Ja gram odwrotnie, nie wiem czemu piszesz ze to bylaby sensacja, liczy sie tu i teraz, zapominamy o tym co bylo w tamtym sezonie, przejdzmy do faktow - po 1 nie ma co brac ich 'przygody' z
LM pod uwage, bo to moze byc najgorsza ekipa w historii patrzac na ich wyniki, ok mieli najciezsza grupe tylko nawet nie ugrali seta, inne potencjalnie slabsze w zamysle ekipy z innych grup to maja wygrane sety i potrafili sie przeciwstawic tuzom, nie przekladaja tego doswiadczenia w tej slabej lidze, zajac 5 plac bedc mistrzem to sorry, w calym sezonie Ostrawa bilans u siebie 8-3, przegrane z najlepszymi ekipami z Budziejowic i Liberca oraz wpadka z przecietnym Pribramem, w tym sezonie obie ekipy zagraly juz 6 razy, pucharowych potyczek nie ma co traktowac jak ligi, w tych dwoch meczach wygralo Karlovarsko i awansowali do polfinalu, w sezonie zasadniczym dwa razy wygrala Ostrawa z lacznym bilansem 6:1 w setach, teraz juz duzy czynnik motywacyjny i handicap w postaci prowadzenia 2:0, nie zaglebiam sie w sklady bo tej ligi po prostu nie znam i nie bede sie wymadrzac, choc w ekipie z Ostrawy gra 2 Polakow - Podlesny i Sobczak a w Karlovarsko dobrze znany z naszych parkietow Lukasz Wiese, patrzac na te wszystkie statystyki nie mam argumentow na granie na Karlovarsko, jedyne co to fakt, ze maja noz na gardle i musza wygrac, zeby przedluzyc rywalizacje, tylko co z tego, jak Ostrawa sie przeciez nie polozy na placu, tez zapewne o wiele bardziej sa zmeczeni sezonem, bo dodatkowo 6 meczow w
LM plus 1 mecz wiecej w pucharze, nie mam przeslanek zeby grac w strone Karlovarsko i biore fajny kurs na Ostrawe ????