>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pomoc

damian1948 32

damian1948

Użytkownik
Witam ostatnio po sparingu zauważyłem że mam całe sine pod paznokciem dużego palca u nogi. Sam paznokieć się trochę dźwignął i jak się dotknie to boli.. Nie wiem co robić. Czy moczyć, czy wręcz przeciwnie.
Zależy mi na czasie bo sobotę mam turniej i chce żeby chociaż lekko ból ustąpił bo teraz jak zakładam buta to czuje ból, nie mówiąc już o bieganiu.
Z góry dzięki. Myślę że brać forumowa pomoże ????
Pozdro.

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Częsta przypadłość przy graniu w piłkę,krew zebrała sie pod paznokciem z czasem paznokieć ,,zejdzie&quot;.Musisz zabezpieczyć palucha plastrem,bandażem w celu uniknięcia bólu przy kontakcie z piłką ,chodzeniu.Jak ból palucha bedzie trwał dłużej ,udaj sie do ,,łapiducha&quot; niech on oceni sytuacje fachowym wzrokiem,ale bym nie panikował.Felczer zapewne będzie chciał Ci zerwać ,paznokcia...Napewno nie moczyć!!!

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Możesz pójść do lekarz, posiedzisz pół dnia w kolejce u chirurga, żeby wziął igłę i przebił ci paznokcia. Lecz myślę, że sam możesz sobie z tym poradzić. Jeśli pod paznokciem jest krew (czarna widać, że krew) to weź zapalniczkę, rozgrzej igłę i przebij sam, na drugi dzień nie będziesz czuł, a paznokieć sam w końcu przerośnie tą dziurę i nie będzie śladu.

Tylko zrób to jeśli tam faktycznie jest krew, ale prawdopodobnie tak.

fox71 o min mnie wyprzedził ;)

damian1948 32

damian1948

Użytkownik
Okej.. Jest całe takie jakby mocno fioletowe.. A jak przebić w którym miejscu ? Bo nie chce za głęboko żeby nic nie zrobic Sobie ;]
Są jeszcze inne sposoby żeby ból ustał do soboty ?
Fox - Dobrze że to sie stało na lewej nodze (Jestem prawonożny).
A więc lewej aż tak często nie używam ale przy bieganiu jest ból.
Owinąc palca tak ? Bo paznokiec jest troche dzwignięty i jak nawet dotkne to jest ból.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Jak jesteś zdecydowany to na środku, jeśli chcesz że by bul ustał do soboty to innego wyjścia nie widzę, bo tu chodzi oto żeby upuścić tą krew i całkowicie przestaniesz odczuwać jak jej pod paznokciem nie będzie, wiec albo czekasz aż paznokieć przeroście to miejsce. Mój znajomy to robił sam i mówił, że nie taki diabeł straszny...

A jak bym nic z tym nie robił to do soboty ustąpi ból ?
Poczekaj do piątku do rana i wtedy decyduj czy boli czy nie i co z tym robisz

aggress 64

aggress

Użytkownik
A jak bym nic z tym nie robił to do soboty ustąpi ból ?
Myślę, że ból by ustąpił ale na pewno odczuwał byś jeszcze ucisk przy stawaniu.
Z czasem będziesz obcinał paznokcie i czerń zniknie..
Dobre może być też jak już pisali przekłucie aby nie trzymać zbyt długo tam tej krwi.
Żadnego wyrywania ????

damian1948 32

damian1948

Użytkownik
Jak jesteś zdecydowany to na środku, jeśli chcesz że by bul ustał do soboty to innego wyjścia nie widzę, bo tu chodzi oto żeby upuścić tą krew i całkowicie przestaniesz odczuwać jak jej pod paznokciem nie będzie, wiec albo czekasz aż paznokieć przeroście to miejsce.
Mój znajomy to robił sam i mówił, że nie taki diabeł straszny...
Poczekaj do piątku do rana i wtedy decyduj czy boli czy nie i co z tym robisz
Ok.. A jak głęboko to przebić ? Bo nie chce nic narobić jeszcze bardziej. ????

damian1948 32

damian1948

Użytkownik
Ok dzięki ???? Przebiłem i coś tam wypływa jakiś śluz z krwia ???? Zobaczymy czy będzie bolec ???? Potem dam znać ????

damian1948 32

damian1948

Użytkownik
Kurde panowie super ????
Przebiłem w 2 miejscach, przyłożyłem chusteczkę i lekko naciskałem i cały palec był ciemny z krwi i nie ma nic. ???? Ból jest lekki. ????

robbn 23

robbn

Użytkownik
A ja już, żeby nie zakładać drugiego tematu. Też problem związany z piłką.
Gram od jakiegoś czasu na hali ze znajomymi 2x w tygodniu po 2 godziny zegarowe. Jakiś czas temu kupiłem sobie nowe halówki, po pierwszych dwóch grach było wszystko ok, teraz po każdym kolejnym wypadzie na piłkę mam straszne odciski na stopach - czy to jest spowodowane złym doborem obuwia, zbyt długą grą czy może jeszcze czymś innym? Da radę coś zrobić, żeby po piłce tych odcisków nie mieć (jakaś maść, wkładki do butów czy coś), albo żeby po meczach te odciski złagodzić?

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Damian rób okłady z Rivanolu i jeszcze trzeba smarować jakąś maścią jak mi się nazwa przypomni to napiszę po 2-3 dniach powinno być dobrze
A ja już, żeby nie zakładać drugiego tematu. Też problem związany z piłką.
Gram od jakiegoś czasu na hali ze znajomymi 2x w tygodniu po 2 godziny zegarowe. Jakiś czas temu kupiłem sobie nowe halówki, po pierwszych dwóch grach było wszystko ok, teraz po każdym kolejnym wypadzie na piłkę mam straszne odciski na stopach - czy to jest spowodowane złym doborem obuwia, zbyt długą grą czy może jeszcze czymś innym? Da radę coś zrobić, żeby po piłce tych odcisków nie mieć (jakaś maść, wkładki do butów czy coś), albo żeby po meczach te odciski złagodzić?
Myślę że obuwie nie ma na to wpływu. Przed graniem wymocz nogi w gorącej wodzie z solą i mydłem i zetrzyj miejsca gdzie ci się robią odciski pumeksem, powinno pomóc a napewno nie zaszkodzi. Rób tak przez kilka dni a powinno być dobrze.

Do góry Bottom