Zwycięzca Premier League Darts 2015
Typ: Dave Chisnall @ 7,00 marathonbet
Kursiwo bajeczne, no grzech nie zagrać. Hiro, jak zwykle fajnie nawija, ale teraz ma złą kminkę. IMO nie opłaca się atakować 'Shreka', absolutnie. Finał ? 'Chizzy' vs 'Mighty Mike'. Nie mam teraz czasu, ale skrobnę na dniach coś więcej. Nie wiem, jak będzie z kursiwem po dzisiejszej kolejce, także przemyślcie sprawę. Dave gra jeden z lepszych turniejów w życiu. Taaak, on, zdecydowanie.
Brakło czasu, niestety. Podbijam dla przypomnienia.
Finals Night Specials:
W którym meczu najwięcej 180's ? Dave Chisnall v Gary Anderson @ 2,00 sportingbet
12-13
Co prawda zakład z remisem, ale kursiwo prima sort. William ma to zdarzenie, ale z DNB po 1,57. Meczywo powinno być długie, ale o tym co nieco poniżej będzie, więc dla overka idealnie. 'Chizzy' przed PO siepnął najwięcej maksów - 62 (164 legów). Drugi był 'Shrek' - 58 (178), trzeci Szkot - 57 (170), czwarty 'Barney' - 48 (172). Ten ostatni nie przesadza z potrójnymi dwudziestkami. Ostatnio rzucał nieco więcej, niż zwykle, ale i tak nie wykręcał kosmicznych liczb. Garego przedstawiać nie trzeba. Wiemy, że jak siedzi my D20, to trzaska jeden za drugim. Ostatnio w 'objazdówce' w finale przeciwko Taylorowi rzucił ich aż 6 przy średniej under 100. Chisnall ? Młócił, co kolejkę. W drugim meczu wiadomo - Michael będzie sypał, jak z rękawa. Co z jego kolegą ? Powinno być tak, jak zawsze. Czyli swoje rzuci, ale nic więcej. Jest jeszcze inna kwestia. Niewykluczone, że 'Zielony' go szybciutko odprawi z kwitkiem. Ram pam pam i po zawodach. W końcu nie takie rzeczy MvG robił już w tej edycji PL. Argumenty mocne, więc wejdzie!
Dave Chisnall v Gary Anderson 1(+2,5) @ 1,67 WilliamHill
9-10
No po prostu kur** pięknie! Kurs tak apetyczny, że aż ślina cieknie. Dla mnie 'Chizzy' i to zdecydowanie, ale dla forumka, jak zwykle podwirowuje z bezpieczną opcją. Nie wierzę, że może to nie wejść. Nie w takim momencie! Anglik gra jeden z turniejów życia. Dziś stoi przed szansą na olbrzymi sukces. Skazywana na pożarcie mała rybka okazała się być żarłocznym rekinem! Dave przed PO grał świetnie. Drugie miejsce, tuż za plecami van Gerwena. Po drodze fantastyczne średnie, masa maksów, i co najważniejsze dość pewnie na dublach ! I tym zaskoczył. Co zwykle było jego piętą achillesową, nagle stało się mocną stroną. 42,17% to dobry wynik. Patrząc przez pryzmat jego poprzednich turniejów - znakomity. Nie raz, nie dwa zaskoczył nas wysokim zejściem. Czy musimy obawiać się o jego formę? Nie. Co kolejkę PL zadawałem sobie to pytanie, a on za każdym razem pokazywał jaki jest silny. Kilka dni temu również to zrobił, kiedy to spiął się i doszedł do finału w 'objazdówce'. Co z Garym ? Jest pod presją, to pewne. W końcu to MŚ, zagra w 1/2 PL, a naprzeciwko niego stanie lotnik z formą. Oj ma pod górkę. Dziś nie może się choć na chwilę rozluźnić, bo mu 'Chizzy' odjedzie. Jak rzucał przed PO ? Dobrze. Średnia prawie 100, ale dubel już under 40% - 38.14%. Szkotowi czasami zdarzają się gorsze dni. Jak trafia, to zamiata aż miło, ale jak coś mu nie pyknie, to widzimy jego duże oczka i pytający uśmiech. Nie sądzę, że dziś zagra słabo, niee. Mało tego, myślę że będzie rzucał 'zdrowo', ale to nie wystarczy. Dłuższy format to handi dla Anglika. On początki miewa słabe, ale po 2-3 legu zaczyna narzucać tempo i ciężko go dogonić. Co warte podkreślenia Chisnall wygrał oba mecze z Garym w tej edycji PL i to dość gładko. Powtóreczka ? Czemu nie. Jedyna w każdym razie.
Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld 1 @ 1,33 WilliamHill
10-8
Nie ma co kminić. van Gerwen to maszyna. Tylko kataklizm mógłby go dziś pogrążyć. 'Barney' owszem, ostatnie kolejki dużo lepiej, momentami świetnie, nie przegrał w końcu od 8? spotkań, ale to i tak za mało. Niby raz wygrał z Michaelem, ale umówmy się - chyba się ugadali. 'Shreku' jest zdeterminowany! On chce, tfuu, on musi wygrywać. Nie będę dalej kminił, bo nie ma co. Statystyki mówią wszystko, poza tym nasz forumowy 'Bohater' dużo pisał o tym i owym. Dla mnie jedyna, na podbitkę, jak w mordę strzelił.
W którym meczu najwięcej 180's ? Dave Chisnall vs Gary Anderson @ 2,00 sportingbet
12-13 Dave Chisnall v Gary Anderson 1(+2,5) @ 1,67 WilliamHill
9-10 Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld 1 @ 1,33 WilliamHill
10-8