Spotkanie: Comarch Cracovia - Aksam Unia Oświęcim
Typ: Powyżej 6.5 goli
Kurs: 1,71
Bukmacher: Bet365
Stawka: 3/10
Rezultat:
Analiza: Zaczynamy... Faza Play-Off rozpoczyna się z dniem dzisiejszym. Sanok, Cracovia, Unia i Jastrzębie, te cztery zespoły powalczą o Mistrzostwo Polski w ostatniej fazie sezonu. Wybrałem spotkanie, w którym według mnie padnie najwięcej bramek. Na lodowisku im. Adama "Rocha" Kowalskiego w Krakowie odbędzie się pierwsze spotkanie z pary Comarch Cracovia - Aksam Unia Oświęcim. W sezonie zasadniczym Unia wygrywała z Cracovią trzy razy (6:3, 7:3 i 5:4) i trzy razy przegrywała (0:4, 2:3 i 3:4).
Na szczęście trzy ostatnie mecze między tymi drużynami to właśnie zwycięstwa biało-niebieskich.
Do drużyny Cracovii dołączył przed tą ważną fażą - David Kostuch. Na powrót do Krakowa nakłonili go działacze.
- Nie jest on jednak w najlepszej formie fizycznej. Trenował nieregularnie i pracował w firmie budowlanej ojca. Będzie musiał szybko nadrobić stracony czas
- twierdzi nasz informator. Jednak David znajdzie się w formacji z Petrem Dvorzakiem i Rafałem Martynowskim. Oznacza to, że trener Rohaczek będzie musiał poszukać miejsca Aronowi Chmielewskiemu.
- Rozmawiałem już na ten temat z Aronem i zaakceptował moją decyzję. Znalazłem dla niego nowe miejsce
- przyznał szkoleniowiec Pasów. Zaznaczył też, że przygotował oświęcimianom małą niespodziankę.
Cracovia jest bardzo silna na własnym lodowisku, jednak Unici pokazali, że jeżeli się chce, to można wiele osiągnąć. Kiedy trener Charles Franzen obejmował drużynę z Oświęcimia tracił 8 punktów do czwartego Jastrzębia i aż 19 oczek do GKS-u Tychy i Cracovii. A mimo to, udało mu się wyprzedzić Jastrzębie, prawie przegonić Cracovię no i najważniejsze po części to on przyczynił się do wyeliminowania i pozbawienia GKS Tychy - Play Offów.
Unia jak i Cracovia ma kim zaskoczyć, ma kto strzelać. Obie ekipy będą gryźć lód by mieć pierwsze zwycięstwo w tej parze. Obie będą musiały gonić wynik. Mam nadzieję, że padnie sporo bramek. Warto postawić parę groszy na ten over.