AZS KOSZALIN - POGOŃ SZCZECIN
Typ:
KOSZALIN @3,22 STS (aktualnie 3,0), stawka: 5/10
Wg mnie kurs na AZS w STS jest zdecydowanie za duży. Obie ekipy przed sezonem stawiano mniej więcej na równi, może nawet wyżej widziano AZS. Patrząc jednak na dotychczasowe spotkania to Pogoń wygląda lepiej. Zrobiła 2 niespodzianki: łatwo wygrała ze Startem w Elblągu i w ostatniej kolejce zremisowała u siebie z Zagłębiem Lubin. Z Vistalem przegrała w Gdynii 20:23. Reszta spotkań ze słabszymi ekipami była i w nich poza minimalną wpadką w Nowym Sączu, Pogoń zanotowała łatwe wygrane.
AZS rozgrywki rozpoczął fatalnie, na inaugurację zanotował wpadkę u siebie z Olimpią Nowy Sącz i następnie w 5.kolejce przegrał z Piotrcovią na wyjeździe. Słabo zagrał również z silną trójką: przegrał z Zagłębiem, Vistalem i MKS Lublin w ostatnich 3 kolejkach. Dlatego też bilans ma tragiczny i zajmuje dopiero 9.miejsce.
Teraz AZS powinien mieć już z górki a najbliższy będzie prawdziwym sprawdzianem. Trzeba pamiętać, że AZS to brązowy medalista zeszłego sezonu i w Koszalinie gra się ciężko, w zeszłym sezonie AZS miał u siebie bilans 9-2, a przed obecnym sezonem przegrał w Koszalinie 12:18 Vistal na turnieju. W zeszłym sezonie AZS u siebie pokonał Pogoń w zasadniczym 26:24 a kurs na gospodynie wynosił 1,35. Potem w ćwierćfinale AZS wygrał z nimi u siebie 25:19 i na wyjeździe 27:20.
Wg mnie Pogoń mimo dobrego początku sezonu nie powinna być tutaj faworytem a na pewno nie takim mocnym. Jak Pogoń grała w Chorzowie i Nowym Sączu to była faworytem po kursie 1,7 - dlaczego gdy ma grać z teoretycznie mocniejszą ekipą jest na nią kurs 1,5? Dodatkowo są to derby Pomorza, z pewnością będzie to zacięte widowisko i jak podaje oficjalna stronka AZS:
Energa AZS Koszalin przystąpi do tego pojedynku w najmocniejszym składzie, z powracającymi do zdrowia Sylwią Matuszczyk, Joanną Chmiel i Tetianą Bilenią.
Może o czymś nie wiem, ale ja oceniam szanse w tym spotkaniu tak 55%-45%. Dlatego liczę na przełamanie i gram mocniej AZS już dzisiaj oraz czekam na handi, może ktoś wystawi z 2,5 ???? Kurs jak to mówią, wystawiony z dupy, więc trzeba korzystać.
PS. czuję, że jeszcze przed meczem będzie można zrobić dobrą kontrę ????
---------------------------- o kontrze ------------------------------
no to kontra na zwrot stawki zrobiona bo buki poszły po rozum do głowy i dały równe kursy ????
wychodzi tak:
5j x 3,22 (wygrana AZS) = 14,168j
5,5j x 1,85 (remis lub wygrana Pogoni) = 10,175j
zainwestowane 10,5j
jak wygra AZS to mam 3,668j zysku
jak nie wygra AZS to 0,325j straty ????