POWRÓT KRÓLA - PODSUMOWANIE 2016
Pora na zapowiadane podsumowanie roku w temacie "Powrót Króla". Po zamknięciu pierwszego mojego udanego tematu
"Samozwańczy Król tenisowego debla i piłki ręcznej na forum" rozbrat z prowadzeniem tematu trwał miesiąc. Od początku maja ruszył nowy projekt, aczkolwiek bardzo podobny do swojego poprzednika. Zmianie uległ format stawkowania, jak i odrobinę zmieniła się formuła rozliczania kuponów. Większość pozostała ta sama i każdy kto pamiętał "samozwańczego" z pewnością widział, że jest to kontynuacja tamtego pomysłu.
MAJ
YIELD: +22.86%
Skuteczność typów: 66%
Skuteczność kuponów: 50%
Nowy etap udało rozpocząć się na plus. Z pewnością pomogło w tym Roland Garros, gdzie znowu udało się trafić jedną z taśm deblowych. Wielkie Szlemy to już klasyczny czas, kiedy to jest najwięcej dobrych typów w ofercie i często od razu po wystawieniu kursów da się złapać niezłe okazje. Tutaj było podobnie i ponad 20% yieldu w pierwszym miesiącu uważam za dobry wynik.
CZERWIEC I LIPIEC
YIELD: +48.53%
Skuteczność typów: 84%
Skuteczność kuponów: 67%
WIMBLEDON
Skuteczność typów: 100%
Skuteczność kuponów: 100%
YIELD: 134%
Przełom czerwca i lipca już zawsze będzie nam się kojarzył z jednym, czyli z wimbledońską trawą. Drugi rok z rzędu udało się osiągnąć 100% skuteczności w najlepszym wielkoszlemowym turnieju. Sam yield osiągnął przytłaczająco wielki poziom, ale to efekt wspomnianej skuteczności. Po Wimbledonie nie było wiele okazji do typowania, więc oprócz oddzielnego podsumowania trawiastego szlema połączyłem podsumowanie dwóch kolejnych miesięcy. Oddzielne statystyki lipca byłyby tutaj zbędne.
SIERPIEŃ+US OPEN
YIELD: +3.15%
Skuteczność kuponów: 50%
Zdecydowanie najgorszy okres w temacie, aczkolwiek również zakończony na plus, więc nie ma co narzekać. US Open chyba zawsze wychodzi najgorzej ze wszystkich Szlemów i już wiadomo, że tutaj będzie trzeba popracować nad sposobem stawiania i coś zmienić. Wiele zmienił niespodziewany awans GGL i PCB do finału nowojorskiego szlema, co spokojnie można określić jako jedną z największych niespodzianek w całym deblowym roku. Amerykański hard nie był tak szczęśliwy jak pozostałe korty.
WRZESIEŃ+PAŹDZIERNIK
YIELD: +9.98%
Skuteczność kuponów: 53%
W tych dwóch miesiącach lepszy wynik, ale znowu nie było tak kolorowo. W niektórych meczach zabrakło niewiele, nie ma co już tego wspominać, ponownie ważne jest to, że udało się wyjść na zielono i to na poziomie yieldu bliskim 10%, co jest już zadowalającym wynikiem.
LISTOPAD
YIELD: +55.10%
Końcówka tenisowego roku stała pod znakiem męskich debli, aczkolwiek
handball również odgrywał w moich typowaniach ważną rolę. Na tak dobrym wyniku zaważyły m.in. finały
ATP, gdzie Kontinen z Peersem zagrali życiówkę i nieraz dali zarobić po fajnym kursie. oprócz tego doszła super promocja od buka na
WTA w Azji.
PODSUMOWANIE GRUDZIEŃ
YIELD: +43.82%
Skuteczność kuponów: 63%
Miesiąc pod znakiem IPTL oraz EURO kobiet. Pokazówka tenisowa znowu dała bardzo dobre wyniki. Było sporo grania i większość na zielono. Mistrzostw Europy kobiet nie będę wspominał jakoś wyjątkowo. Liczyłem, że ten turniej będzie bardziej owocny, a wyszedł tak sobie. Mimo tego turnieju dzięki IPTL udało się wyśrubować wynik na bardzo dobry poziom.
PODSUMOWANIE MAJ-GRUDZIEŃ
Podane kupony: 106
Wygrane kupony: 56
Zwroty: 1
Przegrane kupony: 49
Postawione: 127.00
Wygrane: 165.54
ZYSKANE: 38.54
YIELD: 30.35%
Myślę, że liczy dobrze oddają sytuację w temacie, jednak polecam każdemu przejrzenie całego przebiegu typowania, żeby dokładnie ocenić moje poczynania. Oprócz tematu VIPach prowadziłem temat w dziale z kuponami ze statystykami z samego darta i trzeba przyznać, że w nim wynik był jeszcze lepszy.
Tutaj link do tego tematu.
W związku z tym zdecydowałem się na kolejny krok w moim prowadzeniu tematów i poszerzenie działalności Samozwańczego Króla do kolejnej dyscypliny, czyli darta. Oznacza to, że w kolejnym roku oprócz tenisowego debla i piłki ręcznej również popularne
lotki zagoszczą w "Powrocie Króla". Myślę nawet o tym, by zacząć już teraz, gdy Mistrzostwa Świata 2017 wkraczają powoli w najważniejszą fazę. Rozpoczęła się druga runda i tutaj już pojawia się sporo okazji do poważnego obstawiania. Możliwe, że podam coś jeszcze na grudniowe mecze, a po prostu uwzględnię te kupony w styczniowym rozliczeniu.
Mam nadzieję, że chociaż garstka użytkowników tutaj zajrzała i na tym skorzystała. Cieszy mnie także fakt, że coraz więcej osób zaraża się pasją do tenisa w odmianie deblowej. To taka sama dyscyplina jak
tenis singlistów, o ile nie jeszcze lepsza. Teamspirit. współpraca etc. to jest właśnie to!