Zysk ogółem: 15,2j
Yield: Później policzę*
Wracam po kolejnej przerwie. Znowu pograłem trochę
live, co idzie mi nieco lepiej niż ostatnie typy w temacie. Tym razem wracam z singlami.
26.04.2015 14:30
Mecz: Everton - United
Typ: x1
Kurs: 1,72
Stawka: 10j
Wynik: 3:0
Zysk: 7,2j
Analiza:
Jak widać po ostatnich statystykach wyjazdowych, United słabo radzi sobie na wyjazdach.To bardzo dobra drużyna, to prawda, jednak.. O wiele lepiej gra u siebie. Bilans spotkań wyjazdowych:
- 1:0 porażka przeciwko Chelsea
- 1:2 wygrana przeciwko Liverpool (czerwona kartka
Live)
- 0:1 wygrana ze słabiutkim aktualnie Newcastle (gol 89 minuta)
- 2:1 porażka ze swanseą
- 1:1 remis z West ham (gol United - 90 minuta)
- 0:2 wygrana z QPR (58, 90 minuta bramki)
Ciężko porównywać QPR albo Newcastle (które to uległy United) do zespołu klasy Evertonu. Chociaż gospodarze nie są na szczycie tabeli, radzą sobie całkiem nieźle, zajmując 12 pozycje. Możnaby powiedzieć, że z tej pozycji nie powinni mieć wielkiej motywacji do gry, bo przeciez nie grozi im spadek, a United jest w pierwszej czwórce i potrzebuje punktów, wiec zagra zmotywowany.. Sama motywacja jednak nie wystarcza, a Everton pokazał w ostatnich spotkaniach, że nie jest
instytucją charytatywną rozdającą punkty potrzebującym. Ostatnie spotkania u siebie:
1:0 z Burnleyem
1:0 z Southampton
3:0 z Newcastle (w tym rzut karny)
2:2 Z leicesterem (dzięki bramce samobójczej Leicesteru)
0:0 z Liverpoolem
0:0 z West brom
Patrząc na bilans bramkowy, w ostatnich 6 spotkaniach u siebie strzelili 7 bramek, tracąc 2. Zwróciłbym także uwagę na fakt, że drużyny przeciwko którym grali, były "całkiem całkiem". Burnley potrafi zaskakiwać, Southampton jest aktualnie na 7 miejscu w tabeli (niedawno był 5, i mógł powalczyć o 4 miejsce, więc jak widać tutaj motywacja nie wystarczyła). Pewne zwycięstwo z Newcastle, z którym United męczyło się cały mecz, żeby strzelić jedną bramkę w 89 minucie..Remis z leicester przyćmiewa trochę ten bilans, ale obiektywnie powiedziałbym że Leicester ostatnio gra nie najgorzej. 0:0 z Liverpoolem powodem do wstydu nie jest, podobnie 0:0 z west brom.
Średnia bramek:
Everton: 9 bramek łącznie w 6 spotkaniach u siebie, średnia 1,5 na mecz
United: 12 bramek w 6 spotkaniach, średnia 2 na mecz
Everton: 7 strzelonych - 2 stracone
United: 7 strzelonych - 5 straconych
Ostatnie mecze Evertonu u siebie przeciwko drużynom z górnej części tabeli (poza tymi powyżej):
10.01.2015 - 1:1 przeciwko Manchesterowi City
30.08.2014 - 3-6 przeciwko chelsea
23-08-2014 - 2:2 przeciwko arsenalowi
Nie licząc porażki z Chelsea (przeciwko której Everton przegrał 5 z ostatnich 6 spotkań), same remisy.
H2h Everton - United:
5/10/14 - United 2:1 Everton
20/04/14 - Everton 2:0 United
04/12/13 United 0:1 Everton
10/02/13 United 2:0 Everton
20/08/12 Everton 1:0 United
Więcej H2h, czyli spotkania w których Everton zagrał wyłącznie u siebie:
20.04.14 - jak wyżej
20/08/12 - jak wyzej
29/10/11 - Everton 0:1 United
11/09/10 - Everton 3:3 United
20/02/10 - Everton 3:1 United
Sumując: W 5 ostatnich meczach Everton - United:
Everton Wygrał 3 razy
Remis 1 raz
United wygrał 1 raz
Patrząc na składy, nie widzę znaczących absencji. Biorąc wszystko pod uwagę, wydaje mi się że mecz nie będzie obfitował w bramki ; cięzko jednoznacznie określić zwycięzcę, ale skłaniam się do x1.
Oczywiście typ jak zawsze niesie ze sobą ryzyko, bo jest możliwe zwycięstwo United, a handicap +2 Everton ma za niski kurs. Inną rzeczą którą możnaby spróbować jest under 2,5 (1,72), ale osobiście wystarczy mi typ podany powyżej. Dla bardziej odważnych - czysty remis.
Jeżeli chodzi o drugi mecz, czyli Arsenal - Chelsea, uznaję to spotkanie za zbyt ryzykowne i nie typuję. Gdybym jednak próbował, myślę że zagrałbym under 2,5 (1,65)
, dokładny wynik 0:0
/ 1:1
(8.00 / 6,00), remis
/ x2
(3,10 / 1,58).
Mimo że nie Arsenal - Chelsea nie włączyłem do tematu, zarówno remis, x2, jak i dokładny wynik i under weszło według przewidywań. Nie mogłem się powstrzymać przed analizą, może jednak trzeba było zagrać ????