movieplk
Znawca - Polska Koszykówka
Porozmawiaj sobie kiedyś z koszykarzem, który gra w europejskich pucharach i lidze - na pewno fajniej grać mecze, niż trenować, ale jednak koniec końców jest to bardziej męczące i ma wpływ na dyspozycje. Mecz szedł na styku i King bardzo długi czas prowadził i przegrał minimalnie.Śmieszy mnie pisanie że Anwil zmęczony bo muszą godzić ligę mistrzów z liga krajową. Jest początek sezonu więc o jakim zmęczeniu wy ty piszecie. Chłopaki z Torunia są przykładem że ambicja i wola walki sprawia że nie ważne czy gra się 5 spotkań w 13 dni czy jedno na tydzień Czasami lepiej grać mecz za meczem niż czekać tydzień i stracić rytm meczowy. Twoim zdaniem sklanialbys się do handicap na poziomie +2,5/3,5 serio? Rozumiem jakby mecz był w Szczecinie to okej można by szukać nawet zwycięstwa Kinga po 4q ale mecz jest we Włocławku, który zrobi wszystko żeby nie zacząć sezonu od 0-2 , Włocławek który zgwałcił w tygodniu Ventspils i to nie samymi 3kami jak Sugerujesz że to ich jedyna broń lecz pełnym wachlarzem zagrań. Moim zdaniem wystarczy wyłączyć z gry Kikowskiego lub Jogele i King nie istnieje. Milicic swoją mądrością wie co zrobić i myślę że Anwil dziś rozprawi się z Kingiem +/-10 pkt
Co do Startu Lublin. Nie będą dzisiaj w pełnym składzie, nie zagra Marcin Dutkiewicz, a więc najlepszy Polski zawodnik w rotacji i dlatego takie kursy.
19/10/2018 18:30 CET
Stal Ostrów - Miasto Szkła Krosno over 157.5
1.90 (Totolotek) 94:60=154.
5/10
Obie drużyny grały w trakcie przedsezonowym, a mecz zakończył się wynikiem 101:59, ale Miasto Szkła zagrało wówczas bez Jabariego Hindsa, który po dwóch meczach pokazuje, że będzie kluczowym ofensywnym zawodnikiem drużyny. To na pewno wzmocni ofensywę Krosna względem meczu sparingowego.
Defensywa Miasta Szkła jest mocno wątpliwa, bo straciła 105 punktów przeciwko Polpharmie i 87 przeciwko Startowi, w którym nie zagrał ich najlepszy ofensywnie zawodnik Marcin Dutkiewicz. Dzisiaj staną naprzeciw całej brygadzie ofensywnych strzelców - Scott, Hamilton, Chyliński, Kovalenko, Nowakowski. Nie widzę za bardzo opcji, aby Krosno mogło ich zatrzymać na niskiej liczbie i Stal dzisiaj powinna zaliczyć najlepszy ofensywnie mecz w dotychczasowym sezonie.
Krosno sprowadziło w tygodniu nowego centra, ale nie zagra on dzisiaj. To powoduje, że Krosno dalej będzie mieć dużą dziurę pod koszem w obronie i można ich łatwo punktować, bo Bogucki w meczu przeciwko Startowi bardzo źle wyglądał w obronie i zawinił dużo punktów. Dzisiaj Shawn King powinien z nim zrobić porządek.
19/10/2018 19:00 CET
Start Lublin - MKS Dąbrowa under 155.5
1.85 (Totolotek) 72:84=156.
5/10
W Starcie nie zagra Marcin Dutkiewicz. W mojej opinii jest to najlepszy ofensywnie zawodnik w tej drużynie. Jego czas zajmą Dziemba, Gospodarek oraz Czerlonko. Dziemba oraz Czerlonko są o wiele słabsi ofensywie od Dutkiewicza, a szczególnie kuleje u nich rzut dystansowy. Gospodarek też nie jest orłem w rzutach z dystansu i często jest lekceważony, a zawodnicy przechodzą pod zasłonami zostawiając tego zawodnika na wolnych pozycjach. Ta strata powinna mieć ogromne znaczenie dla ofensywy Startu i Dąbrowie będzie o wiele łatwiej ustawić szyki defensywne i bronić zawodników z Lublina.
Dąbrowa dotychczas grała z mocno overowymi drużynami Stelmetu i Polpharmy. Z GTK gra już była rwana i mecz zakończył się wynikiem 77:74. Myślę, że to będzie błotny mecz, w którym będzie dużo defensywy i pudeł, bo zawodnikom zabraknie umiejętności ofensywnych do dużej ilości punktów.