Polska Liga Siatkówki Kobiet
PTPS Piła - ŁKS Łódź 1 @3,56
1xbet
Dzisiaj wyjątkowo zaglądamy w siatkarskie rejony, nasza rodzima liga kobiet.
8 drużyna ligi podejmować będzie 3 w tabeli Łódzki Klub Sportowy, na papierze faworytem tego meczu jest vicemistrz Polski, ale nie dla mnie.
Łodzianki łączą grę w Lidze Mistrzów wraz z krajowym pucharem i ligą. W tym momencie nie są w najwyższej formie a już na pewnie nie formie z zeszłego roku, w zeszła niedzielę po fatalnym meczu w Łodzi ŁKS przegrywa z Rzeszowem 0:3, a w środku tygodnia cudem przechodzi do półfinału PP z zespołem z zaplecza - Wisła Warszawa wygrywając dopiero po dodatkowych punktach w tajbreaku.
W tym meczu mimo, że Łodzianki zagrały w pierwszym garniturze, nic nie funkcjonowało tak jak powinno, do tego dochodzi niefajna sytuacja z Nichol która tydzień temu rozwiązała kontrakt, trener Masek do którego dużo kibiców ma pretensje, że słabo reaguje na sytuację na boisku, forma na pewno dopiero ma przyjść, tak jak i mają wrócić do składu dwa ważne ogniwa, od roku nie gra Lucie Mühlsteinová, ale ona będzie gotowa pewnie dopiero na finały PP w Nysie w marcu, a także do drużyny wraca Izabela Kowalinska, tak jak mówię, w Łodzi na formę lidze, że nadejdzie na finały PP oraz PO w lidze, na razie trzeba łączyć grę na kilku frontach, a dziewczyny wpadły w dołek.
Mniej wiem na temat Piły, ale tydzień temu kontrakt podpisała nowa zawodniczka Paula Slonecka która rozwiązała kontrakt z KSZO Ostrowiec.
Bardzo ciekawe jest też h2h, między tymi zespołami w najwyższej klasie rozgrywkowej czyli od 2016 zawsze wygrywa gospodarz. ŁKS w Pile grał dotychczas dwa razy i dwa razy przegrywał za trzy punkty dla rywala (3:1)
Gram dzisiaj bardziej przeciwko zespołowi który jest w dołku, dołku sportowym, mentalnym i czekajacym aż nadejdzie formą, dwa ważne ogniwa i jakość taka jak w zeszłym sezonie, na razie tego nie widać.