Dyscyplina
Piłka nożna Hiszpania
Godz: 13:00
Spotkanie Real Madryt v Granada
Analiza: W tym spotkaniu będzie oczywiście tylko jeden faworyt, mianowicie ekipa z Madrytu. Po świetnym początku nowego roku w którym Real pokonał solidną Seville gładko 3:0 teraz pora zmierzyć się z drużyną która zajmuje 19 lokatę w
LaLiga z dorobkiem ledwie 9 oczek i jest jednym z głównych kandydatów do opuszczenia Hiszpańskiej
ekstraklasy. Do składu z Madrytu wraca po odpoczynku Ronaldo. Dodatkowo świetnie w starciu z Sevillą zaprezentował się James i jest duża szansa że dostanie kolejną szansę na udowodnienie że forma zaczyna wracać do wysokiego poziomu. Martwię się tylko czy w tym spotkaniu nie wystąpi syndrom ja go nazywam przespacerowanego meczu. Jeśli Ekipa Królewskich nie oleje przeciwnika to obstawiam wynik w granicach manity. Wracając do składu według mnie na bramce wystąpi Navas co jest raczej pewne. W obronie jest pewien problem ze środkowymi obrońcami. Zawieszony jest Ramos, a kontuzjowany Pepe. Wydaje mi się że kolejną szanse dostanie ceniony przeze mnie Nacho. Na prawej wystąpi raczej Danilo do pary z Marcelo na lewej. W środku zobaczymy pewnie Luke i Toniego, którzy będą ubezpieczani przez Casemiro. Na prawym skrzydle zagra James, lewe CR, a przed nimi Benzema/Morata. Ogólnie przez plagę kontuzji ZZ nie ma wielu wariantów. Jest jeszcze Isco i raczej wydawało mi się przed spotkaniem z Sevillą że to on zagra w miejsce Jamesa, ale patrząc na to jak się zaprezentował młody Kolumbijczyk zmieniam zdanie.
Co do ekipy z Granady wiele nie mogę powiedzieć, ale postaram się trochę przeanalizować ich sytuację przed tym spotkaniem. Bilans ostatnich 5 spotkań na wyjazdach mają delikatnie mówiąc tragiczny, 3 porażki i 2 remisy. W starciach z Realem mają jeszcze gorszy, mianowicie same porażki w ostatnich 5 spotkaniach z bilansem 20:2 w plecy. Ze składu Luisa Alcaraza wypada aż 7 graczy i do Madrytu leci tylko z 18 osobową kadrą.
Ja typuje tu gładziutkie zwycięstwo i spokojne 3 punkty w drodze po koronę LL.
Moje typy:
1. Przerwa- Koniec Real-Real 1,33
2. Real (-3) 2,20
3. obydwie strzelą gola NIE 1,80
Buk
Bet.365
Mam nadzieje że ktoś skorzystał.