>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PLK 2024/25 (typy, analizy, komentarze)

movieplk 409K

movieplk

Znawca - Polska Koszykówka
20/10/2024 12:45 CET
Zastal Zielona Gora - Legia Warszawa over 162.5
1.90 (STS)/1.88 (Fortuna)/1.82 (Fuksiarz-Stanowski)
5/10

Spodziewam się tutaj ofensywnego meczu. Zastal dotychczas zagrał dwa razy fatalnie w ataku i dziś spodziewam się poprawy w tej sprawie. Legia to dla mnie ofensywna ekipa, która ma miękkie czwórki bardziej skupione na ataku Silins i Grudziński.

20/10/2024 19:30 CET
Spojnia Stargard (over 81.5) - Stal Ostrow
1.85 (STS)/1.81 (Fortuna)
*Fuksiarz-Stanowski nie ma na to zakładu.
5/10

Spójnia na tle PLK jest bardzo mocna fizycznie i myślę, że dziś pod koszem Gordon będzie mielił ofensywne zbiórki i przeciwnika zbierając po niecelnych trójkach Spójni. Spodziewam się też najlepszego ofensywnie spotkania tej ekipy w sezonie, bo dotychczas mieli ciężkich przeciwników z dobrą defensywą jak Oradea czy Trefl, co można przerzucić z gry komputerowej z poziomu hard na easy w przypadku Stali Ostrów, która ma miękkich podkoszowych i niezbyt fizycznego PG, którego Cooper powinien dominować.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3204
G 14,3K

gelutbg

Użytkownik
GTK - Start, under 172,5 dużo gorzkich komentarzy po meczach Startu, podkreślany jest brak konsekwencji w obronie a tak naprawdę jej braku, średnio tracą w granicach 90 pkt, mam nadzieję że Kamiński wstrząśnie tą drużynę i zobaczymy walecznych gości, linia dość wysoka dlatego idę w under, w dodatku szedłbym w dodatnie handi gości, nie czuję 3 zwycięstwa Gliwic u siebie, prześlizgnęli się w MKS ostatnio, dziś dobry mecz na przełamanie Startu, +3,5 pkt

Otrzymane punkty reputacji: +116
luczi 5,7K

luczi

Użytkownik
Trefl -11.5
1.9 Betclic

Znów przeciw Stali, może tym razem także zagrają na nosie 😀nie widzę argumentów na top3 ligi jakim jest Trefl, jeszcze podrażnieni porażka w pucharach, u siebie… Tabak nie odpuści.

Otrzymane punkty reputacji: +1027
movieplk 409K

movieplk

26/10/2024 15:30 CET
Toruń - Czarni Słupsk over 163.5
1.97 (Fuksiarz-Stanowski)/1.87 (Fortuna/1.85 (STS)
5/10

Spodziewam się tutaj bardzo szybkiego tempa. Myles i Ertel to koszykarze, którzy głównie chcą iść w linii prostej na kosz w szybkim tempie, a nie grać długie zagrywki z bieganiem po zasłonach. Czarni mają kieszonkowego Jacksona, który powinien się rewanżować i również grać przez to szybciej, bo dotychczas mulili granie w stylu ich trenera Mantasa i wszystko przegrywali, a Jackson najlepiej sprawdza się w warunkach szybkiego biegania, a nie mulenia. Myślę, że to będzie naparzanka i bieganina w dwie strony, w której under może spowodować tylko fatalne rzucanie za trzy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3944
A 442,8K

adams235

Znawca - Żużel
Ja liczę że Czarni zaskoczą od początku i mając fatalny bilans powalczą o wygraną ale stawiam na ich dobry początek
Czarni 1 kwarta over 20.5 kurs 1.85 Fortuna
Oprócz tego spróbuję
Vene over 11.5 kurs 1.85 Fortuna
Ertel under 24.5 kurs 1.58 Superbet
Mniejsze minuty Egnera który zagra z kontuzją nosa ,spowoduje że Vene musi zagrać pod 35 min jeśli nie będzie kłopotów z faulami
Ertel świetny początek ale linia 24.5 jest mega wysoka jak na warunki PLK

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3565
A 442,8K

adams235

Znawca - Żużel
Jeśli w Arce nie ma żadnych kontuzji to dla mnie +9.5 na Arkę po kursie 1.47 do gry i tak też zagrałem
Oprócz tego win Legii kurs 1.58 Fortuna
Wydaje mi się że jednak więcej jakości po stronie Legii a Dziki graja ponad stan
Myślę że w Dąbrowie padnie też over więc niska linie sobie dobiorę do dubla napewno ,tak to po krotce widzę...Arka najbardziej nie obliczalny zespół choć z tak grającym Kolendą myślę że mogą nawet powalczyć o wygraną lub niższy handi....

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1078
movieplk 409K

movieplk

27/10/2024 15:30 CET
Anwil Wloclawek - Spojnia Stargard over 159.5
1.86 (Fortuna/ETOTO)/1.85 (STS)/1.80 (Fuksiarz-Stanowski)
5/10

Oba zespoły grały w tygodniu w FIBA Europe Cup. Oznacza to, że nie będzie żadnych innych taktyk, a oba zespoły będą grać to samo. Anwil ma najlepszą ofensywę w lidze. Luke Nelson to wysoki poziom na warunkach PLK i potrafi kreować ofensywę na szybkim tempie, a drużyna też nie ma żadnych powolnych kloców i przez to grają szybkim tempem. Spójnia wygląda świetnie defensywnie, ale też ekipy, z którymi się mierzy w FIBA Europe Cup jest daleki od topowego, a ostatni przeciwnik w PLK Stal Ostrów to o wiele niższy poziom ofensywy.

Linia jest niska na warunki PLK i mimo świetnych defensyw myślę, że przerzucą ją przez jakość ofensywną zawodników.

27/10/2024 19:30 CET
MKS Dąbrowa Górnicza - Arka Gdynia (over 82.5)
1.90 (STS)/1.87(Fortuna)/1.60 (ETOTO)
5/10
*Fuksiarz-Stanowski nie ma tego zakładu w ofercie.

Tutaj jest ciekawa sytuacja, bo w miarę orientuję się, kto ile zarabia w lidze i mamy zespół o wiele bogatszy na początku sezonu jako mocnego underdoga, czyli Arkę. Kolenda i Garbacz we dwóch wg mnie zarabiają więcej, niż cały Polski roster MKS Dąbrowy. Gracze zagraniczni MKS - Hook mega niewypał, Cowels pogoniony z Legii i już mocny zjazd w karierze, Prince Ali największe rozczarowanie i niewypał Afrykańskiej Ligi Mistrzów 2023/24. Zostają Boum i Markusson. Szczególnie strzałem 10/10 jest Markusson, ale też przeciwnicy z meczu na mecz łapią się o co z nim chodzi i MKS wrzuca przeciwnika na pół dychę.

Arka powinna dziś piłować ile się da tempo, żeby dwie wieże (Markusson i Łapeta) z MKSu nie miały siły. Łapeta po kilku minutach biegania nie ma sił i padnie. Arka potrafi grać up-tempo i w końcu jako pierwsza drużyna w tym sezonie powinno to wykorzystać i tępić tym MKS.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +948
M 24,2K

marekp67

Użytkownik
Jeśli w Arce nie ma żadnych kontuzji to dla mnie +9.5 na Arkę po kursie 1.47 do gry i tak też zagrałem
Oprócz tego win Legii kurs 1.58 Fortuna
Wydaje mi się że jednak więcej jakości po stronie Legii a Dziki graja ponad stan
Myślę że w Dąbrowie padnie też over więc niska linie sobie dobiorę do
Podzielam opinię. Wczoraj zagrałem Arkę +8,5@1,56 w Fortunie. Czas pokaże. 100-93

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +893
Z 64,9K

zwierzakus

Użytkownik
Generalnie kursy na Arkę są z kosmosu. MKS nie ma żadnej przewagi - ani w polskim rosterze, ani na obwodzie ani nawet na pozycji centra. No jest ten Markusson ale to Arka ma centra jak na polska ligę absolutnie topowego, Djordjevica(aż dziwne że taki zawodnik przyszedł do naszej ligi) więc jedyny atut MKSu jest zneutralizowany. Tutaj to tylko jakieś nagłe 8/10 Cowelsa może sprawić że MKS wygra, ale na to delikatnie mówiąc, się nie zanosi.

Dowolne handi dodatnie na Arkę to oczywisty wybór. Wygląda to jak klasyczna pułapka buków ale naprawdę nie ma żadnego logicznego argumentu za gospodarzami.

Arka +4,5 1,96

Ostatnia edycja:
S 3,4K

sudo

Użytkownik
Generalnie kursy na Arkę są z kosmosu. MKS nie ma żadnej przewagi - ani w polskim rosterze, ani na obwodzie ani nawet na pozycji centra. No jest ten Markusson ale to Arka ma centra jak na polska ligę absolutnie topowego, Djordjevica(aż dziwne że taki zawodnik przyszedł do naszej ligi) więc jedyny atut MKSu jest zneutralizowany. Tutaj to tylko jakieś nagłe 8/10 Cowelsa może sprawić że MKS wygra, ale na to delikatnie mówiąc, się nie zanosi.

Dowolne handi dodatnie na Arkę to oczywisty wybór. Wygląda to jak klasyczna pułapka buków ale naprawdę nie ma żadnego logicznego argumentu za gospodarzami.

Arka +4,5 1,96
Tak czytam powyższe wpisy to może przy zielonym stoliku coś ustalili,z tego się rysuje aby nie ruszac tego meczu

Dyscyplina: Koszykówka Polska
Godzina: 17:30
Spotkanie: Czarni Słupsk - Legia Warszawa razem z dogrywką
Typ: over 157,5 pkt 83-60
Kurs: 1,76
Bukmacher:Fortuna
Analiza: W tym spotkaniu bardzo trudno jest przewidzieć która drużyna ostatecznie wyjdzie z tego meczu zwycięsko ponieważ koszykarze obu drużyn prezentują bardzo podobny poziom.Gospodarze tego spotkania Czarni Słupsk początek tego sezonu mają nie zbyt udany i teraz zajmują oni dalekie 13 miejsce w tabeli z dorobkiem 5 punktów zdobytych.W dotychczas rozegranych meczach wygrali tylko 1 pojedynek i 3 razy schodzili z parkietu pokonani przez swoich przeciwników.W ostatniej jednak kolej Twarde pierniki toruń.ce zaprezentowali się z bardzo dobrej strony i pewnie wygrali wyjazdowy pojedynek 96-78 z Twarde Pierniki Toruń.

Ostatnia edycja:
S 3,4K

sudo

Użytkownik
Ja wiem,że lansuję tą Dabrowe ale naprawde fajnie daja zarobic,dzisiaj nie zdazylem napisac ale leja Slask i spokojnie z 10 wygraja

movieplk 409K

movieplk

03/11/2024 17:30 CET
Czarni Slupsk - Legia Warszawa over 158.5
1.87 (Fortuna/ETOTO/Fuksiarz-Stanowski)/1.85 (STS)
5/10

Spodziewam się tutaj wysokiego tempa i intensywności. Oba zespoły wg mnie bardziej drużyny ofensywne, niż defensywne. Loren Jackson czy Andrzej Pluta to goście słabi defensywnie, a utalentowani w ataku. Zarazem dla Jacksona najlepsze jest szybkie granie, bo jest kieszonkowym PG, który w wolniejszym graniu traci swoją wartość, co było punktowane w wolnych początkowych meczach Czarnych. Linia niska i myślę, że te 160 ujadą.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom