Ma taki sens, że zatrzymam cały ich bonus (880zł) i przy okazji jeszcze zarobię. Kilka postów wcześniej doczepiłeś się o mój zakład, modyfikując go i pisząc, że dzięki temu wygrasz 4 pln więcej. Teraz piszesz mi o tym, że straciłeś 8% swojego wkładu na starcie i przez to masz komfort?
po pierwsze:
8 % straciłem na przewalutowaniu. wpłacam w pln gram w euro wypłacam w pln. siłą rzeczy tracę 8 % wkładu. komfort mam przez to, że gram surebety euro kontra euro. w takim przypadku przewalutowaniem przejmować się nie muszę, gdybym grał przeciwko pln grałbym po cenie sprzedaży euro.
po drugie:
nie doczepiłem się o zakład. pokazałem Ci, że kurs jest odrobinę wyższy jeśli obstawiasz remis nie ma zakładu plus remis. czemu wyczuwam iż traktujesz mnie jak wroga? wysłałem Ci punkt reputacji i napisałem, że należą Ci się brawa za ten wątek. zważ to co napisałem o remis nie ma zakładu kontra remis:
Niemcy kontra
Holandia
kurs x1 = 1.44
kurs x1(nie ma zakładu) = 1.45
kurs x2 = 1.62
kurs x2(nie ma zakładu) = 1.63
przy obliczaniu surebetów nawet niewielka różnica w kursie ma kliku-dziesięcioprocentowe przełożenie na zysk. w Marathonbet różnice są jeszcze większe niż w Pinnacle. Ja Ci chcę pomóc, a Ty mi zarzucasz czepialstwo.
zróbmy tak bez wzajemnych złośliwości. zanim postawisz na Pinnacle zakład na Szwecję rozważ obie opcje i powiedz mi, że się myliłem co do kursu.
wzór:
stawka - kwota którą obstawiamy
stawka_1 - stawka na zdarzenie bez remisu
stawka_2 - stawka na remis
stawka_1 = stawka / (1 + (kurs_bez_remisu - 1) / kurs_na_remis)
stawka_2 = stawka * ((kurs_bez_remisu - 1) / kurs_na_remis) / (1 + (kurs_bez_remisu - 1) / kurs_na_remis)
mój przykład:
Mooregames:
Szwecja 14 euro kurs 3.45 z promocją kurs 5.90 zwrot 82.60 euro
betgun:
Anglia (remis nie ma zakładu) 53.64 euro zwrot 82.61 euro
remis 8.91 euro zwrot 28.96 euro + 53.64 euro = 82.60 euro
zainwestowane 76.55 euro wygrane 82.60 daje to 7.9 % zysku
gdybym grał
Anglia bądź remis na betgun z kursem 1.29 miałbym zysk 5.85 %
różnica zysku 35 %!!!
po trzecie:
jeśli jesteś w 100 % pewien, że w
Mooregames wszystko przegrasz to tracisz depozyt tam wpłacony. jeśli zakładasz jednak, że w którymś momencie
Polska lub
Szwecja wygra powinieneś kurs euro do pln uwzględniać po cenie sprzedaży euro. inaczej koszt przewalutowania jest Twoim dodatkowym ryzykiem. bo 700 euro to 700 * 0.24 pln straty czyli 168 pln. nie uwzględniając przewalutowania zostaje Ci mniej pieniędzy w pinnacle w przypadku porażki tam, bo zawyżasz tamtejsze kwoty zakładów.
na Marathonbet wpłacałem po 500e i ostatecznie zerowałem tam konto będąc dzięki surebetom
nie graj zatem surebetów, albo graj je wirtualnie w Marathonbet, jeśli masz takie znakomite zabezpieczenie i jak sam piszesz zawsze wygrywasz w Pinnacle. będziesz o depozyt do Marathonbet lub też
Mooregames do przodu. widocznie masz talent do doboru spotkań takiego w Pinnacle, aby to tam wygrywać.
po czwarte:
musiałem napisać w wątku, ponieważ zarzuciłeś mi czepialstwo (dosłownie) oraz brak rozsądku (uwaga o tym, że czuję komfort tracąc pieniądze na przewalutowaniu). chciałem wszystko wyjaśnić na forum.
PS (po drugie) jeśli ktoś obiektywny stwierdzi, że się czokera czepiałem to go przeproszę (czokera. nie tego kogoś obiektywnego).
PS (po czwarte) ostatni akapit był odrobinę złośliwy. za to z góry przepraszam.