>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PGNiG Superliga Kobiet 2013/2014

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP

Znowu kobiety nam się zaprezentują w grze o medale Superligi. Ciekawy sezon z kilku względów się zapowiada. Przede wszystkim, MKS Lublin - zmiana nazwy, gra w LM, duuuży przeskok marketingowy - oby w Lublinie powrócił dawny blask. Czy ktokolwiek powalczy z drużyną z Lublina? Ja śmiem wątpić, zwłaszcza, że siła rażenia z II linii: Skrzyniarz, Wojtas, Malczewska, może być ogromna, a w odwodzie jest jeszcze przecież choćby Stasiak. Jak co roku, odgraża się Zagłębie, ale chyba nie jest to dobry czas dla ekipy Bożeny Karkut. Stopniowo sezon będzie odkrywać karty, a tymczasem:
Zapraszam do dyskusji i podawania typów

unicaja 94,1K

unicaja

Użytkownik
Ja śmiem wątpić, zwłaszcza, że siła rażenia z II linii: Skrzyniarz, Wojtas, Malczewska, może być ogromna, a w odwodzie jest jeszcze przecież choćby Stasiak.
No z pewnością Stasiakowa będzie rzucać bramki... ale chyba Monteksowi jako nowa zawodniczka szczecińskiej Pogoni, która notabene wyrasta na 4-5 siłę naszej ligi.
Smutne jest to co stało się z kieleckim KSS w obliczu takich nakładów na zespół męski tutaj rozbiło się o ledwie 200tys zł. Szkoda tej ekipy bo naprawdę w ostatnich sezonach dziewczyny grały bardzo fajnie jak na prezentowany potencjał. Dobrze, że chociaż Kama uciekła w ostatnim możliwym momencie.

Otrzymane punkty reputacji: +17
1 0

14honor88

Użytkownik
Z Zagłębia odeszła Kinga, ale powróciła po urlopie macieżyńskim Obrusiewicz.
Sparing z Lublinem wygrany - nadzieja na dobry sezon jest.
Hala w budowie i z zewnątrz wygląda imponująco.
Wg. mnie po raz n-ty finał Lublin - Lubin

c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
JELENIA GÓRA - START ELBLĄG wynik: 25:28
Typ: Start @3,05 bah, stawka: 3/10
Jelenia osłabiona w porównaniu do poprzedniego sezonu. Odeszła najlepsza snajperka - Joanna Załoga. Ogólnie zespół raczej będzie walczył o awans do PO.
Start grał bardzo dobrze w sparingach gdzie pokonał m.in. Politechnikę 27:22 i MKS Lublin 28:25. Zmienili trenera na posiadającego duńskie doświadczenie Antoniego Pareckiego (asystent selekcjonera repry Polski). Doszły reprezentantki: Katarzyna Koniuszaniec i Kinga Grzyb.
Wg mnie kursy powinny być wyrównane. Skłaniam się delikatnie w stronę Startu, więc jak dla mnie spore value jest.

Otrzymane punkty reputacji: +5
c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
AZS KOSZALIN - POGOŃ SZCZECIN
Typ: KOSZALIN @3,22 STS (aktualnie 3,0), stawka: 5/10
Wg mnie kurs na AZS w STS jest zdecydowanie za duży. Obie ekipy przed sezonem stawiano mniej więcej na równi, może nawet wyżej widziano AZS. Patrząc jednak na dotychczasowe spotkania to Pogoń wygląda lepiej. Zrobiła 2 niespodzianki: łatwo wygrała ze Startem w Elblągu i w ostatniej kolejce zremisowała u siebie z Zagłębiem Lubin. Z Vistalem przegrała w Gdynii 20:23. Reszta spotkań ze słabszymi ekipami była i w nich poza minimalną wpadką w Nowym Sączu, Pogoń zanotowała łatwe wygrane.
AZS rozgrywki rozpoczął fatalnie, na inaugurację zanotował wpadkę u siebie z Olimpią Nowy Sącz i następnie w 5.kolejce przegrał z Piotrcovią na wyjeździe. Słabo zagrał również z silną trójką: przegrał z Zagłębiem, Vistalem i MKS Lublin w ostatnich 3 kolejkach. Dlatego też bilans ma tragiczny i zajmuje dopiero 9.miejsce.
Teraz AZS powinien mieć już z górki a najbliższy będzie prawdziwym sprawdzianem. Trzeba pamiętać, że AZS to brązowy medalista zeszłego sezonu i w Koszalinie gra się ciężko, w zeszłym sezonie AZS miał u siebie bilans 9-2, a przed obecnym sezonem przegrał w Koszalinie 12:18 Vistal na turnieju. W zeszłym sezonie AZS u siebie pokonał Pogoń w zasadniczym 26:24 a kurs na gospodynie wynosił 1,35. Potem w ćwierćfinale AZS wygrał z nimi u siebie 25:19 i na wyjeździe 27:20.
Wg mnie Pogoń mimo dobrego początku sezonu nie powinna być tutaj faworytem a na pewno nie takim mocnym. Jak Pogoń grała w Chorzowie i Nowym Sączu to była faworytem po kursie 1,7 - dlaczego gdy ma grać z teoretycznie mocniejszą ekipą jest na nią kurs 1,5? Dodatkowo są to derby Pomorza, z pewnością będzie to zacięte widowisko i jak podaje oficjalna stronka AZS:
Energa AZS Koszalin przystąpi do tego pojedynku w najmocniejszym składzie, z powracającymi do zdrowia Sylwią Matuszczyk, Joanną Chmiel i Tetianą Bilenią.
Może o czymś nie wiem, ale ja oceniam szanse w tym spotkaniu tak 55%-45%. Dlatego liczę na przełamanie i gram mocniej AZS już dzisiaj oraz czekam na handi, może ktoś wystawi z 2,5 ???? Kurs jak to mówią, wystawiony z dupy, więc trzeba korzystać.
PS. czuję, że jeszcze przed meczem będzie można zrobić dobrą kontrę ????
---------------------------- o kontrze ------------------------------
no to kontra na zwrot stawki zrobiona bo buki poszły po rozum do głowy i dały równe kursy ????
wychodzi tak:
5j x 3,22 (wygrana AZS) = 14,168j
5,5j x 1,85 (remis lub wygrana Pogoni) = 10,175j
zainwestowane 10,5j
jak wygra AZS to mam 3,668j zysku
jak nie wygra AZS to 0,325j straty ????

Otrzymane punkty reputacji: +23
c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
OLKUSZ - MKS LUBLIN
Typ: Under 56,5 @1,85 nordicbet, stawka: 2/10
MKS może być zmęczony bo dużo ostatnio gra, więc może nie narzuci mocnego tempa. Olkusz to ekipa, która ma mega problemy w ataku i zdobywa bardzo mało bramek. Z mocnymi Olkusz grał tak:
Zagłębie - Olkusz 29:18
Olkusz - Vistal 13:29
W 8.kolejkach Olkusz grał 7 spotkań (1 raz pauzował) i tylko raz przekroczona została linia 56,5 bramek. Niską stawką próbuję grać zgodnie ze statystykami.

VISTAL GDYNIA - START ELBLĄG
Typ: Over 52 @1,85 nordicbet, stawka: 2/10
Przed sezonem oba zespoły grały ze sobą dwa sparingi na turniejach i zakończyły się one wynikami: 28:28 (32:31 po karnych dla Startu) w Szczecinie i 31:28 dla Startu w Elblągu. Więc statystycznie over wchodzi.
W zeszłym sezonie Vistal wygrał u siebie 40:28 a na wyjeździe było 22:24. Co daje średnią 57 bramek.

huczkins 28

huczkins

Użytkownik
Z tego co widzę, nie ma tematu na temat PP kobiet więc piszę tutaj
EKS Start Elbląg (+5,5) - MKS Zagłębie Lubin @1.80 Fortuna ⛔
Turniej odbywa się w Szczecinie także dla tych drużyn jest to teren neutralny i nie ma mowy o atucie własnej hali. Mimo tego nie można wykluczyć, iż Elbląg zagra jeszcze lepiej z Lubinem niż miałby grać z gospodarzami turnieju. Nie ukrywajmy, że Lubin jest dużo lepszą drużyną od &quot;gospodarzy&quot; jednak to jest sport a co najlepsze to kobiety, więc wszystko jest możliwe będzie zapewne zaciekły mecz. Elbląg druga drużyna z największą ilością zdobytych bramek na pewno powalczy o finał w F4, jednak z drugiej strony jest Lubin, który z kolei jest drugą drużyną, która traci najmniej bramek. Będzie to bardzo zacięty mecz, dlatego stawiam na spory jak dla mnie handicap dla Startu duża skuteczność w ataku plus bagaż 5 dodatkowych bramek powinna starczyć na defensywę Zagłębia.
E: Jestem w szoku... Start pokazał jak... nic nie pokazał. Natomiast Zagłębie genialny mecz szczególnie pierwsza połowa. Zasłużona wygrana Lubina zapowiada się, że wygrają PP.

Do góry Bottom