>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Polska - Portugalia 29.02.2012, Warszawa

Status
Zamknięty.
incubus7 115

incubus7

Użytkownik
chciałbym tylko zaznaczyć, że kurs na Bet365 w ciągu godziny z kursu 4,50 spadł na 3,60 w przypadku postawienia na biało-czerwonych. Coś jest na rzeczy, ale najprawdopodobniej ktoś zagrał tak grubo na Polskę, że bukmacher ratuje się przed ewentualną porażką...

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
W każdym razie, podpisuję się pod tym co napisałeś, podobne argumenty zaprezentowałem wyżej (dziwiąc się, że nikt nie zdaje sobie z tych aspektów sprawy).
Panowie hola hola :razz:

Chyba nie zauważyliście ale wszyscy zdaję sobie sprawę, że ten mecz to pic na wodę (w skrócie ani ty, ani Kuchcik Ameryki nie odkryjecie ;)), paru &quot;blondasów&quot; uwierzy że Dyzma ma pojecie o piłce bo wygra/zremisuje z Portugalią - bo przed Euro trzeba stwarzać pozory. Nie zauważyłem też by tu jakieś magiczne handicapy pojawiały się na Portugalię wiec chyba wszyscy się zgadzamy co do tego, że Portugalia nas nie ośmieszy, a tak na marginesie to przecież nawet w poważnych meczach Portugalczycy nie zachwycali, przecież otarli się o to żeby na Euro nie zagrać.

Polska - Portugalia (Poniżej/powyżej: 2.5) Typ:poniżej Kurs:1,63 Tobet

Wiecie, Polska lania dostać bardzo nie może, a znowuż nie mamy kim za bardzo strzelać.

Polska - Portugalia (Strzelec pierwszej bramki ) Typ:Cristiano Ronaldo Kurs:4,5 Tobet

Jak Ronaldo zobaczy laski na trybunach i ludzi wpatrzonych w niego jak w nie wiadomo co, to strzeli tą bramkę by pokazać jaki on jest wspaniały etc. :;/:

