>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Polska - Rosja 18.09.2014, godz. 20:15 [mecz 3 fazy MŚ Polska 2014]

Status
Zamknięty.
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP

POLSKA - ROSJA
2.28 - 1.67 Pinnacle​

Mecz, który zadecyduje o awansie do półfinału.

Polacy jak na razie wygrali 3:2 z Brazylią. Rosjanie przegrali z Brazylią 0:3.
Polacy potrzebują 2 setów, żeby awansować i wygranej, żeby zająć pierwsze miejsce. Rosjanie do awansu potrzebują wygranej 3:0 lub 3:1.

Mecz z podtekstami. Rosjanie wcale nie tacy mocni jak na poprzednich imprezach, ale nie można ich lekceważyć, bo potencjał w dalszym ciągu mają ogromny.

Zapraszam do dyskusji!​

pawelex 237

pawelex

Użytkownik
Tak klasowa drużyna jak Rosja nie jest w stanie zagrać dzień po dniu dwóch tak samo tragicznych spotkań. Dzisiaj było na pół gwizdka. Muserski najgorszy mecz turnieju, Pawłow pierwszy mecz od urazu kolana, Grankin gubił się jak dziecko.

naajlepszyy 13

naajlepszyy

Użytkownik
Ja z góry napiszę, że nie rozumiem ludzi grających na zwycięstwo Polaków... Przecież porażka 2:3 daje nam awans i każdy taki wynik przyjąłby w ciemno. Opcji na wygraną Rosjan jest na pewno więcej niż jedna. 1 - Rosjanie są lepsi sportowo, potwierdzają to na parkiecie i wygrywają. 2 - Mecz jest bardzo wyrównany, Polska zdobywa swoje upragnione dwa sety - awansuje dalej i w TB dzieją się cuda ( tak jak to była w meczu z Francją )

maximo 2

maximo

Użytkownik
Ja z góry napiszę, że nie rozumiem ludzi grających na zwycięstwo Polaków... Przecież porażka 2:3 daje nam awans i każdy taki wynik przyjąłby w ciemno. Opcji na wygraną Rosjan jest na pewno więcej niż jedna. 1 - Rosjanie są lepsi sportowo, potwierdzają to na parkiecie i wygrywają. 2 - Mecz jest bardzo wyrównany, Polska zdobywa swoje upragnione dwa sety - awansuje dalej i w TB dzieją się cuda ( tak jak to była w meczu z Francją )
Tak, tylko weź pod uwagę, że jak wygramy dwa sety to znając mentalność Ruskich odechce się im grać dalej, a nasi z brakiem presji i żywiołową publicznością zagrają o pełną pule by w półfinale trafić na Niemców.

D 116

dziubols

Użytkownik
Ja bym radzil ostroznie ze stawianiem na Polske bo od poczatku myslalem sobie ze po co Rosja ma sie spinac 2 dni pod rzad jak moga odpoczac i tylko zaliczyc mecz z Brazylia a pozniej spiac sie tylko na teoretycznie latwiejszy mecz z Polska i wygrac go za 3pkt i gotowe.. I tak tez wygladal ten mecz Rosja przeszla obok meczu ale watpie zeby jutro sie tak samo zaprezentowali.. Ja gram:
Rosja win 1,71 pinnacle
⛔

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Powiem szczerze, że zdziwiły mnie te głosy na forum co grają w stronę Rosji. Jeszcze wczoraj bym zrozumiał w meczu z Brazylią, bo sam grałem na &quot;Sbornę&quot;, ale po tym co ujrzałem to Rosja jest tutaj typowym średniakiem w porównaniu z Polską czy Brazylią, oba zespoły mają na koncie tylko 1 porażkę.
Dziś nam wystarczą tylko dwa sety więc to najlepszy pomysł na typ:
Polska +1,5 seta 1,77 Pinnacle
3:2 ✅
Myślę, że tutaj nie będzie żadnego odpuszczania. Zresztą mecz z Rosjanami w Polsce po 17 września ma wiele podtekstów, dlatego siatkarze wiedzą o co grają. Choć z drugiej strony Polacy ostatnio zacinają się w meczach i robią 5 setówki.

