>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Pozostałe ligi Europejskie mężczyzn i kobiet 2024/2025

Volleyball_Expert 558,3K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Olympiakos - Guaguas typ (Handicap setowy -1.5 seta Olympiakos) kurs 1.81 Fortuna

Olympiakos na swojej hali bardzo mocny zespół. Bardzo dobrze wiemy jak Grecy grają na swoim terenie. Guaguas to zespół głównie prezentujący się dość dobrze na swoim terenie w Hiszpanii na wyjazdach grają zdecydowanie gorzej w rozgrywkach europejskich. W tym sezonie Olympiakos może pochwalić się dość dobrym składem. Na rozegraniu niezwykle doświadczony Travica. Na pozycji atakującego dobrze znany Aleksandar Atanasijević bardzo solidny siatkarz grający praktycznie przez większość swojej kariery w Perugii topowym włoskim zespole jednym z najlepszych w Europie. Znamy go także z parkietów PlusLigowych, gdzie występować w Skrze Bełchatów. Na przyjęciu Kanadyjczyk Perrin bardzo solidny na swojej pozycji. Na środku doświadczony Słoweniec Pajenk dla którego będzie to już czwarty sezon w Olympiakosie. Do pomocy na środku Djuric występujący w Reprezentacji Grecji. Na ławce trenerskiej Gardini znany m.in czy to z Jastrzębskiego Węgla, Skry Bełchatów, Olsztyna, ZAKSY czy włoskiej Piacenzy. Bardzo doświadczony trener. Jeśli chodzi o Hiszpanów pamiętam bodajże mecz Jastrzębskiego Węgla z tym zespołem, gdzie na własnej hali próbowali powalczyć z JW lecz w Jastrzębiu to był szybki mecz. W Hiszpanii praktycznie warto wyróżnić na przyjęciu Bruno i środkowego Ramosa, ale kadrą gospodarzy wygląda zdecydowanie lepiej i według mnie dzisiaj pewnie powinni wygrać to spotkanie. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3281
Volleyball_Expert 558,3K

Volleyball_Expert

Użytkownik
+2
Chaumont - Poitiers typ Poitiers kurs 2.10 Superbet

Analizowałem ten mecz dość długo i według mnie dzisiaj goście nie są na straconej pozycji. Do zespołu dołączył Erwin Ngapeth topowy przyjmujący na świecie, który wywalczyl z Reprezentacja Francji Złoto Olimpijskie. W zespole gospodarzy warto wyróżnić Maase, który prosperuje na naprawdę dobrego środkowego w klubie oraz w Reprezentacji Niemiec. Chamount bez jakiś większych wzmocnień. W dodatku odszedł do Częstochowy Patrik Indra atakujący tego zespołu. Jeśli chodzi o gości wygrali pierwsze spotkanie dość pewnie Narbonne i to za trzy punkty, natomiast Chamount przegrali po tie-breaku z zespołem Tourcoing. Poitevin w porównaniu do składu z ubiegłego sezonu to wygląda to naprawdę bardzo dobrze i obiecująco. Klub zasili siatkarze grający naprawdę w przyzwoitych klubach występujących w Lidze Mistrzów. Kursy były bardziej wyrównane z lekkim wskazaniem na gospodarzy teraz dość poszły w górę i ja to pobieram w stronę gości. Pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +160
C 259,7K

czary-mary

Użytkownik
+2
Świdnik - BBTS BIELSKO-BIAŁA
Typ: BBTS BIELSKO-BIAŁA kurs @2.17 Superbet

Spotkanie na zapleczu PlusLigi. Kompletnie niezrozumiałe jest faworyzowanie gospodarzy w tym spotkaniu. W mojej opinii na każdej pozycji lepsi zawodnicy po stronie BBTSu. Avia Świdnik to solidny średniak, natomiast BBTS rok w rok walczy w półfinałach czy też finałach rozgrywek 1 ligi. W tym sezonie nie powinno być inaczej. Mocniejszą ekipę ma w swoich szeregach jedynie ChKS Chełm. Pozostałe zespoły wyglądają bardzo mizernie. Świdnik póki co komplet zwycięstw. O ile pokonanie Radomia należy zaliczyć na plus, chociaż skład spadkowicza nie budzi podziwu to już pokonanie Jaworzna, Spały czy też Krakowa to był ich obowiązek. Z obowiązku się wywiązali, ale warto przyjrzeć się stylu. Sety wielokrotnie były wymęczone po graniu na przewagi czy też minimalne zwycięstwa 2-3 punktowe w poszczególnych setach. Trójka pokonanych to praktycznie najsłabsze zespoły w lidze, które będą mieć ogromne problemy z utrzymaniem. Co do personaliów to ciężko kogoś wyróżnić. Skład utrzymany, ale wielką stratą jest brak Wierzbickiego względem poprzedniego sezonu.
Teraz kilka słów o nich faworytach w tym spotkaniu, czyli BBTS. Skład jak co roku bardzo solidny. Względem poprzedniego sezonu lekkie wzmocnienie w postaci transferu przyjmującego Pietruczuka, który to wywalczył z Będzinem awans. Na ataku również fenomenalnie prezentuje się Kowalczyk, który zastępuje Romacia wracającego po konfuzji. Pozostałe formacje bardzo konkretne: na środku bracia Zawalscy, Siek, młody Ukrainiec z Akademii JW Kluts. Na rozegraniu solidny Bereza, przyjęcie oprócz Pietruczuka to również Dębski i Szwed. BBTS ma swoich szeregach zawodników, którzy mieli do czynienia z PlusLiga: Pietruczuk, Zawalski, Siek, Romać, Dębski, Szwed.
W tym sezonie grają bardzo poprawnie; dwa zwycięstwa w tym pokonanie Visly Bydgoszcz i pokonanie Nowej Soli. Zanotowali jedną porażkalę z hegemonem ligi z Chełmna.
Uważam, że Avia Świdnik notuje wyniki ponad stan, ale jest to związane z bardzo przyjemnych terminarzem, na który trafili. Sądzę, że Bielsko jest murowanym faworytem w tym spotkaniu. Personalnie każda formacja zdecydowanie mocniejsza w BBTS BIELSKO-BIAŁA

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +415
K 108,5K

kossma

Użytkownik
Argentyna - Puchar ACLAV
Ciudad Voley - La Rioya
Handicap setowy 1.5: Ciudad Volej( -1.5) @ 1.55 FUKSIARZ

O drużynie La Rioya w zasadzie niewiele można wynaleźć wiadomości w sieci. Sądząc po danych z oficjalnej strony ACLAV wynika iż to świeża ekipa, nie mająca doświadczenia na poziomie choćby ligowym. Rywalem w ich prawdopodobnie pierwszym profesjonalnym podejściu będzie aktualny mistrz Argentyny, który podczas zakończonych już rozgrywek ligowych zanotował bilans zwycięstw 18 - 2 i setów 57 - 14. Gospodarze mają za sobą potyczki na arenie międzynarodowej z takimi formacjami jak choćby Sada Cruzeiro.
Zdecydowałem się na wybór zdarzenia z tego spotkania, bo pomimo braku możliwości uzyskania szerszych danych na jego temat, nauczony zostałem już pewnymi zdawałoby się wręcz incydentalnymi ofertami takich niszowych wydarzeń jako wartościowych do typowania. Przywołam choćby, bodaj z ponad roku czasu temu, pojedynek w kobiecym pucharze świata gdzie do Wietnamu przybyła sama Praia Clube na rozgrywki z lokalnym kopciuszkiem, nazwę którego oczywiście zdążyłem zapomnieć. Żaden poza LvBet buk w Polsce nie odważył się wystawić oferty na handi w tamtej batalii. Na wynik 0:3 specjaliści z Lv określili kurs na 1.30. Ale to była gratka!
Dlatego pomyślałem, że warto może i w tym przypadku spróbować, bo pojawiła się oferta kursowa. A różnica poziomu.... No cóż, zaryzykuję

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +487
C 259,7K

czary-mary

Użytkownik
Czarni Radom 3:0 @3.75
Czarni Radom -1.5 @ 1.92

W Czarnych w końcu zdobiono co trzeba. Trener z górnej, polskiej półki Daszkiewicz i rozgrywający Yestratov. Ukrainiec z mianem najlepszego rozgrywającego tegorocznego turnieju challenger. Dodając do tego Klutha, Tokajuka, Smitsa, Kalembke przestawia nam się świetny jak ja warunki 1 ligowe zespół
Po drugiej stronie siatki Białystok, który co prawda wygrał 5 spotkań, ale grał z totalnym dołem ligi jak Kraków, Spała, Sulęcin. Uważam, że dziś nastąpi mocne przełamanie w radomskiej ekipie. Spodziewam się gładkiego zwycięstwa 3:0. Mocny rozgrywający - tego im brakowało. Świetny fachowiec na ławce z odbytymi treningami. To musi zaskoczyć, to musi się udać

Otrzymane punkty reputacji: +874
donald-young 24,8K

donald-young

Użytkownik
Dzięki za typ. Rewelacyjna robota. Po co on został dodany skoro mecz już się zaczął i nie ma go nigdzie na live? Ma to jakikolwiek sens?

Otrzymane punkty reputacji: +659
K 108,5K

kossma

Użytkownik
Aich/Dob - Insbruck
Pojedynek na czubie austriackiej AVL. Pomiędzy tymi formacjami mecze najczęściej nie kończą się na trzech setach.
Dziś jest sytuacja, że gospodarze akurat dopiero co, dwa dni temu, jak rozgrywali mecz w ramach MEVZA z Mokiem Mursa na wyjeździe. Myślę że, owszem może to w jakiś sposób wpłynąć na wynik dzisiejszej konfrontacji, co prawdopodobnie uwzględnili w ofertach bukmacherzy, bowiem oszacowali kurs na zwycięstwo gości na coś koło 1.3. Jednak myślę, że sił gospodarzom przynajmniej na pierwszy set wystarczy. Dlatego przekornie, spróbuję to wykorzystać albowiem pierwsze odsłony pojedynków tych ekip były ostatnio zacięte: 23:25 (finał superpucharu), no i liga, faza ply-off: 28:26 - 21:25 - 25:23 - 25:27, wszystko z marca tego roku. Aich zagrają u siebie i myślę że nie oddadzą łatwo pola, bo takie mecze mogą ostatecznie decydować w ostatecznej klasyfikacji.

K 108,5K

kossma

Użytkownik
Dania, 1 liga: Nordenskov - Ikast
Nordenskov znakomicie rozpoczęli sezon i po pięciu kolejkach mają komplet wygranych na koncie ze stratą jednego seta z ASV Elite, mocno liczącym się w układzie tabeli zespołem od lat. Progres rozpoczęli od pokonania szóstego zespołu ubiegłego sezonu - Amagera na wyjeździe, w sposób pewny, przez zdecydowane 0:3, następnie Gentofte u siebie, słabiutki DHV Odense a potem lekkie potknięcie z ASV i pogrom Middelfart, ostatniego dnia października, w setach do 19, 16 i 21.
Z Middelfart mierzyli się również siatkarze Ikast, pokonali ich 3:1 ale nie bez problemów. Jeden set przegrany dość wyraźnie (do 17) i jeden set wyszarpany na przewagi. Słabo zaprezentowali się także w pozostałych czterech meczach tej edycji. Zwycięstwo odniesione na samym początku rozgrywek nad Hvidovre kompletem setów to akurat nie osiągnięcie bo beniaminek od każdego bierze podobne lekcje. W pozostałych swoich podejściach Ikast doznali porażek z Odense, Gentofte oraz ASV Elite, wszystkie w czterech setach. Nie sądzę aby tu dzisiaj gospodarze zaliczyli potknięcie, po tym jaką prezentują formę do tej pory, przypuszczam raczej, że szybko się zakończy to dzisiejsze wydarzenie.

Otrzymane punkty reputacji: +2146
K 108,5K

kossma

Użytkownik
Dania 1liga kobiet, Koge - Gentofte
Różnica zwycięstwa w 1 secie: Gentofte 8 - 11 pkt.@ 2.75 GO+bet
Gospodynie to obecna ligowa czerwona latarnia. Po czterech meczach obecnej edycji ugrały jednego seta tracąc 12. I widać wyraźnie, że będzie to kontinuum zeszłorocznej formy, która pozwoliła na zdobycie w 18 spotkaniach, pięciu setów w stosunku do 53 przegranych. W spotkaniach wyjazdowych ten stosunek to 1-27. Na własnym terenie z drużynami czołowymi pierwsze partie to przegrane z dużymi jednak handicapami: ASV -14.5 oraz -17.5, Holte -13.5, no i Gentofte -7.5. Udało im się osiągnąć jedno zwycięstwo z Brondby, ale to przypadek jaki przytrafia się każdemu. Przypuszczam że czwarty zespół w tabeli mógł przystąpić do meczu osłabiony.
Spróbuję w tym spotkaniu sięgnąć po typ na ograniczony przedział handicapu. Różnica zwycięstwa 8 punkami w h2h z Gentofte zaistniała dość dawno temu, bo niemal dokładnie cały rok i Koge jeszcze wtedy nie przejawiało tak drastycznego zjazdu. Obecnie pułap 8 pkt jest praktycznie dla 2/3 ekip grających w lidze osiągalny a ponieważ to dla Gentofte wyjazd to i za bardzo do przodu też się nie spodziewam.

Ostatnia edycja:
Volleyball_Expert 558,3K

Volleyball_Expert

Użytkownik
AONS Milon - Panathinaikos typ (Handicap setówy -1.5 seta Panathinaikos) kurs 3.90 Superbet

Dzisiaj nadal szukam niespodzianki, a tym razem w Pucharze Grecji. Zespół Milonu gra naprawdę kapitalnie w meczach na swoim terenie. W tym sezonie rozegrali już spotkanie u siebie z zespołem Polichnnis i wygrali bez straty seta. Milon potrafili w poprzednim sezonie wygrać z Olympiakosem. W tym sezonie dzisiaj goście przegrali w czterech setach z Olympiakosem. W Milon solidne wzmocnienie w postaci amerykańskiego atakującego Kyle Russell. Kapitalny rozgrywający z Japonii Ryu Yamamoto oraz na libero również pracujący mocno w przyjęciu Japończyk Wataru Taniguchi. W zespole gości sporo osłabień. Skład Panathinaikosu bez jakiś większych gwiazd natomiast odeszli Kovar, Hernandez, Aguirre, więc jak widać ogromne osłabienie. Zespół gości to od lat marka w greckiej siatkówkę i nawet grająca w Europie zazwyczaj w Pucharze CEV. Dlatego też kursy tak faworyzują gości lecz według mnie to trochę może byc zgubne. Zespół dzisiejszych gospodarzy gra dobra siatkówkę na początku sezonu i czuje, że w tym sezonie sporo namieszają. Pozdrawiam.

C 259,7K

czary-mary

Użytkownik
Czarni Radom @2.25
Czarni Radom (-1,5seta) @3.15

Widzę, że po słabym początku sezonu Czarnych zatracono w nich wiarę. Sytuacja o tyle dziwna, że kryzys został zażegnany. W tej układance brakowało konkretnego trenera, którym został Dariusz Daszkiewicz (twórca awansu LUKu do PlusLigi) i bardzo dobrego rozgrywającego, na którego wybrana zdobywcę nagrody najlepszego wirtuoza gry Challenger Cup Yestratova. Po tych dwóch wzmocnieniach Radom rozgromił 3:0 zespół z Białegostoku, czyli z tej półki jak dzisiejszy rywal z Siedlec. Wygrana o tyle przekonująco, że wszystkie sety od początku do końca przebiegały pod dyktando Czarnych Radom. Dodając do tego zawodników z innych pozycji zdecydowanie wybijających się na tle ligi tworzy się mega mocny zespół. Jest atakujący Kluth, przyjmujący Anita, Tokaju, Rohnka, środkowy Kalembka, libero Filipowicz. Dziś grają z rewelacją ligi z Siedlec, ale punkty nabili oni głównie na dole tabeli jak Kraków, Sulęcin, Nowa Sól czy też Jaworzno. Nie grali z najmocniejszymi jak Chełm, Bielsko, Bydgoszcz.
Spodziewam się kontynuacji bardzo dobrej gry ze strony Czarnych Radom i bardzo przekonywującego zwycięstwa. Najtrudniejszy pierwszy krok już za nimi. Jest przełamanie i czas kontynuować serie zwycięstw i piąć się w tabeli. Zespoły przed sezonem spotkały się w sparingu. Wówczas kursy wynosiły Radom 1.35 vs 3.30 Siedlce i to jest prawdziwy obraz możliwości tych klubów. Czas i kolejne treningu pod okiem Daszkiewicza działają tylko na korzyść Radomia. Czas na kolejne, pewne zwycięstwo.

