>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Prawo w Polsce

S 0

seseong

Użytkownik
Mam pytanie dotyczące pewnego przedsięwzięcia, mianowicie: Pan A wpłaca do mnie XX złotych, również robi to Pan B i umawia się na grę o YY zł., ja jako pośrednik pobieram % od wygranej. W jaki sposób taki proceder czyli pobieranie pieniędzy jako pośrednik w świetle prawa Polskiego. Czy jest to legalne w naszym kraju, czy jest to hazard?

S 0

seseong

Użytkownik
chodzi o to ze bedzie to ogolnodostepne, zakladamy ze jest to serwis internetowy ludzie zakładają się i sami graja o te pieniądze załóżmy ze w szachy, zwyciezca zgarnia pule a ja pobieram prowizje jako pośrednik

sajuken 35

sajuken

Użytkownik
On chce po prostu stworzyc &quot;polski Betfair&quot;. Niestety hazard z tego co wiem jest w Polsce zakazany.

P.S. W sumie nie chce sie wypowiadac jestem niedoinformowany w tym temacie.

jemjogurt 52

jemjogurt

Użytkownik
chodzi o to ze bedzie to ogolnodostepne, zakladamy ze jest to serwis internetowy ludzie zakładają się i sami graja o te pieniądze załóżmy ze w szachy, zwyciezca zgarnia pule a ja pobieram prowizje jako pośrednik
do 15tys ojro raczej nie masz co sie bac ;]

S 0

seseong

Użytkownik
hmm to dotyczy się jednorazowego zakładu czy obrótu w ciągu w jakiegoś okresu czasu, skąd masz takie informacje gdzie mógłbym na ten temat poczytac, kilkakrotnie już googlowałem, ale naprawde nie wiele jest napisane na ten temat. W jaki sposób rozliczac się z urzędem skarbowym.

sawas 27

sawas

Użytkownik
Wydaje mi się, że łatwo można obejść prawo, jeśli ten system jest innowacyjny w Polsce. Powinna wystarczyć jakaś klauzula w rodzaju &quot;Właściciel serwisu nie odpowiada.....&quot; a ten swój % ściągać niby dobrowolnie. Ale to wszystko należy sprawdzić. Jeśli coś poważnego, to sprawdź poważnie, a nie tu ;)
A jeśli mniej, to po prostu jakieś forum prawne.

Do góry Bottom