>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami Pozostałe spotkania międzynarodowe

N 431K

niewierny-janek

Użytkownik
Wyspy Zielonego Przylądka - Algieria
WZP @1,75
WZP i poniżej 54,5 bramek @3,40
Superbet

Nieznacznym faworytem drugiego półfinału są Kabowerdeńczycy, obie ekipy w drodze do półfinału wygrały swoje grupy z kompletem zwycięstw oraz odprawiły dość wyraźnie z kwitkiem rywali w ćwierćfinale. WZP w grupie wygrywały bardzo wyraźnie i bilans bramkowy 126-62 jest bardzo okazały. Algieria w grupie wygrywała mniej okazale, świadczy o tym bilans bramkowy 95:69. Myślę, że w tym spotkaniu zobaczymy mniej bramek niż w pierwszym półfinale, a tempo rozgrywania akcji będzie nieco wolniejsze. Ostatecznie liczę, że WZP wezmą rewanż za porażkę z Algierią z przed 3 laty, kiedy to ulegli nieznacznie 23:25.

Ostatnia edycja:
N 431K

niewierny-janek

Użytkownik
Katar - Japonia
Japonia +2,5 @1,85
Japonia lub remis @2,55
Superbet

Wielki finał azjatyckich mistrzostw w piłce ręcznej. Obie ekipy dość gładko do tego finału się dostały. Katar jest dość wyraźnym faworytem, jednak obie ekipy spotkały się już w poprzedniej rundzie i padł remis 28:28, a kursy był wystawione bardzo podobnie. Myślę, że Japonia postawi się ponownie faworytowi i powalczą. Myślę, że Japonia tego meczu jakoś wyraźnie nie przegra.

Ostatnia edycja:
robek13 68,5K

robek13

Użytkownik
Ja pójdę w drugą stronę. Uważam, że Katar wygra to spotkanie. Bardziej cenię jednak piłkę ręczną w europejskim wykonaniu, a trzeba pamiętać, że w reprezentacji Kuwejtu gra paru zawodników z byłej Jugosławii. Jest tam gracz Wetzlar, Nexe i paru innych krórzy dla szmalu grają w arabskich klubach. Poza tym Kuwejt to bogaty kraj i szejkowie mogą wpłynąć na wynik, a przecież turniej odbywa się w Bahrajnie, a i sędziowie nie są z Europy. Wcześniejszy mecz był tak naprawdę o pietruszkę, bo obydwa zespoły wychodziły z grupy i była tylko kwestia pierwszego miejsca. Dlatego mój typ to

Katar i powyżej 53,5 kurs 2,4 STS 2,7 Superbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2068
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Wyspy Zielonego Przylądka - Tunezja 28:35

Mecz pocieszenia bo tak wielu nazywa spotkania o 3 miejsce. Wielu również jest zdania, że nie powinno się rozgrywać tego meczu bo liczy się tylko i wyłącznie zwycięstwo. Ja od wielu lat na różnych imprezach gram w meczach o 3 miejsce wiele bramek, punktów itd zależy od dyscypliny.
Przeważnie to spotkania stoją na innym poziomie czyli bardziej ofensywa i mniejsze skupienie się na obronie.
Tym razem mamy drużyny ofensywne co jeszcze bardziej zachęciło mnie do zagrania tego overa.
Tunezja to myślę 2 drużyna w Afryce - na ich nieszczęście trafili w półfinale na Egipt i przegrali 25:30 a tak to do tej pory na tym turnieju rzucali 59,36, 33 i 37 bramek.
WZP również zaliczam do grona tych ofensywniejszych drużyn w Afryce. W półfinale ulegli Algierii 26:32 a tak to do tej pory rzucali 52, 45, 29 i 31 bramek.

Obie drużyny w 2023 grały na MŚ i tam także pokazali się z dość ofensywne strony, Tunezja 27, 29, 21, 30, 33, 30 i 38 bramek rzucali - 21 rzucili tylko z Danią czyli chyba najlepszą drużyną na świecie.
WZP również w tym aspekcie wyglądali bardzo dobrze 33 - Urugwajowi, 27 - Szwecji, 30 - Islandii, 23 - Portugalii i 30 - Węgrom

powyżej 56,5 2,25 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1584
lukas88 474,9K

lukas88

Forum VIP
Dania - Norwegia
Typ: 1 (-5,5)
Kurs: 1,72
Superbet

W kadrze Norwegów sporo dziur, brakuje Hoxera, Roda, Sagosena, Johanessena, Reinkinda
Duńczycy chyba z najlepszym obecnie rozegraniem na świecie: Pytlik, Gidsel, Lasse Andreson, mają też wirtuoza w bramce w postaci Emila Nielsena.
Mimo dotychczasowych dość wyrównanych pojedynków, braki w zespole Wikingów są na tyle poważne że idę zdecydowanie w kierunku Duńczyków.

Dania (-6,5) @ 2,00

chamberlain 583,6K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Czechy - Luksemburg
Luksemburg Handicap +15.5 bramek @ 1.75 Superbet
Under 58.5 bramek @ 1.85 Fortuna

Obie drużyny nie są jakimiś hegemonami w piłce ręcznej, lecz oczywiście Czechy są na wiele wyższym poziomie od swoich rywali, mają w swoim składzie zawodników, którzy występują w chociażby THW Kiel czy Dinamie Bukareszt. Dzisiaj są zdecydowanymi faworytami tego meczu i zgadzam się z tym, bo wygrać spokojnie powinni, jednak zagram w stronę handicapu na gości. Po pierwsze bardzo wysoka linia, a drużyny dawno nie grały, Czechy już pół roku, Luksemburg aż 10 miesięcy, dlatego nie spodziewam się dzisiaj jakiejś mocno płynnej gry. W h2h nie ma za bardzo co zaglądać, bo dwa spotkania obu drużyn w bardzo odległym 2008 roku, kiedy kończyło się dwukrotnie +11 dla reprezentacji Czech. Kolejnym z argumentów jest fakt, że 4 dni po tym spotkaniu Czechy zagrają z Belgią, gdzie teoretycznie powinni być faworytami, ale w praktyce Belgowie potrafią napsuć krwi, poza tym obie drużyny powinni walczyć ze sobą o drugie miejsce w grupie, bo pierwsze raczej zarezerwowane dla Chorwacji, także dla tych drużyn mecze bezpośrednie pomiędzy sobą będą bardzo ważne i decydujące, stąd liczę dzisiaj na mało płynną i wolną grę, stąd obok handicapu, można rozwazyć jeszcze under.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1429
chamberlain 583,6K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Hiszpania - Włochy
Włochy over 22.5 bramek @ 1.80
Włochy Handicap +12.5 bramek @ 1.97
Superbet

Dzisiaj prawie wszystkie spotkania eliminacyjne to mecze, gdzie na gospodarzy mamy kursy w okolicach 1.01, czy jednak do tej pory mecze te kończyły się aż tak gładko, a no nie i moim zdaniem ten może też być odrobinę bardziej zacięty. Hiszpania jest tu faworytem to oczywiste, na ostatnich Igrzyskach mimo, że nie pokazywali się jakoś z bardzo dobrej strony, to i tak zdobyli brązowy medal, a było nawet blisko grania o złoto, ale dzisiaj trener zabrał sporo młodych zawodników, a składzie nie ma chociażby Alexa, Gomeza, Pereza czy Maquedy. Trochę nie ma co się dziwić tym obrotem spraw, bo co prawda kontuzje też uniemożliwiły zabranie najmocniejszego składu, ale Hiszpanie mierzyć będą się z Włochami i Łotwą, dwoma przeciwnikami, których powinni ograć, nawet okrojonym składem. Włochy poprawiły się względem ostatnich lat, w wielkim stylu awansowali w maju na styczniowe Mistrzostwa Świata, pokonując w dwumeczu Czarnogórę, nie dając im szans ani u siebie, kiedy wygrali 6 bramkami, ani na wyjeździe, gdzie znowu wygrali i przyznam się, typowałem, że Czarnogóra odwróci losy tego dwumeczu. Z większymi drużynami dostają zazwyczaj oklep, ale potrafią się postawić, w poprzednich latach mierzyli się chociażby ze Słowenią, Egiptem, Serbią, Francją, Chorwacją, czy też z Polską, wszystkie te mecze przegrane, ale różnicami 1 i 7 bramek ze Słowenią, 3 bramek z Egiptem, 1 bramką z Serbią, 11 i 14 bramkami z Francją, 14 bramkami z Chorwacją, oraz 7 bramkami z Polską i co na plus, w tych wszystkich meczach tylko raz nie przekroczyli linii 22.5 bramek. Dzisiaj przed nimi trudni przeciwnicy na bramce, choć mogło być gorzej, bo nie ma Pereza de Vargasa, za to bronić będzie duet Corrales i Hernandez, mimo wszystko uważam, że tak okrojonemu składowi Hiszpanii Włochy są w stanie rzucić minimum 23 bramki i nie przegrać więcej niż 12 bramkami.

Otrzymane punkty reputacji: +281
chamberlain 583,6K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Francja - Szwecja
Szwecja Handicap +2.5 bramek @ 1.95
Szwecja @ 3.90
Superbet

Aż żal nie spróbować w tym meczu pograć w stronę Szwedów, na których kurs na czyste zwycięstwo wynosi prawie 4.00, co według mnie jest lekkim szaleństwem, bo patrząc na składy obu drużyn, to jednak więcej jakości mamy po stronie Szwedów, którzy przyjeżdżają tu w bardzo mocnym zestawieniu, co prawda z dwoma debiutantami, ale poza tym na każdej pozycji światowa gwiazda. Francja oczywiście też w swoim składzie ma gwiazdozbiór, może nie na bramce, która moim zdaniem jest słabo obsadzona, ale już w polu mamy takich graczy jak Prandi, Fabregas, Remilli czy oczywiście Mem. Jak dla mnie spotkanie 50/50, rozgrywki nie aż tak prestiżowe, h2h bardzo wyrównane, od 2021 roku remisowo 2-2 (jedno zwycięstwo Francji nawet po dogrywce), obie drużyny grały ostatnio na Igrzyskach, obu poszło przeciętnie, bo już w ćwierćfinale pożegnaliśmy i Francję i Szwecję, choć nie ma co się oszukiwać, Francja wypadła sporo gorzej, a ich styl porażki z Niemcami w świecie piłki ręcznej zapamiętany zostanie na długo, Szwedom niestety przytrafiły się pechowe porażki z Niemcami i Słowenią, przez co w ćwierćfinale trafili na Danię, która szła jak burza i ostatecznie Igrzyska wygrała, ale spotkanie ze Szwedami było dla nich najtrudniejszym meczem w całym turnieju, gdzie potrafili wygrać tylko 1 bramką. Patrząc na dzisiejsze kursy jak już wspominałem, aż żal nie pograć w stronę Szwedów, bo zwycięstwo ani jednej, ani drugiej drużyny w tym meczu nie będzie zaskakujące.

Do góry Bottom