K 108,5K

kossma

Użytkownik
Rumunia 1 Kobiet
Lugoj - U. Cluj
Typ 1 set poniżej 41.5 pkt.@ 1.65 GO+bet.
Gospodynie muszą dzisiaj zagrać dobry mecx. Po porażkach z Brasov i Dinamo Bukareszt, bezpośrednimi konkurentami do czołowych lokat w tabeli, lokują się na razie na szóstej pozycji z ośmioma punktami. Teraz nie można stracić punktu a i nawet seta. Powinny to łatwo zrealizować, bo ekipa z Cluj prezentuje słabą siatkówkę i w dodatku ostatnio gorzej im idzie. Ugrały w pięciu grach ledwie cztery sety ale w tym jedno ale spodziewane zwycięstwo z outsiderem ligowym z Pitesti.
Po udanej pierwszej rundzie z Mav Elore (3:1) w rozgrywkach Pucharu Challenge, gospodynie mają myślę, spokojne głowy i dzisiaj przyłożą się by nadrabiać zaległości ligowe. Zdecydowane 3:0 notowała drużyna Lugoj z Clujem w ostatnich czterech latach. A gościnie ostatnio zarówno z Voluntari, Targoviste jak i Dinamem Bukareszt po prostu oddały pole - nie ugrały ani jednej partii.
Lugoj zacznie mocno, tak jak w ostatnich latach, w h2h zawodniczki Cluj nie potrafiły przekroczyć 16 pkt. w pierwszym secie. I tym razem sądzę że to się powtórzy.

Ostatnia edycja:
K 108,5K

kossma

Użytkownik
Niemcy 1 liga
BR Volleys - Haching Munchen GOŚCIE L. PKT. 57.5 PONIŻEJ @1.92 GO+BET # LICZBA PKT 132.5 PONIŻEJ @1.95 GO+BET
Rozgrywki w Niemczech w pełnej okazałości. Lubię tą ligę, bo jest poukładana i przewidywalna. Dzisiaj w Berlinie, co tu kryć, Goliat podejmie kopciuszka spod Monachium, który po siedmiu kolejkach może pochwalić się dorobkiem pięciu punktów, wygranymi ośmioma setami, z czego zaledwie jednym na wyjeździe, nomen-omen akurat z wcale nie słabym Luneburgiem. Ale ten eksces gości już tym razem nie powinien zaistnieć. Pokonali bowiem w trzech setach, po dość wyrównanej grze w pucharze Bitterfeld i tym się nakarmili.
Różnica poziomu w stosunku do Berlin Recycling jest przerażająca. Gospodarze stracili dwe partie, z Friedrichshafen (dom) i z takim trochę nieprzewidywalnym i niewygodnym, Karlsruhe (wyjazd). Po pokonaniu w trudnym boju, ale oczekiwanym, prawdopodobnym stosunkiem 3:1, ptrafiącej napsuć krwi najlepszym, Lublany, potwierdzają stabilność formy i przystąpienie do nadchodzącego meczu bez niedociągnięć. Wynik 3:0 będzie moim zdaniem niczym innym jak sformalizowaniem wszelkich przewidywań. Bukmacherzy oceniają takie zdarzenie na słusznym pułapie kursowym, nieprzekraczającym 1.30. Dużo ciekawsza wydaje mi się propozycja, że goście tu dzisiaj nie ugrają wielu punktów. W meczach wyjazdowych bowiem, poza wspomnianym incydentem w Luneburgu, siatkarze z Unterhaching w dwusetowym superpucharze z Durenem oberwali do 15 i 16 a w lidze od Giesenu do 14,24,21 a później Netzhoppersu 24,13,23. Widać, że stać ich na szarpnięcie w jednym bądź dwuch setach, jednak poważne potknięcie z silnejszym rywalem wydaje się być oczywiste. Na obstawianie handi w pierwszej partii ani żadnej z pozostałych wolę się nie silić. Powyższy przykład niestabilności gości może sprawić psikusa. Pozostaję natomiast w przekonaniu, że BR złamią i tak przeciwnika i dopełnią formalności. W ostatnim bezpośrednim pojedynku na hali w Berlinie, 3 lutego, gospodarze stłukli graczy Haching 25:15, 25:8, 25:11.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1936
Volleyball_Expert 558,3K

