:siata: Frosinone K - Piacenza K pierwszy set - Piacenza K @ 1.25
:siata: Düren - Friedrichshafen @ 1.33
AKO 1.66
Stawka 80zł
Hit w Bundeslidze, to pojedynek pomiędzy Düren z Friedrichshafen. Oba te zespoły są sklasyfikowane na czołowych pozycjach w tabeli. Ale to właśnie Frytki są bardziej doświadczonym zespołem, występują przecież w Lidze Mistrzów. Pięć ostatnich meczy wygrali nie tracąc nawet jednego seta. Widać zdecydowany postęp w porównaniu do początku sezonu, gdzie to seriami przegrywali swoje mecze. Zespół Düren jeszcze nie przegrał jeszcze w lidze, ale tak naprawdę w tym sezonie mierzyli się z jednym dobrym zespołem BR Volleys. W dodatku grając z rywalami regularnie tracili sety. Dzisiejszy atut to własna hala,ale nie sądzę, żeby był to przeważający argument. Tym bardziej, że H2H za Frytkami, zaś siatkarze Duren nie wygrali od czterech meczy z nimi, nie zdobywając nawet jednego seta.
Piacenza prezentuje się bardzo dobrze od początku sezonu, mając komplet punktów zajmują pierwsze miejsce w lidze,nie straciła ta ekipa żadnego seta w lidze. Kolejno pokonywali takie zespoły jak Casalmaggiore ,Urbino i Banca di Forli. Te dwa pierwsze zespoły są sklasyfikowane wyżej od Frosinon. Zupełnie inaczej prezentuje się zespół Frosinone, która to ekipa nie zdobyła żadnego punktu jeszcze. A udało im się ugrać zaledwie jednego seta!! Owszem mierzyli się z zespołami, które obecnie znajdują miejsca w górnej części tabeli Bergamo, Conegliano i Ornavasso. A przecież dzisiaj zagrają z jeszcze lepszym zespołem. Są beniaminkiem i gra jak równy z równym z takim zespołami jak Piacenza to za mało.