Zdanie mam podobne jak kolega wyżej że szanse są rowne.
1para po stronie Polski to mocny Miedziak ktory na swoim torze potrafi zdobywać komplety punktów i objezdzac kazdego jak chce natomiast Gollob nie najwyższa forma jednak mimo to myślę że Toruń Mu lezy i nawet bez najwyższej formy ok 10 oczek zdobędzie.
Po stronie reszty Świata wiadomo znakomity Greg i bardzo nieprzewidywalny Nicki od Niego będzie duzo zależeć ale jakoś nie widzę aby był w stanie wypasć lepiej od kogoś z tej 4.
2 para Protasiewicz Kołodziej i tu widzę problem w osobie Kołodzieja.W
GP cały sezon bardzo słaby w lidze wiecej slabych wystepów niż dobrych jednak pamiętam Jego jazde na MA w lidzę i tam pojechał bardzo dobrze może i tym razem wyjdą Mu takie zawody? Protasiewicz według mnie równy zawodnik który będzie walczył do końca i będzie chciał się pokazać z jak najlepszej strony bo być może taką jazdą zapewni sobie jakiś nowy kontrakt na rzyszły sezon?
AJ i Lindbaeck tutaj według mnie Lindbaeck to najsłabsze ogniwo zespołu Reszty Świata. AJ na koniec sezonu bardzo przeciętnie się spisuje natomiast w pamięci napewno kazdy ma bardzo dobry wystep w
GP Torunia i dlatego trzeba brać to pod uwage. Anton w lidze nie ma okazji ścigać się w Toruniu jedynie w
GP i nie sądzę aby czyms specjalnym zaskoczył.
3 para juniorzy
Janowski i Pawlicki rewalacyjni młodzi chłopacy którzy są w stanie wygrać z każdym i wszędzie.Uważam,że sa w stanie zdobyć więcej pkt niż niektórzy seniorzy.
Reszta Świata to również rewelacyjny Ward który być moze wywalczy sobie kontrakt w Unibaxie na przyszły rok(jesli zrezygnuej z
GP)? I Vaculik którego uważam za najsłabszego w całym gronie.
Pozostają zawodnicy pod numerem 5:
Hampel napewno bardzo pewny punkt i mimo że niektórzy twierdza że koniec sezonu ma słabszy to ja na Niego liczę i wierzę w to że będzie jednym z liderów Naszej ekipy.
Holder - rownież to będzie mocny punkt "gości" bo Holder zna ten tor bardzo dobrze a w parze z Wardem to chyba będą wozić wszystkich za swoimi plecami...?
Jak narazie się wstrzymuje z typami chociaż wpadły mi w oko typy:
Pedersen under 8,5 - 1,60
Kołodziej over 6,5 - 2,10
brakło 1 pkt...????
Martin Vaculik +2.5 - Przemyslaw Pawlicki -2.5 2 - 2,00
Adrian Miedzinski -2 - Antonio Lindbäck +2 1 1,75
3/4 bardzo udane typowanie na zakończenie sezonu. I dziekuje bardzo za "dzięki" chłopaki!