>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Podatek od wygranej u bukmachera

Status
Zamknięty.
M 0

mik10

Użytkownik
Witam serdecznie,
Mam do forumowiczów następujące pytanie:
Dziś zleciłem dwie wypłaty, za wygrane w wysokości około 500zł każda.
Mam takie pytanie: Czy jak otrzymam wpłaty, to czy muszę od tego odprowadzić podatek ? Jeśli tak to jaki ? Czy mogę się czegoś obawiać ?
Proszę o rzetelną odpowiedź.
Z góry dzięki.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Nie nie musisz niczego odprowadzać, żadnego podatku.
Podatek powinno się odprowadzić od wygranej ponad 2000 zł, ale na to też można przymknąć oko.

M 0

mik10

Użytkownik
No dobrze, ale jeśli nie odprowadzę podatku, to czy coś mi grozi ?
W szczególności mam tu na myśli ustawę antyhazardową.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Na pewno coś Ci grozi, ale nie martw się fiskus nie interesuje się drobnymi. Dla nich to czy im wisisz 30 zł to leży. Jakbyś wygrywał na bukmacherce poważne kokosy, które by co miesiąc przekraczały parę tysięcy złotych to wtedy mógłbyś się martwić.
Po pierwsze to nie wezwie Cię fiskus tylko bank w celu wyjaśnienia skąd masz pieniądze. Ale nie martw się nikt o 1000 zł czy o 2000 zł nie będzie Cię ganiał po sądach. Śpij spokojnie.

M 0

mik10

Użytkownik
To znaczy że mój bank może wysłać mi list z zapytaniem skąd mam pieniądze ?
A czy gdybym odprowadził podatek od tej wygranej, to nie musiałbym się obawiać o żadne wzywanie ?
Po prostu chciałbym uniknąć jakichkolwiek problemów.

M 0

mik10

Użytkownik
To znaczy że mój bank może wysłać mi list z zapytaniem skąd mam pieniądze ?
A czy gdybym odprowadził podatek od tej wygranej, to nie musiałbym się obawiać o żadne wzywanie ?
Po prostu chciałbym uniknąć jakichkolwiek problemów.
Bardzo proszę o odpowiedź na moje powyższe pytanie.
Mam jeszcze jedno:
Konto mam na Betssonie, jednakże wpłaty robiłem z innego konta niż moje.
Konkretnie było to konto mojego syna, który ma Izzykonto w MBanku.
Przed zrobieniem pierwszej wpłaty pytałem, czy wpłata może być robiona z innego konta, uzyskałem odpowiedź, że tak, jednak tylko wpłata, wypłata musi być na moje konto.
Oczywiście pieniądze te które wczoraj zleciłem do wypłaty będą przelane na moje konto, jednakże chciałbym się spytać, czy to, że wpłaty były robione z konta mojego syna który nie ukończył jeszcze 18 roku życia może mieć jakiś wpływ ?
Z góry dzięki za odpowiedzi.

M 0

mik10

Użytkownik
No niby tak, jednak zastanawiałem się, czy czasem mogę mieć przez to problem, że mój niepełnoletni syn wpłaca na konto bukmachera kasę a potem wygrane wypłacane są na moje konto. No ale jeśli nie jest to ważne i nie ma z tym problemu to mnie uspokoiłeś ????
Co do tych tematów - czytałem je kilkukrotnie, uwierz mi, i dlatego właśnie założyłem ten temat, gdyż nie wiem czy coś mi grozi. Tak na prawdę z tych tematów nie dowiedziałem się nic, jedynie się wystraszyłem.
Dlatego jeśli ktoś w wielkim skrócie mógłby wyjaśnić mi mniej więcej na czym aktualnie stoimy i co ja mam zrobić w swojej sytuacji byłbym niezmiernie wdzięczny.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Jeśli czytałeś całe tematy... to teraz przeczytaj powiedzmy ostatnie 100-200 postów. Tam znajdziesz najbardziej aktualne informacje.

M 0

mik10

Użytkownik
Przeczytałem, jednakże nie jest to dla mnie do końca zrozumiałe, gdyż tak naprawdę nie wiem, czy ta ustawa weszła w życie, czy nie, wynika z tego, że my chcemy wprowadzić tą ustawę jednak KE się na to nie zgadza.
Jednak mnie chodzi o to, czy to, że wypłaciłem od buka około 1000zł, czy przez to mogę mieć jakiś problem ?

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Kolego... te problemy są tam wszystkie poruszane. Więc albo nie czytałeś wcale tych tematów albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
Skoro są tematy gdzie było to wyjaśnione to nie ma sensu w kolejnym temacie dyskutować o tym samym.
Zamykam temat i odsyłam do wnikliwego czytania wskazanych tematów.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom