>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PDC: Perth Darts Masters 2015 (14-16.08.2015)

Status
Zamknięty.
hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Perth Darts Masters 2015

Data: 14-16 sierpnia 2015
Miejsce: HBF Stadium, Perth (Australia)
TV: ITV4 (opóźnione), RTL7 (opóźnione)

Oficjalna strona: http://www.pdc.tv/world-series-of-darts-events
Drabinka turniejowa :
Phil Taylor (1) v Craig Caldwell
Stephen Bunting (8) v Kyle Anderson
Adrian Lewis (5) v Loz Ryder
Gary Anderson (4) v Kim Lewis
Michael van Gerwen (2) v David Platt
Raymond van Barneveld (7) v Simon Whitlock
James Wade (6) v Adam Rowe
Peter Wright (3) v Paul Nicholson
Uczestnicy:
PDC Representatives: Michael van Gerwen, Phil Taylor, Gary Anderson, Adrian Lewis, Peter Wright, James Wade, Raymond van Barneveld, Stephen Bunting
Oceanic Representatives: Simon Whitlock, Paul Nicholson, Kyle Anderson, Loz Ryder, David Platt, Craig Caldwell, Adam Rowe, Kim Lewis.

Formaty gry:
Pierwsza runda - Best of 11 legs
Ćwierćfinał- Best of 15 legs
Półfinał - Best of 19 legs
Finał - Best of 21 legs

Plan gier: Friday August 14 (13.00 czasu polskiego)
James Wade v Adam Rowe
Gary Anderson v Kim Lewis
Adrian Lewis v Loz Ryder
Phil Taylor v Craig Caldwell
Stephen Bunting v Kyle Anderson
Peter Wright v Paul Nicholson
Raymond van Barneveld v Simon Whitlock
Michael van Gerwen v David Platt
Saturday August 15 (13.00 czasu polskiego)
Quarter-Finals
Sunday August 16 (13.00 czasu polskiego)
Semi-Finals &amp; Final

Kursy na końcowe zwycięstwo (William Hill)

hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
James Wade v Adam Rowe 6-1
Gary Anderson v Kim Lewis 6-1
Phil Taylor v Craig Caldwell 6-1

Tu nie ma będzie żadnego zagrożenia ze strony no-name&#39;ów. James, Gary i Phil wygrywają, dlatego odpuszczam ze względu na kursy.
Adrian Lewis v Loz Ryder
Typ: Adrian Lewis -3,5 lega @ 1,57 Bet365 ✅ 6-1

Ryder coś pogrywa, był na MŚ 2015, gdzie wygrał z Pipe&#39;m 3-2 (średnie 83-86), przegrał z Jenkinsem 0-4 (0-12 w legach, 86-96 w legach). Słaby jest i tyle. Adriana chyba na siłę wyciągnęli do Australii (rok temu wolał wakacje niż zarobić kilkanaście tysięcy funtów ???? ). Jak już jest to powinien pewnie wygrać. W Australii pora zimowa, jest tylko 21 stopni Celsjusza, do tego krótki format, więc Adrian nie powinien się nadto spocić ;)
Stephen Bunting v Kyle Anderson
Typ: Kyle Anderson @ 2,50 William Hill / Sportingbet ✅ 5-6

Krótki dystans, to najważniejsze dla Andersona. On nie lubi długich dystansów, chociaż trzeba przyznać, że w 1. rundzie World Matchplay długo trzymał się z Wade&#39;m. Wynik 10-7 dla Anglika, ale średnie obaj mieli po 100. Bunting natomiast nie umie grać na pokazówkach. Zawsze się męczy z &quot;ogórami&quot;. Co prawda rok temu, zagrał dobry turniej w Sydney, gdzie przegrał dopiero w finale z Taylorem. Dla mnie value w tym kursie. No gdzie mnie tu z 2,50? 2,10 to góra co dałbym.
Peter Wright v Paul Nicholson 6-2
Nie znoszę Nicholsona, więc będę nieobiektywny. Wright w czerwcu i lipcu świetna forma, powinien rozjechać Australijczyka. Nicholson z przeciętnego zawodnika stał się przeciętnym aktorem. I wkurza mnie co raz to bardziej. Wright pewnie też zrobi szopkę, ale to w końcu maskotka PDC, więc jemu wolno. Gdybym miał grać to -2,5 lega dla Wrighta, ale to w końcu dosłownie dzika Australia (pamiętacie krzesła na stercie?), kto wie na co się tam umówią i kogo przepchną do 2. rundy. O ile w Japonii nie chcieli nikogo wepchnąć, o tyle w Australii muszą. Więc albo Kyle albo Paul. A Wright może wyjść &quot;nabomblowany&quot; jak z Devonem na ET ... Dla mnie no-bet.
Raymond van Barneveld v Simon Whitlock
Typ: Simon Whitlock @ 2,10 Bet365 ⛔ 6-3

Mały insajder - RvB wczoraj był u dentysty, miał jakiś problem &quot;kanałowy&quot;. Wątpię by to jakoś przeszkodziło, krótki format, nawet jak zagrają 11 legów to jest 30 minut gry. Weźmie lek przeciwbólowy i ... po bólu ???? Czysto sportowo - Stawiam na Whitlocka. No jakiś Australijczyk musi wejść dalej. A Whitlock lubi i potrafi grać z RvB.

Michael van Gerwen v David Platt
Typ: David Platt +4,5 lega @ 1,83 Bet365 ✅ 6-4

Platt rok temu w 1. rundzie miał Taylora i zagrał z nim dobry mecz. Przegrał 4-6, na średnich 91,91 - 96,72 na korzyść Taylora. Michael tutaj idzie po zwycięstwo, Platt go nie zatrzyma. Urwać, na pewno coś urwie. Nie lubię grać dodatnich handicapów, ale tutaj aż trzeba. 2 legi dla Davida powinny być izzi.
--------------
Zwycięzca Perth Darts Masters
Typ: Michael van Gerwen @ 2,75

Całym sercem za Taylorem, ale Michael to &quot;dzik&quot; i jak złapie rytm to go nie zatrzymają. Drabinka łatwiejsza od Taylora.

Otrzymane punkty reputacji: +3
hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Phil Taylor v Kyle Anderson
Typ: Phil Taylor @ 1,22 Bet365 ✅ 8-3

Fajnie, że Kyle wczoraj wygrał. Do 4-1 jechał bardzo dobrze, później chwila braku skupienia i zrobiło się 4-4. A końcówka na styku, szczęście pomogło Australijczykowi. Kyle na średniej 94,46, za to z wysoką skutecznością na dablu (50%). Taylor zagrał z nieznanym Caldwellem. Wygrał 6-1, wysoka średnia 99,97 (wysoka, jak na spudłowanie 14 lotek na dablu - 6/20). Spiny nie było, Craig również pomagał jak mógł. Kyle gra coraz lepiej, ale jeszcze nie jest na tyle dobrym zawodnikiem, żeby wygrywać z Taylorem na dystansie do 8 wygranych legów. Dla przypomnienia podam, że obaj panowie zagrali ze sobą rok temu w półfinale w Sydney. Wygrał Taylor 10-4, na średnich 106,76 do 94,52. Dla mnie jest tu pewne zwycięstwo Phila.
Adrian Lewis v Gary Anderson
Typ: Gary Anderson @ 1,57 William Hill ✅ 1-6 na 8-7, ale i tak izzzunia :cool:
Typ: Gary Anderson powyżej 3,5 180&#39;s @ 1,65 Marathon ✅ 4

