Dyscyplina: Piłka ręczna - Rumunia, Liga Nationala (kobiety)
Godzina: 16:30
Spotkanie: SCM Craiova - HCM Ramnicu Valcea
Typ: 2
Kurs: 3,14
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Spotkanie z najwyższej klasy rozgrywkowej piłki ręcznej kobiet w lidze rumuńskiej. Tabela prezentuje się tak:
Bardziej zbliżonych kursów się tutaj spodziewałem, bo oba zespoły są w formie i w czołówce ligowej tabeli. Stawiam tutaj na zespół Ramnicu Valcea, który przed sezonem solidnie się wzmocnił i widać po ligowej tabeli, że liczy się w walce o czołowe lokaty. Jednak nie to jest tutaj głównym powodem dla którego gram na zawodniczki przyjezdne, bo SCM Craiova też ma mocną drużynę. Główną przyczyną mojego typu jest to, że SCM Craiova ma bardzo napięty kalendarz na początku tego roku i dla nich będzie to już 10 spotkanie w tym roku, natomiast dla gości zaledwie 5 mecz. Lepiej wypoczęte powinny być zawodniczki gości, które swoje ostatnie spotkanie rozegrały 28 stycznia, natomiast Craiova 3 lutego. Przyczyną takiego stanu rzeczy jest to, że Ramnicu Valcea walczy tylko na jednym froncie w rodzimej lidze, natomiast zespół dzisiejszych gospodyń musi radzić sobie jeszcze w grze w europejskich pucharach EHF Cup. Właśnie tego 3 lutego Craiova grała mecz w EHF Cup u siebie z francuskim Brest Bretagne, który wygrała 16-15 i jeszcze 31 stycznia grały mecz ligowy na wyjeździe z Bistrita, który zremisowały 28-28. Do tego w niedzielę zawodniczki SCM Craiova czeka kolejny ważny mecz w EHF Cup. Tym razem przyjdzie im się udać do Dani na ostatnie spotkanie grupowe z Randers. Będzie to bardzo ważny mecz, gdyż jeżeli wygrają to zakończą rozgrywki na 1 miejscu w grupie i z tego miejsca awansują do dalszej fazy. Tak więc meczy teraz mają co nie miara i mogą odczuwać zmęczenie tyloma spotkaniami. Ramnicu Valcea to solidny zespół zajmujący pozycję wicelidera i będący w świetnej dyspozycji, bo 8 swoich ostatnich meczy z rzędu zawodniczki tego zespołu wygrały, więc bardzo dziwią mnie tutaj te kursy. Bardziej zbliżone według mnie powinny być ale skoro na zespół, który jest wyżej w ligowej tabeli i do tego powinien być lepiej zregenerowany na to spotkanie mam aż 3,14, to nie pozostaje mi nic innego jak spróbować ????
25-22