Foppapedretti Bergamo - Nordmeccanica Piacenza
Druga para półfinałowa dziś zaczyna bój o finał włoskiej A1. Sporym faworytem według bukmacherów są gospodynie. Jest to także rewanż za
Puchar Włoch, w którym dość niespodziewanie Bergamo wygrało 3-0.
Bergamo na najważniejszy moment sezonu złapało super formę. Mimo niezbyt imponującego składu (na papierku we włoskiej lidze jest parę lepszych drużyn) grają bardzo fajną siatkówkę, co zaowocowało już zdobyciem Pucharu Włoch, a niedawno wyeliminowały triumfatorki Ligi Mistrzyń - Casalmaggiore - które po FF
LM były wyraźnie zmęczone.
Tak na marginesie. Niestety Włosi nie popisali się z ustaleniem terminarza tegorocznego sezonu, gdyż mecze w play-offach powinny być grane w troszkę większych odstępach czasowych, pomijając rodzynki z Pomi - choćby taka Modena rozegrała już 4 spotkania w przeciągu tygodnia, dokładając do tego podróże jest to naprawdę końska dawka. No ale cóż poradzić...
Wracając do tematu. Piacenza należy do jednej z tych ekip, które na papierze wyglądają lepiej niż Bergamo. Nie będę się zbyt dużo rozpisywał o tej drużynie, na pewno potencjał jest duży, mając na przyjęciu Leonardi i Marcon, które potrafią pokryć we dwójkę bardzo skutecznie prawie cały parkiet, świetną rozgrywającą Maję, która umie rozkładać atak i wykorzystywać bardzo dobre środkowe (Bauer wiadomo, Belien solidnie rozwinęła się w Italii).
Nie mam pojęcia jak wyglądała ich gra ze Scandicci, nie miałem okazji oglądać, więc nie będę strzelał. Przy takich kursach (równo miesiąc temu były odwrotne, choć na neutralnym terenie) myślę, że po prostu warto spróbować pocelować coś w zespół Gaspariego. Mecz startuje o 20:30.
Moje propozycje:
Piacenza +1.5 --- 1.81 @ PinnacleSports
Piacenza wygra --- 2.62 @ PinnacleSports
Kursy spadły lekko po zagraniu...