>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PLK 2025/26 (typy, analizy, komentarze)

deepred 1,7M

deepred

Moderator
Członek Załogi
W tym temacie podajemy typy, wymieniamy się przemyśleniami na temat najwyższej klasy rozgrywkowej w Polsce w nadchodzącym sezonie. Zachęcam do dyskusji i jednocześnie informuję, że jakiekolwiek obelgi, podśmiechujki i wyszydzanie innych użytkowników będą odpowiednio nagradzane.

Z 105,5K

zwierzakus

Użytkownik
Kurs na Górnik z księżyca. Nie mam czasu się rozpisywać ale Start z tym składem to będzie walka o play-offy, mniejszy budżet, Kamiński ma talent doceyszukiwania tanich obco ale nic dwa razy się nie zdarza. Z tej grupy to tylko Travis Mack będzie trzymać poziom. Pomijam smród finansowy jaki się ciągnie po poprzednim sezonie.

Górnik ma naprawdę ciekawy skład, Zostawili Ile Smitha postawili na znanych w płk dobrych obco i mają niezłych Polaków. Oczywiście 1 mecz, w starcie wszyscy nowi ale koło takiego kursu na lepszy na papierze górnik nie da się przejść obojętnie.

Górnik Wałbrzych 2,05 (Superpuchar)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +128
G 14,6K

gelutbg

Użytkownik
1.82 w STS na Trefl? Po obejrzeniu wczorajszych półfinałów spodziewałem się czegoś w granicy 1.4. Trefl wczoraj wyglądał dobrze i jeśli zagrają podobnie to wezmą.

S 7,5K

sudo

Użytkownik
Trefl -10.5 @4.40 w sts

bierzcie i jedzcie z tego wszyscy. Ten Lublin nie jest tak dobry jak buki oceniają :D
Oglądałem to szambo,moim
zdaniem puchary te są robione pod buka i dorobienie zawodników czy to kobiety,czy mężczyźni to wszystko wbrew potencjałom,dla mnie cyrk totalny.Normalnie ten typ powinien wejść,lublin bez kasy,skonfliktowany z bylymi zawodnikami i rozgrywa jak chce druzyne top3,chore

Z 105,5K

zwierzakus

Użytkownik
Dla kogoś kto szuka value-MKS bez najlepszego zawodnika który dostał w papę podczas imprezy w dąbrowie i powrót za wiele tygodni. Czarni mnie nie przekonują ale buki na razie śpią i tego nie uwzględniają. JA biorę bo Green to akurat naprawdę był top 2 a raczej top 1 w Mksie a polska rotacja tam to żarty. Do meczu kursy będą 50/50 a pewnie finalnie spadną na jakieś 1,75 na gości.

Czarni Słupsk 2,35

Z 105,5K

zwierzakus

Użytkownik
Jak zagrał Górnik ze Startem wiadomo,ale sam Adamczyk mówił że nie mieli możliwości treningu 5 vs 5 w domyśle mówiąc że porażka to żadne zaskoczenie.

Zastal do dzisiejszego meczu przystąpi tylko z 4 obco(Garrison nie zagra) a w dodatku Rakicevic ma uraz i jest mocno quest-więc możliwe że będą z 3 obco. Sam Miloszewski zresztą mówi że w Zastalu będzie chciał odbudowywać Polaków. Będą groźni ale nie teraz.

Jak pisałem, Górnik obco ma naprawdę dobrych i sprawdzonych w plk i ma ich na start 6. Value ewidentne na gości.

Górnik Wałbrzych 2,0

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3489
czoker 246,3K

czoker

Użytkownik
Witam Kolegow w nowym sezonie.

Z zwierzakus uprzedził mnie jeśli chodzi o argumenty na ten mecz, myślę bardzo podobnie.
Dodatkowo nie chcę mi się wierzyć, ze od pierwszej kolejki Mazurczak wskoczy na swój poziom Mvp z Kinga.
3 obco vs 6 obco w tym meczu to dla mnie wystarczający argument, fair kurs na Wałbrzych to jakieś 1,5 w tym meczu :)

Typ: Górnik -3,5, kurs 2,50 eFortuna stawka 7/10 79:86

Powodzenia!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2831
P 24,2K

paptyd

Użytkownik
Zdecydowanie dzisiaj górnik, chociaż nowa drużyna Zastalu wygląda obiecująco.

Otrzymane punkty reputacji: +175
jozzy22 937,8K

jozzy22

Użytkownik
Informacyjnie jeśli ktoś nie wie mecze dostępne na YouTubie Orlen Basket Ligi
Już dziś so oglądnięcia Zastal - Górnik

Otrzymane punkty reputacji: +755
movieplk 507,7K

movieplk

Znawca - Polska Koszykówka
04/10/2025 17:30 CET
Trefl Sopot - Śląsk Wrocław (powyżej 82.5)
1.85 (Superbet/STS)/1.83 (ETOTO)
5/10

Drużyna Śląska ma zbudowany skład do biegania, a zawodnicy typu Sanona czy Nizioła najlepiej czują się w szybkim graniu i atakowaniu, kiedy nie ma jeszcze całej obrony. Trefl względem poprzedniego sezonu powinien grać szybciej, ale w sparingach i meczu finałowym Superpucharu z Lublinem pokazywali, że mają chwiejną formę. Dlatego wolę zagrać punkty samego Śląska, który powinien grać tutaj podobnie do meczu z Neptunasem i liczę, że rzucą 85 lub więcej.

04/10/2025 20:00 CET
Miasto Szkła Krosno - Dziki Warszawa powyżej 161.5
1.85 (STS/ETOTO)/1.80 (Superbet)
7.5/10

Spodziewam się tutaj spotkania, w którym Dziki ruszą piecem i po prostu samym tempem nawet przy słabej skuteczności ta linia zostanie zrobiona. Krosno to nie jest taka defensywa, żeby Dziki miały problem z jej przełamaniem i zapewne też będą biegać. Myślę, że to będzie luźny mecz taktycznie z masą rzutów i bardzo szybkim tempem i jestem zdziwiony taką linią dlatego podwyższyłem stawkę na ten zakład, bo spodziewałem się linii o wiele wyższej.

B 47,2K

bunio

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Witam Kolegow w nowym sezonie.

Z zwierzakus uprzedził mnie jeśli chodzi o argumenty na ten mecz, myślę bardzo podobnie.
Dodatkowo nie chcę mi się wierzyć, ze od pierwszej kolejki Mazurczak wskoczy na swój poziom Mvp z Kinga.
3 obco vs 6 obco w tym meczu to dla mnie wystarczający argument, fair kurs na Wałbrzych to jakieś 1,5 w tym meczu :)

Typ: Górnik -3,5, kurs 2,50 eFortuna stawka 7/10 79:86

Powodzenia!
fortuna liczy wygrane po dogrywce? jakie buki jeszcze tak licza, bo o tym nie wiedzialem?

Z 1,4M
Dyscyplina Piłka nożna, Niemcy, Bundesliga
Godzina: 15:00
Spotkanie: MKS Dąbrowa Górnicza - Czarni Słupsk razem z dogrywką
Typ: over 160,5 pkt
Kurs: 1,81
Bukmacher: Fortuna
Analiza: Sezon w Orlen Basket Lidze dopiero się zaczyna i forma drużyn jest wielką niewiadomą. To na pewno będzie bardzo wyrównany i zacięty mecz ponieważ koszykarze obu dr5użyn prezentują bardzo podobny poziom i trudno jest tutaj przewidzieć który zespół ostatecznie wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku.Całkiem możliwe że w regulaminowym czasie gry padnie tutaj wynik remisowy i w celu wyłonienia zwycięzcy tego spotkania potrzebna będzie do rozegrania dzisiaj dogrywka.Oba zespoły bardzo dobrze rzucają z dalszej odległości za 3 punkty i robią to bardzo często i tym razem zapewne będzie podobnie i padnie wysoki wynik punktowy tego meczu.

Z 105,5K

zwierzakus

Użytkownik

Dyscyplina Piłka nożna, Niemcy, Bundesliga
Godzina: 15:00
Spotkanie: MKS Dąbrowa Górnicza - Czarni Słupsk razem z dogrywką
Typ: over 160,5 pkt
Kurs: 1,81
Bukmacher: Fortuna
Analiza: Sezon w Orlen Basket Lidze dopiero się zaczyna i forma drużyn jest wielką niewiadomą. To na pewno będzie bardzo wyrównany i zacięty mecz ponieważ koszykarze obu dr5użyn prezentują bardzo podobny poziom i trudno jest tutaj przewidzieć który zespół ostatecznie wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku.Całkiem możliwe że w regulaminowym czasie gry padnie tutaj wynik remisowy i w celu wyłonienia zwycięzcy tego spotkania potrzebna będzie do rozegrania dzisiaj dogrywka.Oba zespoły bardzo dobrze rzucają z dalszej odległości za 3 punkty i robią to bardzo często i tym razem zapewne będzie podobnie i padnie wysoki wynik punktowy tego meczu.
„Oba zespoły bardzo dobrze rzucają z dalszej odległości za 3 punkty i robią to bardzo dobrze”

Mogę wiedzieć skąd ta teza zwłaszcza w kontekście Czarnych?

H 60,1K

halacik96

Użytkownik

A to żadna tajemnica. Teza tego "typera" bierze się z formatu kopiuj - wklej analizę przy czym zmień tylko nazwę drużyny. U niego nawet babki z Kambodży potrafią szybko i celnie rzucać za trzy jeśli wymaga tego analiza.

Otrzymane punkty reputacji: +249
Do góry Bottom