>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Polska - RPA 12.10.2012, Warszawa

Status
Zamknięty.
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
a widziałeś co bronił Janukiewicz?
No co bronil Janukiewicz ? Typowy &quot;koniarz&quot; o ktorego obija sie pilka. Chwyt beznadziejny, wszystko wypluwa albo odbija, jedyny pozytyw ze ma farta do ustawiania sie ale na kadre to za malo wiec nie wiem czym sie jarac...
Wczoraj pokazal przy roznym jaki ma pewny chwyt i szybkosc ( chyba ze ma 10kg nadwagi i dlatego tylu czasu wstawal)...
A co do meczu to totalny bezsens, chyba tylko dla marketingu. Kursy smieszne ale z drugiej strony sklad RPA nie powala i pogoda raczej tez nie pod nich... NO BET

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
i pogoda raczej tez nie pod nich
Tu akurat bym się nie zgodził. W RPA jeszcze miesiąc temu panowała astronomiczna zima więc temperatury nie różniły się od tych które mamy teraz w naszym kraju. Jeżeli stadion zostanie zamknięty to zawsze te pare stopni będzie cieplej, a i chłodnego wiatru nie będzie czuć.

C 0

canton

Użytkownik
Upłynęło trochę czasu od ME 2012 roku. I co z nasza kadrą? Co się zmieniło? Otóż zmienił się trener, kontuzji doznał kapitan i jeden z najlepszych zawodników, do tego Peszko...rozwinął się konflikt farbowanych lisów. Widzę tytuły gazet na całe strony, po meczu z Anglią...&quot; Budujemy drużynę na ME 2008, chociaż nadzieję jeszcze są, pozostaje tylko wiara...&quot;
Kiedyś ktoś napisał, że Polacy jesienią grają lepiej niż na wiosnę w meczach reprezentacji.Tym razem się nie sprawdzi ????

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Jak zwykle narzekanie. Taki to polski narodek. Ja mam nadzieje że uda się nam coś ugrać z Angolami. Wiem że nie wygląda to najlepiej ale trzeba zawsze trzymać za swoją Reprezentacją, przynajmniej ja tak mam. A co do meczu z RPA to raczej będzie to przetarcie i zbytniego zaangażowania w ten mecz niema co wymagać w końcu nie gramy tu o punkty. Obojętnie jakim wynikiem zakończy się te spotkanie to moim zdaniem nie powinno się z niego wyciągać żadnych wniosków. Moim zdaniem kursik na naszą reprezentację trochę zbyt mały. Wielce prawdopodobne że mecz zakończy się podziałem punktów.
Typ: x
Kurs: 3,70
bwin

W 606

wanderlei

Użytkownik
A co sądzicie o underze 2,5 w tym meczu.
Fornalik zapewne rozpocznie mecz składem mocno zbliżonym do tego jaki zacznie mecz z Anglią.W drugiej połowie dojdzie pewnie do wielu zmian.Wątpię by drużyny w tym meczu forsowały tempo i zagrały mecz życia.Według mnie to może być nudne spotkanie.
My przygotowujemy się do ważnego meczu z Anglią a RPA w ogóle nie chciała na ten mecz do nas przyjeżdżać.
Betsson oferuje godziwy kurs na under 2,5 [1,75]

A 7

amadeusz9

Użytkownik
Co do meczu z RPA - ja obstawiam bezbramkowy remis. To będzie mecz prób i testów dla Fornalika. Mam nadzieję, że na kilka minut wejdzie Arek Milik, ale wątpię, żeby coś ustrzelił. Przede wszystkim musi znaleźć alternatywę dla Kuby na skrzydle i powinien sprawdzić Krychowiaka. To raczej nie będzie próba generalna przed Anglią, tylko szybkie złożenie zespołu. 2 połowy - 2 inne składy. Wątpię aby mecz obfitował w bramki, więc polecam wszelkie typy underowe.

troglak 312

troglak

Użytkownik
Wątpię by drużyny w tym meczu forsowały tempo i zagrały mecz życia.Według mnie to może być nudne spotkanie.
Zgadzam się z kolegą w 100%, aczkolwiek liczę na strzelenie powyżej 2,5 bramek. Wiadomo, że nasza obrona jest dość dziurawa. W tej formacji od kilku lat są duże kłopoty. Z drugiej strony Lewy nareszcie w klubie &quot;odpalił&quot; i można liczyć się z tym, że zechce zmienić opinię krytyków na swój temat odnośnie zaangażowania w grę drużyny narodowej. Sam nie jestem tak odważny, by przewidzieć dokładny wynik, lecz pokuszę się o zagranie Over 2.5 (2.12 Pinnacle), który jest typem ciekawym i napewno adekwatnym do ryzyka. Nie zapominam jak skuteczna w ostatnich meczach jest nasza kadra, ale biorę pod uwagę, że głębsze wejście w sezon pozytywnie wpłynęło na kadrowiczów.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Polska - RPA
Nie ma co spodziewać się nie wiadomo jakiego spotkania, znów pewnie powieje nudą. W przypadku naszej kadry na pewno ciekawiej powinno być w pierwszej połowie, zakładając że Fornalik odpali od początku pierwszy skład (może nie dokładnie wyjściową jedenastkę na Anglię, ale w większości). W drugiej połowie wprowadzanie kolejnych zmienników powinno skutkować obniżeniem poziomu, szczególnie w naszej ofensywie. Tak to już było w dużej liczbie meczy naszych Orłów przed Euro. Liczę na sporo czasu dla Koseckiego.
Przed spotkaniem trudno stawiać, warto poczekać na składy, a najlepiej już pozostawić sobie grę na live. Dla rozrywki podaje taki typ:
Polska wygra I połowę --- 2.45 @ Betsafe, Betsson

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Mecz towarzyski
Spotkanie: Polska - RPA
Typ: x
Kurs: 3,60
bwin

Jutro kwadrans przed godziną dwudziestą pierwszą na Stadion Narodowy wybiegną ekipy Polski i RPA. Mecz ten miał odbyć się w Bydgoszczy ale wojewoda nie wyraził zgody na jego rozegranie i zostało ono przeniesione na Stadion w Warszawie, moim zdaniem bardzo dobrze bo po co to budować taki stadion aby później rozgrywać spotkania w jakiejś tam Bydgoszczy. Zapewne Waldemar Fornalik w tym spotkaniu zdecyduje się na kilka eksperymentów gdyż w drużynie zabraknie kilku graczy podstawowego składu. Spotkanie to może dać odpowiedź na pytanie, który z piłkarzy mógłby zastąpić Jakuba Błaszczykowskiego w spotkaniu z Anglią. Kontuzja kapitana biało-czerwonych jest największym problemem Waldemara Fornalika przed wtorkowym meczem. Kandydatami do jego zastąpienia mogą być Kamil Grosicki, Waldemar Sobota i Paweł Wszołek. Pod znakiem zapytania stoi też kto stanie w meczu z Anglią między słupkami naszej bramki. Kandydatów jest dwóch Przemysław Tytoń i Tomasz Kuszczak. Saganowski ma poważny problem ze zdrowiem i może okazać się że nie będzie już grał w piłkę. Dzisiaj natomiast pojawiła się informacja o opuszczeniu zgrupowania przez Polańskiego. Zatem trener ma poważny problem i jutrzejszy mecz stanowić będzie pole do eksperymentów. Afrykanie, jak informowały portale, nie za bardzo chcieli przyjeżdżać na te spotkanie i ich zaangażowanie w te spotkanie nie powinno być zapewne wystarczające aby móc je wygrać. W ekipie RPA zabraknie Stevena Pienaara który zakończył już karierę a z bardziej znanych graczy zagrają jedynie Bonghani Khumalo (PAOK Saloniki), Ricardo Nunez (MSK Żilina), May Mahlangu (Helsingborg), Kagisho Dikgacoi (Crystal Palace) i Dean Furman (Oldham Athletic).Mecz z Bafana Bafana nie będzie meczem o punkty i niema co spodziewać się zaangażowania naszych Orłów a wynik będzie sprawą drugoplanową. Ja myślę że wynik remisowy zadowoli obie jedenastki. Z tym rywalem spotkaliśmy się jak dotąd tylko raz w dwutysięcznym piątym roku w stolicy Republiki Południowej Afryki i wtedy to ulegliśmy zero do jednego Thembinkosia Fanteniego. Czy jutro nasi zrewanżują się za te porażkę ? Zapraszam do oglądania i kibicowania naszym.

calibra7 9

calibra7

Użytkownik
Witam. Ten mecz to dla obu trenerów nieporozumienie,ale widac najwazniejsze są zobowiązania wobec sponsorów. Przy braku Błaszczykowskiego będzie komuś innemu załatac dziure w drugiej linii. Mam nadzieję, że pokażą sie młodzi, ale to może być za mało na RPA. Fornalik ten mecz zaliczy bardziej do eksperymentowania na mecz z Anglia niz poważne podejście do przeciwnika. Stawiam na wynik 1:1, bramka Lewego. Pozdrawiam

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Co do składu na mecz, to mają nie grać Łukasz Piszczek, Robert Lewandowski i Ludovic Obraniak. Są to spore osłabienia. Poza tym brak Polanskiego, który jako jeden z nielicznych w ostatnich meczach gra na całego w reprezentacji i do tego wyróżnia się na boisku. Prawdopodobny skład to:
Przemysław Tytoń - Grzegorz Wojtkowiak, Marcin Wasilewski, Kamil Glik, Jakub Wawrzyniak - Kamil Grosicki, Grzegorz Krychowiak, Ariel Borysiuk, Adrian Mierzejewski - Artur Sobiech, Arkadiusz Piech
W związku z tym remis w tym meczu jest chyba najodpowiedniejszym wynikiem do typowania. Fornalik chce oszczędzać swoich graczy na Anglię, a RPA też przyjechało, żeby tylko ten mecz rozegrać.

Polska -RPA
Mysle ze nasi mimo sporych oslabien wreszcie odniesa zwyciestwo.RPA to przecietny zespol z ktorym absolutnie trzeba wygrac na wlasnym stadionie.Napewno to poprawi samopoczucie naszym pilkarzom prze arcytrudnym pojedynkiem z Anglia.Co do tego drugiego meczu to niwidze szans na korzystny rezultat.Jednak z RPA dzieki bramkom Piecha i Mierzejewskiego bedziemy wreszcie cieszyc sie z zwyciestwa

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Polska – RPA
Typ: RPA +0,5
Mecz z RPA będzie dla reprezentacji Polski właściwie nieco poważniejszym treningiem. Selekcjoner został w spotkanie wmanewrowany przez PZPN, ale z nowej perspektywy rozegranie meczu nie będzie takie złe. Fornalik będzie miał szansę przećwiczenia kilku wariantów i sprawdzenia zawodników, szczególnie tych którzy wydają się byćrezerwowymi. Odpoczną czołowi piłkarze - Łukasz Piszczek, Robert Lewandowski i Ludovic Obraniak. W miejsce Piszczka zagra Wasilewski, natomiast w ataku wystąpią najprawdopodobniej w duecie Sobiech i Piech. W pomocy szansę dostanie Ariel Borysiuk lub Rafał Murawski, a szczególnie Krychowiak, nowa nadzieja reprezentacji. RPA to zespół o bardzo dobrej szybkości i bardzo dobrym przygotowaniu fizycznym. Niedawno przegrali z Brazylią tylko 0:1. W Afryce w tym roku nie przegrali, w eliminacjach MŚ 2 remisy. Według mnie RPA nie jest gorszym zespołem od Polski, szczególnie rezerwowej.

