Jak ja lubię turnieje młodziezowe, ligi typu dunska, niemiecka, czy czeska.
Na dziś widzę dwa znakomite typy do dubla:
Trześniewski- Bartosz Curzytek 1 1.62 9/10 sts (zawody w Rybniku, poczatek o 17)
Trześniewski to bardzo utalentowany junior ROWu. W lidze nie może startowac - bo skończył 16 lat i zostają mu na razie turnieje juniorskie. Trześniewski wczoraj zaliczył pierwsze zawody w tym roku i zdobył 9 punktów - przegrywajac tylko ze starszymi zawodnikami z Eligi. Dodatkowo jedzie na swoim torze, który zna jak własną kieszeń.
Po przeciwnej stronie jest Bartosz Curzytek. Ten mniej utelentowany bratMichała Curzytka jezdzacego w Elidze. Bartosz startuje w Krośnie i w lidze głównie przyjezdza40 metrów za wszystkimi lub walczy z torem, a nie rywalami. Wczoraj na DMPJ zrobił punkty na malo doswiadczonych juniorach i miał dużo łatwiejszy zestaw rywali, a niżeli Trześniewski. Mimo tego i tak nie był wczoraj od niego lepszy.
Dziś ten typ i kurs wyglada znakomicie. Nic tylko grac zanim to spadnie do 1.30
Drugi typ to liga duńska:
Marcus Birkemose over 11.5 (Team Fjelstedt) 1.57 sts 9,5/10
Teraz (godz. 15:10) bukmacherzy zwiekszyli linie na 12.5 i kurs jest po 1.90. Ten punkt nic nie zmienia i typ na over tak samo jest bardzo dobry!
Rozmawiałem przed chwilą z menadzerem Marcusa. Młody Duńczyk jedzie w tej lidze na tych silnikach od Briana Kargera, w których tak udanie zadebiutował w lidze polskiej. Do tego był już wczoraj na treningu i prezentował się na tle kolegów znakomicie.
Dziś Marcus startuje z bardzo łatwym numerem 4 i mierzyć się bedzie tylko ze slabymi rywalami druzyny przeciwnej. Zobaczcie jaki skład goście wystawili: 1 Ljung, 2. Łoktajew, 3. Gapiński 4. Lasse Bjerre 5.Tim Soerensen
W rozpisce wygląda to tak:
Bieg 2
-
Lasse Bjerre
-
Frederik Jakobsen
-
Tomasz Gapiński
-
Marcus Birkemose
Bieg 5
-
Aleksandr Łoktajew
-
Marcus Birkemose
-
Lasse Bjerre
-
Linus Sundstroem
Bieg 7
-
Peter Ljung
-
Marcus Birkemose
-
Lasse Bjerre
-
Peter Kildemand
Bieg 9
-
Marcus Birkemose
-
Lasse Bjerre
-
Benjamin Basso
-
Tim Soerensen
Bieg 10
-
Peter Ljung
-
Benjamin Basso
-
Aleksandr Łoktajew
-
Marcus Birkemose
Do tego Marcus pojedzie jeszcze w biegu nominowanym. Do wejścia tego overu wystarczy średnia biegowa - 2 pkt. Wydaje się, żeMarcus musi pokryć tą linie jeśli nie pojawią się defwkty czy wykluczenia przy jego nazwisku.
Ja ten dubelek (AKO 2,54) pograłem 2 razy po 350 zł. (Wychodzi 432 zł na czysto na każdym).
Obecnie - godzina 15.02 już poszły spadki i AKO tego dubla wynosi 2,23
Powodzenia!