>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PDC: Singapore Darts Masters 2014 (15-16.08.2014)

Status
Zamknięty.
hiro 111,9K

hiro

Użytkownik
Singapore Darts Masters 2014

Data: 15-16 sierpnia 2014

Miejsce: Singapur, Singapore Indoor Stadium

TV: Sky 2, RTL7

Oficjalna strona: http://www.pdc.tv/world-series-of-darts-events
Pierwszy turniej pokazowy w sierpniu. Zaproszonych zostało TOP 6 z Order of Merit: van Gerwen, Taylor, Whitlock, Wright, Chisnall, Wade (zastąpił Lewisa) oraz 2 dzikie karty: van Barneveld i Hamilton.
Drabinka turniejowa :
Michael van Gerwen (1) v Andy Hamilton
Peter Wright (4) v James Wade
Phil Taylor (2) v Dave Chisnall
Simon Whitlock (3) v Raymond van Barneveld

Formaty gry:
Ćwierćfinał- Best of 19 legs
Półfinał - Best of 21 legs
Finał - Best of 21 legs

Plan gier: Piątek 15 Sierpnia
Ćwierćfinały
13.30 - 17.30 czasu polskiego (7.30pm - 11.30pm, local time)
Sobota 16 Sierpnia
Półfinały i Finał
13.00 - 15.30 czasu polskiego (7pm - 9.30pm, local time)

Kursy na końcowe zwycięstwo (William Hill)

hiro 111,9K

hiro

Użytkownik
Zwycięzca Singapore Darts Masters 2014
Typ: Phil Taylor @ 2,75 bwin 2/10j
⛔ po analizach

W sierpniu 3 turnieje pokazowe, najpierw Singapur, później Perth i na końcu Sydney. Który z nich będzie najważniejszy dla Taylora? W Sydney będzie bronił ubiegłorocznego zwycięstwa, ale uważam, że najważniejszy będzie Singapur. Singapur czyli Azja. A przecież Target wziął na pokład Taylora, żeby przy jego pomocy zdobywać rynek azjatycki (Japonia, Singapur, może Chiny). Warto tutaj wspomnieć o dobrym występie reprezentantów Singapuru w czerwcowym World Cup of Darts. Dobrym, bo skazywani na pożarcie przez Irlandczyków w 1. rundzie, przegrywając 0:3 wygrali 5 kolejnych legów i mecz. W kolejnej rundzie zagrali z RPA, w singlach remis, w deblu wygrali zawodnicy z Afryki 4:3. Ten dobry występ myślę, że może mieć wpływ na wzrost popularności darta w Singapurze (chociaż przyznam, że nie mam informacji na temat zainteresowania tym sportem, to tylko moje domysły – jakich wiele w tej analizie).
Według mnie, Phil został poproszony o wygranie turnieju w Singapurze przez przedstawicieli Targeta. No bo, czy „twarz” Targeta miałaby pojechać tylko po wpisowe? A jak młodzi Azjaci przyjdą i zobaczą, że Taylor wygrywa turniej to w niedalekiej przyszłości pobiegną kupić Powery 9Five. A żeby było ciekawiej, 4. sierpnia miała miejsce premiera nowego barrela. Przypadek? Swoją drogą, niedawno rozpocząłem swoją przygodę z Twitterem i tam co rusz, różni ludzie chwalą się, że zakupili właśnie „Powery”. Czyżby miały cudowną moc? Może i ja je kupię, ale dopiero jak typ wejdzie

Wracam do głównego tematu. Mobilizacja ze strony 16-krotnego Mistrza Świata na pewno będzie. Możliwe, że była i prośba, bo skoro płacimy gościowi około 0,5 miliona funtów rocznie to i wymagamy. Oczywiście chcieć to nie zawsze móc. Ale o same umiejętności i formę można być spokojnym. Taylor jest w świetnej formie, o tym chyba nikogo nie muszę przekonywać. W wygranym World Matchplay gromił swoich przeciwników: Webster 10-4, M. Smith 13-6, Newton 16-6, Anderson 17-15 (wyjątek) i van Gerwen 18-9. Łącznie wygrał 74 legi, stracił 40 legów, a średnia turniejowa wyniosła 103,92! No i ten perfekcyjny finish …
Popatrzmy jeszcze na aspekt sportowy turnieju. Zaproszonych zostało TOP 6 z Order of Merit: van Gerwen, Taylor, Whitlock, Wright, Chisnall, Wade (zastąpił Lewisa) oraz 2 dzikie karty: van Barneveld i Hamilton. Który z nich mógłby zagrozić Taylorowi w zwycięstwie? Nie będę oryginalny i powiem – van Gerwen. Ale Phil pokazał w finale World Matchplay, że nie straszny mu „Shrek” i nadal może grać na swoim, nieziemskim poziomie.
Uważnie obserwowałem poczynania Taylora w Tokio, gdzie Target zorganizował szereg meczów z udziałem Phila. No i w ostatni dzień wizyty Taylor zagrał przeciwko Japończykom (na sofcie). Wynik 8-0 po 4 godzinach grania robi wrażenie. Później oczywiście masa zdjęć, no i tradycyjne już zdjęcie z samolotu z Garrym Plummerem. I jeszcze jeden argument, dlaczego Taylor ma wygrać. Otóż dzisiaj (13. sierpnia) obchodzi 54 urodziny! Może by tak mały prezent i kolejna wygrana?
Zwrócę uwagę na kursy innych zwycięzców w turnieju. Bukmacherzy odrobili lekcję i jedynie na Taylora i van Gerwena kursy poniżej 10, konkretnie obaj po tym samym kursie (w zależności od bukmachera: 2,62-2,75). Na innych zawodników kursy zaczynają się od 10,00. Co prawda nie ma jeszcze drabinki, ale uważam, że nikt nie zagrozi Taylorowi. Nie ma również jeszcze podanych formatów, na których rozgrywane będą mecze, ale myślę, że będą one podobne do formatów z Dubaju (best of 19-21-21) lub Sydney (best of 15-19-19). A wiadomo, że im dłuższy format tym mniejsza szansa na niespodziankę, a także większa szansa na wygrany mecz na korzyść Taylora. Uważam, że Phil do finału powinien dojść bez większych problemów, a w finale zapewne będzie faworytem, więc jak ktoś się będzie obawiał to można zakład zamknąć. Ja jednak mam nadzieję, że Taylor wygra turniej i zrobi mi ładny prezent w urodziny.

Typ: Phil Taylor zwycięży w Singapurze, Perth i Sydney @ 24,75 bwin 0,5/10j ⛔
Przeglądałem ofertę William Hilla i znalazłem bet na potrójne zwycięstwo Taylora w turniejach World Series of Darts Events z kursem 11,00 (proponują również na 3 zwycięstwa van Gerwena po kursie 15,00). Początkowo uznałem to za ładny kurs, warty zagrania, jednak okazało się, że bukmacherzy umożliwiają łączenie w AKO poszczególnych turniejów. Najniższy łączny kurs jaki znalazłem to 18,08, a najwyższy to 24,75, właśnie w bwinie. Tak jak pisałem wyżej, kurs 11 już mi się spodobał i chciałem go zagrać. AKO dwukrotnie większe jest jeszcze bardziej kuszące. Na temat przesłanek czysto sportowych napisałem już całkiem sporo powyżej. Dodam jeszcze, że Phil był w Tokio i robił tam furorę. Chwalił się dobrymi wynikami, rozdanymi autografami i zrobionymi zdjęciami. Gary Plummer (gość z Targeta) napisał na swoim profilu „Great Night at Link „The Power” played 30 games won 30 Hoshino played 30 won 29″ (Hoshino to japońska gwiazda softa). Wydawać się może, że jest to niemalże nierealne, żeby wygrać 3 turnieje z rzędu. Dla mnie jest to jak najbardziej możliwe, w końcu gość, który ma tego dokonać to Phil Taylor! Nie są to długie turnieje i według mnie warto zagrać takie AKO.

hiro 111,9K

hiro

Użytkownik
Phil Taylor v Dave Chisnall
Typ: Phil Taylor @ 1,222 Marathon
⛔

Na temat Taylora rozpisywałem się we wpisie o typach turniejowych. Dla mnie jest dzisiaj absolutnym „pewniakiem”.
Michael van Gerwen v Andy Hamilton
Typ: Michael van Gerwen @ 1,166 Marathon
✅

Dystans do 10 wygranych legów, Hamilton nie powinien stworzyć wielkiego zagrożenia. Turniej typowo pokazowy, więc wątpię, żeby Mistrz Świata „olał” sprawę i przegrał bez walki. Tym bardziej, że podpisał nową 5-letnią umowę z XQmaxDarts. No i nie należy zapominać o ślubie Holendra, a także jego podróży poślubnej na Bali (niedaleko Singapuru).
Taylor + van Gerwen @ 1,42 Marathon 5/10j ⛔

hiro 111,9K

hiro

Użytkownik
Michael van Gerwen v James Wade
Typ: James Wade + 4,5 @ 1,33 Paddy Power ✅

Dystans do 11 wygranych legów, czyli James wygra minimum 7. Wczoraj Wade zaprezentował się świetnie. 70% skuteczności na dablach robi wrażenie. Cały czas pewny siebie, jak nie on ???? Michael nie miał trudności ze słabym Hamiltonem, dlatego też nie pokazał niczego specjalnego. Bukmacherzy faworyzują Michaela, ale według mnie kurs (1,4) na jego zwycięstwo jest zaniżony. Okej, van Gerwen posiada &quot;rezerwę&quot;, ale nie zdziwi mnie tutaj nawet zwycięstwo Anglika. Handicap jak najbardziej do pokrycia.

Dave Chisnall v Simon Whitlock
Typ: Simon Whitlock +2,5 @ 1,36 Paddy Power ✅

Chisnall z furą szczęścia wczoraj. Simon pokonał bezbarwnego van Barnevelda, który prowadził 6:5, żeby przegrać 6:10 (na World Matchplay identyczna sytuacja i 5 legów z rzędu oddanych Whitlock&#39;owi). Według mnie w tym półfinale wygra Simon, ale nie chce ryzykować jakąś minimalną przegraną, dlatego ten handicap.
Wade+4,5 + Whitlock +2,5 = 1,81 Paddy Power 3/10 ✅ 2,43

hiro 111,9K

hiro

Użytkownik
Michael van Gerwen v Simon Whitlock
Typ: Simon Whitlock +3,5 @ 1,66 bet365 2/10j
✅ 1,32j

Mecz za kilka minut. Handi eleganckie, minimum 8 legów dla Simona? Powinno być na luzie.

Otrzymane punkty reputacji: +8
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom