>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PDC: Grand Slam of Darts 2024 (9-17 Listopad)

Kaldui 241,4K

Kaldui

Znawca - Dart
Wczorajszy mecz Littlera mnie trochę załamał, bo miałem pograne, że rzuci więcej maxów i skończyło się remisem. Ale najgorszy był decydujący leg, gdzie Luke rzucił 140>140>135: za każdym razem ostatnia lotka chybiona o drut.. Zamykało mi to naprawdę gruby kupon i ciężko będzie mi wycisnąć coś z tego Grand Slama. Ale spróbujmy.

Dzisiaj szczegółowo przyglądam się 180-tką i typując bazuję na statystykach. Wszystkie kursy z unibet

Mansell
Średnia sezonowa: 0,18/leg
Grand Slam: 8/39 (0,20/leg)
Mickey z pewnością nie jest specjalistą od maxów, ale ćwierćfinały mamy już na konkretnym dystansie, bo do 16 wygranych legów. W meczu z Noppertem wpadły 4 maxy w 17 legach i aż 12: 140-tek

Lukeman
Średnia sezonowa: 0,19/leg
Grand Slam: 10/26 (0,38/leg).
Ciekawostka: Lukeman jeszcze nigdy nie grał w PDC na takim dystansie i nigdy na scenie nie rozegrał więcej niż 19 legów. Najdłuższe występy to tegoroczny UK Open, gdzie doszedł do ćwierćfinału notując następujące cyferki (w meczach do 10 legów):
(4/19) 0,21
(4/15) 0,27
(3/15) 0,20
(4/15) 0,27

Cross
Średnia sezonowa: 0,24/leg
Grand Slam: 9/35 (0,26/leg)

Gian van Veen
Średnia sezonowa: 0,26/leg
Grand Slam: 18/34 (0,53!/leg)

Gary Anderson
średnia sezonowa: 0,41/leg
Grand Slam: 13/38 (0,34/leg)

Może ktoś coś z tego wyciągnie dla siebie. Ja wybrałem:

Mansell ponad 4,5 180-tek @1,62 11 😅
Jeżeli dostaniemy chociaż 25 legów, to statystycznie te 5 maxów powinien wsadzić. Dodatkowe czynniki to na pewno potężny boost pewności siebie po pokonaniu Nopperta i fakt, że on nic nie musi, bo zrobił i tak już wynik ponad stan, więc nie ma presji.

Poniżej 13,5 @1,73 10
Poniżej 14,5 @1,49 10

(Cross - Lukeman)

Liczę, że ilość maxów Lukemana w meczu z R.Smithem, to wybryk i nie będzie powtórki. Martin nie ma takiego płynnego rzutu i ruch jest dość rwany. Cross jak się wkręci w T20, to potrafi trafiać je seryjnie, ale co do zasady też nie jest specjalistą - co widać po statach. Nawet jak ten mecz przeciągnie się na 28-30 legów, to obaj musieliby dołożyć ciut więcej (niż to wynika z średnich), żeby pokryć ten over.

GvV ponad 9,5 180-tek @1,8019
Ostatnie podłogówki i Mistrzostwa Europy nie zapowiadały takiej wielkiej formy van Veena. Jego występ w grupie, to absolutny majstersztyk. Podpinam się pod trend wzrostowy i obstawiam 10 maxów Holendra. Jeżeli mecz potrwa chociaż 28 legów, to do 10 maxów potrzeba średniej ~0,36 / leg (to byłoby o 1/3 gorzej niż w fazie grupowej). Z drugiej strony utrzymanie tak wysokiej statystyki na T20 może być trudne, więc jak ktoś wierzy, że Gary ma większy potencjał do maxowania, to do rozważenia over maxów w meczu: za powyżej 19,5 płacą @1,7318

Próba ustrzelenia wyższego kursu
Anderson 3 lub więcej C/O +100 w meczu: @2,75

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2023
hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Ćwierćfinały
Cameron Menzies v Mickey Mansell (zagadka)
Martin Lukeman v Rob Cross (Cross pewniak)
Jermaine Wattimena v Luke Littler (Littler pewniak)
Gary Anderson v Gian van Veen (over legów, jeśli Gary nie zagra kosmosu to Gian wygra)

Lukeman gra nieźle, ale na niesamowicie regularnego Crossa to będzie za mało. W grupie co prawda Lukeman wygrał 5-3 od stanu 0-3 (jak pisałem, tzw. kontuzja mózgu Crossa). Tutaj 5-3 to będą niecałe 2 sesje. Jestem zdania, że Rob w długim formacie do 16 wygranych legów łatwo ogra Martina.

Littler wczoraj mnie zawiódł, bo wygrał tylko 1 legiem, a potrzebowałem dwóch. Ale De Decker postawił bardzo wysokie warunki i tylko sam wie (lub nie), jak to przegrał. Watti gra nieźle, ale to koniec. Z Dimim ślizgał się jak mógł, średnia 91 nie powala. W długim formacie nie zagra o niebo lepiej. A Littler koło setki się zakręci. Czuję wysoką wygraną.

Bezpiecznie:
Cross @ 1,39 😂 😂😂 5-1 na 5-8 ustawiło mecz
Littler -2,5 lega @ 1,33 16-2
(dokładam z piłki nożnej Liga Narodów Portugalia +1,5 gola @ 1,39 i mam AKO 2,44 totalbet)

Średnio:
Cross -1,5 lega @ 1,54
Littler -3,5 lega @ 1,48 16-2
AKO: 2,28 (2,00) totalbet

Wariat:
Cross -3,5 lega @ 2,06
Littler -5,5 lega @ 2,05 16-2
AKO: 4,22 (3,26) totalbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1196
gamen0 207,1K

gamen0

Użytkownik
Dyscyplina: Dart - Grand Slam
Spotkanie: Menzies - Mansell
Typ: 2
Kurs: 2,75
Godz: 20:15
Bukmacher : fuksiarz
post w dziale:
Analiza:

Dzisiaj o godzinie 20:30 odbędzie się emocjonujące spotkanie w 1/8 finału Grand Slam. W tym starciu trudno jednoznacznie wskazać faworyta. Z jednej strony mamy nieprzewidywalnego Menziesa, który gra bardzo specyficznego darta, opartego na szaleństwie i nietypowych zagraniach, co czyni go wyjątkowo trudnym rywalem. Z drugiej strony Mansell, który zaskoczył wielu, osiągając wynik powyżej oczekiwań. Jego sensacyjne zwycięstwo nad Noppertem dodało mu pewności siebie, która może być kluczowa w dzisiejszym meczu. Mimo że Mansell jeszcze nigdy nie rywalizował na tak długim dystansie przed kamerami, jest gotowy na to wyzwanie. Moim zdaniem poradzi sobie z presją i wyjdzie zwycięsko z tego starcia. Przewiduję, że Menzies nie wytrzyma napięcia, co zaowocuje jego błędami w drugiej części pojedynku. Typuję triumf Mansella.

Otrzymane punkty reputacji: +2482
krol-julian 6,2K

krol-julian

Użytkownik
Kolejny kabaret w tym darcie ... Cross prowadzi 5:1 i ma lotki na 6:1 a robi się nagle 5:8 ... brak słów, przebijają wszystkie sporty chyba swoją psychiką

vsky 34,9K

vsky

Użytkownik
Nikomu nie umniejszając, ale Mansell vs Lukeman w półfinale Grand Slama wygląda dość komicznie. Zwłaszcza Mansell XD

brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
114, 120, 138, 103 - 4z10 legów skończonych przez Garyego 100+. Dziś format wydłużony do 16 legow, a przeciwnik tez z typu umiem w zamki co udowodnił w grupie. Spodziewam się około 28 legow, a w tych raczej powinni zrobić 4 zamki 100+. Kursy w betfanie moim zdaniem za wysoki, wiec polecam.