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
@darius
nie widać handicapów, bo ludzie suma sumarum po meczu z Niemcami są ostrożniejsi. Tam to nawet szło spotkać 0:2 po kursach powyżej 5.0...
Napisałem co myślę, nie żeby odkryć Amerykę czy zbierać pochwały.
Ronaldo niech udowodni ze jest zajebisty z Barceloną, czy to nie jest tak, że najlepsi powinni strzelać najlepszym? Nawet jakby nam strzelił hattricka to i tak tylko do tego się aktualnie nadaje, bo nawet (sorry za szczerość) śmieszny Busquets potrafi go powstrzymać.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
kompletnie nie zgadzam się z tymi wszystkimi typami na portugalię, że przyjechali &quot;odbębnić mecz i strzelić polusom kilka bramek, najlepiej tylko i wyłącznie przewrotką, a dodatkowo CR7 strzeli w tym meczu co najmniej 6 goli z czego 4 piętką&quot;. podobno orange sport podało, że portugalczycy będą grali z opaskami na oczach dlatego kurs na zwycięstwo gości jest taki wysoki. bo jednak wysoki jest (w granicach 1,85-1,95). a biorąc pod uwagę nastroje w tym wątku kurs na portugalię powinien oscylować w granicach 1,14-1,18. i dodatkowo ton owych komentarzy świadczy o niezadowoleniu z selekcjonera i około wszystkiego. ok, najlepiej żeby trenerem kadry i prezesem PZPNu został tomaszewski, do tego prezydentem, premierem i papieżem, wtedy ewentualnie mógłby narzekać na samego siebie. dziwię się mediom i komukolwiek kto przytacza słowa tego zdegenerowanego chama i pijaka, który obronił kilka strzałów w jednym meczu w życiu i został w tym kraju niczym p. hołdys autorytetem od wszystkiego. żenujące. w kwestii PZPN nic nie będę mówił bo sądzę, że na temat p. Grzesia i bandy tych wieśniaków każdy zdanie ma podobne.
ale dajcie temu biednemu Smudzie spokój. dziwne, że nikt nie pamiętał i nie wypominał mu braku matury przez ostatnich kilkanaście lat kiedy z powodzeniem prowadził najlepsze kluby w naszej przeciętnej lidze i osiągał realne sukcesy. zresztą co najzabawniejsze co najmniej połowa z tu piszących również jeszcze nie ma matury a w momencie kiedy franz z widzewem grał w LM spadali ciągle z dywanu na podłogę.
smuda orłem nie jest, nie bryluje w mediach, śmiesznie mówi i w sumie nic nie stoi na przeszkodzie, żeby kopnął jeszcze w tej chwili reprezentację w dupę. swój hajs i tak by dostał, a przynajmniej nie musiał by się przejmować komentarzami i atmosferą wokół swojej osoby.
moim zdaniem widać po smudzie, że jest zdeterminowany do tego żeby osiągnąć sukces z tą reprezentacją i z tymi piłkarzami, że ma na to pomysł i go realizuje. reprezentacja gra swoje konsekwentnie nawet w momencie kiedy kompletnie się gra nie układa jak w meczu z włochami. moim zdaniem gra lepiej niż za czasów benhakkera i janasa razem wziętych. na pewno nie gra gorzej. przynajmniej w tej chwili siadając przed TV wiem, że mogę się spodziewać zaangażowania i realizowania pewnej taktyki i ciakawych zagrań. zresztą pierwszy raz od niepamiętnych czasów reprezentacja ma styl i w miarę stabilny skład.
z jednej strony do niebagatelnych rozmiarów rozbuchane oczekiwania, a z drugiej nastrój przed meczem z portugalią taki jak opisałem na początku tego monologu. potencjał piłkarski jaki mamy każdy doskonale wie. smuda nie urodzi nam niestety jedenastu piłkarzy pokroju messiego, ale może z jego konsekwencji i pomysłu urodzi się fajna przygoda dla wszystkich (piłkarzy i kibiców) podczas euro. ogarnijcie się trochę.
co do samego meczu będzie to fajny spektakl, nie twierdzę że wygramy ale myślę, że zagramy dobre zawody i będzie fajne widowisko dla wszystkich. trzeba też pamiętać, że portugalia pomimo ogromnego potencjału to nie jest hiszpania czy holandia (bezsprzecznie dwie najlepsze drużyny narodowe na świecie) to po pierwsze. po drugie z niemcami pokazaliśmy, że się da (tak, tak ktoś napisał, że to była druga reprezentacja niemiec, śmieszne... kogo brakowało z tych którzy akurat byli zdolni do gry, a w gdańsku się nie pojawili? no faktycznie kilku brakowało beckenbauera, bierhoffa, kliensmanna). moim zdaniem zasłużyliśmy w tamtym meczu na zwycięstwo ale i tak należy się cieszyć z wyniku bo postawiliśmy ciężkie warunki drużynie ze światowego topu. nie murowaliśmy bramki tylko zagraliśmy otwartą piłke. po prostu zagraliśmy bardzo dobre spotkanie. co za dziwni ludzie. jeżeli ogramy portugalię 4:0 to nie będzie wielkiej radości tylko znajdzie się milion powodów do lamentu. tomaszewski powie, że to się nie liczy bo smuda dalej nie ma matury, a po za tym powinien być walkower bo grał &quot;przestępca&quot; piszczek i szrot z zagranicy. cenię opinię większości się tutaj wypowiadających i biorę pod uwagę typy, które zamieszczacie, ale niektórych bzdur nie da się czytać.
W Polsce nie zagra Lewandowski więc wygraną mamy z głowy .
Portugalia 2 to prezent o ile wyjdzie podstawowy skład .
Co do Janka nie wiem co masz mu do zarzucenia mówi prawdę a wszyscy mają go gdzieś ... co zrobił Kułakowski czy jak mu tam lecialo i do dzisiaj nic Grzesiowi nie zrobiono przecież to jest chore .
Akurat co do Smudy to mają rację ... zdobył na lewo licencję i do dzisiaj nie zdał matury to nie jest normalne , ale chory kraj to wszystko możliwe . Poczytaj na weszło co ten idiota opowiadał w wywiadzie kompromitacja na każdym kroku .

