Tak jak pisałem wyżej Price zwalił mój kupon z tej pierwszej sesji dzisiaj. Może mnie to oduczy grania kursów po 1,15. Trudno. Próbujemy jednak coś powalczyć z meczami w 1/8
Bunting (1,42) + Chisnall (1,42)
Zaczynam od czystych wygranych Anglików. Bunting w poprzedniej rundzie rozniósł Van Veena, wygrywając aż 6:1. Kończąc mecz na średniej 105,66 z 60% skutecznością na doublach. Stephen jest w formie. Huybrechts co prawda odprawił z kwitkiem Price 6:1, jednak Walijczyk zagrał tragicznie. Średnia 85,92 i zaledwie 7,69% na zamknięciach (na 13 prób tylko raz udało mu się skończyć lega!)
Chisnall z Dobeyem na kosmicznej średniej 109,88 i aż 7 maxów! Wow! Chizzy jest w mega formie i mimo, że Dobey też zagrał bardzo dobrze, bo aż 103,43 średnia to musiał uznać wyższość rywala. Woodhouse niespodziewanie ograł Crossa, jednak tutaj poprzeczka idzie dużo wyżej. Ponadto Robert od początku tego turnieju widać było, że nie jest w formie. Już z Menziesem miał problemy. Luke gra solidnie, jednak to może być za mało na Dave'a.
Clemens - Zonneveld
Over 7,5 180-tek (1,50) + Searle over 3,5 180-tek (1,40)
Dorzucam bety w kierunku maxów. Clemens i Zonneveld w poprzednich meczach sporo ich rzucali. Clemens (4+3), Zonneveld (5+4). Tutaj mamy dłuższy format bo gramy do 10 wygranych legów, a mecz zapowiada się na wyrównany, więc jeśli utrzymają formę to powinno wejść gładko.
Ryan Searle jest tutaj w mega formie. Z Pietreczko zagrał na średniej 106,62 i rzucił 7 maxów! Tutaj trafia na Humpriesa, który jest na fali po wygranej w Grand Slamie. Wszyscy skreślają Ryana, ja jednak liczę że powalczy. Idę w Jego maxy, bo mecz trochę potrwa, a 4 180-tki Ryana powinny wpaść gładko.
Van Den Bergh - Wade
Over 15,5 lega (1,35)
Na koniec dorzucam over legowy w meczu Belga z Anglikiem. Van Den Bergh dość niespodziewanie wyrzucił Andersona wygrywając 6:5, choć było widać, że Szkot nie jest w najlepszej dyspozycji. Średnia 93,68 czyli solidnie.
Z drugiej strony Wade. Również niebezpieczny. W poprzedniej rundzie wyeliminowany O'Connor i to dość gładko bo 6:2. Średnia 92,05 czyli podobna co Dmitri. To chyba najbardziej wyrównane starcie ze wszystkich w 1/8. Wierzę, że szybko się to nie skończy i Panowie trochę pograją. Over 15,5 nie jest jakiś wygórowany.
AKO: 5,72
STS