>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Portugalia LIGA SAGRES 2009/10

Status
Zamknięty.
Prince de Belial 1,7M

Prince de Belial

Forum VIP
Alan Kardec w Benfice Lizbona

Benfika Lizbona kupiła z Vasco da Gama gwiazdę tegorocznych mistrzostw świata do lat 20 Alana Kardeca. Młody Brazylijczyk kosztował 4,5 miliona euro.

20-letnim napastnikiem interesowały się miedzy innymi Juventus Turyn i Inter Mediolan. ostatecznie jednak najkonkretniejszą ofertę przedstawiła Benfika.

- Jestem bardzo szczęśliwy z powodu zainteresowania Benfiki Lizbona. Dla każdego brazylijskiego piłkarza gra w Benfice to sen - mówił niedawno Kardec w wywiadzie dla &quot;A Bola&quot;. - Myślę że ze swoim stylem dobrze dostosuję się do europejskiej piłki - dodał zawodnik.

Pozyskanie Kardeca oznacza, że Benfika zrezygnuje z przedłużenia rocznego wypożyczenia Keirrisona. Młody zawodnik przeszedł do Lizbony z FC Barcelona, ale nie zrobił oczekiwanych postępów.

źródło: goal.com, tka

U 0

uzytkownik-50931

Użytkownik
Piłka nożna -&gt; Portugalia -&gt; Taça de Portugal

21:15
Estádio Municipal de Águeda, Águeda

UD Oliveirense vs. Porto

Typ: under 2,5 ✅
Kurs: 2.20
Bukmacher: Bwin

Dzisiejsze spotkanie będzie ostatnim meczem 4 rundy Pucharu Portugalii. Drugoligowy zespół UD Oliveirense podejmie na własnym boisku obrońcę trofeum drużynę FC Porto. Nominalni gospodarze tego spotkania (mecz odbędzie się na neutralnym stadionie) zajmują 9 miejsce w Lidze Vitalis i ciężko nazwać ich bramkostrzelną drużyną. Średnio 1 gol na mecz to niezbyt imponujący dorobek, a w starciu z tak klasową drużyną nie daję im większych szans na jakąkolwiek zdobycz. W obecnym sezonie na 13 rozegranych meczów ligowych w aż 5 nie udało im się zdobyć choćby gola. Spodziewam się po nich defensywnego nastawienia i liczenia na kontry lub konkurs rzutów karnych. W obronie radzą sobie bardzo dobrze, dotychczas stracili zaledwie 11 goli, co czyni ich drugą najlepiej broniącą drużyną II ligi portugalskiej, mogą więc sprawić sporo problemów napastnikom gości.
Drużyna Porto zajmuje 3 miejsce w Lidze Sagres. Bukmacherzy dają większe szanse na over w tym meczu, spodziewając się bramkostrzelnej gry ze strony Smoków. Ja widzę ten mecz zupełnie inaczej. Jest to mecz pucharowy i będzie liczył się dla nich tylko awans. Na dodatek nie grają na własnym boisku, gdzie mogliby pokusić się o festiwal bramek dla swoich fanów. Ważną rolę w tym meczu odegra również pogoda. Przed meczem jak i w jego trakcie zapowiadany jest deszcz, który pada na północy Portugalii już od paru dni. Grząska murawa może nieco wyrównać szanse obydwu zespołów, a na pewno utrudni zdobywanie bramek. Biorąc to wszystko pod uwagę, myślę że ten typ warty jest zagrania. Zwłaszcza po tak wysokim kursie.

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Sporting Braga - Nacional Madeira Gospodarzą przyświecają niezwykle ambitne plany na ten sezon, po udanym początku za swój cel trener Domingos stawia zdobycie mistrzostwa kraju, Pucharu Portugalii oraz Pucharu Ligi. Nierealne ? Bzdura - w piłce wszystko jest możliwe ;) Nacional do lidera przyjeżdża mocno zdziesiątkowany, trener Manuel Machado ma do dyspozycji raptem siedemnastu w pełni zdrowych zawodników. W dzisiejszym spotkaniu nie będzie mógł skorzystać z usług Rafika Halliche (def.), który został powołany do reprezentacji Algierii na Puchar Narodów Afryki - na urazy narzekają natomiast : Marco Airos (def.), Louis Alberto (pom.), Mateus (nap.), Edgar Costa (nap.) oraz Nuno Pinto (def.). Szczególnie uszczuplona wydaje się być formacja defensywna Nacionalu, więc może wbrew wszystkim zagrać over? Lineup : Sporting Braga
GK: Kieszek, Eduardo
DF: Paulão, Leone, Moises, Evaldo, Filipe Oliveira
MF: Vandinho, Mossoro, Diogo Valente, Hugo Viana, Peña
F: Paulo Cesar, Osvaldo, Meyong, Alan, Adriano, Yazalde, Matheus​
Nacional
GK: Bracalli, Elisson
DF: Patacas, Felipe Lopes, Tomasevic
MF: Abdou, Cleber, João Aurélio, Leandro Salino, Pecnik, Ruben Micael
F: Amuneke, Anselmo, Rodrigo, Edgar Silva, Pavlovic, Pedro Pachec o​

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Sporting Braga w spotkaniu z Nacional u siebie jest 90% faworytem.
Kurs wysoki na zwycięstwo dlatego nie ma się do bawić w inne zakłady, overy undery itp. Będzie zwycięstwo do zera. Bo braga u siebie nie traci bramek.
najbardziej prawdopodobny wynik to:
1:0 - 70% szans
2:0 - 25 % szans
0:0 - 5 % szans

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP

Sporting Braga - Nacional Funchal
W lidze portugalskiej przed nami spotkanie na szczycie. Niespodziewany lider z Bragi podejmie czwarty w tabeli Nacional. Obydwa zespoły nieoczekiwanie znajdują się na tak wysokich pozycjach. Wszak zazwyczaj czołowa trójka była zarezerwowana dla trzech zespołów: Porto, Benfici i Sportingu. W tym sezonie jest nieco inaczej, ale sprawia to, że rozgrywki są bardziej atrakcyjne dla publiczności. Sporting bardzo dobrze radzi sobie na swoim stadionie, gdzie odniósł 6 zwycięstw i zanotował remis. Na początku sezonu nikt nie brał na serio gospodarzy jeśli chodzi o walkę o mistrzostwo. Jednak teraz są tak samo poważnym kandydatem jak Benfica czy Porto. Patrząc na statystyki nietrudno znaleźć przyczynę tak świetnej gry Bragi. Co prawda nie strzelają wielu bramek, ale mają zdecydowanie najlepszą defensywę w lidze. Stracili dotąd zaledwie 6 bramek, z czego tylko jedną na własnym terenie. Jednak świetna postawa w lidze nie przeszła bez echa. Podstawowy prawy obrońca Joao Perreira odszedł do Sportingu. Ta runda będzie prawdziwym wyzwaniem dla gospodarzy, pokaże tak naprawdę czy sprostają ogromnej presji. Najlepiej byłoby więc zacząć ją od zwycięstwa na własnym obiekcie. Goście także w obecnych rozgrywkach radzą sobie nadspodziewanie dobrze. Czwarte miejsce to zdecydowanie więcej niż spodziewano się przed sezonem. Goście na wyjazdach mają bilans 4-0-3. Jak widać więc są bezkompromisowi. Fantastycznie w zespole gości spisuję się Brazylijczyk Edgar, który w 11 spotkaniach trafił 9-krotnie. Już pytało o niego Porto, a także kluby zagraniczne. Wydaje się, że powstrzymanie tego snajpera będzie kluczem do zwycięstwa dla Bragi. Analizując to spotkanie spojrzałem też w statystyki bezpośrednich potyczek pomiędzy zainteresowanymi. Na Estadio AXA na ostatnie 7 meczy, 6 razy górą byli gospodarze, raz padł remis. Dzisiaj liczę na dobry start Bragi w nowym sezonie i co za tym idzie zwycięstwo gospodarzy.
Mój typ:
Braga 1,75

cj20 0

cj20

Użytkownik
BRAGA-NACIONAL
TYP: 1
KURS: 1.7
BUK:EXPEKT

Dzis o 21,15 zagra Braga-Nacional typuje na 1
goście bez Halliche, który wyjechał na Puchar Narodów Afryki. Dodatkowo w tym spotkaniu nie wystąpią Marco Airos, Louis Alberto, Nuno Pinto, Edgar Cost i Mateus.
2 ostatnie mecze Bragii to zwyciestwo z Ferreira 1-0 na wyjezdzie i remis z Naval 0-0 zas Nacional wygral 4-3 u siebie coimbra i przegrana na wyjezdzie z Ferreira . Oslabienie Nacionalu pozwoli Bradze na zdobycie u siebie cennych 3 punktow.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Liga Sagres 16-17.01​

Zapraszam do analizowania spotkań​

Maritimo Funchal - Benfica Lissabon (hc 1:0) 2 2,70 ✅ 0:5 (0:3)

Maritimo u siebie gra w równo - jak nie wygrywa to przegrywa. 4 zwycięstwa w 8 spotkaniach i 12 pkt, po statystyce bramkowej widać, że zawsze dużo się dzieje na Estádio dos Barreiros więc i tym razem nie powinno być inaczej, tym bardziej że Maritimo gościć będzie najofensywniej usposobiony zespół. Benfica na wyjazdach gra świetnie 17 pkt w 8 spotkaniach wygląda bardzo fajnie. Bilans bramkowy nie do pogardzenia. W wyśmienitej formie jest Saviola, który strzelał bramki w każdym z czterech ostatnich spotkań, a w sumie ma ich juz 8. Dodajmy do tego 14 bramek Cardozo i mamy zabójczo skuteczny duet napastników. Pomocnicy nie co w tyle, bowiem strzelili tylko 8 bramek. Jeśli chodzi o braki nie wystąpi w tym meczu kontuzjowany Sidnei, a także prawdopodobnie Luis Filipe i Ruben Amorim, natomiast Mantorras przebywa z reprezentacją na Pucharze Narodów Afryki. Jedynie Ruben Amorim jest podstawowym zawodnikiem, tak więc kadrowo zespół wygląda dobrze. Maritimo przegrało już 3 kolejne spotkania, na dodatek w najbliższym spotkaniu nie zagrają kontuzjowani Elias Kanú (napastnik, 5 spotkań), Yuri, Miguel Angelo (obrońca, 2 spotkania), Kléber (napastnik, 5 spotkań), oraz przebywający z reprezentacją na Pucharze Narodów Afryki Djalma (napastnik, 14 spotkań, 4 gole). Problemy więc są. Ostatni mecz między tymi zespołami, kiedy gospodarzem było Maritimo zakończył się klęską gospodarzy aż 0:6. Teraz nie powinno być inaczej, choć tak wysoki wynik trudno przewidzieć.

Academica de Coimbra - Sporting Braga 1X 1,75 lub remis nie ma zakładu 1 2,75 ⛔ 0:2 (0:1)

No tutaj to chyba trochę kursy są przesadzone. Fakt, Braga ma fenomenalny sezon, ale widać, że zespół kondycyjnie wygląda słabo. Odpuszczają Puchar Ligi, Taça de Portugal traktuja na pół gwizdka, a ostatnio i tak coś przygasli. Porażka z słabiutkim drugoligowcem CD Trofense mimo wszystko jest dużą niespodzianką ale wcześniej było nie wiele lepiej. Wymęczone 1:0 na Paços de Ferreira, remis z słabiutkimi Naval i to w dodatku na własnym stadionie i Leixões, coś się zaczyna zacinać w zespole. Ale ja już raz podkreślałem, że należy ostrożnie oceniać ten zespół bowiem to jest tylko rewelacja rozgrywek a nie główny kandydat do tytułu. Academice widziałem w ostatnich spotkaniach z Porto i Naval, muszę stwierdzić, że ten zespół prezentuje się naprawdę bardzo fajnie, gra składnie, zespołowo widać zamysł w ich grze. Z Porto powinni byli wygrać, bowiem byli zespołem lepszym z przekroju całego spotkania, jeśli powtórzą to samo w najbliższym meczu nie powinni mieć większych problemów z rywalem. H2H wskazuje na remis, ale gospodarze mają Sougou, który strzelił już 7 bramek, senegalski napastnik bardzo dobrze gra głową więc należy spodziewać się dużej ilości dośrodkowań. W dobrej formie pozostaje ostatnio Lito. Pod znakiem zapytania stoją występy Edera i Ricardo, w Bradze zaś praktycznie bez szans na występ jest Paweł Kieszek, problemem zespołu jest wąska ławka rezerwowych, którzy mogą wejść na boisko nie osłabiając potencjału drużyny, stąd aż 8 zawodników zaliczyło występy we wszystkich spotkaniach i to nie mal w każdym przez 90 minut. Academica kojarzy mi się z dobrą grą na własnym obiekcie więc zaryzykuję typem na gospodarzy.

Prince de Belial 1,7M

Prince de Belial

Forum VIP
Bijatyka w szatni Sportingu Lizbona

Dymisja dyrektora sportowego Sportingu Lizbona Ricardo Sa Pinto i wszczęcie procedury dyscyplinarnej przeciwko napastnikowi Liedsonowi - to skutki bijatyki, do której doszło w środę wieczorem w szatni po meczu piłkarskiego Pucharu Portugalii. Lizbończycy z trudem wygrali z trzecioligową Mafrą 4:3.

Według portugalskich mediów powodem bójki były krytyczne uwagi Sa Pinto pod adresem Liedsona. Reprezentant Portugalii nie pozostał dłużny i ostra wymiana słów zakończyła się... wymianą ciosów.

Liedson to niekwestionowana gwiazda Sportingu. W ciągu siedmiu lat strzelił dla tego klubu aż 150 bramek. Sa Pinto, były piłkarz Sportingu, pełnił funkcje dyrektora sportowego tylko dwa miesiące. Jest znany z wybuchowego charakteru. Portugalskie media przypomniały, że w 1997 roku zdyskwalifikowano go na cały sezon za napaść na ówczesnego selekcjonera reprezentacji kraju Artura Jorge.

- - - -

dziwne ze psuzczają nerwy w klubie po tak dobrej serii wygranych w lidze i w pucharze... oczywiscie na mistrza raczej już nie maja szans, ale po wynikach widać, że po serii remisów wreszcie wzęli się w garść. ostatnio przecież pokonali nawet lidera tabeli z Bragi.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Niestety Sa Pinto słynął z takich wybryków często dostawał głupie kartki za pyskówki czy głupie faule. Zresztą piłkarzem był ciekawym jednak charakter nie ten dziwiła mnie jego nominacja na taką posadę w takim poważnym klubie ale szybko okazało się że to pomysł nie trafny był i chyba dobrze bo w klubie powinno się robić coraz lepiej jak odszedł taki dyrektor sportowy. Co wy sądzicie na ten temat :?:

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Nietrafiony ? Hm czy ja wiem ... Sporting ostatnio się bardzo wzmocnił. Dobre transfery skutkują dobrymi wynikami zespołu. Szkoda, że facet odchodzi z klubu w sferze skandalu. Piłkarzem był dobrym. Porywczy ? Na pewno, ale czasem to dobra cecha jak zawodnik czy dyrektor sportowy jest zadziorny. Moim zdaniem jemu po prostu zależało na dobru Sportingu. Jest oddany dla swego klubu, czasami zdarzają się takie historie. Mimo wszystko nic nie usprawiedliwia jego zachowania ...

U 0

uzytkownik-50931

Użytkownik
Piłka nożna -&gt; Portugalia -&gt; Taça de Portugal

16:00
Estádio Municipal de Chaves, Chaves

GD Chaves vs. Beira Mar Aveiro

Typ: połowa/koniec X/X ⛔
Kurs: 4.50
Bukmacher: Interwetten

Ostatni mecz 1/8 Pucharu Portugalii. Zmierzą się ze sobą dwa drugoligowe zespoły: lider Beira Mar Aveiro przyjeżdża do siódmego GD Chaves. Postanowiłem tutaj nieco zaryzykować i z racji, iż jest to mecz pucharowy, zagrać remis zarówno do przerwy, jak i na koniec meczu. Drużyny te grały już ze sobą w tym sezonie, po wyrównanym meczu padł wynik 2-1 dla Beira Mar Aveiro na ich stadionie. Teraz sądzę, że będzie inaczej, nie tylko z racji tego, że tym razem mecz odbędzie się w Chaves. Obie te drużyny nie są zbyt bramkostrzelne, więc można spodziewać się sporych trudności w zdobywaniu bramek, powiedziałbym że under jest tutaj niemal pewny. Gospodarze w tym sezonie zremisowali 6 na 16 spotkań ligowych, goście natomiast podzielili się punktami w 3 meczach, wszystkie odbywały się na wyjazdach. Myślę, że w tym meczu zobaczymy ostrożną grę i sprawa awansu rozstrzygnie się dopiero w dogrywce lub rzutach karnych.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
W weekend 17 kolejka spotkań Ligi Sagres:​

W piątek o 21:45 hit tej kolejki, na Estádio Jose Alvalade XXI 4 w tabeli podejmować będzie rewelację rozgrywek z Bragi. Niestety na występ Pawła Kieszka nie ma co liczyć. Na stratę pkt przez lidera liczyć będzie Benfica, która na Estadio da Luz gościć będzie Vitórie Guimaraes. Przed trudnym zadaniem stanie FC Porto, które będzie chciało być pierwszą drużyną która wywiezie komplet pkt z obiektu Nacionalu Madeira. Ciekawie zapowiada się również niedzielny wczesny wieczór, kiedy Paços Ferreira będzie się mierzyć z sąsiadem z tabeli Academicą Coimbra. Ta będzie musiała sobie poradzić bez świetnie ostatnio spisującego się bramkarza Rui Nereu. Na dole tabeli ścisk, Leixoes zagra Maritimo, które nie dość że notuje serię 4 kolejnych porażek, to na dodatek nie zagrają zawieszeni po meczu z Benficą Robson i Olberdam. Vitoria Setubal z Przemysławem Kaźmierczakiem w składzie zagra z Rio Ave. Zapraszam do analizowania spotkań.

S 381

szczurek

Użytkownik
Spotkanie: Sporting Braga - Sporting Lizbona
Typ: 1
Kurs: 2,40
Bukmacher: Bwin
Analiza: Oferta piątkowa nie zachwyca, i ciężko było znaleźć jakiś sensowny typ. Ostatecznie zdecydowałem się zaryzykować, i postawić na bardzo ciekawy mecz w Portugalskiej Liga Sagres, gdzie Braga zagra ze Sportingiem. Braga w tym sezonie poczyna sobie zaskakująco dobrze. Prowadzi w tabeli, i wiele wskazuje na to że rozbije odwieczną trójce w Lidze Portugalskiej, która zawsze zajmowała pierwsze trzy miejsca (Porto, Sporting i Benfica). O mistrzostwo piłkarzom Bragi może być ciężko, już doścignęła ich Benfica (oba zespoły mają po 39 punktów), ostatniego słowa nie powiedziało też Porto, które traci 6 punktów do liderów. Sporting Lizbona jak na potencjał piłkarzy jakimi dysponuje gra zaskakująco kiepsko. Doświadczony napastnik Liedson, i świetny środek pola składający się z młodych, ale już znakomitych piłkarzy, mianowicie Joao Moutinho i Miguela Veloso w tym sezonie nie wystarcza. Zgrany zespół Bragi, w którym próżno szukać gwiazd radzi sobie doskonale. Siłą Bragi jest ich stadion. Na Estádio Municipal de Braga wygrywają zdecydowaną większość meczy. Sporting nie gra wystarczająco dobrze aby powalczyć na jednym z najpiękniejszych stadionów świata w Bradze (jeśli ktoś nie widział, zachęcam do obejrzenia zdjęć). Jednak należy brać poprawkę na to, że Portugalczycy dopiero teraz wracają do rywalizacji ligowej po przerwie zimowej, więc forma obydwu zespołów może różnić się od tej z jesieni. Ja jednak ryzykuje, i stawiam na Bragę po wysokim kursie. Mecz odbędzie się o 21:45 czasu Polskiego.
Pozdrawiam.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Miałem dzisiaj przyjemność obejrzenia meczu Benfica-Guimaraes i jestem pod wrażeniem gry gospodarzy. Nigdy nie byłem przekonany do ligi portugalskiej, ale ich gra wygląda wyjątkowo ciekawie. Trudno się zresztą dziwić, w końcu stworzyli w swoim zespole kolonie południowoamerykańską. Wymieniać wszystkich zawodników nie będę, ponieważ wielokrotnie przytaczaliście tutaj ich nazwiska. Jest jednak coś, co mi w tym zespole przeszkadza. Po co im tylu zawodników na daną pozycję? Szczególnie chodzi mi tu o atak: Cardozo, Fabio Coentrao, Weldon, Nuno Gomes, Saviola, Alan Kardec, Eder Luis i nie wiem czy jest tu jeszcze Keirrison? Tymi piłkarzami można by wypełnić podstawowy atak przynajmniej kilku zespołów, a oni marnują się tutaj na ławce rezerwowych. Przychodzą tutaj zawodnicy, którzy mają się ograć i nabrać doświadczenia, a w podstawowym składzie i tak gra 29-letni Saviola z 27-letnim Cardozą. Według mnie dużo więcej dałaby im gra w gorszym zespole, ale w podstawowym składzie. A Benfica blokuje zbyt dużo dobrych piłkarzy i według mnie jest to bez sensu.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
FC Pacos Ferreira - Academica de Coimbra X 2,90 ⛔ 2:1 (0:0) gol na wagę 3 pkt w 94 minucie... nie mam słów

Mecz za chwilę więc szybko. Gospodarze u siebie tylko 1 zwycięstwo i 4 remisy w 8 spotkaniach, Academica na wyjazdach tragedia, 2 remisy i 5 porażek w 7 meczach. Pacos u siebie strasznie underowo, mało goli strzelają ale i mało tracą (6:9), Academica na wyjazdach nie grzeszy defensywą (7:15). H2H remisowo, 3 ostatnie mecze na Estádio da Mata Real to remisy po 1. Pacos pokazał się ostatnio z dobrej strony na Porto rozgrywając w sumie niezłe zawody, w dobrej formie strzeleckiej jest Maykon. Academica ostatnio przegrała z Bragą ale z przekroju meczu wychodził remis. U gospodarzy nie wystąpią Paulo Sousa, Leal, Diarra, Fabio Pacheco, Leandrinho, Jorginho, Danielson i Pedrinho. Leandrinho i Jorginho może nie są podstawowymi zawodnikami ale na pewno są ważni, odczuwalna będzie na pewno strata lidera linii defensywnej Denilsona. Bardzo fajnie w bramce ostatnio wygląda Cassio więc należy się spodziewać kolejnego dobrego występu. Goście bez Bruno Amaro, Edera, Amoreirinhi, Amessana, Lici i Diogo Gomesa. Eder to podstawowy napastnik, sporo pograli też Amoreirinha i Lica ale to Sougou jest najbardziej kreatywnym graczem zespołu, który sam potrafi stworzyć ogromne zagrożenie pod bramka rywala. Reasumując, forma obu zespołów, braki kadrowe i potencjał porównywalny, własny obiekt to delikatny + dla Pacos, nie mniej mecz na remis.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom