Dzisiaj 3 ciekawe mecze, ja osobiście wybrałem pojedynek w Gliwicach
Gtk Gliwice- King Szczecin , King -6,5
fuksiarz 1,82 stawka 5/10
79:105 lekko, łatwo i przyjemnie od 1 kwarty
Szczecin gra w tym sezonie poniżej oczekiwań, tego nie da się ukryć. Ostatni mecz z Dąbrową ciężko wytłumaczyć, przez prawie 2,5 kwarty King miał wszystko pod kontrolą, a później stanął i przyglądał się temu co robili goście. Meczu nie wygrywa się po 22 minutach, dlatego skończyło się finalnie -20.
Dzisiaj dobry przeciwnik na to, żeby podnieść morale w zespole.
Pierwszy mecz zakończył się pewnym zwycięstwem Kinga 112-86.
Po ostatniej porażce i mocnych wywiadach trenera Miłoszewskiego nie będzie miejsca na lekceważenie rywala.
Matchupowo Szczecin też wygląda tu nieźle, na Graya pewnie cały czas będą naciskać Żołnierewicz/Matczak i ewentualnie Cuthbertson co może wybić GTK z ich rytmu. Do krycia Price jest Meier/Borowski/Nowakowsk i może spróbują też Zaca, myślę że to może być ten mecz, w którym Josh Price w końcu przestanie trafiać.
W GTK nie zagra Martins Laksa, czyli jedyna "
trójka" w tym składzie. Stwarza to dodatkowy problem dla GTK, bo Szczecin lubi wykorzystywać przewagi tyłem do kosza i na pewno będzie bardzo dużo grania z niższymi obrońcami przez Żołnierza/Cutbertsona i Nowakowskiego.
Pobieram linię -6,5 na Kinga na ten mecz, powodzenia!
edit. Mazurczak zbite biodro i nie wiadomo czy zagra... Ale myślę, że King i tak to pokryje