Fajna, obniżona linia, ale niestety niskie limity mam na to. Wczoraj Gary 6-0 ze słabiuteńkim Kimem 6-0 (Kim 77,97 średnia i 0/1 na dablach). Gary bez spiny, średnia 98,02, 46,15% na dablach i 3 maksy. Adrian wczoraj słabo, ale Ryder pomagał jak mógł nie trafiając kolejnych dabli. Dzisiaj powinien stawić opór i wygrać 4-5 legów (bo uważam że Gary wygra). W tym roku na podobnym formacie w PL (7-3 i 7-1) Gary rzucił 3 i 4 maksy. W finale Players Championship sprzed roku 17 legów i 9 maksów Gary&#39;ego. Dzisiaj 4 powinien zrobić bez większego problemu.
Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld
Jak wczoraj zobaczyłem co wyprawia Van Gerwen na początku meczu to już skreśliłem mój typ na dodatni handicap Platta. Przy stanie 3-1 dla Holendra, miał on średnią 120 punktów oraz skuteczność na dablach 4/4. W 1. legu miał 7 perfekcyjnych lotek (7xT20), lega skończył 11. lotką. Przy 4-1 miał lotki na kolejne przełamanie i 5-1, a co za tym by szło - wygraną meczu. Nie trafił i jakby się trochę posypała jego gra. Zrobił 6-4 i średnią &quot;tylko&quot; 105. Raymond bezbarwny wczoraj, ale skuteczny. Średnia 102,96 i 50% na dablach to bardzo dobry wynik. Dystans zwiększamy, idzie to na korzyść Michaela. Z jednej strony Michael powinien bezproblemowo wygrać, a jednak gdzieś w głowie siedzi mi myśl, że może jednak Raymond? Mam Van Gerwena jako zwycięzcę turnieju więc i tak będę mu kibicował, ale tego meczu nie gram.

James Wade v Peter Wright
Typ: Peter Wright @ 2,10 Sportingbet ⛔ 8-2

Nie rozumiem kursu. Wade faworytem, bo ...? Wczoraj Peter wygrał z Nicholsonem 6-2, przy stanie 4-0 miał średnią 111. Wygrał kolejnego lega na 5-0 i oddał 2 po słabej grze, która obniżyła średnią na 89. Do tego niestety doszła tylko poprawna skuteczność na dablach 31,58%. Wade pokonał Rowe&#39;a 6-1 robiąc średnia 94,11 i mając 46,15% na dablach. Peter w formie, było to widać, niech nikogo nie zmyli ta niska średnia 89. Wright był skupiony, oprócz tych 2 wtopionych legów, poważnie podszedł do meczu. Nie warto patrzeć na wczorajsze mecze, bo oprócz Whitlocka i Kyle Andersona to pozostali &quot;gospodarze&quot; to ogóry. Dla mnie faworyzowanie Wade&#39;a jest nieporozumieniem, moim zdaniem faworytem powinien być Wright, a kurs powinien oscylować w granicach 1,70-1,80. Zatem value ????

hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Phil Taylor v Gary Anderson
Typ: Phil Taylor @ 1,72 Bet365
✅ 10-5

Taylor dotychczas taki sobie, ale średnie 99,97 i 99,32 zrobił. Dobra gra, może bez fajerwerków, ale skuteczna. Taylor miał słabe początki i tu musi szukać Gary swojej szansy. No a Gary wczoraj wystartował z 1-6 i widać było, że ma dość grania. Ale Adrian nie trafiał po 6 dabli w legu, to i Gary zaczął gonić. I dogonił na 6-6, aby ostatecznie wygrać 8-7. Dystans do 10 wygranych legów, dla Taylora dobrze, bo gonić potrafi nawet jak złapie na początku przełamanie. Dla mnie kurs jest OK i dlatego zagram.

Michael van Gerwen v James Wade
Typ: Michael van Gerwen @ 1,25 Bet365 ⛔ 9-10 takiego g*wna w wykonaniu Michaela to dawno nie widziałem

Dla mnie coś w rodzaju lokaty. MVG 2 mecze i średnie 105,69 i 105,19. Na dablu 6/9 i 8/13. Wade 2 mecze i średnie po 94. Miał zdecydowanie łatwiejszych rywali, a już na pewno nie zagrali oni na swoim poziomie. Dystans do 10 wygranych legów, tu nie może być niespodzianki.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom