>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

PLK 2025/26 (typy, analizy, komentarze)

A 18,1K

asot33

Użytkownik
Czarni Slupsk - Lublin 1 1.85 Fortuna, 1.83 Superbet, 1.82 STS, 1.81 Betfan, 1.77 betclick 5/10 [

Dla mnie goście łapią dołek formy, małe przemęczenie, cudem wygrany superpuchar, później 22-oma w plecy z Legia, 1-dnym win w Krosnie gdzie wczoraj Torun odrobił 19-pkt straty, wygrali u siebie z Bosnia 10-oma w pucharach, no i slaba gra i po OT wygrana u siebie z Toruniem, i spora wpadka w Bułgarii w czwartek. Grają praktycznie jedną piątką i gra opiera się na himerycznym i młodym Hawkinisie co ma więcej strat niż asyst.

Słupsk na swoich koszach zawsze był mocny, zaczęli tragicznie w Dąbrowie ale potem pełna rehabilitacja u siebie ze Szczecinem, W warszawie mocno w plecy ale na słabej skuteczności.

Dzisiaj czuję większe zmęczenie u gości, a żeby w Słupsku wygrywać trzeba mieć formę. Jeśli Słupsk wygra deskę powinien easy wziąźć mecz.

===
Co do Śląska spadki ok, ale czemu na tym forum zawsze dominują wyceny 50/50? Czy sam Djordjevic daje 17% procent z kursów na win? kurs 3, a kurs 2.. Chyba nie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +866
czoker 251,9K

czoker

Użytkownik
Czarni Slupsk - Start Lublin
Typ: Lublin Pinnacle 2,02 / Lvbet 1,98 / betclic bez podatku 1,87 / stawka 5/10

Z własnych źródeł wiem, że Czarni będą dziś bez Francisa Okoro. Nie jest on kluczowym graczem w ataku (średnio 4 punkty i 7,7 zbiórek), ale był bardzo przydatny w obronie i na obu tablicach, zwłaszcza w jedynym wygranym meczu ze Szczecinem.
Teraz pod koszem pozostał tylko Tomczak, który jest niewielki (~2 m), a na pozycji PF w drużynie Słupska powstała duża luka, ponieważ Nowakowski nigdy nie był dobrym obrońcą (a ma 37 lat). Etou jest jednym z najgorszych obcokrajowców w polskiej lidze (średnio dosłownie 1 punkt na mecz w ciągu 15 minut).
Musial gra bardzo słabo w tym sezonie, więc pozostało tylko 7 graczy do rotacji. Czy powinni być faworytami w tym meczu?
Moim zdaniem nawet w pełnym składzie NIE.

Lublin ma solidnych obcokrajowców – gwiazdę Macka (a Słupsk nie ma nikogo, kto mógłby go zatrzymać w ataku), Ford i Wright grają bardzo dobrze, jedynym problemem jest szalony rozgrywający, który potrafi grać świetnie, ale potrafi też zagrać fatalnie – Hawkins.
Jeśli dzisiaj zagra chociaz przeciętnie, myślę, że Lublin wygra ten mecz z łatwością.

Wszystko powyżej kursu 1,70 na zwycięstwo Lublina jest WARTOŚCIOWE.

edit. do kolegi wyzej - tego typu rozkminy trzeba zaczac od tego czy kurs wystawiony przez bukmachera jest ok. Moim zdaniem wyjściowe 4 w stsie na pewno nie było :) Czy 3 było ok? Wydaje mi się, ze dalej nie. Czy bez Djordevicia Śląsk wygrałby w Gliwicach?:) Mam pewne wątpliwości.

Ostatnia edycja:
Z 112,2K

zwierzakus

Użytkownik
Czarni Slupsk - Lublin 1 1.85 Fortuna, 1.83 Superbet, 1.82 STS, 1.81 Betfan, 1.77 betclick 5/10

Dla mnie goście łapią dołek formy, małe przemęczenie, cudem wygrany superpuchar, później 22-oma w plecy z Legia, 1-dnym win w Krosnie gdzie wczoraj Torun odrobił 19-pkt straty, wygrali u siebie z Bosnia 10-oma w pucharach, no i slaba gra i po OT wygrana u siebie z Toruniem, i spora wpadka w Bułgarii w czwartek. Grają praktycznie jedną piątką i gra opiera się na himerycznym i młodym Hawkinisie co ma więcej strat niż asyst.

Słupsk na swoich koszach zawsze był mocny, zaczęli tragicznie w Dąbrowie ale potem pełna rehabilitacja u siebie ze Szczecinem, W warszawie mocno w plecy ale na słabej skuteczności.

Dzisiaj czuję większe zmęczenie u gości, a żeby w Słupsku wygrywać trzeba mieć formę. Jeśli Słupsk wygra deskę powinien easy wziąźć mecz.

===
Co do Śląska spadki ok, ale czemu na tym forum zawsze dominują wyceny 50/50? Czy sam Djordjevic daje 17% procent z kursów na win? kurs 3, a kurs 2.. Chyba nie.
Odniosę się do śląska- mecz 50/50 bo Śląsk gra w domu no i zawsze zadam pytanie, na jakiej pozycji Śląsk ma przewagę(oprócz trenera) Szczerze jedyną przewagą to była na C z djordjevicem-bez niego zostaje bardzo słaby Colman. Poza tym nigdzie nie ma kursu 2,0 na arkę nawet teraz. Kurs na arkę jest po prostu bardzo mocno przeszacowany i tyle ale domu nikt normalny nie stawia. Osobiście dla mnie są nawet delikatnym faworytem.

A 18,1K

asot33

Użytkownik
Okoro niewątpliwa strata i ten mój teraz oceniam słabiej 3/10, ale nie dalej żeby Lublin wyceniać na faworyta, Okoro gdyby był lepszy grałby więcej minut niż Tomczak. + - z nimi (+Skele, Duffy, Nowakowski) maja zbliżone (+21.5 vs +21.3) ale w kolejnych dodatnich zestawieniach już Okoro nie ma. Słupsk u siebie w sezonie poprzednim miał największe ratio 1.1 zdobytych do straconych ze wszystkich mimo bilansu 9-6. Hala w Słupsku była zawsze tak jak w Wałbrzychu twierdzą. Nawet zagraniczni zawodnicy Kinga byli zdziwieni i stłamszeni bo w sparingach z nimi mieli 2-0 i przyjechali tam na pewniaka.

Lublin na razie:

- nie pokrył plusowego handi w Warszawie
- nie pokrył minusowego handi w Krośnie
- pokrył u siebie minusowe handi z Bosnia
- nie pokrył minusowego handi z Toruniem
- nie pokrył minusowego handi w Bułgarii

==============
Co do Arki sam pograłem, czepiam się tylko wycen 50/50, które tu się pojawiają nagminnie. Porównywane są drużyny na papierach i potem są wyceny 50/50. Ok tylko 50/50 jakby grali na neutralnym parkiecie. Przewaga swojego parkietu jest zawsze wliczana w handicap.

Otrzymane punkty reputacji: +118
C 14,2K

cichybob

Użytkownik
Szkoda, że Was nie posłuchałem, tylko znawcy co "prezenty" w kosmosie rozdaje XD
Tak jak uważam, że pisanie o prezentach jest niepotrzebne, to nie ma nic bardziej żałosnego niż kwik gościa co zagrał coś na własną odpowiedzialność. Mecz zresztą się nawet jeszcze nie skończył. Ogarnij się chłopak.

A 18,1K

asot33

Użytkownik
Przestańcie tu spamować komentarzami, w szczególności w trakcie meczu.

Legia - Ostrów 2 +14.5 1.85 2/10 STS, superbet

Legia sprytnie rotuje składem przy wyższym prowadzeniu mając słusznie na uwadze grę także w pucharach, ale Q4 z Toruniem dostali 8, a z Slupskiem 13.

Myślę jakby prowadzenie po Q3 domykało sie na max 17 to Ostrów na rozluźnieniu Q4 powinien przejąć i te +14.5 pokryć.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1302
G 17,1K

gelutbg

Użytkownik
Anwil - King, over 164,5, 1.42 chyba nie trzeba przedstawiać zawodników, oba zespoły posiadają strzelców, spodziewam się szybkiego grania. Ta linia powinna być spokojnie zrobiona. Mam nadzieję że Slaughter w końcu odpali.

Trefl - Górnik, spodziewam się zwycięstwa gospodarzy, Górnik owszem 3-0, ale już ostatnio wygrana na farcie z przeciętnymi Dzikami. Na wyjeździe to nie jest drużyna która może zagrozić Treflowi, którego się fajnie ogląda, Witlinski i Kacinas robią świetną robotę, bezpieczne hd -6,5 do wzięcia po 1.65 myślę że Górnik będzie chciał ten mecz sprowadzić do błota dlatego under 165,5 pkt 1.85

Zastal - Dąbrowa, no bet, chętnie posłucham innym, jeśli miałbym cokolwiek to minimalne zwycięstwo Zastalu po dogrywce

GTK - Dziki, z rotacji GTK wypada Delaire, z drugiej strony Dziki i fatalne staty za 3 pkt, niby chcą grać szybko ale widać jeszcze chaos w grze i potrzeba czasu aby te klocki się ułożyły, stawiam tutaj under 162,5 1.88, raczej Dziki to wygrają i pewnie dostosują się do stylu a tak naprawdę jego braku u gospodarzy

movieplk 514,2K

movieplk

Znawca - Polska Koszykówka
26/10/2025 20:00 CET
GTK Gliwice - Dziki Warszawa powyżej 163.5
1.95 (STS)/1.90 (Superbet)/1.87 (Fuksiarz)
5/10

Spodziewam się tutaj luźnego meczu, gdzie nie będzie grania koszyczków i jakichś długich akcji tylko pójścia piecem i jak najszybszego przedostawania się pod kosz przeciwnika. Myślę, że tutaj będzie wysokie tempo i duża ilość rzutów. W zasadzie to będzie pojedynek USA graczy, gdzie inni powinni odegrać marginalne role i dla mnie linia jest niska przy warunkach jakich spodziewam się w tym meczu i tego, że obrona będzie tutaj na niskim poziomie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +683
czoker 251,9K

czoker

Użytkownik
Dąbrowa bez Luthera Muhammada (srednio 32 minuty i 17,3 pkt)
Myślę, że Mks może wygrać i bez niego i ciekawszy będzie ten bet:

D. Bonner over 10,5 pkt Fuksiarz 1,7 / totalbet 1,78 / etoto 1,72 stawka 4/10 16 punktów, 36 minut na boisku
Superbet over 11,5 1,92 2/10
Superbet over 13,5 2,52 1/10

Myślę, ze Bonner wskoczy do s5 i na pewno zagra więcej minut niz do tej pory (średnio ponad 20, pewnie będzie blizej 30). Ktoś musi przejąć rzuty Luthera i to będzie głównie on i Garcia.
Linia jak najbardziej do pokrycia, srednia punktowa do tej pory 10,3 :)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2315
Do góry Bottom