Nie ma się co oszukiwać.
Finlandia nie jest reprezentacją, która przynajmniej na papierze powinna nam zagrozić, mamy od nich wiele mocniejszy skład, nawet sklejony z tych rezerwowych zawodników (chociaż w tym przypadku to może już porównywalnie). Spodziewam się, że w ataku zobaczymy dzisiaj Lewego z Teo, i wg mnie jest to dobry wybór, więc może trzeba by spróbować postawić na gola Łukasza? Na pewno opcja do rozważenia. Spodziewam się, że podczas tego meczu Robert będzie miał więcej możliwości jak i sytuacji do strzelenia gola, przeciwnik słabszy od środowego, a obrona to już totalnie bez porównania. Mam nadzieję, że dzisiaj zobaczymy kogoś innego niż Salamona na obronie obok Glika, który wg mnie totalnie nie pasował, więc spodziewam się Pazdana, który w Legii radzi sobie naprawdę dobrze. Trzon drużyny wg mnie powinien zostać, a więc właśnie od samego tyłu Piszczek, Glik, Krycha, Kuba oraz Lewy, którzy wg mnie muszą się zgrywać ze sobą co mecz, aby na EURO pokazać klasę, bo nie oszukujmy się, ale to na nich jest i będzie oparta nasza reprezentacja, a do nich dokleić tych, którzy nie mieli zbyt wielu minut na boisku albo ich całkowity brak z Serbią.
Podczas środowego meczu na pewno wyróżniał się Błaszczykowski, którzy szukał gry, chciał się pokazać, a do tego strzelił jedynego gola w spotkaniu. Myślę, że dzisiaj może być podobnie z tym, że o strzelenie kolejnej bramki będzie na pewno trudno, bo inni zawodnicy mają potencjał, a Kuba w zasadzie jest bardziej do dogrania piłki na Roberta.
Grosicki ostatnio ma możliwość gry w klubie od pierwszych minut, przedłużył kontrakt i jest w zasadzie w dobrej formie, na boiskach we Francji strzela gole, to może i dzisiaj ukuje przeciwko słabej defensywie Finów?
Spodziewam się wygranej naszej reprezentacji, ale mając na uwadze to, że w bramce zobaczymy Boruca oraz Tytonia, to myślę, że i my bramkę stracimy, ale nie więcej, bo w moim przekonaniu przeciwnika nie stać na strzelenie nam tych dwóch bramek, ale jednej? Dlaczego nie? Słały fragment gry, i nasz bramkarz może wyciągać piłkę z siatki, a ze stałymi fragmentami mamy problem co pokazał mecz przeciwko Serbii.
Na obecną chwilę kusi na pewno
gol Grosickiego @4,00 ,
Lewego @1,85 ZWROT, oraz bramki strzelone przez naszych reprezentantów -
powyżej 2,5 gola @2,88 .
Fortuna
Mam nadzieję, że murawa będzie dzisiaj w lepszym stanie niż w Poznaniu, bo to na pewno ułatwi naszej ofensywie strzelanie bramek.