku X2 to za sobą ciągnie) jak chcesz sobie popisać to popisz sobie w wordzie albo notatniku bo mi tu zaśmiecanie tematu nie jest potrzebne. A cały system na VIII progów i przy tej stawce zrobiony po to żeby zobaczyć czy ma sens. Jak bym grał go za swoją kasę to jasne jest ,że bym go grubiej przeanalizował a już na pewno wziął pod uwagę plan B w razie nie powodzenia. Stawkę także dobrałbym zupełnie inną ale jeśli chcę zobaczyć jak progresja będzie szła to dlaczego właśnie nie od 2? Dlaczego nie VIII progów skoro wybrałem takie drużyny ,które uważam za trafne do tego systemu ( a czy trafne to się okaże). Więc stary nie mów mi ,że mi brakuje jakichś warsztatów bo w bukmacherce to ty mnie pouczać nie musisz bo jestem ograny ,a co do systemów to je testuje bo swój na stałe zyski już mam i to mi wystarcza.
No to Ci mówimy, że nie masz co robić testów, bo to i tak nie przejdzie. Prawo wielkich liczb jest nieubłagane, a Creteil wspomniane wyżej jest świetnym przykładem na potwierdzenie, że marnujesz swój czas (choć to Twój czas i masz do tego prawo). Zamiast wybierać sobie 5 drużynek, podawać ludziom, żeby jakiś niedoświadczony zaczął kopiować Twoje typy/testy o których piszesz jakbyś grał, a nie grasz, usiądź nad statystykami i przeanalizuj sobie w historii jak to wygląda. Ja kiedyś takie testy robiłem na masową skalę - na VIII x2 to marnotrawienie kasy.
Pozdrawiam

F 0

fruwak

Użytkownik
Jazz zostales ambasadorem i masz zamiar uswiadamiac bledzace owieczki? ;)

I z tego co pamietam ogolnie te forum jest antyprogresyjne (przynajmniej jakis czas temu bylo). Kazdy tlumaczyl ze na tym mozna tylko stracic etc etc a jak zapewne wiemy multi jest dochodowa - nawet taka jak letnia ^_^

Np. Larissa na 30 spotkań miała 10 remisów przeliczając wychodzi średnio co 3-4 mecz.
Wiadomo wiadomo ;d tak patrzac jakby istniala druzyna X ktora na 30 meczy miala 15 remisow to jest calkiem niezla bo co drugi mecz remis, tylko brak wyzszych poziomow. 15 pierwszych meczy remisy a pozniej W/P ;d

J/k ;)

Wiadome ze dopoki sam sie nie przejdziesz to raczej sie nie nauczysz, to raczej rzadko spotykana umiejetnosc ;) Ale jak wiadomo na cudzych bledach wlasnej madrosci sie nie buduje.

Pozdrawiam

P 0

panmacius

Użytkownik
Witam.
Tak czytam sobie pana Predictions09 i zastanawiam sie czemu pan sie rzuca odrazu na gleboko wode i bierze ostro za gre? Wydaje mi sie ze rozsadniej jest najpierw poobserwowac,pograc &quot;na sucho&quot; i podpatrzec jak robia to ludzie majacy juz pewien bagaz doswiadczen. Ja zaczynam przygode z progresja,ale zaczynam od czytania i uwaznej analizy co sie w tym swiecie dzieje (bo dzieje sie naprawde mnostwo). Dzisiaj trafilem na pewien tekst &quot;ku przestrodze&quot; takiej dzikiej gry,bez analizy. Chetnie sie z panem Predictions09 odkryciem tym podziele,bo moze uratuje ono pana od niechybnego bankructwa. Tekst mozna znalezc pod adresem Progresteron. Mam nadzieje ze pomoglem.
Pozdrawiam.
Kolega nowicjusz.

P 0

predictions09

Użytkownik
Dobra widze,że tutaj sami krytycy się wypowiadają więc najlepiej będzie jak zamkne ten temat. Pewnie sami się na progresji przejechaliście i teraz chcecie się wymądrzać. A takie testy ,które chciałem przeprowadzić wszyscy krytukują więc zamykamy ta gadkę ,która waszymi wypowiedziami do nikąd nie prowadzi.

Do góry Bottom