>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Phishing wysłany na adres mailowy używany tylko na tym forum

D 0

draakhan

Użytkownik
Cześć,

Jakieś dwa tygodnie temu (11 października) kontaktowałem się przez stronę &quot;Contact Us&quot; ze stopki z administracją forum w sprawie spamu, a właściwie nawet phishingu, wysłanego na adres mailowy użyty tylko i wyłącznie do rejestracji na tym forum. Niestety, do dnia dzisiejszego nie dostałem odpowiedzi na moje zgłoszenie.

Za to 23 października przyszedł na ten sam adres phishing o tytule &quot;[Ticket 65855047] Aktualizacja warunków korzystania z konta Expekt&quot;. Co ciekawe został on wysłany na tyle niefachowo, że nadawca wklepał 796 adresów mailowych w pole &quot;Kopia&quot;, zamiast w &quot;Ukryta kopia&quot;, dzięki czemu mam w tej chwili dostęp do wszystkich tych adresów. Jeśli ktoś dostał takiego maila i wprowadził na podstawionej stronie swój login i hasło do expekt.com, to lepiej, żeby je dość szybko zmienił ????

Skoro nie dostałem informacji na prywatną wiadomość, to czy mogę poprosić administrację o publiczne ustosunkowanie się do tego, że na adres podany tylko i wyłącznie na tym forum zaczyna przychodzić spam? Co ciekawe, z tego co widzę, w publicznie dostępnych profilach nie ma informacji o adresie mailowym użytkownika, więc zebranie adresów przez jakiegoś bota odpada. Wychodzi mi, że adres dostał się w ręce spamerów/phisherów przez bezpośredni dostęp do bazy danych.

Byłbym bardzo wdzięczny za przyjrzenie się tej sprawie ???? .

Jeśli ktoś z administracji chciałby obejrzeć tego maila, a w szczególności nagłówki, w których można znaleźć wszystkie adresy mailowe, by sprawdzić, czy rzeczywiście wszystkie adresy pochodzą z tego forum, to proszę o kontakt na priv i podanie jakiegoś maila, na który będę mógł bezpiecznie forwardnąć otrzymany przeze mnie phishing.

D 0

draakhan

Użytkownik
Niestety, tamten temat jest zamknięty, więc nie ma jak się w nim wypowiedzieć. W maju sprawa była &quot;cały czas wyjaśniana&quot;, ale nowych informacji nie ma. Czy mogę prosić o wytłumaczenia na czym dokładnie polegało zdarzenie &quot;Nasz serwer, niestety także padł ofiarą przestępców&quot; w kontekście otrzymania przeze mnie phishingu na adres email używany tylko i wyłącznie na tym forum i niedostępny publicznie na tymże forum? Czy wskutek wyjaśnień od maja pojawiły się jakieś nowe informacje? Jeśli tak, to jakie?

Do góry Bottom