Powyżej 3.5 C/O 100+ - 2.13/betfan

hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Littler wczoraj mnie zawiódł, bo wygrał tylko 1 legiem, a potrzebowałem dwóch. Ale De Decker postawił bardzo wysokie warunki i tylko sam wie (lub nie), jak to przegrał. Watti gra nieźle, ale to koniec. Z Dimim ślizgał się jak mógł, średnia 91 nie powala. W długim formacie nie zagra o niebo lepiej. A Littler koło setki się zakręci. Czuję wysoką wygraną.
Spodziewałem się wysokiej wygranej Littlera. Takie 16-9 chodziło mi po głowie. Ale to co dziś zagrał... Genialny poziom. Tak niszczyć to potrafił chyba tylko Phil Taylor.

Szkoda, że Cross nie zniszczył wczoraj Lukemana. Śmiem twierdzić, że przy 5-1 gdy miał lotki na 6-1, a potem na 6-2, miał Lukemana na tacy. Gdyby potrafił grać dalej swoje i trafiać ważne lotki to też zniszczyłby rywala. A tak Martin się napędził i grał coraz lepiej.

Otrzymane punkty reputacji: +737
hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Littler - Anderson
9-ta lotka @ 20 STS

Littler trafia maksa za maksem. W tym turnieju już dwukrotnie nie trafił D12 na perfekcyjnego lega. Najpoważniejszy przeciwnik w drodze po tytuł jest teraz, wątpię, aby 45 na świecie Lukeman lub 56 Mansell zagrozili młodemu Anglikowi. Nie wiem czy się uda, to jest trochę loteria. Ale jakaś próba po dwóch maksach powinna być.
STS trochę śpi z kursem, inni mają między 10 a 13.

Littler powyżej 1,5 checkout 100+ @ 1,50 124
Littler powyżej 2,5 checkout 100+ @ 2,30 124
Littler powyżej 3,5 checkout 100+ @ 4,05 124

kursy iforbet/totalbet
Uważam, że Littler wygra, czyli zrobi 16 checkoutów. Wśród nich powinien zrobić 2-3 wysokie. Wczoraj miał 4. Wcześniej w turnieju nie szalał za bardzo z wysokimi kończeniami, ale dłuższy format sprzyja wysokiemu finiszowaniu.

Ostatnia edycja:
piotrex007 116,8K

piotrex007

Użytkownik
Lukeman - Littler
Typ: Najwyższy checkout powyżej 149,5
Kurs: 2,5 w 888starz

Ja sobie na finał spróbuję delikatnie dla lepszego oglądania typ z wysokim checkout'em. Kusi nawet linia 159,5 i kurs 4 🤔 Littler forma wybitna, raczej przy wysokich zejściach nie będzie rozdrabniał, tylko będzie atakował, a Lukeman będzie zmuszony do takich prób, jeśli chce nawiązać walkę w tym finale. Myślę, że nie będzie jakiegoś blow out'u i choć te 25 legów finał potrwa, a wtedy kilka szans powinni mieć obaj na wysoki checkout 😉

Ostatnia edycja:
brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Z ciekawości panowie jak wam poszedł turniej jesteście na + ?
U mnie plusik, ale niestety nie duży. W fazie grupowej trafiłem 5-0 x2 w pierwszy dzień co pozwoliło na budżet. Później skrzywdził mnie Noppert, ale dokładka odrobiła. Następnie Cross zabrał bardzo dużo w spotkaniu z Lukemanem i koniec końców odrobiłem dzięki taśmie na 180s na półfinał + Liga Narodów.

Generalnie to kolejny turniej, który pokazuje, że stare granie (winy i handi w stronę faworytów) już niestety nie oddaje. MŚ będą dla mnie sporą próbą, bo ostatnie dwa mistrzostwa świata były słabe. Jeżeli teraz nie odda to przechodzę chyba na "grubsze" granie tylko piłki.

Do góry Bottom