>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pewny zarobek - surebety z Mooregames

czoker 166,7K

czoker

Użytkownik
Tylko czy on nie ma racji? Przy wypłacie przewalutowanie będzie po kursie skupu? To może lepiej zarówno u buka jak i na MB mieć konto w USD.
Gram surebety tak żeby w ostatecznym rozrachunku u bukmachera który ma walutę w euro przegrać wszystkie pieniądze.
Przegrałem w Mooregames 50e na Szwedach.
Dzisiaj 100e na Polakach
Zamierzam przegrać jeszcze 250e na 3 ostatnich meczach i w ten sposób mój stan konta będzie wynosił 0.
Pieniądze te wygrywam na Pinnacle w złotówkach.
Przewalutowanie? Z bukmachera w euro na Pinnacle wypłacisz po kursie około 4,16 ( taki był w poniedziałek bądź niedzielę)

Otrzymane punkty reputacji: +3
E 27

egnagel

Użytkownik
Przeczytaj dokładnie pierwszy post
czytałem dokładnie.
Gram surebety tak żeby w ostatecznym rozrachunku u bukmachera który ma walutę w euro przegrać wszystkie pieniądze.
nie zgadzam się z tym optymizmem. jednak ryzykujesz, że pieniądze znajdą się na Mooregames. wtedy nastąpić musi przewalutowanie. ja mam ten komfort, że na starcie już straciłem 8 %. mam moneybookers w pln gram na betgun w euro. przewalutowaniem się nie przejmuję. jednak grając w pln bym to uwzględnił. zjadłoby mi to około 16 % bonusu, ale miałbym komfort, że nie MUSZĘ wygrywać tylko na pinnacle. inaczej jaki ma sens grać w Mooregames? graj tylko na pinnacle, będziesz depozyt do Mooregames do przodu!

czoker 166,7K

czoker

Użytkownik
czytałem dokładnie.

nie zgadzam się z tym optymizmem. jednak ryzykujesz, że pieniądze znajdą się na Mooregames. wtedy nastąpić musi przewalutowanie. ja mam ten komfort, że na starcie już straciłem 8 %. mam moneybookers w pln gram na betgun w euro. przewalutowaniem się nie przejmuję. jednak grając w pln bym to uwzględnił. zjadłoby mi to około 16 % bonusu, ale miałbym komfort, że nie MUSZĘ wygrywać tylko na pinnacle. inaczej jaki ma sens grać w Mooregames? graj tylko na pinnacle, będziesz depozyt do Mooregames do przodu!
Ma taki sens, że zatrzymam cały ich bonus (880zł) i przy okazji jeszcze zarobię. Kilka postów wcześniej doczepiłeś się o mój zakład, modyfikując go i pisząc, że dzięki temu wygrasz 4 pln więcej. Teraz piszesz mi o tym, że straciłeś 8% swojego wkładu na starcie i przez to masz komfort?
Jak nie uda mi się tego obrócić w czasie euro, to będę obracał na live, dzisiaj siedziałem przez półtorej kwarty meczu Oklahoma - Miami i o pewniaka nie trzeba się jakoś specjalnie długo starać. Mooregames potrafi opóźnic się o 10 punktów ????
Mam swój plan, który tutaj przedstawiłem i się sprawdza. Prawdopodobnie odpuszczę mecz Polaków i skoncentruje się tylko na Szwedach.
Chociaż z Polakami się jeszcze zastanawiam i muszę to policzyć - może jednak bardziej opłaci się ich zagrać, w przypadku remisu bądź porażki tracę pieniądze na Mooregames ( tak jak sobie zakładałem) w przypadku zwycięstwa Polska rozegra jeszcze przynajmniej jeden mecz na którym będzie można zarobić.
Jeszcze dla Twojej informacji - na Marathonbet wpłacałem po 500e i ostatecznie zerowałem tam konto będąc dzięki surebetom na spory plus. Dlaczego teraz miałoby mi się nie udać? Mam duże zabezpieczenie jeśli chodzi o pieniądze i nawet gdyby coś sie nie powiodło i nagle miałbym na Mooregames dajmy na to 700e to nie będę panikował.
Przenieśmy dyskusję na PW, bo nie chce niepotrzebnego syfu w temacie.
Pozdro

