J
0
jurwittrans
Użytkownik
Chodzę Do 3klasy Gimnazjum I Zastanawiam Się Jaki Kierunek Wybrać. Myslę Pomiędzy Technik Informatyk A Technik Teleinformatyk.umiem Programować Pascalem I średnio C++.poradźcie Co Wybrać.
Tak jestem zdecydowany na tą dziedzinę.Jeśli jesteś raczej zdecydowany na tą dziedzinę to niech kolejna szkoła będzie kolejnym etapem, w którym uściślisz swoje horyzonty Tak więc bierz TELEinformatykę ????
Wybrałem technikum dlatego, że po nim mam już zawód, a po liceum niestety nie ale oczywiście składam podanie do jednego ogólniaka o profilu: matematyczno-informatycznym.Zastanawiałem się również nad chemikiem bo też jestem dobry w te klocki no ale niestety dla mnie w chemiku jest dużo Biologii a to niestety moja pięta achillesowa.A humanistą nigdy niebyłem i raczej niebędę po prostu nie kręci mnie to.Dążę do tego, że wybór szkoły pogimnazjalnej nie jest aż tak ważny jakby się mogło wydawać. Jeśli ktoś nie ma ukształtowanego "sposobu na życie" to niech wybiera to w czym aktualnie czuje się najlepiej. Nie wiem dlaczego kolega wybiera technikum zamiast liceum, może to dobry krok, nie wiem przekonamy się za kilka(naście) lat
liceumNie wiem dlaczego kolega wybiera technikum zamiast liceum
masz racje, lepiej umiec dobrze mate niz miec fach w reku na pare lat.liceum, przygotuje Cie lepiej to studiów, podam Ci przykład z zycia, chodzilem do liceum i tam mnie nauczyli matmy fizyki, i mimo ze jestem na studiach technicznych ciesze sie ze poszedlem do liceum, bo nie mam problemu z matma czy z fizyka a to podstawa, moj kolega w grupie jest po technikum, i jesli chodzi o przedmioty technicze to jest to dla niego powtorka z technikum, ale z matma ma juz duzo problemow, a matma jest wazna. wg mnie jak ktos chce isc na studia to warto pojsc do jakiegos liceum z rozszerzeniem albo profilowanego bo pozniej jest po prostu latwiej
tutaj nie ma do czego wracac. co ci mamy doradzic ? nie znamy cie, ty nas nie znasz. sam musisz zdecydowac co chcesz robic.Dzięki serdeczne za opinie na temat liceum a technikum ale powróćmy do mojej 1 wątpliwości.