Zagłębie Lubin - Azoty Puławy
Zagłębie Lubin @ 5.80 Unibet
Idą święta, więc ostatnio trochę mniej czasu na typowanie, ale jutro moim zdaniem ciekawe spotkanie, w którym zmierzy się Zagłębie Lubin z Azotami Puławy, gdzie idę w stronę Zagłębia, na ten moment tylko w czysty win, bo nie ma więcej kursów, ale zagram też chętnie dodatnie handi. Pisałem już nie raz, że Azoty mnie nie przekonują w tym sezonie, dodatkowo wyjazdy idą im słabo, jak na razie bilans 3-0-4, przegrywali z Wisłą 25:17, z Chrobrym 27:25, z Górnikiem 32:25 i z Vive 33:31, ich wygrane jednak też nie były jakieś przekonujące, 22:28 z Kwidzynem 25:27 ze Stalą i 25:26 z Wybrzeżem. Zagłębie za to w dobrej formie w ostatnim czasie, wygrali ostatnie 4 spotkania, a u siebie bilans 6-0-2, ogrywali Chrobrego, Piotrkowianina, Pogoń, Wybrzeże, Kwidzyn, Tarnów, przegrali za to z Gwardią po dobrym spotkaniu i z Kaliszem, ale tu już nie mieli większych szans. Puławianom zawsze trudno się grało w Lubinie, w ostatnim sezonie nawet przegrali 31:28, gdzie to również był ostatni mecz przed przerwą zimową, patrząc na problemy Azotów na wyjazdach i dobrą dyspozycję Zagłębia, gościom może być tu naprawdę ciężko ugrać cokolwiek, więc po takim kursie jak najbardziej warto spróbować, choć dodam jeszcze jakieś dodatnie handi, jak doczekam się kursów.
Na dzisiaj jak już kolega wyższej wspomniał warto iść w Górnik, u Vive i Wisły wszystko będzie zależało od chęci obu drużyn, w Vive ostatnio dużo nieobecności, dalej brak Gębali, Jachlewskiego, kontuzjowany Karacić, wolne do końca roku dostał Janc, a także nie grał Lijewski, Kulesz z Karaliokiem i Wolf, ale z tych ostatnich 4 zawodników nie zagra tylko Karaliok, to tylko takie małe info, może komuś się przyda.
EDIT:
Zagłębie Lubin Handi +4.5 bramki @ 1.72 Unibet
Jak mówiłem dodaje handi w stronę Zagłębia.