jacio 456

jacio

Użytkownik
A ja nie rozumiem ludzi grających na zwycięstwo Rosjan. Tak jak już kolega wyżej wspomniał, przy wyniku 2-2 istnieje małe prawdopodobienstwo że Rosji będzie sie chciało. Dlatego ja proponuję lekko pograć na win Rosjan z handicapem po lepszym kursie. Ciężko teraz wywnioskować kto tu jest faworytem po tym co zobaczyliśmy wczoraj. Ale też nie mozna popadać w taki optymizm żeby grać Polaków po tak niskim kursie, bo przed mistrzostwami, a także we wcześniejszej fazie tego turnieju, kurs na Polskę wynosiłby ponad 3. Teraz, wiadomo Rosja bez Moroza, Pawłow po kontuzji, ale na mecz z Polakami wyjdą zmobilizowani w 100% i kto wie jak to się skończy. Nie liczyłbym tu na łatwe zwycięstwo Polski. Chociaż oczywiście by mnie ono bardzo ucieszyło, dlatego ze stawką nie ma co szaleć.
Mój typ:
Rosja (-1,5 seta) @ 2.36 betsafe ⛔

berciq89 473

berciq89

Użytkownik
Powiem szczerze, że zdziwiły mnie te głosy na forum co grają w stronę Rosji. Jeszcze wczoraj bym zrozumiał w meczu z Brazylią, bo sam grałem na &quot;Sbornę&quot;, ale po tym co ujrzałem to Rosja jest tutaj typowym średniakiem w porównaniu z Polską czy Brazylią, oba zespoły mają na koncie tylko 1 porażkę.
Dziś nam wystarczą tylko dwa sety więc to najlepszy pomysł na typ:
Polska +1,5 seta 1,77 Pinnacle
Myślę, że tutaj nie będzie żadnego odpuszczania. Zresztą mecz z Rosjanami w Polsce po 17 września ma wiele podtekstów, dlatego siatkarze wiedzą o co grają. Choć z drugiej strony Polacy ostatnio zacinają się w meczach i robią 5 setówki.
Wy jesteście jak chorągiewki jak wiatr zawieje tak stawiacie. Przedwczoraj Brazylia przegrała to mówiliście że Rosja pojedzie Kanarków...Teraz na odwrót Rosja już jest słaba bo przegrała z Brazylią... zero logiki w tych waszych typach już lepiej czarne/czerwone na ruletce zacznijcie typować.
Ja sobie dzisiaj upatrzyłem typ na przełamanie serii Polaków, juz 3 mecze naszych kończyły się TB także dzisiaj typ na przełamanie serii.Jeśli Polacy będą wygrywać 1-0 a potem np.2-1 to Ruscy nie będą się szarpać i walczyć o zwycięstwo bo i po co.Z kolei jak Ruscy wygrają to wg mnie za 3 pkt i awansują.Ja próbuję
poniżej 4,5 seta 1.42 Marathonbet ⛔
poniżej 192,5 pkt 1.58 Marathonbet ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +9
ding 125

ding

Użytkownik
Ja dziś podobnie jak przed meczem z Brazylią optymistycznie i patriotycznie w stronę Naszych.
Czytam niektóre wypowiedzi powyżej i zastanawiam się jak logicznie myśląca osoba może używać argumentów, że Rosja nie chciała się spinać na wczorajszy mecz, wolała rzucić wszystko na mecz z Polską, a przez wczorajszy mecz przeszła obok. Wczoraj Rosjanie mogli zdobyć dwa gole jednym strzałem. Po pierwsze awansować, a po drugie wyrzucić z turniej najgroźniejszego rywala w walce o złoto.
Albo coś takiego, że tak klasowa drużyna nie będzie w stanie zagrać dwóch tak słabych spotkań pod rząd. Informuję, że to się właśnie teraz stało, bo ostatni mecz Ruskich w II fazie też był słaby. Choć jestem daleki od wyciągania wniosków po tamtym meczu. Zwycięstwo w grupie generalnie nie było tak istotnie. Choć z drugiej strony nie należy tego meczu nie brać w ogóle pod uwagę, bo jednak pokazał on w czym Rosjanie są słabsi na tym turnieju.
Wyżej gdzieś natknąłem się na zdanie, sugerujące, że w ewentualnym naszym prowadzeniu 2:0 bądź 2:1 Ruscy mogą ten mecz wygrać, bo Nasi już nic nie będą musieli. Na pewno większość z Was zna mentalność rosyjską i wiecie doskonale, że kto jak kto, ale oni potrafią położyć lachę na wynik jeżeli on już im nic nie da. Co prawda zmieniło się trochę ich podejście do czasów chociażby z połowy poprzedniej dekady, ale spora część tej mentalności została zachowana.
Krótko mówiąc jeżeli dojdzie do sytuacji, w której będziemy prowadzić 2:0 lub 2:1 to nie wierzę w to, aby Rosjanie taki mecz wygrali. Nam każde zwycięstwo da półfinał najpewniej z Niemcami. Jest o co się bić do końca, a nie tylko o dwa sety.
Zastanówmy się czy Rosja ma Nas czym postraszyć? Od zawsze wiemy, że ich groźną bronią jest blok i zagrywka, ale wiemy też, że te dwa elementy są ściśle zależne od siebie. Rosyjscy blokujący nie są tak szybcy jak Brazylijscy więc przy dobrym przyjęciu możemy ich spokojnie rozrzucić. Wczoraj Rosjanom nie leżała zagrywka. Ledwie 2 punkty w tym elemencie to śmiech jak na ich możliwości. W bloku też wyglądało to mizernie. 4 zdobyte punkty (3 Muserski i 1 Pawłow).
Rosjanie po kontuzji Pawłowa mają wyraźny problem na skrzydłach. Pawłow wczoraj skuteczność 43%, ale widać było, że na trudniejszych piłkach ma problem. Ilynikh i Spirydonov też niezbyt pewnie. Ilynikh dostawał więcej piłek do ataku (20), ale skończył tylko 9 z nich. Spirydonov w ataku znacznie lepiej, ale dostał też tylko 10 piłek. Gorzej szło mu w przyjęciu. Pewnie będziemy celowali w niego flotem, aby go poruszyć i wytrącić pewne najście do ataku.
Środek to ich pewna broń, ale do tego musi być przyjęcie. Nie ma przyjęcia, nie ma Rosjan. Skrzydłami z nami nie wygrają.
O Naszych nie będę się rozpisywał. Napisane zostało już wiele na ten temat. Widzieliśmy jak grał Wlazły z Brazylią, absolutny lider zespołu. Winiarski dziś ma być na 100% gotowy. Z Brazylią pograł trochę, ale Antiga po meczu powiedział, że taki był plan. Michał miał zagrać seta, aby niejako wprowadzić się na boisku po urazie, poczuć go przed meczem dzisiejszym.
Jak zawsze kluczem będzie Nasza dobra zagrywka. Rosjan można zdecydowanie bardziej poruszyć niż Brazylię i jeżeli do zrobimy to jestem spokojny o wynik. Gramy z najsłabszą Rosją od jakichś 2-3 lat i trzeba to wykorzystać. Sytuacja wytworzyła się taka, że grzechem byłoby, abyśmy nie wykorzystali tego, że półfinał możemy mieć z Niemcami.
Wygrać dziś pierwszą partię, wywrzeć na nich presję, cieszyć się po akcjach tak jak z Brazylią od czwartego seta i będzie dobrze. Musi. Przypomina mi się trochę turniej z 2006. Mecz z Rosją o półfinał, a potem finał z Brazylią. Dziś tylko gramy od początku tak jak w Japonii od trzeciego seta. Na pełnej k#### z nimi za przeproszeniem ????

Polska 2,37 Bet365 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +9
P 2,4K

promark

Użytkownik
Wlazły najwięcej punktów w meczu i Polska wygra @ 3.5 STS ✅✅
Dla mnie super bet, wiadomo nie od dziś że nasza gra będzie opierać się na Mariuszu. Widać, że jest w formie a Drzyzga świetnie się z nim dogaduje. Dla mnie Polska oprócz zagrywki (tutaj Rosjanie dominują i mają wielką przewagę w tym elemencie) nie odskakuje w niczym naszym dzisiejszym rywalom. Wczoraj z Brazylią Sborna zagrała słabo, blok był łatwo gubiony i klarowny wynik 3-0. Jeżeli będzie u nas funkcjonowało przyjęcie, to myślę że i Zagumny i Drzyzga poradzi sobie ze zgubieniem bloku (nie jest to taki szybki blok jak u Brazylijczyków). Wiele będzie zależało od zagrywki, trzeba mieć nadzieję że nie będziemy oddawać tak łatwo punktów jak z Brazylią w tym elemencie. Rosja to na pewno nie ta sama drużyna co 3-4 lata temu, mają kilku klasowych zawodników ale są na pewno do zatrzymania i w takim kursie widzę po prostu value w stronę Polaków.

Otrzymane punkty reputacji: +22
savi 52

savi

Użytkownik
Nie interesuję się siatkówką, ale napiszę parę zdań. Bardzo dużo patriotów wypowiada się w tym temacie - piękna wygrana z Brazylią. Polsce na pewno dziś także się uda. Musi się udać, taka szansa! A tymczasem Rosja od zawsze była faworytem z nami w siatkówkę, i tak jest dzisiaj, bo jest po prostu lepszą drużyną, ma lepszych jakościowo zawodników.
Jako kibice siatkówki powinniście wiedzieć, że drużyna w dwóch różnych meczach potrafi zagrać całkowicie inaczej. Polska o mały włos a przegrywałaby 2:0 z Kamerunem (trenują na asfalcie, bo nie mają u siebie hali). Przegrała tylko jednego seta, a potem wygrała z Iranem i Brazylią. Podobnie i Rosji mógł się zdarzyć słabszy mecz. Jeżeli nie stanie się nic niespodziewanego, wygra Rosja ????

psotnick 965,5K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Poland - Russia
Nowakowski P. (Poland)
Typ: Total Under(7.5) @ 1.72 Betcity ⛔ 10 grał przeciętnie, ale bez zmiany, więc uzbierało się przez 5 setów...
Nowakowski to największe rozczarowanie w składzie dobrze grających Polaków, zdecydowanie w cieniu Kłosa, a i zmieniający go w trakcie meczów Możdżonek często przykrywa go czapką. Przeciętna jak na środkowego skuteczność ataku, do tego praktycznie nie punktuje blokiem, nie mówiąc o zagrywce, która zamiast zagrożeniem dla rywali jest dla nich kopalnią darmowych punktów. W całym turnieju założoną linię Nowakowski przekroczył 3 razy i tylko w pierwszej fazie turnieju ze słabymi Australią (11), Argentyną (8) i Wenezuelą (8), a i to jak widać nieznacznie. W drugiej i trzeciej fazie, kiedy poziom wyraźnie się podwyższył, to nawet się do niej nie zbliżył (5, 2, 5, 3, 5), zwykle po 2-3 setach był zmieniany na Możdżona i gra od razu się poprawiała. Dzisiaj będzie miał naprzeciwko Muserskiego i Apalikowa, więc o punkty z ataku czy punktowe bloki na pewno nie będzie łatwiej. Rosyjscy środkowi może nie w swojej optymalnej formie, ale i tak prezentują się o klasę lepiej niż Nowakowski. Zresztą najpewniej się skończy na tym, że znowu szybko będzie zmieniony i nawet nie będzie miał szansy na punkty. Podsumowując, kiepska forma od wielu meczów, zwłaszcza z lepszymi ekipami, z czego bierze się zwykle krótszy czas spędzony na boisku i wreszcie jedni z lepszych środkowych po drugiej stronie siatki. Dla mnie to wystarczające argumenty, by zagrać under, bo jakoś nie wierzę w przełamanie Nowakowskiego w najważniejszym meczu turnieju.

gokusiek 914

gokusiek

Użytkownik
Wczoraj pisałem tak:
Spiridonov vs Apalikov kto więcej pkt 1 @ 1,65 totomix
W tej parze wszystko jest dosyć proste i nie ma co się rozpisywać. Przez całe mistrzostwa typ ten wszedł 6/8 razy (z Meksykiem nie grali). Jedynie z Egiptem i Finlandią Apalikov miał więcej punktów. Dodatkowo pozycje na boisku sprawiają że Spiridonov ma dużo więcej okazji do punktowania, dostanie dużo więcej piłek do skończenia od środkowego.
Dzisiaj powtarzam ten typ, tym razem w STS po kursie 1,70. Wczoraj Spiridonov 7 punktów, Apalikov 2, także:
Spiridonov vs Apalikov kto więcej pkt 1 @ 1,70 STS✅ 13-1

Do tego:

Michał Winiarski poniżej 15,5 pkt @ 1,70 STS✅ 2
Nie wiem czym kierowali się wystawiający kursy w sts. Michał 16 punktów lub więcej miał tylko raz - w meczu z Argentyną. Do tego dochodzą jego problemy zdrowotne, nie wiadomo ile tak naprawde wytrzyma grając. Dla porównania linia wystawiona w milenium to 12,5.

Otrzymane punkty reputacji: +27
S 4

szykus

Użytkownik
Ja podejdę do tego trochę od strony psychicznej, nie koniecznie sportowej.
W obecnej sytuacji dla każdego Polaka który ma w sobie trochę charakteru honoru i patriotyzmu, mecz z Rosją na własnym terenie to trochę więcej niż przebijanie piłeczki przez siatkę. Sport nieraz pokazał, że przygotowanie i umiejętności to nie wszystko, jest jeszcze taki bardzo ważny czynnik zwany ,, zacięciem&#39;&#39;, który nie raz sprawiał, że wygrywał Dawid z Goliatem, oczywiście porównanie nie jest trafne do dzisiejszego meczu, gdyż ja szanse oceniam 50 na 50. Przyjmując,że nasi siatkarze to nie kopacze i powyższe cechy posiadają to chodzby mieli połamać nogi, nie odpuszczą i to doprowadzi do wygranej.

cichociemny94 209

cichociemny94

Użytkownik
skoro nie znasz się na siatkówce to nie analizuj spotkania - proste !
Ja typuje dzisiaj zupełnie inaczej niż wszyscy
WYNIK PO 2 SETACH : 2:0 DLA POLSKI @4.50 bet365 ✅
Wygraliśmy z Brazylią, gdzie podałem typ na Polskę to całe forum mnie wyśmiało. Dzisiaj będzie łatwiej. Rosjanie mają swoje problemy a to z zawodnikami a to z atmosferą w drużynie. Byle zatrzymać Muserskiego jego serwis przyjmować bez kłopotu i będzie elegancko. Gramy aktualnie najskuteczniejszą siatkówkę na świecie popełniamy najmniej błędów i to jest najważniejsze. Kurs wysoki warty gry ! zagramy ostro i pewnie by jak najszybciej wygrać 2 sety to Rosjanie bedą grać pod presją . rozgrywają bardzo wolno, wystarczy że na rozegraniu będzie Drzyzga szybsza gra i nie będą wiedzieć co się dzieje tylko jest jeden haczyk. NOWAKOWSKI . gośc robi sobie kpiny jakby grał za karę oby drużyna nie grała krótkiej bo muserski taką czape zalozy mu blokiem

Otrzymane punkty reputacji: +3
konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Ja podejdę do tego trochę od strony psychicznej, nie koniecznie sportowej.
W obecnej sytuacji dla każdego Polaka który ma w sobie trochę charakteru honoru i patriotyzmu, mecz z Rosją na własnym terenie to trochę więcej niż przebijanie piłeczki przez siatkę. Sport nieraz pokazał, że przygotowanie i umiejętności to nie wszystko, jest jeszcze taki bardzo ważny czynnik zwany ,, zacięciem&#39;&#39;, który nie raz sprawiał, że wygrywał Dawid z Goliatem, oczywiście porównanie nie jest trafne do dzisiejszego meczu, gdyż ja szanse oceniam 50 na 50. Przyjmując,że nasi siatkarze to nie kopacze i powyższe cechy posiadają to chodzby mieli połamać nogi, nie odpuszczą i to doprowadzi do wygranej.
Wszystko pięknie ładna masoweczka na Polaków.Dla Polakow to wiecej niż mecz Polacy w formie Ruscy przeciwnie grają piach jaki mało.Sadze ze nie tylko w Polsce tak myślą na świecie podobnie.Do tego dochodzi jak gospodarz mógłby przegrać i odpasc???
Czuje Rosja-1.5 seta postawie tak 200 zł nie wejdzie trudno,bede oglądał ten mecz i jak Polacy wygraja to jakos przeżyje.Jak przegraja to chociaż bede miał z tego zysk.A Ci co tu próbują jakas większa kase postawić na zwycięstwo jednej bądź drugiej drużyny to do piaskownicy.

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Dla mnie dzisiaj no bet, zasiade wygodnie ze znajomymi i bede kibicowal na maksa. Od wczoraj chodzi za mna zle przeczucie, mam nadzieje, ze jednak Polacy pokaza klase. Wydaje mi sie, ze Rosjanie poszli va banque i odpuscili wczorajszy mecz, by dzisiaj wyjsc i zagrac na 120%.
Przeczucie mowi Rosja win, rozum 60-40 dla Polski, serce ze wygra Polska ????
Duzo sie wyjasni juz po pierwszym secie dzisiaj,. Oby ten wieczor byl dla nas szczesliwy ????

gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
:siata: Polska - Rosja 1 1.9 Fortuna ✅
Dla Mnie nie ma co tu gadac. Polska musi wygrac i sie nie ogladac na wynik. Brazylia wczoraj ich rozbila to dlaczego nie Polacy skoro pokonali Brazylie? To jednak o czyms swiadczy ze Polska powinna pokazac klase i pokonac Rusków ktorzy tez musza wygrac a my gdzie mamy wygrac jak nie u Siebie? + TRZEBA WYGRAC i sie nie ogladac na wynik. Nie ma co tu gadac bo wiekszosc i tak powie swoje.

pablo92 531

pablo92

Użytkownik
Ciężkie spotkanie do typowania dlatego trzeba ruszyć zakłady na poszczególnych zawodników .

Mariusz Wlazły
Typ: Poniżej 19.5 pkt
Kurs: 1.85 Buk: Millenium ⛔

Jak Mariusz będzie tak grał dalej to MVP turnieju ma zarezerwowane

Wiadomo Mariusz to lider naszej reprezentacji to on jako atakujący ciągnie grę naszego zespołu . W spotkaniu z Brazylijczykami zdobył 26 pkt co w 5 setach co daje średnio po 5 pkt na każdy set . Dziś uważam że Mariusz nie dobije do 20 . Wielu uważa że mamy szansę z Rosjanami ja uważam inaczej i myślę że Rosjanie oddadzą nam seta nic więcej i nasza przygoda z MŚ się dziś zakończy . Mariusz w spotkaniu z Brazylijczykami miał kapitalną statystykę gry w ataku na 38 prób zdobył 25 pkt co daje 65 % skuteczność w ataku . Dziś tego nie powtórzy . Milenium daje najwyższy kurs z buków naziemnych dlatego warto zajrzeć i zagrać.

Winiarski-Pavlov
Typ: Pavlov
Kurs: 1.60 Buk: Milenium ✅

Zdarzenia na to kto zdobędzie więcej pkt .
Uważam że Pavlov poprowadzi dziś Rosjan do triumfu , Winiar ma swoje problemy o których dobrze wiemy . Wczoraj Pavlov grająć na pół gwizdka zdobył 12 pkt . Winiar może zostać szybko zmieniony a Pavlov będzie dość łatwo gromadził pkt.

qwerty10 1K

qwerty10

Użytkownik
kolega @psotnick wszystko opisal, a dokladnie &quot;Nowakowski to największe rozczarowanie w składzie dobrze grających Polaków, zdecydowanie w cieniu Kłosa&quot;
i dla tego gram taki bet w ziemniaku
Kłos &gt; Nowakowski (Wiecej Punktow) STS @1.60 ⛔
w Dubelku z underem Winiara ako ponad 2 ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom