macko18
Forum VIP
Kolejna świetnie zapowiadająca się kolejka przed nami. Trochę szkoda, że w środku tygodnia, bo siłą rzeczy frekwencja na halach będzie o wiele niższa. Nowy system pokazuje, że zmiana na pewno niesie za sobą pozytywne zmiany. Każda kolejna w grupie mistrzowskiej niesie za sobą 2-3 hitowe pojedynki. Tutaj z pewnością kluczowym meczem będzie pojedynek Zagłębia z Vistalem. Lider z wiceliderem, różnica trzech punktów, a po ewentualnym triumfie gospodyń już tylko jedno oczko przewagi ekipy prowadzonej przez Tetela. Za plecami Montex ze Startem i przy triumfie biało-zielonych obrończynie tytułu naprawdę mogą powrócić do walki o kolejne złoto. Nikt przed niedzielą nie powiedziałby tego, a jednak MKS ograł gdynianki nad morzem. Samego meczu nie widziałem, ale podobno to bardziej Vistal przegrał. Mimo to chwała dla dziewczyn, że dały radę zdobyć mega ważne punkty i zachowują szanse na tytuł. Jasne, ze trzymam za nie kciuki, jutro na Globusie pojedynek ze Startem, który może przyjechać do nas osłabiony. Jednak kurs 1.45 w perspektywie tylu porażek z elblążankami w tym sezonie to parodia. Jeden lepszy wynik z liderem i buki już widzą w MKS-ie drużynę z początku sezonu. Trzeci pojedynek to walka Koszalina z Pogonią. AZS ostatnio ograł Start, więc buki też zaczynają je doceniać. Szczecinianki solidne i u siebie ograły Miedziowe. Kadrowo lepsze wydają się paprykarze, ale Anita w Koszalinie robi dobrą robotę i przede wszystkim w obronie dziewczyny potrafią mocno się spinać. Na razie ogólnie opisuje mecze, ale szczerze mówiąc na nic się jeszcze nie zdecydowałem. Wiem, ze mamy mało pasjonatów kobiecego szczypiorniaka, ale ponownie liczę, że ktoś się wypowie, może zwróci uwagę na coś, na co ja nie popatrzyłem, może sam coś zaproponuje. Prześpię się z ofertą i moimi wnioskami, rano zobaczymy, czy coś się wymyśli.