>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Polska - Brazylia 21.09.2014, godz. 20:25 [mecz o 1 miejsce MŚ Polska 2014]

Status
Zamknięty.
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP

POLSKA - BRAZYLIA
2.66 - 1.55 MarathonBet​

Wielki finał MŚ!!!

Polacy w półfinale wygrali 3:1 z Niemcami. Większość spodziewała się pewnie łatwiejszego spotkania. Niemcy walczyli, szarpali, ale i tak można było odnieść wrażenie, że to Polacy dyktują warunki. Trochę męczyli się z własną grą, może pierwszy mecz w tej hali na tym turnieju to spowodował, może już zmęczenie? Ciężko powiedzieć.

Brazylijczycy pokonali 3:2 Francuzów, ale był to bardzo zacięty mecz. Będą w finale faworytami, ale głównie dlatego, że mają ogromne doświadczenie w graniu takich spotkań.

Zapraszam do dyskusji!​

undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
No cóż ja dzisiaj troche żaluje, ze nie zagralem na naszych -1,5, jednak strach przed ich pięciosetówkami zwyciezyl. Nie ma juz tutaj chyba co bawic sie w analizy. Meczów Polaków przewidziec sie nie da, moga przegrywac 0-2 i wyjsc na 3-2 ale i odwrotnie. Jest jeden warunek jezeli mamy zostac MŚ. Winiarski musi zagrac swoj super mecz jak np. z USA. Co jak co ale taktycznie nasz sztab jest mocny. Jak Brazylia wyjdzie z Murilo to Antiga z Blainem cos na to ułożą. Jest okazja dzis wieczorem zarobić i postawić również idąc za głosem serca. Kurs powyzej 2,5 na Polske biore z pocałowaniem ręki i nie straszne mi to, ze Brazylia juz z Nami przegrała i wydaje sie, ze drugi raz nie moze.
Polska 2,8
fortuna

Otrzymane punkty reputacji: +3
bizziss 2,2K

bizziss

Użytkownik
Kurde panowie, czekam na kursy, ale 2, 0+ na
Brasil-1, 5 seta trzeba brać
@1,95 bet365 ⛔ Szacun Panowie i Gratulacje!!!!
Dziś z Niemcami grali padake, wymeczone zwyciewtwo choc może wynik tego nie pokazuje.Szwaby mogly to smialo wygrac...Dodatkowo Brazylijce głodne rewanzu za poprzedni mecz. Jedynie Wlazly ciągnie ten zespół, ale jedną osoba finału nie wygra. ...

Drugi szybki typ
Kto pierwszy zdobędzie 5pkt- Brasil @ 1,85 Ladbrookes ✅

Z tego co pamiętam Nasi przez większość spotkań(z tymi lepszymi) powoli się rozkręcali,dziś powinno być podobnie

undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
A Brazylia to niby kosmos grała? Mysle, ze jakby Konarski zagral dzis w barwach Francji na ataku zamiast dwojki co partoliła to by to trójkolorowi wygrali. Z kolei Gdyby nie jakies dziwne przestoje w grze Polaków to wygralibysmmy to na lajcie 3-0. Niemcy ani razu nie odjechali a My kilka razy mielismy przewagi po 3-5pkt i w momencie przez jakies dziwne rzeczy to traciliśmy. Ten mecz tak wygladał, ze Polska odjezdzała, NIemcy to jakos dochodzili ale to ciagle My mielismy kontrole i wystarczył moment gry na swoim najlepsyzm poziomie i był kolejny odjazd. Trzeba nie dopuścić do momentow dekoncentracji i sprawic, zeby Winiar zagral na 100%

traperek 149

traperek

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka
Spotkanie: Polska - Brazylia
Typ: Polska
Kurs: 2.940
Bukmacher: Pinnacle
Start: 20:25
Już jutro w Katowicach odbędzie się finał MŚ w siatkówce mężczyzn z udziałem polskiej reprezentacji ! Polacy o pierwsze miejsce zagrają z brazylijczykami, którzy w półfinale pokonali francuzów 3:2. Do zagrania takiego typu skusił mnie kurs 2.940, który jest bardzo wysoki jak na finał, dla porównania Betsson wystawił kurs 2.65 a Expect 2.40. Polacy jak grają każdy wie, wg mnie bet jak najbardziej do grania ponieważ pokonaliśmy już brazylię w poprzedniej fazie turnieju 3:2 przy odrobinie szczęścia przed własną publicznością powinniśmy zostać mistrzami świata
Powodzenia !

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Kto w tym meczu wygra to jak rzut monetą, przysłowia mówią nam różne rzeczy. Nic dwa razy się nie zdarza vs. historia lubi się powtarzać. Wczoraj na zwycięstwo w turnieju Polski było w granicach 3,40. Jesteśmy bardziej wypoczęci, do tego nasza reprezentacja jest bardziej przyzwyczajona do gry o 20:25. Takie niuanse mogą zadecydować dzisiaj o zwycięstwie. Hala, kibice, otwarty Polsat, wcześniejsze zwycięstwo nad Brazylią, to czyni nas w tym meczu faworytami. Mecz 50% na 50% szans, nie ma sensu tutaj faworyzować na siłę Brazylię po 1,60 skoro już ich raz pokonaliśmy, a to w jakim stylu jest bez znaczenia, bo to my wygraliśmy i to w pełni zasłużenie.
Co by nie mówić chyba każdy na forum, jak i w całym kraju chciałby wielkiego sukcesu Polaków, jakbym by było bez wątpienia złoto MŚ.

Otrzymane punkty reputacji: +23
eco 388

eco

Użytkownik
Wczoraj Polacy zdobyli srebro, zawodnicy nie mówili tego wprost, ale w wywiadach, zachowaniach pomeczowych ciężko było ukryć radość, że &quot;mamyyyy srebrooo&quot;. Skrajne zmęczenie, którego ja w tv nie widzę, ale o którym mówili w studio eksperci + brak snu.
Przewiduję, że Brazylijczycy wyjdą dziś nastawieniem &quot;Kill &#39;em all&quot;, nie będą brać jeńców. Gwizdy, świsty nie będą dla nich dziś problemem. Przewiduję ogromne problemy w przyjęciu Polaków i przez to gładkie zwycięstwo Brazylii. Boję się, że ze dwa sety zamkną do 15-18.
To co wystawił dziś milenium to jest nieporozumienie. I nie mówię nawet o kursie 1,7 na zwycięstwo, ale o handicap punktowy na poszczególne sety.
Do wyboru, do koloru 1, 2 lub 3 set handicap punktowy (-4.5) kurs 4.5
Brazylia (-4.5) 1 set kurs 4.5
Brazylia (-4.5) 2 set kurs 4.5
Brazylia (-4.5) 3 set kurs 4.5
W meczu kibicujesz Polsce, w wybranym secie Brazylii. Sumienie w miarę czyste.
ps.
Nie wiem czy to wina burzy, czy inni operatorzy kamer, ale reakcje i twarze ludzi w Katowicach w porównaniu z reakcjami i twarzami ludzi w Łodzi jakieś mniej spontaniczne, głupsze i o wiele brzydsze. No ale to pewnie wina tego, że ludzie wczoraj spodziewali się zwycięstwa i już przed zaśnięciem wyobrażali sobie jak fajnie będą podskakiwać, klaskać do kamer. W Łodzi to był spontan, prawdziwa euforia.

Otrzymane punkty reputacji: +2
gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
Brazylia - Polska 2 2.15 Fortuna
Taki kurs to ja biore. Buki raczej sugeruja sie rewanzem ze strony Brazoli no ale dobra wazne ze kurs dobry. Wedlug Mnie to Polska zasluguje na wygrana sami widzicie jak graja na tym turnieju i co pokazali z Brazolami niedawno byly chwile grozy no ale jednak umielismy wyjsc obrona reka. Nawet Bronek Komorowski namowil Solorza na otwarty Polsat wiec jednak musi byc cos na rzeczy i udostepnia to bysmy mogli zobaczyc zwyciestwo Polski. Ja osobiscie nie wiem co sie rozpisac sami to lepiej zrobicie. Poprostu wierze w to ze Uda mi sie znow pokonac Brazoli na naszej Ziemi. ????

anzelmo 518,1K

anzelmo

Użytkownik
21 Sep 2014, 20:25 Volleyball » World » World Championship » Brazil - Poland
Suma punktów - Pierwsze dwa sety✅
Typ: Mniej niż 93,5
1,85
Bwin

Marzenia sie spełniają...wielki finał.Dla mnie 50%50 kwestia psychiki i sil.Dla nas psychika dla nich siły możemy pogdybać... raz ich tu ograliśmy po ich dobrym początku kompletnie sie Latynosi pogubili 1 secie ...Jestem ciekaw jak się zachowa spodek... bo to może mieć znaczenie w późniejszej fazie meczu patrząc na zachowanie gwiazdek z pamiętnego 3-2 . Siły- wczoraj obie ekipy miały trudne boje jakby lepiej pograł na prawym Rouzie to....my ile możemy grac na adrenalinie atmosferze?? wczoraj już byly opary momentami... ile może tak szarpać Wlazły...oby nie było powtórki z Rouzie w roli głównej...imo będzie nerwowo ciekawie liczę na spora ilość błędów...bet fajny bo jeden słabszy set dla kogoś do 18-20 załatwia sprawę nie typujemy kto ma wygrać- nie liczę na 2 sety mega wyrównane a trzeba zdobywać po ok. 22pkt

komos84 182

komos84

Użytkownik
Byłem wczoraj w Spodku na obu półfinałach i powiem tak. Poziom sportowy pierwszego meczu był wyższy. Francja postawiła Brazylii naprawdę trudne warunki mimo to Canarinhos wyszli z potyczki obronną ręką.
Polacy grali wczoraj zrywami. Mieli problemy z niemiecką zagrywką, słabo na przyjęciu wyglądał Mika, kilka dziwnych błędów zrobił Winiarski. Mało graliśmy środkiem, co dziwne, bo gdy już zagraliśmy przez Kłosa lub Nowakowskiego to zazwyczaj kończyło się to punktem. W zasadzie wszystko kończył Wlazły, dla mnie MVP całego turnieju.
Być na półfinale MŚ z udziałem Polski - epickie przeżycie!
Choć na wygraną daje dziś trochę więcej szans Brazylii to nie wyobrażam sobie, że mógłbym dziś zagrać przeciwko Polsce - tak już mam.

T 4,4K

tomek009966

Użytkownik
Polska - Brazylia (2) 1.70
Pewniak jakich mało. Brazylijczycy naszych ogarną na stojąco. Kto oglądał mecz w poprzedniej fazie pomiędzy tymi ekipami sam przyzna mi rację. Brazylijczycy podeszli do tego meczu dość lekceważąco. W pierwszym secie z kilku punktowej przewagi zrobił się remis i Polacy wygrali. Wszystko za sprawą bardzo tragicznej gry fontelesa i vissotto. Nie było na boisku Walace oraz głównego dyrygenta Murillo. W 2 , a zwłaszcza 3 secie to dominacja Brazylii. W czwartym Brazylijczycy prowadzili już 3 punktami i za bardzo uwierzyli w wygraną. Od tego momentu przestali grać i Polacy wygrali. 5 set to zawsze loteria. Następnego dnia Brazylia wyszła z Murillo. Było widać , że zawodnicy byli bardzo skoncentrowani i wręcz zgnietli Rosjan.
Dodatkowego smaczku dodaje fakt , iż przed pierwszym meczem BrazyliaPolska ten mecz był traktowany , raczej jako mecz przyjaźni. Po zajściach w trakcie i po meczu myślę , że Brazylijczycy czują sportową złość i będą dziś chcieli wbić w parkiet Polaków. Było zresztą widać w pierwszym meczu , że jeżeli zaczynali grać Brazylijczycy w ataku to Polacy byli bezbronni.
Myślę , że sam fakt , że to finał i sportowa złość Brazylijczyków spowoduje ,iż dziś Polacy nie nawiążą walki z Brazylią. Lucarelli bardzo dobrze wczoraj wyglądał. Zresztą cały zespół Brazylijski wyglądał dość dobrze. Myślę , że pięciosetowy pojedynek z najlepiej broniącą na tym turnieju Francją nie przynosi im wstydu. Tak mamy szczęście , że Francuzi grali z nami w rezerwowym składzie , bo byłoby naprawdę źle. Widziałem wczorajszy mecz i w obronie Francuzi pokazują demonstracyjne siłę , a co wyrabia libero tej reprezentacji zasługuje na szacunek.
Szybka analiza pozycji.
Rozegranie: Rezende oraz Raphael naprzeciwko Drzyzga oraz Zagmuny – przewaga Brazylii
Libero: Mario naprzeciwko Zatorski : przewaga Polski
Środek: Sidao , Lucas naprzeciwko Nowakowski oraz Kłos: miażdżąca przewaga Brazylii
Atak: Wallace naprzeciwko Wlazły: lekka przewaga Polski (jednak byłbym ostrożny , ponieważ Wallace , jak ma swój dzień jest nie do zatrzymania)
Przyjęcie: Murillo oraz Lucarelli (Fonteles?) naprzeciwko Mika oraz Winiarski: zdecydowana przewaga Brazylii.
Po podliczeniu pozycji wychodzi , że przewagę mają Brazylijczycy.

Otrzymane punkty reputacji: +4
P 2,4K

promark

Użytkownik
Wlazły najwięcej punktów i Polska wygra @ 3.25 STS
Znowu pójdę w ten sam bet co ostatnio. Jeżeli gra ktoś Polaków po @2.2 to już lepiej zagrać powyższy bet z dużo większym kursem. Wiadomo, że gra będzie opierała się na Wlazłym i jeśli wygramy to tylko dzięki jego skuteczności w ataku.
Widziałem tutaj posty chwalące Karola Kłosa, i owszem gra chłopak całkiem nieźle ale we wczorajszym meczu w bloku zagrał naprawdę słabo. Kto oglądał to wie jakie były dziury pomiędzy środkowym a skrzydłowym praktycznie przez cały mecz i Niemcy na spokojnie to wykorzystywali. Zagraliśmy wczoraj naprawdę kiepsko, jeden z najgorszych meczy na całych MŚ. Nie funkcjonowało praktycznie nic (serwis jeszcze całkiem OK), blok jak i przyjęcie były po prostu tragiczne. W dzisiejszym meczu musimy zagrać lepiej bo inaczej Brazylia nas zmiecie 3-0. Kanarki wczoraj też zagrały przeciętnie, na pewno nie było to ich 100%.
Nie ukrywam, że dzisiaj kieruję się bardziej jako patriota w tym meczu, dla lepszego oglądania itp. Polaków na pewno stać na to żeby wygrać, ale zagrywki flotem musimy przyjmować dokładnie a nie tak jak wczoraj szarpanie. Liczę też że więcej pogramy środkiem, bo widać że Nowakowski już gra dużo lepiej i pewniej aniżeli ostatnie jego mecze.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Brazylia -1.5 (2.25) milenium
Ja uważam, że granie na Polaków dzisiaj kompletnie mija się z celem. Ok, każdy Polak chciałby tego złota i ja również cieszyłbym się z niego niesamowicie, ale jaki to ma związek ze stawianiem swoich pieniędzy na drużynę, która ma minimalne argumenty w tym spotkaniu to już zupełnie nie wiem.
Polska w pierwszym meczu z Brazylią cudem wybrnęła z opresji, ale to głównie dzięki fatalnej postawie Brazylijczyków w przyjęciu, którzy w pewnym momencie nie potrafili ogarnąć flota nawet Możdżonka. Było to spowodowane brakiem Murilo, który jest wiruozem w przyjęciu, w ataku nie ma go zupełnie, ale w przyjęciu wrócił na stare dobre tory i to jak przyjmował wczoraj niesamowite petardy Ngapetha robi ogromne wrażenie. Kolejna sprawa to brak Wallace&#39;a w pierwszym meczu, co jednak było sporym osłabieniem, bo Vissotto po momentach świetnej gry, miał momenty dostawania czap pod same nogi.
Dzisiaj będą już i Wallace i Murilo, a szanse Polski są naprawdę małe. Więc jeśli w pierwszym meczu mieliśmy na Brazylie po 1.25, a dziś mamy handi po 2.25 to jest to kompletny absurd i trzeba to grać.
Polacy byliby na pewno o wiele mocniejszym zespołem, gdyby kontuzji w czasie turnieu nie doznał Winiarski. Teraz Winiar gra katastrofę, nie ogarnia najprostszych form flota (musi go zmieniac Kubiak, żeby poprawić przyjęcie ????) a w ataku nie istnieje kompletnie. Gramy z jednym Miką, który jak Brazylia przyciśnie to może się posrać kompletnie i z Kubiakiem, który na tym turnieju każdym swoim kolejnym występem utwierdza mnie w przekonaniu, że jest kompletnie bez formy.
Wlazły to geniusz, gra kosmicznie, nie pierwszy raz w swojej karierze. Ale to tylko jeden zawodnik, to zdecydowanie nie wystarczy, tym bardziej, że Brazylia ma indywidualną odpowiedź w postaci genialnie grającego Lucarelliego + cała reszta brazylijskiego kolektywu, który gra świetnie.
Nie widze tutaj szans dla Polaków, mimo że bardzo chciałbym tego złota to pieniędzy na nas nie postawie, bo mija to się z celem.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Brazylia 1.50⛔

Limit szczęscia chyba sie wyczerpal. Polacy według mnie fizycznie ledwo zipią. Nie wiem co oni łykają ale na pewno po turnieju będą cierpieć żeby się odtruć...Według większości mecz fifty-fifty ale według mnie to Brazylia posiada więcej argumentów...Stawiam na Brazylie.

---

cicha 26

cicha

Użytkownik
Po pierwszym meczu napisałam, że mamy szansę na medal, nawet złoty. Kiedy jak nie teraz, kiedy jak nie tu. I stało się! Piękny mecz otwarcia, mecz godny finału! Pewne zwycięstwo, żadne wypocone pięć setów. Chylę czoła i jestem szczerze dumna. P.S. A teraz poproszę o plusiki ;))

Otrzymane punkty reputacji: +20
zuchman 4,2K

zuchman

Użytkownik
Helena mam zawał!!! ????

Nie ma nic lepszego od meczu Polaków w siatkówkę!
Odleciałem dzisiaj i był to najlepszy odlot w moim życiu!!

Nie spodziewałem się medalu, pewnie jak większość, a tu

DZIĘKUJĘ!!!

*Na pełnej ku**ie nie do pokonania!!! ;)

Otrzymane punkty reputacji: +11
komos84 182

komos84

Użytkownik
BRAWO BRAWO BRAWO POLACY! Może mało merytorycznie, ale mam to w dupie ???? Jestem przeszczęśliwy!!!! Mika którego krytykowałem cały turniej zagrał DOSKONAŁY mecz!

r-baggio 557

r-baggio

Użytkownik
Zdumiewający finał ???? Wielki szacun !!!
Wszystko pięknie wyszło, gdyby nie NAJLEPSZY BLOKUJĄCY MISTRZOSTW - SOLORZ ????
i jeszcze piękne podziękowanie dla niego od Prezydenta. Mistrzowskie posunięcie piarowe, jeśli się chce tracić głowy wyborców. I komentarz, że to medal dla piłkarzy ????

tygrys91 92

tygrys91

Użytkownik
Wypowiedź Komorowskiego z kilkoma błędami, przez chwilę myślałem, że może coś wypił ???? Gratulacje dla naszych, jest sukces ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom