Szczerzę mówiąc to mam bardzo ogólną wiedzę nt. tych dziedzin nauki

Ja, mimo że po gimnazjum wybrałem klasę matemtyczno-informatyczną, już po pierwszym roku byłem zdecydowany na studia typowo humanistyczne. Profilu nie zmieniam, bo dobrze mi w tej klasie, a niewiele zyskałbym na takiej zmianie.
Dążę do tego, że wybór szkoły pogimnazjalnej nie jest aż tak ważny jakby się mogło wydawać. Jeśli ktoś nie ma ukształtowanego "sposobu na życie" to niech wybiera to w czym aktualnie czuje się najlepiej. Nie wiem dlaczego kolega wybiera technikum zamiast liceum, może to dobry krok, nie wiem przekonamy się za kilka(naście) lat

W rodzinie mam ziomka właśnie od tej teleinformatyki, ostatnie lata spędził w Czechach i z jego opowieści wynika, że nawet jeśli zabraknie pracy w Polsce dla takich fachowców to masa roboty jest u naszych sąsiadów: Słowacja,
Czechy, nie wspominając o Ukrainie. Właśnie z jego opowieści wywodzi się cała wiedza nt. tej teleinformatyki

Ja ci to polecam gorąco, sam miałem troszkę podobne pomysły na studia, ale wyszła ze mnie dusza humanisty i zmieniłem plany