20:45 Liverpool - AS Roma
Każda drużyna powyżej 1 rzutu rożnego w każdej połowie @ 3.10 zabrakło jednego rzutu rożnego w pierwszej połowie
powyżej 2 bramek,powyżej 3 kartek, powyżej 10 rzutów rożnych @ 3.70
iforbet
Ja dzisiaj spróbuję pograć trochę inaczej. Pierwszy Typ to rzuty rożne. Liverpool wykręca dość niezłą linię rożnych w spotkaniach domowych, ale też zdarza się, że nie mają ich w ogóle. Dziś myślę, że będzie to wyglądać trochę inaczej. Gospodarze będą chcieli rozstrzygnąć losy tego dwumeczu już dziś, ale na pewno nie będzie to takie łatwe jak w spotkaniu z City. Roma pokazała swój charakter w pierwszy spotkaniu z Barceloną jak i w rewanżu. Zespół ten nie będzie miał zamiaru się bronić, a stałe fragmenty gry będą dla nich okazją do zdobycia ważnej bramki na wyjeździe. Dlatego spodziewam się otwartego widowiska, gdzie jedna jak i druga drużyna będą atakować, a co za tym idzie, że rzuty rożne będą się szybko nabijać dla jednych jak i drugich.
Kolejnym typem są bramki, kartki i rzuty rożne o których wspomniałem wyżej. Dziś zapewne emocji jak i sytuacji po których powinny paść gole nie zabraknie. Po jednej stronie świetny w tym sezonie Salah, a po drugiej nieobliczalny Dżeko. Liverpool i Roma to nie tylko Ci dwaj panowie, tu można wymienić po pół składu z każdej drużyn, bowiem każdy z zawodników grających na boisku wnosi coś od siebie do gry zespołu. Jestem zdania, że na tym poziomie goli nie zabraknie, a po obu stronach ma je kto strzelać. Drugim typem w tym zestawieniu są kartki. Sędzią tego pojedynku będzie Niemiec Felix Brych. Sędzia, który w tym sezonie nie schodzi poniżej trzech kartek na mecz jeśli chodzi o europejskie puchary. W obu klubach mamy zawodników, którzy potrafią pokazać swój charakter. Nie chcę napisać, że spodziewam się ostrej gry, ale każdy z zawodników przystępuje do tego spotkania z czystą kartą, a więc w niewygodnej sytuacji będą się ratować faulami. O rzutach rożnych napisałem trochę wyżej. Średnia Liverpoolu w spotkaniach domowych to: 4,4. Roma na wyjeździe nabija ich nie co więcej bo aż: 5,6. Liczę, że obie drużyny nas nie zawiodą, a pierwszy raz zagrane przeze mnie takie kombinacje będą rozliczone wieczorem na plus. Powodzenia!