E 27

egnagel

Użytkownik
Ma taki sens, że zatrzymam cały ich bonus (880zł) i przy okazji jeszcze zarobię. Kilka postów wcześniej doczepiłeś się o mój zakład, modyfikując go i pisząc, że dzięki temu wygrasz 4 pln więcej. Teraz piszesz mi o tym, że straciłeś 8% swojego wkładu na starcie i przez to masz komfort?
po pierwsze:
8 % straciłem na przewalutowaniu. wpłacam w pln gram w euro wypłacam w pln. siłą rzeczy tracę 8 % wkładu. komfort mam przez to, że gram surebety euro kontra euro. w takim przypadku przewalutowaniem przejmować się nie muszę, gdybym grał przeciwko pln grałbym po cenie sprzedaży euro.
po drugie:
nie doczepiłem się o zakład. pokazałem Ci, że kurs jest odrobinę wyższy jeśli obstawiasz remis nie ma zakładu plus remis. czemu wyczuwam iż traktujesz mnie jak wroga? wysłałem Ci punkt reputacji i napisałem, że należą Ci się brawa za ten wątek. zważ to co napisałem o remis nie ma zakładu kontra remis:
Niemcy kontra Holandia
kurs x1 = 1.44
kurs x1(nie ma zakładu) = 1.45
kurs x2 = 1.62
kurs x2(nie ma zakładu) = 1.63
przy obliczaniu surebetów nawet niewielka różnica w kursie ma kliku-dziesięcioprocentowe przełożenie na zysk. w Marathonbet różnice są jeszcze większe niż w Pinnacle. Ja Ci chcę pomóc, a Ty mi zarzucasz czepialstwo.
zróbmy tak bez wzajemnych złośliwości. zanim postawisz na Pinnacle zakład na Szwecję rozważ obie opcje i powiedz mi, że się myliłem co do kursu.
wzór:
stawka - kwota którą obstawiamy
stawka_1 - stawka na zdarzenie bez remisu
stawka_2 - stawka na remis

stawka_1 = stawka / (1 + (kurs_bez_remisu - 1) / kurs_na_remis)
stawka_2 = stawka * ((kurs_bez_remisu - 1) / kurs_na_remis) / (1 + (kurs_bez_remisu - 1) / kurs_na_remis)

mój przykład:
Mooregames:
Szwecja 14 euro kurs 3.45 z promocją kurs 5.90 zwrot 82.60 euro
betgun:
Anglia (remis nie ma zakładu) 53.64 euro zwrot 82.61 euro
remis 8.91 euro zwrot 28.96 euro + 53.64 euro = 82.60 euro
zainwestowane 76.55 euro wygrane 82.60 daje to 7.9 % zysku
gdybym grał Anglia bądź remis na betgun z kursem 1.29 miałbym zysk 5.85 %
różnica zysku 35 %!!!
po trzecie:
jeśli jesteś w 100 % pewien, że w Mooregames wszystko przegrasz to tracisz depozyt tam wpłacony. jeśli zakładasz jednak, że w którymś momencie Polska lub Szwecja wygra powinieneś kurs euro do pln uwzględniać po cenie sprzedaży euro. inaczej koszt przewalutowania jest Twoim dodatkowym ryzykiem. bo 700 euro to 700 * 0.24 pln straty czyli 168 pln. nie uwzględniając przewalutowania zostaje Ci mniej pieniędzy w pinnacle w przypadku porażki tam, bo zawyżasz tamtejsze kwoty zakładów.

na Marathonbet wpłacałem po 500e i ostatecznie zerowałem tam konto będąc dzięki surebetom
nie graj zatem surebetów, albo graj je wirtualnie w Marathonbet, jeśli masz takie znakomite zabezpieczenie i jak sam piszesz zawsze wygrywasz w Pinnacle. będziesz o depozyt do Marathonbet lub też Mooregames do przodu. widocznie masz talent do doboru spotkań takiego w Pinnacle, aby to tam wygrywać.
po czwarte:
musiałem napisać w wątku, ponieważ zarzuciłeś mi czepialstwo (dosłownie) oraz brak rozsądku (uwaga o tym, że czuję komfort tracąc pieniądze na przewalutowaniu). chciałem wszystko wyjaśnić na forum.
PS (po drugie) jeśli ktoś obiektywny stwierdzi, że się czokera czepiałem to go przeproszę (czokera. nie tego kogoś obiektywnego).
PS (po czwarte) ostatni akapit był odrobinę złośliwy. za to z góry przepraszam.

E 27

egnagel

Użytkownik
Tylko czy on nie ma racji? Przy wypłacie przewalutowanie będzie po kursie skupu? To może lepiej zarówno u buka jak i na MB mieć konto w USD.
najlepiej wszędzie mieć pln. żałuję momentu, w którym pierwszy raz ustawiłem euro u bukmachera. oczywiście nie u wszystkich buków to możliwe, ale u prawie wszystkich. dla surebetów najlepsza jest waluta Twojego banku. na drugim miejscu jest waluta rozliczenia kart kredytowych, czyli $.

T 9

theart

Użytkownik
po pierwsze:
mój przykład:
Mooregames:
Szwecja 14 euro kurs 3.45 z promocją kurs 5.90 zwrot 82.60 euro
betgun:
Anglia (remis nie ma zakładu) 53.64 euro zwrot 82.61 euro
remis 8.91 euro zwrot 28.96 euro + 53.64 euro = 82.60 euro
zainwestowane 76.55 euro wygrane 82.60 daje to 7.9 % zysku
gdybym grał Anglia bądź remis na betgun z kursem 1.29 miałbym zysk 5.85 %
różnica zysku 35 %!!!
Przeczytaj to jeszcze raz, później warunki tych surebetów i pomyśl gdzie popełniasz błąd w obliczeniach. Specjalnie Ci tego nie pokażę, sam dostrzeżesz.

najlepiej wszędzie mieć pln. żałuję momentu, w którym pierwszy raz ustawiłem euro u bukmachera. oczywiście nie u wszystkich buków to możliwe, ale u prawie wszystkich. dla surebetów najlepsza jest waluta Twojego banku. na drugim miejscu jest waluta rozliczenia kart kredytowych, czyli $.
Moim zdaniem waluta wszędzie gdzie się gra ORAZ w banku to $ z założeniem że wypłacamy raz w miesiącu, wówczas oszczędzamy na przewalutowaniach i wahaniach kursu naszej waluty.

E 27

egnagel

Użytkownik
Przeczytaj to jeszcze raz, później warunki tych surebetów i pomyśl gdzie popełniasz błąd w obliczeniach. Specjalnie Ci tego nie pokażę, sam dostrzeżesz.
poddaję się. błędu nie widzę. byłbym wdzięczny za wskazanie go. to nie są zakłady wirtualne, ja je postawiłem. jeśli widzisz błąd możesz pomóc mi uratować trochę pieniędzy.
Moim zdaniem waluta wszędzie gdzie się gra ORAZ w banku to $ z założeniem że wypłacamy raz w miesiącu, wówczas oszczędzamy na przewalutowaniach i wahaniach kursu naszej waluty.
jeśli masz możliwość posiadania konta w banku w $ taka opcja jest najlepsza.

T 9

theart

Użytkownik
poddaję się. błędu nie widzę. byłbym wdzięczny za wskazanie go. to nie są zakłady wirtualne, ja je postawiłem. jeśli widzisz błąd możesz pomóc mi uratować trochę pieniędzy.
Czy te 50e nie dodają tylko dla meczy Polski i Szwecji?

jeśli masz możliwość posiadania konta w banku w $ taka opcja jest najlepsza.
Mam konto w MB w $.

czoker 166,7K

czoker

Użytkownik
Kursy tragedia, niestety tylko na moment wszedłem, może ktoś inny to rozpisze dzisiaj?
egnagel gdybyś mógł ;) pozdro

E 27

egnagel

Użytkownik
faktycznie. ja stawiałem po 3.45. widocznie promocja zamordowała kurs.
Mooregames sweden 2.95 czyli 4.9 za 25 euro daje zwrotu 122.5 euro
pinnacle england or draw 1.385 za 88.45 euro (proszę przeliczyć na własną walutę) zwrot 122.50 euro
postawione 113.45 czyli mamy 1.08 surebet
trend jest prosty. trza stawiać surebeta jak tylko wystawią kurs i na pewno wzrośnie na drugą możliwość. proponuję z wyprzedzeniem posłać Szwecja Francja 3.85 za dwa dni będzie 3.3
Kursy tragedia, niestety tylko na moment wszedłem, może ktoś inny to rozpisze dzisiaj?
egnagel gdybyś mógł :wink: pozdro
nie przesadzaj czoker miałem taki sam zwrot surebeta. lecz gdybym poczekał z betgunem miałbym jakies 11 % zysku! zaglądaj w pinnacle głębiej oni mają tam kurs podwójna szansa po lepszym kursie niż postawione zwycięzca + x.

T 9

theart

Użytkownik
Mówiłem że trzeba wcześniej eh czekałem na Ciebie czoker i co zawaliłeś ;).
Czy Ty egnagel mógłbyś mi rozpisać te surki na jutro?

czoker 166,7K

czoker

Użytkownik
faktycznie. ja stawiałem po 3.45. widocznie promocja zamordowała kurs.
Mooregames sweden 2.95 czyli 4.9 za 25 euro daje zwrotu 122.5 euro
pinnacle england or draw 1.385 za 88.45 euro (proszę przeliczyć na własną walutę) zwrot 122.50 euro
postawione 113.45 czyli mamy 1.08 surebet
trend jest prosty. trza stawiać surebeta jak tylko wystawią kurs i na pewno wzrośnie na drugą możliwość. proponuję z wyprzedzeniem posłać Szwecja Francja 3.85 za dwa dni będzie 3.3

nie przesadzaj czoker miałem taki sam zwrot surebeta. lecz gdybym poczekał z betgunem miałbym jakies 11 % zysku! zaglądaj w pinnacle głębiej oni mają tam kurs podwójna szansa po lepszym kursie niż postawione zwycięzca + x.
Dokladnie tez z konta ojca mojej dziewczyny wczoraj postawilem po 3,45, a dzisiaj na swoim po 2,95 ... Mam nadzieje ze Szwecja mi nie zrobi niespodzianki.
Jak stawiałem to albo nie było opcji +0,5 na Anglię albo nie umiałem jej znaleźć. Obie wersje są możliwe i wiem że tak się bardziej opłaca.
TheArt masz rozpisanego surebeta i dalej narzekasz ... Jaki to problem samemu to sobie obliczyc i dobra stawke do swojego budzetu. Nie obiecywalem, ze bede codziennie rozpisywal, dzisiaj nie mialem czasu dlatego poprosilem kogos innego

E 27

egnagel

Użytkownik
proszę bardzo.
pinnacle:
Czechy (remis nie ma zakładu) kurs 2.39 60.24 euro zwrot 143.98
remis kurs 3.51 23.86 euro zwrot 83.75 + 60.24 = 143.99
Mooregames:
Polska kurs 2.1 czyli kurs 3.2 45 euro zwrot 143.99
postawione 129.1 zwrot 143.99 11.15 % surebet!
aż modlę się, żeby Szwecja wygrała i żebym mógł to zagrać. jeśli Szwecja wygra zagram tego surebeta i Szwecja Francja.
PS: zapomniałem o tym, że w Mooregames chyba jest wymóg kwot zaokrąglonych do 0 miejsc po przecinku zmieniam stawki

E 27

egnagel

Użytkownik
w Mooregames jest bez centów już poprawione jest. zaznaczyłem dodatkowo to co masz stawiać. zwróć jednak uwagę na to czy kurs się nie zmienił. prawda jest taka, że dzisiaj to na Polskę najlepiej postawić. gwarantuję, że do jutra kurs spadnie.

Do góry Bottom