21:00 Boliwia - Urugwaj
47. Urugwaj @ 2.20 / 20j
Wynik: 2:0
Wygrana: 44
Unibet
00:30 Argentyna - Brazylia
48. powyżej 5.5 kartek @ 1.75 / 30j
Wynik: 7
Wygrana: 52.50
Unibet
Dzisiejszej nocy pojedynek drużyn, które w tej kwalifikacjach jeszcze nie przegrały.
Brazylia zajmuje pierwsze miejsce z liczbą 34 punktów, a tuż za nimi jest
Argentyna, która uzbierała 28 pkt. Jak dobrze wiemy pierwsze spotkanie w Brazylii się nie odbyło z powodu zamieszania i całego cyrku związanego z Covid. Nocne starcie powinno się odbyć i spróbuję pograć kartki. Dzisiejsze spotkanie będzie jednym z rewanżu za finał Copa America, gdzie
Argentyna wygrała skromnie 1:0. Jak spojrzymy na bezpośrednie starcia to kartek jak i fauli nie brakuje. Sprawdźmy zatem jak wygląda to pod względem statystyk w ostatnich pięciu starciach:
Kartki: 32 kartki co daje nam średnią 6,4 kartki na mecz
Liczba fauli: 184 co daje nam średnią 36,8 fauli na mecz
Statystyki naprawdę wyglądają bardzo dobrze. Jutrzejszy mecz nie jest żadnym finałem bowiem obie ekipy na pewno zagrają na MŚ w Katarze. Bardziej tutaj chodzi o prestiż jak i panowanie w Ameryce Płd, dlatego tez emocji, głupich i chamskich zagrań nie powinno zabraknąć.
Dodam, że to spotkanie sędziuje Urugwajski sędzia Andres Cunha. Cunha w tym sezonie sędziował dwa spotkania kwalifikacji do MŚ:
Kolumbia -
Chile - 4 kartki
Wenezuela - Ekwador - 6 kartek
Sędzia bardziej jest znany z
Copa Libertadores oraz z rozgrywek ligowych w Peru.
W
Copa Libertadores pokazał w siedmiu spotkaniach 35 żółtych kartek i 6 czerwonych
W ligowych rozgrywkach Peru w siedmiu spotkaniach 47 żółtych kartek i 4 czerwone
Myślę, że statystyki tego Pana są naprawdę dobre jeśli chodzi o liczbę kartek. Czy piłkarze dadzą mu powody aby sędzia miał ręce pełne roboty? Myślę, że tak.