Pierwsza runda fantastyczna. Udało mi się ominąć przegrane "faworytów" i w końcu większy turniej z darta pozwolił zarobić. Pozwolił, gdyż już nie będę szarżował tak ze stawkami jak w 1 rundzie chyba, że będzie jakieś turbovalue. Na 2 rundę mam 3 kuponiki i wejście jakiegokolwiek z nich daje mi minimalny plus. Nie mniej jednak liczę na kolejne 100% w tej rundzie xd
Suljovic najwyższy C/O powyżej 115.5 x Over 16.5 lega (Wright - Reyes)
AKO: 2.56/1xbet Mensur zrobił 116 C/O jednak Wright dziś zbyt dobry na dablach dla Reyesa :/
Bukmacherzy troszeczkę ponieśli linię na zamek Mensura jednak to nadal TA linia. Mógłbym wrzucić kopię mojej analizy, gdzie piszę o tym, że Austriak tłuczę te 20 i koniec końców często zostaje mu 121 lub 116, gdy zdecyduję się na zejście w stronę Bulla. W pierwszej rundzie zapiął 148 na mecz kończąc swoim fantastycznym d14. Poza tym chybił d18 na 141, Bulla na 121 i nie trafił s20, które pozwalało mu na d20 przy 120. Teraz wydłużamy mecz do 11 wygranych legów, więc jedna szansa więcej. Moim zdaniem fantastyczna linia, która pobieram. Do tego w dubelku dorzucam ciekawy overek legowy. Zapisałem sobie ten overek po 1 rundzie w wykonaniu obu Panów, a dopiero potem przypomniało mi się, że ich H2H jest mega ciekawe. 4 pojedynki, 3 decidery i 10-7. Hiszpan w 1 rundzie średnia na poziomie 101 i pewna wygrana z "Marudą". Wright dużo słabiej, bo średnia poniżej 90 i wymęczona wygrana z Wilsonem. Dzisiaj już tak słabo nie będzie i myślę, że to spotkanie może być hitem. 6 legów dla przegranego to w mojej opinii pewniak. Na to spotkanie mam jednak jeszcze jeden ciekawy bet, który znajdziecie niżej.
Suljovic (-3.5) x MVG (-5.5)
AKO: 2.93/1xbet
Mega izzi ????
Mega wysoki kurs na takie handi Mensura. W 1 rundzie gdyby kończył na swoim normalnym poziomie to miałbym średnią na poziomie 100+. Pipe moim zdaniem jest najsłabszym graczem, który przeszedł do 2 rundy. Zdarzają mu się fajne mecze na poziomie 95+ jednak częściej rzuca na 90. Można rzecz, że dwa aspekty złożyły się na to, że jest w 2 rundzie. Słaba forma Kobry po kontuzji oraz styl rzucania Pipe. Każdy kto choć trochę ogląda darta wie, że nie ma bardziej denerwującego zawodnika jeżeli chodzi o styl rzucania od Anglika. Przeciąganie wybija z rytmu takich zawodników jak Smith czy Klaasen, którzy zdążyliby wyrzucić 6 lotek w czasie 1
lotki Pipe. W meczu z Suljovicem ta broń nie powinna jednak zadziałać, gdyż The Gentle również rzuca wolno i potrafi tym zastopować swojego przeciwnika. Na moje dzisiaj Mensur bierze to gładko i gdyby nie fakt, że znalazłem fajne value na mecz Wrighta z Reyesem to próbowałbym jakiegoś wysokiego handi na Mensura, bo spodziewam sie tutaj jakiegoś 11-4. Kontynuuje również grę przeciwko Whitlockowi, którego strasznie lubię, ale jego forma jest strasznie nieustabilizowana. Od World Cupa wygląda to dość słabo. W 1R co prawda wygrał dość gładko 10-5 z Andersonem. Jest to zasługa głównie dabli na poziomie 50%. Każdy co trochę widział Czarodzieja w akcji wie, że raczej nie możliwe jest aby ustabilizował takie dable w kolejnej rundzie. Przy zaledwie jednym maksie z, których zawsze żył oraz dobrej formie MVG nie widzę dla niego żadnych szans. Shrek wczoraj zniszczył Buntinga choć statystyki tego nie pokazują. Gdy trzeba było to rzucał 180's a 30% na dablach to głównie zasługa tych 15 lotek nietrafionych pod koniec meczu. Dla mnie Whitlock nawet jak odpali to przerwy po 5 i 10 legu mogą go zniszczyć. MVG jest zbyt równy. Linia niby dość wysoka ale myślę, że Holender odda maksymalnie 5 legów.
Peter Wright - Cristo Reyes
Typ: Obaj zawodnicy średnia powyżej 100 - 8.5/1xbet
104-93
Ostatnie spotkanie obaj powyżej 100, wcześniej 95 i 96. Na temat pozostałych nie znalazłem statystyk jednak z tego co pamiętam to tam obaj grali równie dobrze. Reyes to mega ciekawy darter, który jednak ma spory problem ze stabilizacją. Jest jednak pewna zależność, a mianowicie jego wysoka forma, gdy jego przeciwnik gra równie dobrze. Wright dzisiaj będzie miał mega ciężko, więc będzie musiał się wspiąć na najwyższy poziom darta. Format może nie sprzyja jednak obaj darterzy pokazywali, że potrafią grać na 100+. Mam wrażenie, że ten mecz może być najlepszym spotkanie w 2 rundzie, a przy takim kursie aż głupio nie spróbować.
EDIT:
2 runda również z plusem ???? !