M 0

makajen9

Użytkownik
POLSKA-RPA

Mysle ze dzis polska mimo grajaca prawdopodobnie bez Lewego , Piszczka i Ludo bedzie wstanie pokonac nie zbyt mocna druzyne jako jest RPA . Zmiennicy beda chcieli pokazac na co ich stac i ze warto na nich postawic moj typ dzis to 2-1 dla Polski :cool:

A 85

aksior

Użytkownik
Pitolenie o koniecznym zwycięstwie polaków, i budowaniu morali... już mieliśmy takie marzenia na euro2012 kilka miesięcy temu... że nasz teren, nasze stadiony, nasza publiczność i doping jako trzynasty zawodnik, najlepsza ekipa od dwudziestu kilku lat bo trzon napadu gra w bardzo dobrej europejskiej drużynie... i co? i skończyło sie jak zawsze... w plecy wszystko co sie dało... czy to będzie Fornalik, czy Smuda czy gienek wątróbka nie zmieni to naszej drużyny, bo po primo nie ma kim grać, po duo nasi szkoleniowcy maja metody treningowe rodem z prl-u. widać to na lokalnych i miejscowych boiskach i systemach szkolenia młodzieży choćby na orlikach. wyklucza i zabija indywidualności na rzecz gry drużynowej, która sie nie sprawdza. Dopóki nie sprowadzą młodego zagranicznego trenera szkoleniowca za grube $ nie będziemy mieli drużyny narodowej godnej 40mln kraju... nie mowa tu o dziadkach i emerytach typu &quot;Leo why&quot; tylko o młodych po szkołach menadżerów - wykształconych a nie, ludzi typu &quot;poszłem, kopłem itp&quot; co medialnie nawet nie potrafią sie wypowiedzieć. nigdy nie uważałem ze Lewandowski jest dobrym graczem- co najwyżej przeciętnym- przykład choćby setka w ostatnim meczu.. poszła obok słupka... jedynym dobrym graczem w ataku jest Jakub Błaszczykowski- indywidualność, która kreuje grę, wraca sie na własne pole karne, potrafi dograć piłkę czy ściągnąć na siebie 2-3 przeciwników i dokonać genialnej asysty, nie mówiąc już o rajdach w pole karne i strzałach w światło bramki. no ale niestety Kuby dzisiaj zabraknie, jak i w meczu z Anglią. później niestety reszta graczy jest przeciętna, mająca raz lepsze raz gorsze dni z przewagą i wskazaniem na gorsze dni..
Dzisiaj wystąpią młodzi piłkarze, bez doświadczenia w meczach reprezentacyjnych, a wiadomo jak ludzi w takich przypadkach będzie zjadała trema... Obok będą niemal o głowę wyżsi i nabici (&quot;muskularni&quot;) szybcy zawodnicy czarnoskórzy... i liczycie na to że wgrają Polacy? hahaha optymiści ???? Zupełnie nie rozumiem decyzji Fornalika! Mianowicie dlazcego nie chce wystawić(tak wynika z medialnych wypowiedzi&quot; lewego piszczka itp? Bo boi sie o kontuzje? panie trenerze to woła o pomstę do nieba! jakby tak myślał każdy szkoleniowiec, to piłkarze nie graliby towarzyskich, w ligach itp tylko mecze reprezentacyjne MS i ME. pikarz to zawód ma być eksploatowany cały rok, a kontuzje sa czynnikiem w to wkalkulowanym! kiedy maja się zgrać ci piłkarze jak nie w meczach z państwami dość wysoko ustawionymi w rankingu fifa? kilka dni i kilka meczów najważniejszych żeby zakwalifikować się do MS nie wystarczy dla zgrania i zespolenia drużyny! Dość oglądania meczów reprezentacji jak przed euro- z ostatnią reprezentacja rankingu fifa.
Zatem reasumując Polska dzisiaj nie wygra tego meczu z powodu braku podstawowych filarów drużyny która i tak jest przeciętna...Zalecenie Fornalika- grać ostrożnie bez podejmowania ryzyka i uważać na kontuzje...piłkarze będą się oszczędzali na mecz z Anglią który i tak dostaną 4:0 lub 5:0 Ostatnie mecze polaków to w optymalnej kadrze:
Polska - Estonia o:1
Polska - Andora 4:0 (ostatnia drużyna fifa 208 pozycja )Po co taki mecz? równie dobrze mogli zagrać z 3 liga z świniar i na to samo wyszłoby i o wiele taniej finansowo ????
Polska- Litwa i Słowacja 1:0 1:0 (optymalny skład)
mecze RPA: przegrali 1:0 z Brazylią,
i remisy m. in. z Senegalem i Ghaną- mocne drużyny które maja klasowych zawodników grających w w najmocniejszych klubach świata.
My zagramy asekuracyjnie a RPA to nie są bobki z III ligi! myślę że wygrają to z Polakami 1:2 lub 0:2 o kursie niemal 4,0
ewentualnie BTS na RPA za kurs niema 3,0
gram czystą dwójkę na RPA za 50zł ????
Ako 4,10 RPA

skeleton 729

skeleton

Użytkownik
Polska - RPA 1:0 ✅
Typ: under 2.5
Kurs: 1.70
Bukmacher: Expekt

W tym spotkaniu trener Fornalik od pierwszych minut wystawi prawdopodobnie teoretycznie słabszą jedenastkę, aby mogli wykazać się zmiennicy przed wtorkowym spotkaniem z Anglią i &#39;ułatwili&#39; trenerowi obsadzenie niektórych pozycji. Sprowadza się to do sytuacji, że zawodnicy po raz pierwszy wybiegną w takim ustawieniu. Wydaje mi się, że takie rozwiązanie spowoduje, że będziemy mieli mniej składnych, płynnych akcji pod bramką RPA, zwłaszcza na początku spotkania. Poczynając od Euro 2012, gdzie nasi zawodnicy zdobyli 2 bramki, przez 2:2 z Czarnogórą i 2:0 z Mołdawią, nie powinniśmy być dzisiaj świadkiem wielu bramek ze strony naszej reprezentacji. Analizując z kolei ostatnie wyniki dzisiejszych gości, można zauważyć, że zmiana trenera jak na razie wychodzi im na dobre. Zanotowali kolejno: 3:0 z Gabonem, 0:1 z Brazylią i 2:0 z Mozambikiem. Takie wyniki pokazują, iż obrona spisuje się dobrze, jak również potrafią strzelić kilka bramek słabym afrykańskim zespołom. Moim zdaniem w tym spotkaniu nie zobaczymy zbyt wielu bramek, Polska powinna zachować czyste konto, zwyciężając przy tym minimalnie.

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Polska - RPA x2 2,00 Unibet ⛔ szkoda :/
Wiemy o co gramy z Anglią. Dzisiejszy mecz moim zdaniem to ma być przetarcie piłkarzy przed tym arcyważnym spotkaniem w przyszłym tygodniu. Większość podstawowego składu dzisiaj raczej nie zagra. Wiadomo, że nie ma Kuby czyli naszego &quot;reżysera&quot; najprawdopodobniej zabraknie również &quot;Lewgo&quot;. Szkoda tej kontuzji palców Koseckiego bo szczerze liczyłem na występ tego chłopaka dzisiaj na Stadionie Narodowym. Zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie w ostatnich spotkaniach Legii szczególnie w tym z Wisłą Kraków. Nie zagra dzisiaj również Eugen. Ciekawy jestem czy dzisiaj wybiegnie na boisko Milik, który jest ostatnio na ustach wszystkich. Chłopak urodzony w 1994 roku jeśli czyta te newsy o sobie to mam nadzieje, że nie pomieszają mu w głowie lub też nie wpłyną na psychikę.. A jako, że podoba mi się gra całego Górnika Zabrze to uważam, że Milik mimo swojego wieku powinien w reprezentacji dzisiaj zagrać, a nóż pokażę &quot;chłodną&quot; głowę i udowodni, że nawet w meczu z Anglią można na niego postawić. Zobaczymy co pokaże Piech i Sobota bo obaj są również w dobrej formie. Jeśli chodzi o RPA to nie wiadomo jakich piłkarzy tam nie ma ale, że to jest mecz towarzyski u w naszej drużynie zabraknie tylu piłkarzy postawię na remis w kierunku gości bo kurs na &quot;naszych&quot; na prawdę słaby.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom