Najlepszy piłkarz OE: Łukasz Garguła(GKS BOT Bełchatów) =>Wybrałem własnie Gargułę ponieważ w dodatku że grał bardzo dobrze w dużym stopniu wypromował on Radosława Matusiaka który został sprzedany do Palermo.Nagrodą za bardzo dobre występy Garguły było powołanie do Kadry w której grał także bardzo dobrze
Największe odkrycie OE(piłkarz):Łukasz Piszczek(Zagłebie Lubin) => zawodnik tylko wypożyczony z Harthy Berlin.W tym sezonie prezentował się wyśmienicie,strzelił w lidze aż 11 goli,warto dodać że ten chłopak ma dopiero 22 lata.Zagłebię chce wykupić Piszczka ale nie bedzie to wcale łatwe ponieważ niemiecki klub żada sporej kwoty za trensfer definitywny
Największe odkrycie w OE(klub):Odra Wodzisław Śląski => wybrałem ten zespół ze względu na rundę wiosenną w której spisywali się imponująco bodajże 11 meczów bez porażki(przerwana passa po przegranej z Legią na własnym boisku),po pierwszej rundzie byli na przed ostatnim miejscu w tabeli OE ale na wiosne spokojnie się utrzymali.Duża w tym zasługa trenera Jacka Zielińskeigo
Najlepszy obcokrajowiec w OE:Joseph Dayo Oshadogan(Widzew Łódź) =>wedłgu mnie popularny ''Józek'' grał napradę wyśmienicie.Do Widzewa przyszedł z trzecioligowej włoskiej Ternany(w przeszłosi grał m.in w AS Monaco).Na początku nikt nie robił dużych nadzieji z tym transferem,ale Józek wszedł w 70 min na boisku w meczu z Bełchatowem wiedziałem że to jest dobry piłkarz.Umie ustawić młodszych kolegów,jest bardzo doświadczony,bardzo trudno jest go przejść w pojedynku 1 na 1.W dodatku piłkarz grając tylko w rundzie wisoennej strzelił dla RTS-u 3 gole
Największe zaskoczenie OE:Słaba postawa Wisły Krakow =>Wisła na konciec rozgyrwał uplasowała się na 8 pozycji,dla mnie to jest śmeich na sali,klub z takim budżetem z najszerszą kadrą w OE zajmuje miejsce w śrdoku tabeli.Po bodajże 60 latach odwieczny rywal Cracovia znajduję się wyżej w tabeli niż ''Biała Gwiazda''.Ciągle zmiany trenerów w taki sposób to nikgdy Wisła nie będzie grała dobrze.
Największe rozczarownie OE:Wisła Płock => Nafciarze opuszczają szeregi Orange
Ekstraklasy.Zespół który sponsorowany jest przez największy koncert paliwowy w kraju spada z ligi.Jeszcze w tamtym sezonie płoccka Wisła reprezentowała nas w Pucharze UEFA(przegrana z ukraińską Odessą).Transfery jakiś słowaków,czechów,słoweńców doprowadziły do spadku z Ekstrlakaly i zwolnienia Jospeha Csaplara
Zaskakujący wynik sezonu OE: 6:1 w meczu Lecha Poznań z Widzewem Łódź => Byłem na tym meczu i muszę powiedziec szczerze nikgdy w życiu nie widziałem tak dziwnego meczu.W pierwszych 10 min Widzew miał 3 badzo dobre okazje do strzelenia gola,po czym w 11min Lech strzela gola na 1:0,Widzwe dalej atakuje strzela bramke na 1:1 poźniej znowu bombarduje bramkę Kotorowskeigo.Na początku drugiej połowy Piotr Kuklis przy wyniku 1:1 nie wykorzystuje sytuacji 1 na 1 z Kotorowskim i od tego momentu Lech nabrał wiatru w żagle strzela gola za golem(w tym 100 bramkę w OE strzela Piotr Reiss)Naprawdę dziwny mecz
Największa głupota OE:Zasady spadków i awansów do OE => Do tej chili nie wiadomo jak to będzie niby wiadomo że spadają z OE dwie drużyny(Pogoń i Wisła P) oraz zdegradowane Arka i Górnik Łęczna,ale te klbuy suię odwołaly i nie wiadomo do końca jak bedzie,w Łecznej bardzo wierzą w Orange Ekstrakalse a w II lidze mają awasnować 4 drużyny(Ruch CHorzów już napewno awansował)blsiko awasnu są także Zagłebie Sosnowiec i Jagielonia Białystok,ale w Polskim Futbolu wszystkie jest możliwe być może spadnie jeszcze GKS Bełchatow :mrgreen:
Jak oceniecie grę swojego klubu w OE:Widzew Łódź=>Przed sezonem wszyscy wzkazywali drużyny Michała Probierza że szybko wrócą do II ligi.Widzew ma i miał najmłodszy zespół i najmłodszego trenera w OE.Nikt pzoa Kibicami Widzewa nie wirzył w utrzymanie tego zespołu.Jednak Widzew to zawsze drużyna z charakterem.Michał Probierz dokonał ciewakwych tranferów na początku każdy się z nich śmiał.Krzysztof Sokalski 20 lat 4 gole w OE Łukasz Broź 22 lata bardzo dobre występy na boku obronny, Matuesz Broź 19 lat uznawany za wielki talent, do tego Piotr Kuklis 21 lat który dobrą grą zapracował na powołanie do kadry U21 tak samo Soklaski ponadto Kuklisem interesuje się Zagłebie Lubin.Dodać jeszcze sprzedaż za 600 tyś ojro Grze(L)aka który w WIdzewie błyszła a w Legii gra jak kaleka,w dodatku że Widzew wydawał na piłkarzy młodych małe pieniądze potrafił też ładnie zarobić