20:45 Bayern - Real Madryt
BTS + over 2.5 gola @ 1.74
Real Madryt win @ 3.70
over 11.5 rzutów rożnych @ 2.25
powyżej 2 bramek, powyżej 3 kartek, powyżej 10 rzutów rożnych @ 3.00
każda drużyna powyżej 1 rzutu rożnego w każdej połowie @ 2.50
Fortuna/iforbet
Spotkanie na miano finału, tak można nazwać pojedynek Bawarczyków z Królewskimi. Pierwszym typem na to spotkanie są bramki. Bayern wyjdzie na to spotkanie mocno zdeterminowany aby zrewanżować się za półfinałowy pojedynek sprzed roku. Gospodarze z pewnością nie będą się bronić, bo dobrze wiedzą, że korzystny wynik ugrany u siebie przybliży ich do upragnionego finału. Okazji do zdobycia goli tu na pewno nie zabraknie, a forma zawodników jacy wystąpią w tym widowisku napawa mnie tylko optymizmem. Lewandowski cały czas potwierdzą swoja dobrą dyspozycję nawet wchodząc z ławki. Podobnie jest z Mullerem czy Jamesem. Robben i Ribery przechodzą drugą młodość, a obrona również spisuje się nienagannie. Gospodarze dziś bez Neuera
, Comana oraz Vidala.Niestety nadal nie wiadomo czy ujrzymy od początku Alabę oraz Tolisso. Bawarczycy muszą uważać na kontrataki jak i na stałe fragmenty gry ekipy gości. Ronaldo pokazuje, że jest w mega formie, a w każdym spotkaniu co występuje strzela minimum jedną bramkę. W ataku zapewne zagra Benzema, ale jego skuteczność dalej jest słaba. Tu pojawia się przecieki, że od pierwszych minut ma zagrać ktoś z dwójki Asensio/Vazquez. Jednak przypomina mi się spotkanie, gdzie wszyscy narzekali na Benzema, a ten w pamiętnym meczu z Atletico pokazał na co go stać ratując swój zespół!. Ciekaw jestem na kogo postawi Zidane z dwójki Isco/Bale, bowiem
trójka Casemiro, Modrić i Kroos są nie do ruszenia. Obrona również w pełnym zestawieniu, a więc Zidane odpala swoje najlepsze działa. Tu goli nie może zabraknąć.
Drugim typem jest wygrana Realu. Bayern co prawda jak walec miażdży w lidze i wygrywa spotkanie za spotkaniem, ale w meczu z Sevillą nie wyglądali tak dobrze jak w pojedynkach ligowych. Niewiem czy było to spowodowane korzystnym wynikiem z pierwszego meczu, czy była to zasłona dymna na półfinał. Heynckes musi znaleźć jakiś sposób na Królewskich, a przede wszystkim musi odciąć Isco i Ronaldo, bowiem to Ci dwaj panowie są motorem napędowym Realu. Królewscy zostali niedocenieni przez bukmachera i ja to biorę. W weekend goście odpoczywali i oby ten odpoczynek nie wybił ich z rytmu. Real ma patent na wygrywanie z Bayernem i myślę, że tym razem po raz kolejny to potwierdzą. Zidane świetnie rotuje składem i przynosi to oczekiwany efekt w postaci wypoczętych zawodników. Tak jak wspomniałem wyżej, Real jest dalej groźny z kontrataku, a to ze względu na to, że ma szybkie skrzydła i bardzo szybko przedostaje się pod pole karne rywala. Stałe fragmenty gry to również ich atut, bowiem Ramos, Varane,Ronaldo świetnie grają głową. Jestem zdania, że Real jutro to bierze, a wynik ugrany na wyjeździe bardzo przybliży ich do awansu.
Trzecim typem są rzuty rożne. Obie drużyny to maszyny do ich nabijania. Bayern podobnie jak Real, gdy mecz nie idzie po ich myśli są w stanie nabijać rzut rożny za rzutem rożnym. Ciągle są pod bramką rywala i próbują odwrócić losy meczu. Myślę, że linia 12 rożnych jest do pokrycia. Sędzią spotkania będzie Holender Bjorn Kuipers, który również ma fajną średnią kartek czterech na mecz. Podobnie jak wczoraj dziś również liczę na świetne widowisko, które na długo zostanie nam w pamięci!