Moreirense(7) - Aves(15)
Typ: 1
Kurs: 1,96 (fortuna)
Wynik: 1:0
Tytułem wstępu krótka analiza obu drużyn
Moreirense:
1) ostatnie 5 meczy: 3-0-2, z czego jedna z porażek to puchar Portugalii, gdzie i tak postawili się FC Porto przegrywając 3:4
2) ostatnie 5 meczy u siebie: 4-0-1 - porażka z grającym zaskakująco dobrze (na wyjazdach) beniaminkiem z Santa Clary
Ogólnie, klub po przeciętnym starcie, zaczął grać wyjątkowo dobrze. Od ponad 2 miesięcy pokonuje wszystkich rywali, pomijając oczywiście "wielką czwórkę" i wyżej wspomnianego beniaminka. Co dla mnie istotne, w całym sezonie zaliczyli tylko jeden remis i to jeszcze w sierpniu. Podsumowując solidny średniak, ogrywający drużny słabsze od siebie i przegrywający z drużynami z dużo większym potencjałem
Aves:
1) ostatnie 5 meczy: 1-2-2, z czego jedyna wygrana to puchar Portugalii z czerwoną latarnią ligi - Chaves
2) ostatnie 5 meczy na wyjeździe 1-0-4, z czego ta wygrana wydarzyła się również z Chaves. Przy okazji były to jedyne punkty zdobyte na wyjeździe w tym sezonie
Jedna ze słabszych drużyn w lidze, która do tego od 10.11.2018 nie odniosła jakiegokolwiek zwycięstwa. Kiedy gra u siebie jeszcze zdarza jej się wyszarpać remis, natomiast spotkania wyjazdowe to permanentne wracanie na tarczy, po trzeba dodać z reguły bardzo słabej grze.
Reasumując kurs 1,96 wydaje mi się bardzo dobrą propozycją, natomiast odradzał bym grania overów czy bttsów, gdyż w przypadku Moreirense bywa to różnie. Jeżeli ktoś by chciał zagrać ryzykowniej to ew. rozważałbym 1/-3,5, po kursie 2.51, aczkolwiek sam nie jestem zwolennikiem takich zakładów.