Volleyball_Expert

Użytkownik
AONS Milon - PAOK typ (Handicap setowy -1.5 seta AONS Milon) kurs 2.00 Superbet

Dzisiaj idę w zespół gospodarzy, którzy według mnie dzisiaj wygrają pewnie. Na rozegraniu w Milon gra japoński rozgrywajacy Ryu Yamamoto, które nie tak dawno grał w czołowej drużynie ligi japońskiej. Na libero Wataru Taniguchi, który podobnie grał w czołowych drużynach ligi japońskiej oraz ostatnio w drużynie ligi włoskiej Padovie. Siatkarzem,.który ciągnie grę drużyny Milonu jest Kyle Russell. Amerykański siatkarz, który jest mega doświadczonym zawodnikiem. W PAOK sytuacja kadrowa już tak wesoło nie wygląda. PAOK praktycznie w każdym meczu się męczą że słabszymi rywalami. Milon w dużo lepszej formie jeśli chodzi chociażby o wyniki. Mają drugie miejsce w swojej lidze i liczę na zwycięstwo w tym spotkaniu również. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1585
Volleyball_Expert 558,3K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Maaseik - BR Volleys typ (Dokładny wynik meczu 3:0 dla BR Volleys) kurs 2.50 Superbet

Zespół z Belgii oglądałem w meczu z Projektem Warszawa. Zespół z naszego kraju pierwszego seta wygrał do 9 pkt następne sety to już do 17 i 21 pkt. Trzeba sobie powiedzieć, że Warszawianie od początku do końca praktycznie kontrolowali to spotkanie. Zespół z Belgii lekko narzucił swój rytm gry w trzecim secie, ale jak widać szybko się wykruszyli w tym secie. Znaczącym siatkarzem w Belgii zdobywającym zaledwie 12 pkt był przyjmujący Iribarne. Belgowie u siebie może i są mocniejsi, ale patrząc na ich grę z Projektem to zespół z Niemiec stać na zwycięstwo w trzech setach. Na pozycji atakującego występuje Jake Hanes dobrze znany z parkietów PlusLigowych czy to w Cuprum Lubin czy Bielsko-Białej. Potrafił nie raz wyciągnąć mecz praktycznie w pojedynkę. Pamiętam jak świetnie atakował z jednej nogi i zdobywał z tego znakomite punkty. Na przyjęciu Schott, Janek Fornal czy Reichert więc trener ma w czym wybierać. Na rozegraniu doświadczony Johannes Tille. Na środku Krage i Mote. Trener także mający doświadczenie nie tak dawno prowadzący Skrę Bełchatów. Zespół z Belgii zajmuje dopiero 4 miejsce i to po ostatnim zwycięstwie wskoczyli na wyższą pozycję więc nie jest nadzwyczajnie jak na ten zespół. Volleys w swojej lidze jeszcze nie przegrali mają komplet zwycięstw. Stracili zaledwie dwa sety i to jeden z zespołem jednak topowym w lidze niemieckiej jakim jest Friedrichshafen. Według mnie dzisiaj zespół Berlina zgarnie trzy punkty i oby wygrali bez straty seta. Pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +1066
M 7K

makalele007

Użytkownik
Maaseik - BR Volleys typ (Dokładny wynik meczu 3:0 dla BR Volleys) kurs 2.50 Superbet

Zespół z Belgii oglądałem w meczu z Projektem Warszawa. Zespół z naszego kraju pierwszego seta wygrał do 9 pkt następne sety to już do 17 i 21 pkt. Trzeba sobie powiedzieć, że Warszawianie od początku do końca praktycznie kontrolowali to spotkanie. Zespół z Belgii lekko narzucił swój rytm gry w trzecim secie, ale jak widać szybko się wykruszyli w tym secie. Znaczącym siatkarzem w Belgii zdobywającym zaledwie 12 pkt był przyjmujący Iribarne. Belgowie u siebie może i są mocniejsi, ale patrząc na ich grę z Projektem to zespół z Niemiec stać na zwycięstwo w trzech setach. Na pozycji atakującego występuje Jake Hanes dobrze znany z parkietów PlusLigowych czy to w Cuprum Lubin czy Bielsko-Białej. Potrafił nie raz wyciągnąć mecz praktycznie w pojedynkę. Pamiętam jak świetnie atakował z jednej nogi i zdobywał z tego znakomite punkty. Na przyjęciu Schott, Janek Fornal czy Reichert więc trener ma w czym wybierać. Na rozegraniu doświadczony Johannes Tille. Na środku Krage i Mote. Trener także mający doświadczenie nie tak dawno prowadzący Skrę Bełchatów. Zespół z Belgii zajmuje dopiero 4 miejsce i to po ostatnim zwycięstwie wskoczyli na wyższą pozycję więc nie jest nadzwyczajnie jak na ten zespół. Volleys w swojej lidze jeszcze nie przegrali mają komplet zwycięstw. Stracili zaledwie dwa sety i to jeden z zespołem jednak topowym w lidze niemieckiej jakim jest Friedrichshafen. Według mnie dzisiaj zespół Berlina zgarnie trzy punkty i oby wygrali bez straty seta. Pozdrawiam.
Witam jest jakiś sens porównywać Warszawę z Br volleys bo patrząc na ostatnie mecze Br volleys też męczyło się z ljublana i nawet przegrali seta. Piszę tak bo nie znam się na siatkówce i nie znam składów tych ekip

K 108,5K

kossma

Użytkownik
Słowenia 1 Kobiet
Nova Branik - Grosuplje
piierwszy set liczba pkt PONIŻEJ 42.5 @1.72 GO+BET #PONIŻEJ 41.5 @1.9 GO+BET
Siatkarki Branika w obecnej edycji ligi nie mają sobie równych. Są piekielnie silne, zwyciężyły we wszystkich ośmiu dotychczas odbytych meczach, choć na początku zaliczyły dwa niemałe potknięcia, najpierw Sempeter urwał im seta a zaraz potem Radovijica, drużyna co dopiero zakwalifikowana do najwyższej klasy rozgrywek, powtórzyła ten wyczyn. Szybko jednak zawodniczki z Mariboru opanowały chwiejną sytuację i wypracowały fenomenalną formę. Zwyciężyły wszystko w formacie trzysetowym, w tym również z mistrzyniami z zeszłej edycji, Calcitem Kamnik ( i to jak: do 16, 18 i 19, a kurs na Calcit był 1.35 ÷ 1.4). Drugiego listopada, Gen-l Volley - czwarta formacja ub. sezonu uległa 11:25, 17:25 i 17:25, a 16 listopada Nova Branik zrewanżowała się Sempeterowi za mecz z pierwszej kolejki, w partiach do 16, 19 i 23. I to wszystko działo się w delegacjach. Dziś konfronacja na własnym terenie, z słabiutkim Gosuplje. Gościnie w zeszłym sezonie zajęły dopiero przedostatnie miejsce w tabeli, a obecnie po ośmiu rundach zasługują na miano czerwonej latarni, z ugranymi zaledwie czterema setami, w tym trzema wyszarpniętymi w zwycięskiej potyczce z nowicjuszem Radovljicą (3:2).
H2h nie pozostawia złudzeń. Siatkarki Branika regularnie w ostatnich czterech pojedynkach, dawały lekcje kopciuszkowi po 3-0. Ostatnio u siebie13 grudnia 2023 w partiach: 25-13, 25-14 i 25-19. Na wyjezdzie 12 października tego roku 16-25, 12-25, 20-25.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +432
Do góry Bottom