Oglądałem cały ostatni mecz SPR-u Olkusz ze Startem Elbląg w środę i SPR zaprezentował się więcej niż tragicznie. Jestem w 100% pewien, że przy obecnej formie będą prawie na pewno na ostatnim miejscu w lidze, bo to jak się prezentują woła o pomstę do nieba. Sam tutaj czyhałem na jakiś fajny kurs w kierunku Ruchu Chorzów z racji tego, że to raczej 2 zespoły, które właśnie będą się bić o utrzymanie i w bezpośrednich meczach mogą szukać dla siebie punktów. Okazało się, że dostajemy 1.25 na Ruch Chorzów - i tutaj dla mnie duże zaskoczenie z takiego kursu, bo właśnie SPR w przedsezonowych spotkaniach dał radę ich ogrywać.
Tak czy inaczej w życiu nie grałbym SPR-u nawet po takim kursie, bo dziewczyny w środę kompletnie nie wiedziały co się dzieje. Obrona jest tak dziurawa, że wjeżdżają w nią jak chcą, większość bramek padło po prostu przez stratę piłki w ofensywie, ew. nieudaną akcje i szybki przerzut do zawodniczki ze skrzydła, która wychodziła sam na sam z bramkarzem. W ofensywie Olkusz do zaoferowania nie miał totalnie nic, każda jedna akcja opierała się na tym, że był rzut z dziewiątki i liczenie na to, że może jakoś wpadnie, 70% tych strzałów jak nie więcej było niecelnych albo wyłapanych przez bramkarza rywali.
Myślę, że warto to tutaj napisać, bo myślę, że dużo osób właśnie będzie chciało pograć ekipę z Olkusza, a najprawdopodobniej jest to zwyczajna strata pieniędzy.