grabor8 8

grabor8

Użytkownik
bo nawet (sorry za szczerość) śmieszny Busquets potrafi go powstrzymać.
Przepraszam, ale jeżeli tez zawodnik byłby śmieszny, nie byłby jednym z filarów reprezentacji.. radziłbym obejrzeć kilka choćby ostatnich Gran Derby, jaką robotę robił, więc nazywanie takiego gracza ŚMIESZNYM jest naprawdę nie na miejscu;)

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
W sumie ta, źle to ująłem.
Dla mnie jest śmieszny pod względem bycia, nie gry, ale zapomniałem tego podkreślić :p

R 6

rymek1987

Użytkownik
Ja bym jednak pokusił się dzisiaj na Portugalię. Fakt, gracze Franka będą mieć 12stego zawodnika jakim są kibice( ma być komplet). Ale czy to wystarczy? Tak jak mówili tu koledzy, repra Portugalii to skład o klasę(może nie tylko o jedną klasę ;) ) lepszy niż kadra Polski.
Portugalia to drużyna nieporównywalnie lepsza pod względem techniki(ale to chyba wie każdy). Tu żadna taktyka Smudy nie ma prawa się sprawdzić. Bo Polska nie ma kim i czym straszyć. Jedyny atut(hmm..) to ... waleczność. Tyle i aż tyle. Pod względem czysto piłkarskim nie mamy startu do ekip z tamtych części Europy.
Najważniejsza kwestia to to z jakim nastawieniem mentalnym wyjdą Portugalczycy. Jeśli &quot;będzie im się chciało&quot; to będzie po sprawie. Jeśli wyjdą na &quot;luzie&quot; to można szukać światełka w tunelu. Tak sądzę.
Jednak jestem skłonny dać tutaj zwycięstwo Portugalii.
Ps.
Czy Pepe odpali dzisiaj jakąś żenadę?;)

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Kuchcik MU

Ty myślisz chyba, że wszystkie rozumy pozjadałeś... Obejrzyj sobie ostatnie mecze Realu z Barcą i zapewniam Cie że Ronaldo strzelił im juz bramkę i to nie jedną.
Ciągle piszesz o tym meczu z Niemcami... Wygląda to tak jakbyś jedynie raz w życiu wygrał u buka akurat na tym meczu.
Argumentujesz, że co z tego że nie będzie Lewego jak i tak może byc 0:0. Czy Ty nie rozumiesz, że gdyby był Lewy byłaby większa szansa na strzelenie bramki co wiążę sie z większą szansą powodzenia typu: 1X?
Piszesz o dodatkowej motywacji Polaków, o nowo otwartym stadionie, o kibicach, o atmosferze... Zgodzę się, że to może byc argument za... jak i przeciw dla Naszych. Chyba nie muszę mówic o tym, że dodatkowa presja nie zawsze pomaga, a wręcz czasem pląta nóżki i piłka nie klei sie tak, jakby zawodnicy tego chcieli. (To sie tyczy nie tylko piłki nożnej)
Kontynuujesz mówiąc o tym, że Portugalczykom nie będzie sie chciało, że wystawią 2 garnitur itd... To jest jakieś chore rozumowanie.
Gra dla Kadry Narodowej to zaszczyt sam w sobie. Tu nie potrzeba dodatkowej motywacji. Dodatkowo jestem pewien że wyjdzie jak nie najsilniejszy skład Portugalii to prawie optymalny. Dlaczego? Ano dlatego, że zostało 3 miesiące do ME, jest to ostatni termin oficjalny na rozgrywanie takich meczy, trenerzy już powoli mają ułożoną wizję gry i nie bedą skłonni do kombinowani, a raczej do spajania i zgrywania drużyn (piszę w l.mn bo tyczy to sie moim zdaniem wszystkich ekip)

Podsumowując nie lubię jeśli użytkownicy tego forum zamiast konstruktywnej dyskusji wywyższają się i uważaja, że ich typ jest jedyny słuszny i napewno trafny, a nie daj Boże ktoś sie nie zgodzi z tym typem to pojazd i niedowierzanie...

Polska - Portugalia
Typ: 2
Kurs: 1.89
Buk: Betsson

candida 45

candida

Użytkownik
ale dajcie temu biednemu Smudzie spokój. dziwne, że nikt nie pamiętał i nie wypominał mu braku matury przez ostatnich kilkanaście lat kiedy z powodzeniem prowadził najlepsze kluby w naszej przeciętnej lidze i osiągał realne sukcesy. zresztą co najzabawniejsze co najmniej połowa z tu piszących również jeszcze nie ma matury a w momencie kiedy franz z widzewem grał w LM spadali ciągle z dywanu na podłogę.
Nieświadomie jak sądze, przedstawiłeś konkretny kontrargument dla wszystkich którzy chcieliby Smudy bronić. Otóz sekcesów z Widzewem nikt mu nie odbierze, problem w tym że było to 15 lat temu, i piłka nożna od tego czasu wykonała milowy krok, czego nasz selekcjoner zdaje sie nie zauważac, tkwiać wciąz w starych metodach szkolenia. Nie przypadkowo pisze szkolenia, bowiem o ile bycie trenerem jest dla Smudy rzecza codzienna od wielu lat, o tyle posada Selekcjonera go przerosla, sa to dwa rozne stanowiska a kto tego nie rozumie, ten zwyczajnie myli fakty.

przynajmniej w tej chwili siadając przed TV wiem, że mogę się spodziewać zaangażowania i realizowania pewnej taktyki i ciakawych zagrań. zresztą pierwszy raz od niepamiętnych czasów reprezentacja ma styl i w miarę stabilny skład.
To Twoja opinia ktora uprzejmy będę szanować, jednak nijak sie z nią zgodzić nie mogę - zaangażowanie obcokrajowcow i Polaków, rózni się tym, że Ci pierwsi chcą się załapać do kadry na Euro, a drudzy przynajmnije w założeniu, grają dla nas, reszty kraju. Mając do wyboru koniunkturalizm i patryiotyzm, nie mam watpliwosci które z tym określen winno być łączone z reprezentacja.

nie murowaliśmy bramki tylko zagraliśmy otwartą piłke. po prostu zagraliśmy bardzo dobre spotkanie.
Otwartą piłkę zagraliśmy z Hiszpanią. Każdy kolejny mecz to nauka i wniosek, że takiej piłki grać nie mozemy, bo zwyczajnie nie mamy ku temu zawodnikow, a kto tego oczekuje sam przyznaje, ze wynik nie ma znaczenia. Nie bez powodu Smuda cwiczy kontry, otwarta gra z ktorakolwiek z reprezentacji wystepujacych na EURO, bedzie samobojstwem - jestesmy najsłabsi w stawce i tylko my zdajemy sie tego nie zauwazac.

Nie mozna obojetnie przechodzic obok głosow broniocych stylu w jakim prowadzona jest reprezentacja, nie mozna udawać ze brak Boruca to efekt zdrowej selekcji, a mecze z Niemcami i Argentyna były miarodajne, bo nie byly.

Dzisiejszy mecz to jak czesto w przypadku meczow towarzyskich, NO BET. Daleki jestem od opini, jakoby Polska musiala, a portugalia mogła. Opinia publiczna w kazdym kraju na kilka miesiecy przed EURO oczekuje formy i stylu, CR, Nani czy reszta chlopcow z połwysu Iberysjkiego, czyta gazety i jesli tylko nie sa sadomachistycznie rozmilowani w znecaniu sie nad soba, wygraja dzis dla spokoju wokol kady, ktory potrzebny jest dzis kazdej druzynie w tym jakze waznym okresie koncowej selekcji.

Mój typ Polska : Portugalia 2 (1:2)

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Czytam i Cie pojąć nie mogę, bez kitu... dwa razy pomyśl zanim napiszesz, wyjdzie to na dobre, okej?

Ciągle piszesz o tym meczu z Niemcami... Wygląda to tak jakbyś jedynie raz w życiu wygrał u buka akurat na tym meczu.
raz - nie grałem nic w tamtym meczu, pasuje?
dwa - to jest przykład &#39;na dzisiaj&#39; - czyli dość świeży
Presja? Miała nas zjeść w meczu z Niemcami, bo mamy ich kompleks, bo nigdy nie wygraliśmy, a czego innego oczekiwali kibice.
Kontynuujesz mówiąc o tym, że Portugalczykom nie będzie sie chciało, że wystawią 2 garnitur itd... To jest jakieś chore rozumowanie.
jak się w szkole na Polskim spało to potem tak jest. czytanie ze zrozumieniem...
jasno wszyscy wiemy, że Portugalia wystawi najlepszy skład. ja piszę, iż trochę korzystniej byłoby wystawić nie drugi garnitur a zawodników z ławki, bo jak do znudzenia powtórzę - Quaresma kładzie tam połowę, tylko musi grać. On z pewnością obrońcami Polski by pokręcił, a Nani jest strasznie nieregularny.
Podsumowując nie lubię jeśli użytkownicy tego forum zamiast konstruktywnej dyskusji wywyższają się i uważaja, że ich typ jest jedyny słuszny i napewno trafny, a nie daj Boże ktoś sie nie zgodzi z tym typem to pojazd i niedowierzanie...
jak pijesz z tym do mnie - to za cholerę sobie nie przypominam czegoś podobnego. Nigdy nikogo nie pojechałem ze gra odwrotnie, bądź mi się jego typ nie podoba. Nie jestem guru i dobrze o tym wiem.

enriquess 697

enriquess

Farmaceuta
Są na jakimś buku zakłady na kartki na ten mecz?
Myślałem, że bet365 wystawi, ale dalej nic nie ma u nich.
Myślę, że szybcy i zwrotni zawodnicy z Portugalii (szczególnie Nani i Ronaldo) mogą trochę napsuć krwi naszym defensorom. Jako, że to towarzyski dużo kartek się nie spodziewam, ale over 1,5 myślę, że jak najbardziej realny. Na prawej obronie pewnie zagra Piszczek, więc on mógłby sobie poradzić, ale gdy np. zmieni go Wasyl, może już być gorzej. Wasyl to kawał chłopa i siły mu nie ujmuję, ale ze zwrotnością już gorzej, a w takich sytuacjach często ratuje się faulami. Podobnie ma się rzecz z Polańskim. Nie wiadomo co Smuda wymyśli z lewą stroną obrony, na której to zawsze jest problem.

A 85

aksior

Użytkownik
dlaczego wszyscy, włącznie z Premierem typują wynik underowy? ???? premier w tv- przewidział 1:0 dla orłów ????
jakaś nagonka medialna żeby poszła masówka ????
każdy kto choć na sporcie zna się odrobinę, wie że Portugalia to bardzo overowa drużyna. Dla przykładu Europejskie kwalifikacje z Cyprem, Islandią Bośnią i hercegowiną (6:2) pod koniec 2011r. Wczoraj Bośnia strzeliła gola Brazylii gdzie wg mnie w pierwszej połowie grali lepiej od Brazylijczyków. mecze towarzyskie to inna ranga- ale tam też jak popatrzymy w statystyki to najczęściej strzelają 2-3 gole. Trzeba zdac sobie sprawę, że do euro pozostało 100 dni- i to ostatni gwizdek żeby pokazać się trenerom. portugalia musi postraszyć już dzisiaj i pokazać że jest mocnym kandydatem na co najmniej 1/8 w ME. Podejrzewam, że portugalia wyjdzie podstawowym składem, a dopiero w drugiej połowie nastąpią rotacje. piszecie o stadionie kibicach dopingu itp. oraz że to jest otwarcie. i co z tego? jak w drużynie Portugalskiej graja zwodnicy którzy na co dzień grają na wiekszych stadionach o większym ( klubowym) dopingu i dopingu drużyn przeciwnych (antydopingu- jeśli tak to można nazwać?) Kolejny madry w tv mówił że nikt nie będzie gryzł trawy- uważam że Polacy ją będą połykali bez pogryzienia ???? Muszą się pokazać, dla nich to dopiero będzie presja, bo oczekiwania są duże, pełne trybuny, kilku zawodników grzeje w klubach ławy albo gra fatalnie w średnich klubach europejskich. Jedynie Błaszczykowski pokaże klasę i indywidualności nabyte oraz Szczęsny, reszta to przeciętne grajki.Uważacie, ze skoro lewego nie ma w ataku (niby kontuzja) to Polska nie ma szans? wg mnie polska nie ma szans z nim czy bez niego. to że jest gość bramkostrzelny , to nie znaczy że jest jakiś super i nie zastąpiony ???? uważam osobiście że jest słaby- mało dryblingów i słabej jakości, oczytane zwody- jego atutem jest jedynie szybkość i umiejętność odnalezienia się w polu i dołożenia nogi czy głowy ???? natomiast Kuba potrafi ściagnąć 2-3 rywali okiwać ich przetrzymać piłke i podać do partnerów w najmniej oczekiwanych przez rywala momentach - genialny kreator gry jak na polskie warunki. także żaden argument typu otwarcie stadionu, publika, świeża murawa i urzędnicy oglądające mecz pewnie za nasze $ (wątpię by z kieszeni za bilety zapłacili) do mnie nie przemawia. Portugalia zagra swoja piłkę, szybką kombinacyjną i na luzie. nie ukrywajmy że od lat mankamentem polskiej piłki jest obrona. Wolna dziurawa i nie myśląca ???? To doskonały atak Portugalczyków ja dzisiaj zrobi w bambuko i nastrzela bramek. Dlatego proponuje over 2,5 gola. Ja osobiście gram over 3,5 gola, bo spodziewam sie wyniku 1:3 dla Portugalczyków. polska coś ustrzeli ze stałego fragmentu gry lub po genialnym zagraniu Kuby.
nie idźcie na masówkę under 2,5 po kursie mniejszym. Kto czytał &quot;mafię fryzjera&quot; wie że w piłce nie ma przypadku&quot; Nie tylko w polskiej piłce. to jest tylko i wyłącznie biznes ???? A swoja drogą gratuluję tym co stawiaja win Polaków:cool: Optymiści!

S 35

sokker

Użytkownik
Cytat:
Napisał sokker -&gt;
Nieświadomie jak sądze, przedstawiłeś konkretny kontrargument dla wszystkich którzy chcieliby Smudy bronić. Otóz sekcesów z Widzewem nikt mu nie odbierze, problem w tym że było to 15 lat temu, i piłka nożna od tego czasu wykonała milowy krok, czego nasz selekcjoner zdaje sie nie zauważac, tkwiać wciąz w starych metodach szkolenia. Nie przypadkowo pisze szkolenia, bowiem o ile bycie trenerem jest dla Smudy rzecza codzienna od wielu lat, o tyle posada Selekcjonera go przerosla, sa to dwa rozne stanowiska a kto tego nie rozumie, ten zwyczajnie myli fakty.
moim zdaniem również z powodzeniem prowadził Lecha Poznań, mając do dyspozycji co najmniej przeciętny skład. i wydaję mi się, że to ta sama &quot;epoka&quot; futbolowa co obecnie. po za tym napisałem, że ma pomysł na tą reprezentację z takimi piłkarzami jakich ma do dyspozycji...? futbol zrobił milowy krok tzn. że co? w związku z tym, że w tej chwili powinniśmy grać jak barcelona? bo to oni w tej chwili dzielą i rządzą i guardiola wyznacza trendy?
Cytat:
Napisał sokker -&gt;
przynajmniej w tej chwili siadając przed TV wiem, że mogę się spodziewać zaangażowania i realizowania pewnej taktyki i ciakawych zagrań. zresztą pierwszy raz od niepamiętnych czasów reprezentacja ma styl i w miarę stabilny skład.
To Twoja opinia ktora uprzejmy będę szanować, jednak nijak sie z nią zgodzić nie mogę - zaangażowanie obcokrajowcow i Polaków, rózni się tym, że Ci pierwsi chcą się załapać do kadry na Euro, a drudzy przynajmnije w założeniu, grają dla nas, reszty kraju. Mając do wyboru koniunkturalizm i patryiotyzm, nie mam watpliwosci które z tym określen winno być łączone z reprezentacja.
to jest argument? &quot;obcokrajowcy&quot;? patrioci gdzie byliście kiedy dla kadry bramki zdobywał nigeryjczyk, kiedy pewien prezydent naturalizował &quot;no tego, parejrę&quot; na co naciskał zawładnięty rządzą pieniądza uwielbiany swego czasu nad wisłą holenderski staruszek. gdzie był ten lament kiedy bramki strzelał euzebiusz smolarek, który nie umiał mówić po polsku? moim zdaniem obraniak i perquis są na pewno wartością dodaną tej reprezentacji i nie można im odmówić zaangażowania w meczach reprezentacji. to jest wizja smudy, następny selekcjoner kimkolwiek będzie może mieć inne zdanie i powoływać zamiast ww. dwójki np. jakuba wilka i dariusza pietrasiaka. podejrzewam, z całym szacunkiem, grając nawet na 200% swoich możliwości nie daliby kadrze tego co obraniak i perquis. zresztą podejrzewam, że każdy kibicował mistrzowi polski w starciu ze standardem liege. znakomity mistrz polski gdzie w wyjściowym składzie na rewanż jest jeden polak...
Cytat:
Napisał sokker -&gt;
nie murowaliśmy bramki tylko zagraliśmy otwartą piłke. po prostu zagraliśmy bardzo dobre spotkanie.
Otwartą piłkę zagraliśmy z Hiszpanią. Każdy kolejny mecz to nauka i wniosek, że takiej piłki grać nie mozemy, bo zwyczajnie nie mamy ku temu zawodnikow, a kto tego oczekuje sam przyznaje, ze wynik nie ma znaczenia. Nie bez powodu Smuda cwiczy kontry, otwarta gra z ktorakolwiek z reprezentacji wystepujacych na EURO, bedzie samobojstwem - jestesmy najsłabsi w stawce i tylko my zdajemy sie tego nie zauwazac.
co do tego czy jesteśmy najsłabsi w stawce to kwestia dyskusyjna. to zweryfikuje sam turniej. ale czesi, ukraińcy czy grecy raczej do potęg nie należą.

A 861

amigo007

Użytkownik
Ja liczę dzisiaj na grad bramek. Pierwszy mecz na nowym stadionie, może być zachętą do dobrej ofensywnej gry dającej dużo bramek. Mam nadzieję, że polska drużyna nie &quot;zamuruję bramki&quot; i również będzie chciała coś ustrzelić. Dlatego osobiście typuję over 4.5 bramki po kursie 10.0, i mam nadzieję na piękne piłkarskie widowisko ????

robson11 3,3K

robson11

Użytkownik
jak się w szkole na Polskim spało to potem tak jest. czytanie ze zrozumieniem...
jak już coś to piszemy polskim, więc nie wiem kto tu na lekcji naszego ojczystego języka spał ;)
Poza tym, moja opinia o meczu jest taka - nie skreślałbym Polaków i uważam, że nie są na straconej pozycji - kilka lat temu potrafiliśmy ograć Portugalię 2:1 i choć nasza kadra jak i Portugalczyków różniła się znacznie, to obie ekipy były podobnie postrzegane w świecie. Dzisiaj na boisku ujrzymy takie gwiazdy jak CR, Nani, Pep, zgadza się, ale reprezentacja Polski także ma kilka nazwisk, które może nie są aż tak popularne, ale w piłkę grać potrafią. W dodatku gramy u siebie, kibice powinni być dwunastym zawodnikiem, wielu będzie zapierdzielało, żeby jeszcze przekonać do siebie Smudę lub też potwierdzić, że zasługują na powołanie - w Portugalii niekoniecznie, bowiem tam taki CR czy Nani to pewniacy na ME. Ja bym próbował grać X po 3,40 Sportingbet ✅✅ ✅, a dla mniej odważnych polecam over kartkowy - w rep. Polski kilku graczy, którzy lubią łapać karteczki, zaś w portugalskiej kadrze mamy zwierzaka Pepe, więc to samo mówi za siebie.

kwinto 353

kwinto

Użytkownik
W dodatku gramy u siebie, kibice powinni być dwunastym zawodnikiem
Nie przesadzaj z tymi kibicami.Bo jakbym słyszał Szpakowskiego. Na pewno tak jak piszesz chęć pokazania się przed euro, czy pierwszy mecz na stadionie w Warszawie to motywacja dla kopaczy, ale nie żartuj z tymi kibicami, bo dopingiem tego nazwać nie można, odkąd ekipy z całego kraju odpuszczają mecze repry .
Ja od siebie bym dodał, że dzisiaj gramy bez ataku, co jak co ale Jeleń to cień zawodnika, którym był jeszcze niedawno. Inna sprawa, że nie powinno być dla tego zawodnika miejsca w reprezentacji za te unikanie sparingów od jakiegoś czasu, a to z powodu pleców , a to wolał sobie robić zakupy w Paryżu zamiast grać , chyba według Niego niepotrzebne meczyki.
Polska : Portugalia
Gole w minutach 76-90
Typ: Nie padnie żaden gol

@ 1.666

sportingbet

✅

radekh 5

radekh

Użytkownik
Witam,
Ja, sugerując się trochę składem i tym, że pewnie część piłkarzy portugalskich w 2 połowie dostanie &quot;wolne&quot;, liczę na to, że bramki zaczną padać w I połowie meczu. Stąd też mój typ.
I połowa over 0,5

f-by-ferragamo 41

f-by-ferragamo

Użytkownik
Piszesz o dodatkowej motywacji Polaków, o nowo otwartym stadionie, o kibicach, o atmosferze... Zgodzę się, że to może byc argument za... jak i przeciw dla Naszych. Chyba nie muszę mówic o tym, że dodatkowa presja nie zawsze pomaga, a wręcz czasem pląta nóżki i piłka nie klei sie tak, jakby zawodnicy tego chcieli. (
Portugalia to idealna drużyna pod marketing nowego stadionu, pod Euro, wszyscy dostają ekstazy, bo przyjechał CR7, a cała reprezentacja to czołówka. Ostatnio ciągle lamentuje się na temat Smudy i kadry, w dodatku doszło zamieszania ze stadionem, a zatem same utrapienia. Teraz historyczne otwarcie, szansa by odwrócić kota ogonem. Nie tylko Polska może mieć interes, żeby w tym spotkaniu wygrać - a argumentów nie trzeba nadmieniać -, bo Portugalia też... business is business... solidarność związkowa, polityczna ku ogólnonarodowemu sukcesowi. To spotkanie towarzyskie, więc dogadać się to nie zdobycie Mount Everset, a skoro w drużynie mamy Piszczka, specjalistę od &quot;negocjacji&quot; i Franza, a zatem wygrana, a wynik niech idzie w świat

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Ktoś widział gdzieś kursy na posiadanie piłki?
Jak to wyglądało ostatnio w spotkaniu z Włochami? Czytałem, że Smuda zachwycał się pressingiem do 30 minuty, później stracili bramkę. Franc ma taką wizję, gry pressingiem i liczę po cichu, że dzisiaj tak zagrają. Utrzymywanie piłki, a przy stracie stosowanie pressingu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom